CL-blog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord toch weer op voorsprong bij Girona • Van de Beek scoort voor het eerst in jaren

Vanavond staan er weer flink wat wedstrijden gepland in de tweede speelronde van de vernieuwde Champions League. Feyenoord neemt het om 18.45 uur in Spanje op tegen Girona.


GIR-FEY | GOAL! Feyenoord toch weer op voorsprong

GOAL! Daar is hij weer, de voorsprong voor Feyenoord. Paixao stuurt Hancko weg, die een uitstekende voorzet in huis heeft. Ladislav Krejci probeert de bal uit het doel te houden, maar werkt hem achter zijn eigen keeper.

Toch weer een voorsprong voor Feyenoord.

GIR-FEY | 75' GOAL! Van de Beek scoort eindelijk weer eens

GOAL! 2,5 jaar na zijn laatste treffer doet Donny van de Beek het weer eens. De middenvelder schiet van dichtbij de 2-2 tegen de touwen. Hij had voor Feyenoord geen slechter moment kunnen uitkiezen dan vanavond, maar dat zal de oud-Ajacied een worst wezen.

Zo komt toch de gelijkmaker op de borden te staan.

  • Reuters
    Van de Beek schiet vanaf dichtbij raak
  • AFP
    Van de Beek viert zijn 2-2

GIR-FEY | 71' Wissels bij Feyenoord

Priske gaat veranderingen doorvoeren. De onfortuinlijke Ueda gaat het veld verlaten. Voor hem komt Julián Carranza. Hugo Bueno's wedstrijd zit er ook op. Hij wordt vervangen door Gernot Trauner.

Eerder kwam Ramiz Zerrouki ook al voor Osman in het veld.

GIR-FEY | 67' Wellenreuther herstelt zijn fout!

Daar herstelt Wellenreuther zijn fout. Wat een uitstekende redding. Zo blijkt wel weer dat je nooit een penalty moet nemen als je hem zelf versiert. Miovski ziet de Feyenoord-keeper hem uit de hoek plukken.

Zo staat het nog altijd 1-2, maar de Rotterdammers hebben het wel een stuk moeilijker in de tweede helft.

Wellenreuther pakt de strafschop

GIR-FEY | 66' Penalty voor Girona!

Een penalty voor Girona. Een voorzet krijgt Wellenreuther niet goed onder controle en als hij de losgelaten bal opnieuw wil vangen, gaat Bojan Miovski liggen.

Het lijkt wat licht voor een strafschop, maar Girona krijgt hem wel. De VAR grijpt ook niet in.

GIR-FEY | 60' Hugo Bueno ontsnapt aan rode kaart

Daar ontsnapt Hugo Bueno aan een rode kaart. De Spanjaard zet een stevige tackle in op het middenveld, maar krijgt slechts geel. De VAR blijft er vanaf, dus mag Feyenoord van geluk spreken dat het met 11 man mag blijven spelen.

GIR-FEY | 54' Weer een serieuze kans voor Feyenoord

De Rotterdammers counteren goed vanavond. Nu is het weer Osman die snel omschakelt en de bal meegeeft aan Paixao. De aanvaller wil dan meegeven aan Osman, maar doet dat net niet scherp genoeg. Dit was toch weer een serieuze kans voor Feyenoord.

Een 1-3 zou heel goed helpen, want we hebben gezien hoe het PSV gister verging na het missen van kansen.

GIR-FEY | 50' Goal Van de Beek afgekeurd

Oei, daar komt Feyenoord goed weg. Donny van de Beek wordt diepgestuurd en staat dan helemaal aan de rechterkant van het strafschopgebied. hij wil de bal voorgeven, maar Hancko loopt zijn voorzet tegen de touwen. Het lijkt 2-2.

Maar de VAR ziet er buitenspel in en dus gaat de treffer niet door. Feyenoord staat nog op voorsprong.

GIR-FEY | 48' Ueda zit niet lekker in de wedstrijd

Weer een fout in de opbouw bij Girona en Osman profiteert. Hij neemt de bal mee en speelt hem af op de geheel vrijstaande Ueda. De Japanse spits doet er dan te lang over om op doel te schieten en zo is de kans verkeken.

Ueda zit duidelijk niet lekker in de wedstrijd.

Ueda baalt

SJA-ATA | 46' GOAL! Atalanta op 0-3

En Atalanta heeft de buit na de rust snel binnengehaald. Het is Bellanova die een voorzet van dichtbij binnenkopt.

GIR-FEY | 46' De tweede helft is begonnen

De tweede helft is gestart. Kan Feyenoord de voorsprong vasthouden?

GIR-FEY | 45' Rust!

Het is rust. Het was een boeiende eerste helft waarin Girona fel opende, maar Feyenoord nam de controle in de wedstrijd helemaal over.

Het had eigenlijk al 1-3 moeten staan, maar misschien zien we die derde Feyenoord-goal alsnog verschijnen in de tweede helft.

SJA-ATA | 44' GOAL! Atalanta komt op 0-2

GOAL! Atalanta komt op een 2-0 voorsprong tegen Sjachtar. De ploeg van Pusic heeft het lastig met het team van Marten de Roon. Met die stand gaan de ploegen ook rusten.

GIR-FEY | 42' Feyenoord heeft de controle

Eigenlijk is de wedstrijd na de 1-1 volledig omgedraaid. Feyenoord heeft de controle over de wedstrijd en Girona is nog amper gevaarlijk geweest.

Dat is toch een prettige constatering voor trainer Priske, die zo bekritiseerd wordt na de eerste weken.

Brian Priske

GIR-FEY | 35' OEI! Ueda mist een penalty

Oei, oei, oei. Ueda verzuimt de voorsprong van Feyenoord te vergroten. De Japanner mist een strafschop, of doelman Paulo Gazzaniga pakt hem uitstekend.

Feyenoord verkreeg de penalty door uitstekend werk van Timber. Hij onderschepte in het strafschopgebied een korte pass van doelman Gazzaniga en ging liggen toen hij werd geraakt door verdediger Ivan Martin. Het was de kans voor een ruimere voorsprong, maar het mag dus nog niet.

GIR-FEY | 32' GOAL! Feyenoord draait de stand volledig om

GOAL! Feyenoord komt op 2-1! Het is doelpuntenmaker López die gigantisch de fout in gaat. Hij laat een zachte pass onderscheppen door Timber. Feyenoord schakelt meteen om en stuurt Milambo het strafschopgebied in. De aanvaller twijfelt geen moment en schiet de bal in de korte hoek.

Wat knap gedaan door de Rotterdammers.

Milambo helpt Feyenoord op voorsprong

GIR-FEY | 27' Danjuma komt al snel in deze wedstrijd

Arnaut Danjuma begon op de bank bij Girona vanavond, maar hij krijgt al snel speelminuten tegen de club uit zijn vaderland. Tsygankov verlaat met een blessure het veld en Danjuma mag zijn rol in de rest van de wedstrijd gaan opvullen.

GIR-FEY | 23' GOAL! Feyenoord maakt snelle gelijkmaker

GOAL! En daar is de 1-1 weer. Een hele snelle gelijkmaker van Feyenoord. Een vrije trap van Paixao komt op de borst van Yangel Herrera, die de bal in zijn eigen doel loopt.

Dat zorgt toch voor opgeluchte Rotterdamse gezichten.

Het Rotterdamse uitvak juicht

SJA-ATA | 21' GOAL Atalanta!

GOAL! Atalanta komt op voorsprong. Het is Djimsiti die van dichtbij de ploeg van Marino Pusic, Sjachtar Donetsk, op achterstand zet.

GIR-FEY | 19' GOAL! Daar komt Girona op voorsprong

GOAL! Girona komt op voorsprong in Spanje. Een hoekschop nekt Feyenoord. Nadat Bueno in eerste instantie nog een kopbal van de lijn kan halen, is de rebound een makkie voor David López. Hij tikt van dichtbij de 1-0 binnen.

De allereerste Champions League-goal van de Spaanse ploeg is toch een klein tikje voor de Rotterdammers in deze openingsfase.

Girona komt op voorsprong

GIR-FEY | 12' Wedstrijd gaat op en neer

De wedstrijd gaat op en neer in de openingsfase. Feyenoord en Girona willen allebei aanvallen en doen dat ook.

Dat kan betekenen dat het een leuke wedstrijd gaat worden.

Beelen voorkomt een openingstreffer van Girona

GIR-FEY | 9' Nu een kansje voor Feyenoord

En nu is daar het eerste kansje voor de Rotterdammers. Milambo speelt zichzelf vrij op zo'n achttien meter van het doel, maar zijn schot gaat hopeloos over.

Het is in ieder geval iets van gevaar.

GIR-FEY | 5' Beelen in de fout, Wellenreuther redt

Oei. Daar gaat Thomas Beelen in de fout. In zijn eigen strafschopgebied verspeelt hij de bal aan Viktor Tsygankov, die meteen hard uithaalt. Timon Wellenreuther redt de inzet.

Dat is de tweede grote fout van Beelen in een paar dagen tijd. In de uitwedstrijd tegen NEC werd zijn matige verdedigen afgestraft door Sontje Hansen. Nu ontsnapt Feyenoord dus nog.

GIR-FEY | 1' We zijn begonnen!

En we zijn begonnen in Spanje. We gaan zien hoe Feyenoord zich staande gaat houden in deze wedstrijd. Komt er misschien een ommekeer en kan de ploeg van Priske vandaag eens flink uithalen?

Ook Sjachtar Donetsk en Atalanta hebben afgetrapt.

Feyenoord warmt zich op in een zeer regenachtig Girona

Over vijf minuten trapt Feyenoord af in Girona. De spelers hebben zojuist de warming-up gehad in zeer natte omstandigheden. De regen viel met bakken uit de lucht.

Feyenoord warmt zich op in Girona

In dit stadion moet het gebeuren voor Feyenoord

In dit relatief kleine stadion, het Estadi Montilivi, moet het gaan gebeuren voor Feyenoord vanavond. Er kunnen maar 9.500 toeschouwers in tijdens Champions League-wedstrijden, dat zijn er pak 'm weg evenveel als er bij De Graafschap kunnen komen kijken.

Het is wat anders dan De Kuip, maar bij Girona weten ze wel heel goed hoe ze sfeer kunnen maken in dat stadion.

Het stadion van Girona

Verslaggever Joep Schreuder: 'Als Feyenoord punten wil halen, moet het vanavond'

Verslaggever Joep Schreuder: 'Als Feyenoord punten wil halen, moet het vanavond'

Hoe ging het twee weken geleden ook alweer?

De meeste supporters van Feyenoord zullen het allang uit hun gedachten hebben gewist, maar Feyenoord speelde twee weken geleden ook in de Champions League. Thuis tegen Leverkusen ging het helemaal mis. Binnen een helft stond het al 0-4 voor de Duitsers.

Hoe die wedstrijd precies verliep, lees je hieronder.

De fans van Girona zijn retetrots op hun club: 'Twee keer Barcelona verslagen'

Fans Girona zijn trots op groei van hun club: 'Twee keer Barcelona verslagen'

Het schema en de stand in de Champions League

Dit is het programma voor vanavond in de Champions League. En natuurlijk willen we je de stand ook niet onthouden.

  • NOS
    Het programma voor 2 oktober
  • NOS
    De top achttien in de Champions League
  • NOS
    De stand in de CL op 2 oktober

Van de Beek krijgt basisplaats bij Girona

Bij Girona krijgt Donny van de Beek een basisplaats van trainer Michel. Het is de tweede keer dit seizoen dat hij mag starten bij de Spanjaarden.

Daley Blind is geblesseerd en kan niet in actie komen tegen Feyenoord. Arnaut Danjuma zit op de bank bij Girona. Gabriel Misehouy zit niet bij de selectie.

Pas de derde wedstrijd voor Bueno

De wedstrijd tegen Girona wordt pas de derde wedstrijd voor Hugo Bueno in het shirt van Feyenoord. De linksback speelde begin van dit seizoen een eredivisiewedstrijd mee tegen PEC Zwolle, maar raakte daarna geblesseerd. De Spanjaard miste vervolgens drie wedstrijden.

Afgelopen zondag moest de back het doen met een invalbeurt tegen NEC.

Hugo Bueno

De opstelling van Feyenoord

De opstelling van Feyenoord is bekend. Trainer Brian Priske stuurt bijna dezelfde elf namen het veld in als afgelopen zaterdag, toen Feyenoord met 1-1 gelijkspeelde bij NEC. De enige wijziging is dat Hugo Bueno de linksbackpositie overneemt van Gijs Smal.

Voorin vervangt Ayase Ueda weer Santigao Giménez en Osman staat op de rechtsbuitenpositie.

Priske en Beelen niet van de wijs door druk op Feyenoord: 'Dit kan je verwachten'

Feyenoord en Girona: twee ploegen die een goed seizoen achter de rug hebben, maar slecht aan de nieuwe jaargang zijn begonnen. Dat is in de voetballerij al snel een garantie voor morrend publiek en kritische media.

Brian Priske, trainer van het nog zoekende Feyenoord, laat zich er voorlopig nog niet door van de wijs brengen. Goedgehumeurd en ambitieus staat hij de media te woord voorafgaand aan het Champions League-duel met Girona van woensdagavond.

"Het is niet mijn baan om rekening te houden met de verwachtingen van buitenaf", vertelt de Deen. "Als je bij Feyenoord tekent, weet je wat je kunt verwachten. Maar ik focus me alleen op de dingen waar ik invloed op heb..."

Grote Champions League komt voor het eerst naar klein Girona: 'Nieuwe realiteit'

De trainer van Girona, Michel, kan niet wachten tot het 18.42 uur is. Dan klinkt namelijk voor het eerst in de geschiedenis de hymne van de Champions League in het Estadi Montilivi.

"Het is een droom dit samen met de fans te gaan beleven", zei Michel gisteren op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Feyenoord. "De hymne horen wordt een historisch moment. Dat we dit met Girona bereikt hebben is bijzonder, zeker als ik terugdenk aan de zware tijden die we in Segunda División hebben meegemaakt."

Feyenoord en Girona willen punten scoren in CL

Om 18.45 uur spelen Feyenoord en Girona tegen elkaar in Spanje. Beide teams willen wat chagrijn van zich afspelen nu het in de eigen competitie nog lange niet van het leien dakje gaat. In de Champions League hebben beide ploegen ook nog geen overwinning behaald, dus deze ontmoeting kan een hele belangrijke spreekwoordelijke duw in de rug verzorgen.

Om 18.45 uur trappen ook het Sjachtar Donetsk van Marino Pusic en Atalanta van Marten de Roon af.

En om 21.00 uur zien we nog enkele mooie wedstrijden. Zo neemt het Liverpool van Arne Slot het op tegen Bologna en neemt Xavi Simons het met Leipzig op tegen Juventus.

Genoeg te genieten dus vanavond.

Feyenoord wil het chagrijn van zich afspelen