NOS VoetbalAangepast

Ajax erkent fouten bij eerste zorg Nouri, excuses aan familie

Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in de zaak rondom Abdelhak Nouri, die vorig jaar werd getroffen door een hartstilstand en daarbij ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Namens Ajax bood een zichtbaar geëmotioneerde directeur Edwin van der Sar tijdens een ingelaste persconferentie zijn diepe verontschuldigingen aan de familie van de 21-jarige Nouri aan. "De behandeling op het veld, vorig jaar juli, is niet adequaat geweest."

Nieuwe informatie uit een verzoekschrift van de familie Nouri bij de KNVB was voor Ajax aanleiding om de zaak opnieuw te onderzoeken. Lees hier hun volledige verklaring.

ANP
Abdelhak Nouri debuteert met een doelpunt in het bekerduel met Willem II

Over de regeling wil Ajax zo snel mogelijk in overleg met de familie. "Wij willen doen wat nodig is om invulling te geven aan de verantwoordelijkheid die wij nu nemen. Voor nu geldt de zorg en aandacht die wij aan de familie van Nouri moeten geven", aldus Van der Sar.

"Het moet vreselijk frustrerend zijn geweest dat het zo lang heeft geduurd en dat onze lezingen uiteen liepen, bovenop het verdriet van wat Abdelhak is overkomen."

Arbitragecommissie

Nouri zakte in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk in elkaar. Zijn familie vindt dat Ajax destijds niet volgens de medische richtlijnen heeft gehandeld en schakelde een advocaat in.

Omdat de Amsterdamse club eerder elke aansprakelijkheid weigerde stapte de familie deze maand naar de arbitragecommissie van de KNVB. Die zaak lijkt nu van de baan.

Nouri verblijft in een zorginstelling en verkeert in een verlaagde staat van bewustzijn. John Beer, advocaat van de familie, omschreef de toestand van de voetballer onlangs nog als "zeer moeizaam".

De volledige verklaring: Ajax erkent fouten in zaak-Nouri

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl