Vrachtwagenchauffeur over Genua: 'Chauffeurs waren bang voor deze brug'

Het verbaast vrachtwagenchauffeur Nick Brands dat de brug in Genua nu pas is ingestort. "Mensen waren er bang voor - ze reden er met dichtgeknepen billen overheen."

Brands was internationaal chauffeur van 2005 tot 2013. Onder de brug zat een klant van hem, waardoor de brug op zijn vaste route zat. "Ik ben er meer dan honderd keer overheen gereden."

En dat was elke keer weer slikken. "Deze brug bewoog als je eroverheen reed, alsof je op een boot zat. Vooral als je met een zware lading reed. Als er wind stond moest je bijna bijsturen."

In de buurt van die brug lag een truckstop, vertelt Brands. "Daar was de brug het gesprek aan tafel. Chauffeurs waren bang voor deze brug. Ook de Italianen zelf. Zij zeiden: vandaag of morgen komt hij naar beneden."

Ook Marian Bergwerff was vrachtwagenchauffeur en is tientallen keren over de brug gereden, de laatste keer was vorig jaar. "Ik heb er nooit een goed gevoel bij gehad. Je zag dat alles roestig was en er zat altijd beweging in."

Maar veel mensen moesten over de brug heen. "De enige andere route was een veel langere weg door de stad. Dit was de enige route over het water. Daardoor was het altijd druk op de brug."

Reportage: Doden en gewonden na instorten snelwegbrug in Genua

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl