De kist van de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg komt aan bij het Hooggerechtshof in Washington waar het zal worden gebaard

De uitzending van 26 september: De nieuwe Amerikaanse opperrechter / Corona leidt tot hersenschade / Gesprek met de beroemdste bioloog

Wie benoemt Trump als opvolger van Ruth Bader Ginsburg?

Het was de laatste wens van de overleden Ruth Bader Ginsburg: dat er geen opvolger voor haar benoemd zou worden in het Amerikaanse Hooggerechtshof tot er een nieuwe president is aangetreden. Maar Donald Trump doet het toch. Hij draagt vanavond zeer waarschijnlijk de 48-jarige Amy Coney Barrett voor, 37 dagen voor de presidentsverkiezingen. "Je zou nu al kunnen zeggen dat dit Trumps grootste politieke erfenis gaat worden", zegt correspondent Arjen van der Horst.

Trumps nieuwe opperrechter

Corona leidt tot hersenschade

Nederlandse onderzoekers van het Amsterdam UMC hebben ontdekt dat corona nog schadelijker is dan we al wisten: het tast ook de hersenen aan. Hun onderzoek is vandaag gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet Microbe. Uit het onderzoek blijkt dat corona ertoe leidt dat het immuunsysteem in de hersenen op hol kan slaan.

Hersenschade door corona

Gesprek met de beroemdste bioloog ooit

67 Jaar na zijn eerste dierenprogramma op televisie verschijnt de nieuwste film van David Attenborough. De Britse bioloog met de wereldberoemde stem is daarin een stuk activistischer dan in eerdere films. De documentaire gaat over Attenboroughs leven, en over hoe de natuur en het klimaat in diezelfde periode zijn veranderd. We spreken Attenborough in Londen, over zijn visie op klimaat én corona.

Sir David Attenborough over de schade aan de natuur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl