2016: De olympische vlag komt aan in Tokio nadat de Spelen in Rio zijn beëindigd

De uitzending van 23 juli: RedTeam maakt zich zorgen / Olympische Spelen van start / Great Barrier Beef

Olympische Spelen van start

In Tokio zijn vandaag de Olympische Spelen officieel van start gegaan. Zonder publiek en met tal van veiligheidsmaatregelen voor atleten, begeleiders en journalisten. Door corona is het maar de vraag of het mega-evenement een succes wordt voor Japan. Te gast is Japan-deskundige Joan Veldkamp.

'Japanners denken: hebben wél de lasten, maar níet de lusten'

RedTeam maakt zich zorgen over najaar

Een groepje experts dat zich het RedTeam noemt, gaf de overheid vorig jaar ongevraagde adviezen over het coronabeleid. De strekking van hun boodschap was steeds: het kabinet doet te weinig en te laat. Dit jaar hielden de deskundigen zich grotendeels stil omdat ze vonden dat ze "alles al gezegd" hadden, terwijl er niet echt geluisterd werd.

Nu komen ze toch weer met een advies. Te gast zijn teamleden Arnold Bosman (arts en veldepidemioloog) en Wim Schellekens (oud-hoofdinspecteur van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd).

RedTeam-leden Wim Schellekens en Arnold Bosman over aanpak coronacrisis

De (bedreigde) staat van het Great Barrier Reef

Het Australische koraalrif moet het stempel 'in gevaar' krijgen, vindt Welderfgoedorganisatie Unesco. Maar na een verontwaardigde reactie van de Australische regering, komt het rif níet op de Unesco-lijst voor bedreigd werelderfgoed. Waarom zou het rif in gevaar zijn? En wat maakt een plek op de lijst (politiek) gevoelig?

Hoe koraalrif het middelpunt is geworden van een politiek spel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl