De kappers in de Amerikaanse staat Georgia mogen weer open.

De uitzending van 28 april: Geen versoepeling maatregelen / Kunstenaars willen meer steun / Komen er nog buitenlandse studenten? / Nieuwe opmars van IS

Nog geen versoepeling maatregelen

Er komt nog geen versoepeling van de coronamaatregelen, ook niet voor mensen met een contactberoep, zoals kappers. Een deel van de Tweede Kamer drong er vorige week op aan dat die, met beschermingsmiddelen, snel weer aan het werk moeten kunnen. Maar bronnen rond het kabinet melden dat zo'n verruiming er nog niet in zit. Van Frankrijk, tot Duitsland, Oostenrijk en Spanje: overal in Europa zijn vandaag wel versoepelingen van de maatregelen aangekondigd.

Nog geen versoepeling van de maatregelen

Corona en de komst van internationale studenten

Universiteiten zijn onzeker over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de komst van internationale studenten. Nu al ondervinden deze studenten problemen in hun land bij het aanvragen van een visum omdat veel ambassades gesloten zijn. Ook de verplichte Engelse taaltoets stuit op problemen omdat veel bureaus dicht zijn. Universiteiten bereiden zich ook voor op online lesgegeven, maar is dat voor internationale studenten voldoende om naar Nederland te komen?

Komen er nog buitenlandse studenten?

Kunstenaars willen meer steun voor cultuursector

Kunstenaars willen dat cultuurminister Ingrid van Engelshoven meer doet om de cultuursector te helpen in de coronacrisis. De 300 miljoen euro die de minister heeft uitgetrokken, lijkt alleen bij gesubsidieerde instellingen terecht te komen, niet bij zelfstandige makers. Die pleiten daarom voor het fiscaal aantrekkelijker maken van het kopen van en opdracht geven tot kunst. Het kabinet verwijst zelfstandigen nu steeds naar de algemene steunregelingen voor ondernemers. Maar zijn die regelingen voldoende om alle kunstenaars overeind te houden? Vandaag debatteert de Tweede Kamer erover.

Kunstenaars willen meer steun

Nieuwe opmars van IS

Vorig jaar leek Islamitische Staat zo goed als verslagen, maar de terreurgroep krijgt weer voet aan de grond in Syrië en Irak. IS mag daar dan geen terrein meer in handen hebben, maar is daarom niet minder gevaarlijk. Want, IS is nu onzichtbaar, met alle gevolgen van dien. Wij spreken erover met Hassan Hassan, een vooraanstaand IS-kenner en publicist, die vanuit Washington, regeringen in de VS en Europa adviseert over Islamitische Staat.

Nieuwe opmars van IS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl