Hoe gaat het nu met Abdelhak Nouri?

time icon Aangepast
NOS

"Heel moeizaam. Heel moeizaam", zo omschrijft advocaat John Beer de toestand van Abdelhak Nouri. De jonge voetballer van Ajax kreeg vorig jaar tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk een hartstilstand. Hij liep daarbij hersenschade op en is sindsdien dag en nacht afhankelijk van zorg.

Beer, die de familie juridisch bijstaat, vertelt hoe Nouri er nu aan toe is en verzorgd wordt door zijn familie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hoe gaat het nu met Abdelhak Nouri?

"Er moeten allemaal voorzieningen getroffen worden, want de familie is erop uit om Abdelhak in een thuissituatie te verplegen", zegt Beer. Maar Ajax werkt in zijn ogen niet mee. "Ajax weigert verantwoordelijkheid te nemen. En dat maakt eigenlijk alles uit.

Ajax vindt niet dat de club aansprakelijk gesteld kan worden voor het hersenletsel van Abdelhak Nouri. De club reageert daarmee op het besluit van de familie van de voetballer om naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen.

"Er moet huisvesting geregeld worden, zorg geregeld worden. Zij wilden een huis kopen om hem daar te kunnen verzorgen. Daar was ook zicht op. Ajax was daar niet heel erg meegaand in. Ze wilden het huis voor hem kopen. De familie zei: dan woont Abdelhak in een huis van Ajax en we hebben een juridisch geschil, hoe zal dat verder gaan?"

De advocaat denkt dat Ajax aarzelt, met het oog op de verzekering. "Ik heb het idee dat daar iets zit tussen Ajax en de verzekeraar. Als Ajax aansprakelijkheid moet aanvaarden is het nog maar de vraag of de verzekeraar de schade dekt."

Reactie Ajax

"Ajax heeft maandagochtend via de media begrepen dat de kwestie rondom Abdelhak Nouri wordt voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB. Het gaat hierbij om de eventuele aansprakelijkheid.

Nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn externe juridische en medische adviseurs, zijn deze enkele maanden geleden tot de conclusie gekomen dat er op grond van die informatie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen. Sindsdien is geen nadere informatie ter beschikking gesteld. De adviseurs van de familie Nouri beoordelen het anders en dus wordt het voorgelegd aan de arbitragecommissie, een onafhankelijk instituut van de KNVB.

Ajax hecht er waarde aan te benadrukken vanzelfsprekend volle verantwoordelijkheid te zullen nemen, in geval vast mocht komen te staan dat de club aansprakelijk is.

Abdelhak Nouri (21) kreeg op zaterdag 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk te maken met hartfalen en moest als gevolg daarvan gereanimeerd worden. Nadien werd ernstige en blijvende hersenschade bij de middenvelder geconstateerd. Alle medewerkers van Ajax leven ontzettend mee met de vreselijke situatie waarin Abdelhak en zijn familie zich sindsdien bevinden.

Ajax heeft regelmatig contact met de familie Nouri, met als doel om onder meer op de juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en bijbehorende zorg die Abdelhak nodig heeft. Over de voorstellen die over en weer zijn gedaan, konden de familie en de club het vooralsnog niet eens worden."

#StayStrongAppie (Ajax)

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame