Aangepast

Advocaat familie Nouri: Ajax komt eindelijk met duidelijke erkenning fouten

Advocaat Beer: Ajax komt eindelijk met duidelijke erkenning fouten

De familie van voetballer Abdelhak Nouri reageert emotioneel, maar positief op de erkenning van fouten door Ajax. Wel stelt de familie vraagtekens bij de nieuwe medische gegevens die algemeen directeur Edwin van der Sar tot dit besluit hebben gebracht.

"De familie heeft het nieuws positief ontvangen", zegt John Beer, de letselschadeadvocaat van de familie Nouri, in Nieuwsuur. "Vandaag is erkend wat vorig jaar op de videobeelden al was te zien. Voor de familie is dat geen dag te vroeg".

"Erkenning dat Ajax van begin af aan ongelijk had, was op zijn plaats geweest", zegt Beer. "Dat meneer Van der Sar op de avond dat het gebeurde verklaarde dat er medisch adequaat gehandeld is, heeft niet geholpen. Maar het is belangrijk dat Ajax zijn juridische verantwoordelijkheid neemt. Nu kan in oplossingen worden gedacht. Aansprakelijkheidserkenning is de eerste stap daartoe."

De familie wil de zorg voor Abdelhak thuis op zich nemen.

John Beer, advocaat familie Nouri

Ajax erkende vandaag volledige aansprakelijkheid in de zaak-Nouri, die vorig jaar werd getroffen door een hartstilstand en daarbij ernstige en blijvende hersenschade opliep. "Ten eerste wil ik mijn diepe verontschuldigingen aanbieden aan de familie Nouri", zei Van der Sar met tranen in de ogen.

"De behandeling op het veld, vorig jaar juli, is niet adequaat geweest." Nieuwe informatie uit een verzoekschrift van de familie Nouri bij de KNVB was voor Ajax aanleiding om de zaak opnieuw te onderzoeken. Lees hier hun volledige verklaring.

Nouri zakte in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk in elkaar. Zijn familie vindt dat Ajax destijds niet volgens de medische richtlijnen heeft gehandeld en schakelde een advocaat in.

Omdat de Amsterdamse club eerder elke aansprakelijkheid weigerde, stapte de familie deze maand naar de arbitragecommissie van de KNVB. Die zaak lijkt nu van de baan. Wel wil de familie zo snel mogelijk een gesprek met Ajax.

"De familie wil de zorg voor Abdelhak thuis op zich nemen. Daar moet de familie een geschikt huis voor kopen en er is geld nodig om de verzorging te regelen. Dat is wat de familie op korte termijn wil regelen", zegt advocaat Beer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl