Een belangstellende bekijkt vacatures bij een uitzendbureau.

De uitzending van 18 juni: Aantal jongeren in de WW verdrievoudigd / Nieuwe wet bepaalt of investering echt groen is / Extra bondgenoten voor de 'zuinige vier'? / Naar de rechter tegen strenge bezoekregels

Aantal jongeren in de WW verdrievoudigd

Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het aantal jongeren met een werkloosheidsuitkering bijna verdrievoudigd. In mei kregen ruim 31.000 jongeren een WW-uitkering, in februari waren dat er nog zo'n 11.000.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. In deze cijfers zitten namelijk alleen de jongeren die genoeg rechten hebben opgebouwd voor een WW-uitkering. Anderen vallen terug op de bijstand. Vanavond: er dreigt een groep jongeren te ontstaan die ver achterop raakt.

Jongeren hard geraakt door coronacrisis

Nieuwe wet bepaalt of investering echt groen is

De Europese Unie gaat vastleggen aan welke eisen een investering moet voldoen om zich 'duurzaam' te mogen noemen. Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met wetgeving die dat regelt.

Financiële experts verwachten dat deze regelgeving in de financiële wereld een groene revolutie zal ontketenen. Wij spreken met een aantal van die experts en met Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks), hoofdonderhandelaar van de nieuwe wetgeving.

Wanneer is een investering duurzaam?

Nieuwe bondgenoten voor de 'zuinige vier'?

Nederland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken, de landen die zich bij de onderhandelingen over het Europese corona-herstelplan het zuinigst opstellen, lijken nieuwe bondgenoten te krijgen. Oost-Europese lidstaten zien het voorstel van de Europese Commissie om er 750 miljard euro aan leningen en giften voor uit te trekken namelijk ook steeds minder zitten.

We spreken met ministers uit die landen over hun bezwaren. Met EU-correspondent Sander van Hoorn blikken we vooruit op de top van morgen waar EU-leiders het plan bespreken.

Nieuwe bondgenoten voor de 'zuinige vier'?

Naar de rechter tegen strenge bezoekregels

Terwijl de rest van Nederland steeds meer vrijheden krijgt, hebben bewoners van sommige verpleeghuizen nog altijd te maken met vergaande, vrijheidsbeperkende corona-maatregelen.

Zo ook in het Amsterdamse verpleeghuis Vondelstede. Daar worden volgens de cliëntenraad de grondrechten van hun bewoners geschonden. Reden voor hen om naar de rechter te stappen.

Verpleeghuisbewoners naar rechter in strijd tegen strenge bezoekregels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl