Nieuwsuur
Nieuwsuur

Vice-premier Lodewijk Asscher vindt een pro-Erdogan-campagne in Nederland ongewenst. "Het is een verkeerd signaal", zei hij in Nieuwsuur

Volgens hem is het niet zeker dat de manifestatie verboden kan worden "omdat er veel mogelijk is in onze vrije rechtsstaat".  Maar Asscher gaat ervan uit dat de Turken zullen luisteren.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken wil naar een manifestatie in Rotterdam komen om campagne te voeren voor het Turkse referendum op 16 april. Het kabinet liet daarop weten dat Nederland niet wil dat de Turkse regering campagne komt voeren.

'Ik ga er van uit dat de Turken ons signaal begrijpen'

PvdA-leider Asscher sprak in Nieuwsuur ook over arbeidsmigratie. Hij is het niet eens met de kritiek dat hij te weinig heeft gedaan, bijvoorbeeld aan de rust- en rijtijden voor chauffeurs. 

Als voorbeeld noemt hij de nieuwe wet Aanpak Schijnconstructies en het uitbreiden van de inspectiecapaciteit. "Maar er is een ding wat ook moet veranderen en waar mensen van Groningen tot Zeeland last van hebben. Dat is een Europese spelregel waardoor het mag dat een Pool of Roemeen hier mag werken voor een lager bedrag dan een Nederlandse werknemer op dezelfde stijger. En ik vind dat Europa die spelregel moet veranderen." 

Wat wil de PvdA met Nederland?

STER reclame