Abdelhak Nouri
NOS NieuwsAangepast

Ajax: wij zijn niet aansprakelijk in zaak-Nouri

Ajax vindt niet dat de club aansprakelijk gesteld kan worden voor het hersenletsel van Abdelhak Nouri. De club reageert daarmee op het besluit van de familie van de voetballer om naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen.

Volgens de advocaat van de familie heeft de medische staf niet adequaat gehandeld toen Nouri vorig jaar juli tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar zakte. Hij liep ernstige en onherstelbare hersenschade op. Uit beelden blijkt bijvoorbeeld dat de defibrillator niet is gebruikt, zegt advocaat Beer.

Ajax schrijft in een verklaring dat alle beschikbare informatie is voorgelegd aan externe juridische en medische adviseurs. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de club niet aansprakelijk is. "De adviseurs van de familie Nouri beoordelen het anders en dus wordt het voorgelegd aan de arbitragecommissie."

Volle verantwoordelijkheid

Ajax respecteert het besluit van de familie en benadrukt de volle verantwoordelijkheid te zullen nemen als blijkt dat de club toch aansprakelijk wordt gesteld.

Ajax schrijft verder dat er regelmatig contact is met de familie Nouri. "Doel is om op de juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en bijbehorende zorg die Abdelhak nodig heeft. Over de voorstellen die over en weer zijn gedaan, zijn we het vooralsnog niet eens worden."

De familie Nouri vond het een "waanzinnig moeilijk besluit" om naar de arbitragecommissie te stappen. "De familie is ervan overtuigd dat Ajax dit niet heeft gewild natuurlijk", zegt Kasem, de woordvoerder namens de familie. "Maar dat betekent niet dat de fouten die gemaakt zijn niet onder ogen moeten worden gezien."

'Erken nou dat het niet goed gegaan is'

"Abdelhak was een zoon van de club", zegt Kasem. Dat hij al van jongs af aan bij Ajax speelde, maakte het besluit zo moeilijk voor de familie. "Je wil niet in een sfeer terechtkomen waar sprake is van een conflict." Desondanks heeft de familie "weinig overtuigende verhalen gehoord" van Ajax ter verantwoording.

De KNVB heeft laten weten dat de arbitragezaak in principe binnen drie maanden wordt behandeld. Er wordt eerst een commissie van drie mensen samengesteld en daarna kan Ajax een verweerschrift indienen. De zaak zal openbaar zijn, tenzij de familie of Ajax daar bezwaar tegen hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl