Aangepast

De uitzending van 29 juni

Uitspraak in monsterproces Passage

Het is de grootste strafzaak tegen de georganiseerde misdaad in Nederland ooit: het liquidatieproces Passage. Vandaag doet het Gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep uitspraak. Tegen de hoofdverdachten is levenslang geëist.

Geen enkel proces duurde zo lang, met zoveel zittingsdagen. Meer dan driehonderd getuigen - waarvan twee kroongetuigen en zeven verdachten - zijn gehoord bij de rechtbank en het gerechtshof. Het dossier bestaat inmiddels uit zeshonderd ordners. Centraal staan zeven moorden.

Te gast is Gerrit van der Burg, voorzitter van het college van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM).

Geiten verhogen kans op longontsteking, protest in Bavel

Het Noord-Brabantse dorp Bavel protesteert massaal tegen een megastal met geiten. "Niet vooruit met de geit, maar d'r uit met de geit!", is de slogan van de actievoerders.

In Bavel zijn plannen om een grote varkensstal om te bouwen tot een geitenstal met ruim 2600 geiten. Het terrein is amper twee kilometer verwijderd van het dorpscentrum met scholen en winkels. Inwoners maken zich zorgen over de gezondheidsrisico's nu uit onderzoek van het RIVM blijkt dat omwonenden van geitenstallen meer kans hebben op een longontsteking.

Vaticaan zit in zijn maag met Australische kardinaal

De Australische kardinaal George Pell trekt zich tijdelijk terug uit het Vaticaan, om in Australië de aanklacht tegen hem wegens kindermisbruik aan te vechten. Afgelopen nacht werd bekend dat Pell op 18 juli in de rechtbank wordt verwacht.

Pell regelt de financiën van het Vaticaan en wordt daar gezien als de derde man. Hij is de hoogste katholieke geestelijke tot nu toe die verdacht wordt van kindermisbruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl