De uitzending van 14 mei: Opschaling in de vaccinatiecampagne / Het nieuw te vormen kabinet / Turkije geeft toeristen vrij spel

Opschaling in de vaccinatiecampagne

Eind deze maand moet het vaccinatie-tempo omhoog om het doel dat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft gesteld te halen. Hij wil dat er begin juli ongeveer 17 miljoen prikken zijn gezet. Zo'n twaalf miljoen mensen van 18 jaar en ouder hebben dan hun eerste prik gehad en acht miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd.

We spreken vanavond met Nicolette Rigter over de opschaling in de vaccinatiecampagne. Rigter is landelijk verantwoordelijk voor het coronaprogramma, zoals het testen, bron- en contactonderzoek en het vaccineren.

Welke lessen trekt de GGD uit de vaccinatiecampagne?

Tijd voor inhoudelijke formatie

Een week geleden presenteerde informateur Herman Tjeenk Willink zijn rapport. Zijn belangrijkste conclusie: de inhoudelijke formatie kan beginnen. Sinds deze week is SER-voorzitter Mariëtte Hamer aan zet om de kabinetsformatie verder te helpen. Maandag en dinsdag ontvangt ze alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer, kondigde ze vanmiddag aan. Eerder vandaag sprak Hamer met oud-informateur Tjeenk Willink.

Dit is informateur Mariëtte Hamer

Turkije geeft toeristen vrij spel

Vanaf morgen zijn reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk. Tot opluchting van veel landen die smachten naar toeristen. Zo doen ze er in Turkije alles aan om nu al badgasten te krijgen. De Turken zelf moeten zich aan strenge coronamaatregelen houden en krijgen boetes. Voor toeristen gelden die regels niet.

Correspondent Mitra Nazar reisde af naar de westkust waar ze met smart wachten op een Europese toerisme-aanpak.

Toeristen in de zee, Turken opgesloten thuis

Leidinggeven in de coronacrisis

Een jaar na de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken, werkt ongeveer de helft van de werknemers thuis. Een ongekende, onbekende pandemie vroeg om acuut crisismanagement. Welke leidinggevenden overleven deze crisis? En welke vallen nu door de mand?

Dit is het 'nieuwe' leidinggeven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl