De uitzending van 17 juni: Corona in Suriname / Volksraadpleging klimaatbeleid / MH17-proces / Presidentsverkiezingen Iran

Hoe Suriname nog enorm lijdt onder corona

Terwijl Nederland langzaam van het slot wordt gehaald, woedt corona nog flink in Suriname. Elke dag komen er weer veel ernstig zieken bij en ziekenhuizen kampen met tekorten aan bedden, medicijnen en verpleegkundigen. Ook de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland wordt hard getroffen. We spreken met nabestaanden en met een arts die - als onderdeel van een covidhulpmissie - in Suriname zit.

Schrijnende coronasituatie Suriname

Burgers raadplegen over klimaatbeleid

Groener willen we allemaal wel leven, maar zodra er een windmolen in onze achtertuin komt, zijn we er minder happig op. Toch zijn er steeds meer maatregelen nodig om de klimaatdoelen te bereiken. Hoe betrekken we de burger bij de besluitvorming over het klimaatbeleid?

De TU Delft heeft hier een speciale methode voor ontwikkeld, die vandaag werd gepresenteerd in Den Haag. We praten er vanavond over met onderzoeker Niek Mouter van de TU Delft.

Burgers raadplegen over klimaatbeleid

Laatste inhoudelijke zitting MH17-proces

Na 25 voorbereidende zittingen begon tien dagen geleden de inhoudelijke behandeling van het MH17-proces. In die fase werd er dieper ingegaan op het bewijs tegen de vier verdachten. Drie Russen en een Oekraïner staan terecht op verdenking van moord op alle 298 inzittenden van het toestel van Malaysia Airlines. Het vliegtuig werd zeven jaar geleden neergeschoten boven het oosten van Oekraïne.

Vanmiddag kwam een eind aan de inhoudelijke behandeling van het MH17-proces. Nieuwsuur-collega Gert-Jan Dennekamp was in de rechtbank aanwezig en praat ons bij.

Al het bewijs uit MH17-dossier gepresenteerd

Presidentsverkiezingen in Iran

Deze vrijdag zijn er presidentsverkiezingen in Iran. Wat staat er op het spel? We spreken de Iraans-Amerikaanse journalist en onderzoeker Negar Mortazavi.

Presidentsverkiezingen in Iran

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl