Aangepast

Hoe gaat het nu met Abdelhak Nouri?

"Heel moeizaam. Heel moeizaam", zo omschrijft advocaat John Beer de toestand van Abdelhak Nouri. De jonge voetballer van Ajax kreeg vorig jaar tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk een hartstilstand. Hij liep daarbij hersenschade op en is sindsdien dag en nacht afhankelijk van zorg.

Beer, die de familie juridisch bijstaat, vertelt hoe Nouri er nu aan toe is en verzorgd wordt door zijn familie.

Hoe gaat het nu met Abdelhak Nouri?

"Er moeten allemaal voorzieningen getroffen worden, want de familie is erop uit om Abdelhak in een thuissituatie te verplegen", zegt Beer. Maar Ajax werkt in zijn ogen niet mee. "Ajax weigert verantwoordelijkheid te nemen. En dat maakt eigenlijk alles uit.

"Er moet huisvesting geregeld worden, zorg geregeld worden. Zij wilden een huis kopen om hem daar te kunnen verzorgen. Daar was ook zicht op. Ajax was daar niet heel erg meegaand in. Ze wilden het huis voor hem kopen. De familie zei: dan woont Abdelhak in een huis van Ajax en we hebben een juridisch geschil, hoe zal dat verder gaan?"

De advocaat denkt dat Ajax aarzelt, met het oog op de verzekering. "Ik heb het idee dat daar iets zit tussen Ajax en de verzekeraar. Als Ajax aansprakelijkheid moet aanvaarden is het nog maar de vraag of de verzekeraar de schade dekt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl