Nieuwsuur
EPA

Hoe lang houdt Nederland het coronavirus nog buiten de deur?

Het coronavirus rukt steeds verder op in Europa. Inmiddels is de ziekte bij een man in Duitsland vlak over de Nederlandse grens bij Sittard vastgesteld en loopt het aantal besmettingen in Italië en omringende landen op. Bij reisorganisaties, huisartsen en het RIVM komen veel vragen binnen.

Tot nu toe is er in Nederland nog geen besmetting met het virus geconstateerd, maar iedereen bereidt zich er nu toch op voor. We spreken met minister Bruno Bruins van Medische Zorg over wat Nederland doet om het coronavirus buiten de deur te houden. Te gast is Sjaak de Gouw, bij alle GGD's in Nederland verantwoordelijk voor de aanpak van infectieziekten.

Hoe houdt Nederland het coronavirus buiten de deur?

Hoe weet je of je het coronavirus hebt? En wat is ertegen te doen? Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, beantwoordt de vragen in de video hieronder.

Wat je moet weten over het coronavirus

De opmars van Bloomberg

Miljardair Michael Bloomberg, een van de Democratische kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, stijgt in de peilingen in heel Amerika. De 78-jarige oud-burgemeester van New York neemt de kosten van zijn campagne geheel voor eigen rekening. Want Bloomberg is rijk, heel rijk.

In zijn eerste debat werd hij hard aangevallen. Zijn tegenstrevers willen Bloomberg neerzetten als een evenknie van Donald Trump, die zich net als de huidige Amerikaanse president met zijn rijkdom toegang probeert te verschaffen tot het Witte Huis. Gisteravond kruisten de kandidaten opnieuw de degens. Vanavond een verslag en een portret van Michael Bloomberg.

Hoe reëel zijn de plannen van multimiljardair Bloomberg?

STER reclame