Het Veldje in Sittard
Aangepast

De Onderstroom in Sittard-Geleen

Elke gemeente heeft een eigen Rekenkamer: een onafhankelijke organisatie die onderzoek doet naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid. Dat vrijwel niemand in Sittard-Geleen de Rekenkamer kent, vindt voorzitter Thijs Heijnen niet erg. Wel dat er niets met zijn onderzoeken wordt gedaan. Daarom stapt hij nu op.

De gemeentelijke Rekenkamer, wie kent hem niet?

Het gezondheidscentrum in de Sittardse wijk De Baandert wil verhuizen. De huidige locatie is veel te klein. Maar op de beoogde nieuwbouwlocatie is de buurt nu in opstand gekomen. Er is een actiecomité opgericht, dat een enquête hield. Bijna 80 procent is tegen de bouw van een modern centrum met parkeerplaatsen op hun enige groene veldje.

Bewoners Sittard eisen inspraak

Ton Raven van de Stadspartij in Sittard-Geleen is oudgediende in gemeentepolitiek en ziet het als zijn werk. Hij zit al 28 jaar in de raad en is voorlopig niet van plan op te houden. "Ik ben zestig jaar oud. Tegenwoordig moet je tot je 67e werken, dus ik zou nog twee periodes mee kunnen doen."

Jaap Didden daarentegen is voor het eerst verkiesbaar. De 25-jarige metal-bassist staat op de lijst van de lokale partij DNA. "Ik ben het een beetje zat hoe het er in onze gemeente aan toe gaat. Er wordt van alles geroepen en gedaan, en uiteindelijk wordt er altijd een grote puinhoop gecreëerd." Daarom heeft hij besloten om de politiek in te gaan. "Zoals het gezegde gaat: als je wil dat het goed gebeurt, moet je het zelf doen."

Gaat het in Sittard-Geleen om passie of poen?

In het Limburgse Geleen is carnaval meer dan gewoon een feestje. Het is een ode aan de eigen, volgens de inwoners unieke, cultuur en tradities. En daarbij hoort dat je je afzet tegen de buren.

Fuserende 'aartsrivalen' in Limburg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl