Transferblog
NOS VoetbalAangepast

'Heerenveen haalt aanvaller' • Go Ahead verkoopt De Lange en casht weer

In dit blog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.


'Heerenveen haalt Deense rechtsbuiten uit Zweden'

Volgens het Zweedse Aftonbladet gaat sc Heerenveen zaken doen met Kalmar FF. Rechtsbuiten Jacob Trenskow zou voor ongeveer één miljoen euro de overstap maken naar Friesland.

In het huidige seizoen, dat in Zweden al in maart begint, was Trenskow goed voor vier goals en zeven assists in de Zweedse competitie.

Eerder haalde sc Heerenveen al Danilo El-Saed van Sandefjord uit Noorwegen en werd Ilias Sebaoui gehuurd van Feyenoord. Beide spelers spelen het liefst als linksbuiten.

Go Ahead verkoopt keeper aan Marseille

Jeffrey de Lange keepte vorig seizoen uitstekend voor Go Ahead Eagles en dat heeft hem een prachtige transfer opgeleverd. Hij maakt volgens het Franse L'Équipe en transferexpert Fabrizio Romano de overstap naar de Franse topclub Olympique Marseille.

Zo rinkelt de kassa opnieuw in Deventer. Go Ahead Eagles verkocht in een eerder stadium Willum Willumsson voor een recordbedrag aan Birmingham City en Philippe Rommens aan Ferencvaros.

Overigens lijkt De Lange in Marseille concurrentie te krijgen van Ajax-keeper Gerónimo Rulli. De Argentijn zou naar verluidt ook dicht bij een overstap naar de Fransen zijn.

Jeffrey de Lange

Vitesse actief op de transfermarkt

Het was nogal een onrustige zomer in Arnhem: de proflicentie van Vitesse stond lang op het spel. Nu de club eindelijk duidelijkheid heeft over het voortbestaan, kan er worden gewerkt aan de selectie.

Doelman Eloy Room vertrekt om de club zo 'een steuntje in de rug' te geven, terwijl er ook spelers binnenkomen. Opvallende nieuwkomer is 'kind van de club' Alexander Büttner. Je leest er alles over in het artikel hieronder.

'NAC huurt vleugelaanvaller van Lazio'

Twee dagen voordat NAC Breda het eredivisieseizoen aftrapt tegen FC Groningen, heeft het een nieuwe vleugelaanvaller binnen.

VI meldt dat de Bredanaars erin zijn geslaagd Saná Eusébio Mango Fernandes (18) van de Italiaanse subtopper te huren. De Portugees die werd geboren in Guinee-Bissau staat bekend als een frivole dribbelaar en maakte indruk in de Youth League, de Champions League voor jeugdelftallen.

NEC haalt Griek naar Nijmegen

Een Griekse versterking voor NEC: Argyris Darelas komt over van PAOK Saloniki en tekent voor twee jaar in Nijmegen.

De 20-jarige Darelas kwam vorig seizoen vooral in actie voor het tweede elftal van PAOK, waar hij wel negen goals en acht assists liet aantekenen. Dat was genoeg om een transfer te verdienen naar NEC, dat stelt erg blij te zijn met de multifunctionele speler die op veel posities in de aanval en op het middenveld uit de voeten kan.

Feyenoord stalt nieuwe aanwinst bij Dordrecht

Feyenoord heeft een nieuwe versterking binnen, al is dat voorlopig nog een versterking voor FC Dordrecht.

Gabriele Parlanti wordt overgenomen van US Triestina en tekent in De Kuip een contract tot medio 2026 met een optie voor nog een jaar. De 20-jarige Italiaan wordt direct uitgeleend aan eerste divisieclub FC Dordrecht, waar hij het komende seizoen dus zal spelen.

"Gabriele is een technisch vaardige middenvelder die met veel flair en lef durft te spelen", zegt Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord. "Wij denken dat hij snel zijn weg in Nederland zal gaan vinden en verwachten dat hij zich hier uitermate goed kan door ontwikkelen."

Ekkelenkamp naar Italië

Jürgen Ekkelenkamp gaat zijn geluk in de Serie A beproeven bij Udinese. De bij Ajax opgeleide middenvelder komt over van het Belgische Antwerp.

De 24-jarige Ekkelenkamp tekent tot de zomer van 2029 in Udine.

Welkom Hans! Hateboer naar Rennes

Stade Rennais bevstigt de komst van Hans Hateboer (30). De rechtsback speelde 7,5 jaar bij Atalanta in de Serie A.

De dertienvoudig international van Oranje tekent voor twee seizoenen bij de Franse club, die vorig jaar als tiende eindigde in de Ligue 1. Rennes heeft met Azor Matusiwa nog een oud-speler van FC Groningen in de gelederen.

West Ham United versterkt zich met Argentijn Rodríguez

West Ham United blijft actief op de transfermarkt. De club uit Londen, uitkomend in de Premier League, heeft zich versterkt met Guido Rodríguez. De international van Argentinië komt over van Real Betis.

West Ham United versterkte zich de afgelopen weken ook al met de Nederlandse aanvaller Crysensio Summerville, Niclas Füllkrug, Luis Guilherme en Max Kilman.

Trainer Julen Lopetegui kan ook een beroep doen op Edson Álvarez en Mohammed Kudus, die vorig jaar bij Ajax vertrokken.

Füllkrug naar West Ham United

West Ham United neemt Niclas Füllkrug over van Borussia Dortmund. De Duitse international zou voor een bedrag van 30 miljoen euro overkomen naar de Premier League.

Daarmee hebben The Hammers deze zomer hun derde aanvaller aangetrokken. Eerder al werd de komst van de Nederlander Crysencio Summerville (ook zo'n 30 miljoen) en de Braziliaan Luis Guilherme (23 miljoen) wereldkundig gemaakt.

'Rulli van Ajax naar Olympique Marseille'

Olympique Marseille zou in gesprek zijn met Ajax over een transfer van Geronimo Rulli. Dat schrijft transferjournalist Fabrizio Romano op X.

De Argentijnse doelman werd in januari 2023 voor acht miljoen euro overgenomen van Villarreal en heeft nog een contract tot medio 2026.

Portugees toptalent Neves naar PSG

Paris Saint-Germain heeft het Portugese talent João Neves aangetrokken. De 19-jarige middenvelder komt over van Benfica. De club waar hij de jeugdopleiding doorliep en waar hij eind 2022 onder voormalig PSV-trainer Roger Schmidt debuteerde in het betaald voetbal.

Neves zat bij de selectie van Portugal tijdens het afgelopen EK. Naar verluidt betaalt PSG 60 miljoen euro aan Benfica. Neves tekent een contract tot 2029.

Wijnker nieuwe hoofd jeugdopleiding PSV

Aloys Wijnker is de nieuwe hoofd jeugdopleiding van PSV. Hij volgt de naar Adelaide United vertrokken Ernest Faber op.

De oud-speler van Telstar werkte eerder bij AZ en Vitesse als hoofdjeugdopleiding. Ook was hij in dienst van de Amerikaanse voetbalbond. De afgelopen vier jaar was hij als technisch manager actief bij de KNVB.

Wijnker roemt de jeugdopleiding van PSV als "een van de beste in het betaald voetbal", zo zegt hij in een persbericht. "Zeker de laatste tien jaar zijn er grote stappen gezet. Het is nu zaak dat we die lijn voortzetten."

"Ik ken Aloys vanuit ons gezamenlijke verleden bij AZ en de Amerikaanse bond", aldus PSV-directeur Earnest Stewart. "Hij is een zeer gedreven opleider, met een duidelijke visie en een groot netwerk."

Simons langer bij Leipzig

Oranje-international Xavi Simons weet waar hij komend seizoen speelt. Ondanks dat er flink aan hem werd getrokken door clubs als Bayern München en Paris Saint-Germain, de club waar hij onder contract staat, kiest hij voor nog een seizoen op huurbasis bij RB Leipzig.

'Fred Grim keert terug bij Ajax'

Fred Grim krijgt een rol als 'head of coaching' bij Ajax, zo meldt de Telegraaf. Grim zou in die hoedanigheid verantwoordelijk worden voor het begeleiden van trainers in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Hij zou met zijn praktische ervaring een goede aanvulling vormen op de voornamelijk theoretisch geschoolde coaches.

Grim werd zelf als keeper opgeleid door Ajax en stond in de periode 1994-2002 meer dan honderd keer op doel bij de Amsterdammers. Later was hij in verschillende functies actief bij de club, waaronder als keeperstrainer en jeugdtrainer. Zijn meest recente klussen waren het hoofdtrainerschap bij achtereenvolgens RKC Waalwijk, Willem II en FC Emmen.

Fred Grim

'Mislintat na drie maanden alweer ontslagen bij Dortmund'

Sven Mislintat lijkt alweer te moeten vertrekken bij Borussia Dortmund, dat meldt BILD. De 51-jarige Duitser begon eind april aan een technische functie bij Dortmund waarin hij zich bezig zou houden met planning van de selectie. Maar Mislintat zou nu al ruzie hebben met de nieuwe hoofdtrainer Nuri Sahin.

Mislintat werd bijna een jaar geleden na een dienstverband van vier maanden ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax nadat zijn transferbeleid in Amsterdam wel veel geld had gekost (ruim 100 miljoen euro), maar de gewenste resultaten uitbleven. Dit dienstverband, bij de club waar hij al eerder werkte, dreigt dus nog korter te worden.

Sven Mislintat

'Hateboer verruilt Atalanta voor Franse Rennes'

Hans Hateboer gaat zijn heil na acht jaar Atalanta Bergamo elders zoeken. De 30-jarige wingback gaat volgens meerdere Italiaanse en Franse bronnen naar het Franse Rennes. De Fransen zouden zo'n drie miljoen euro neertellen voor de voormalig speler van FC Groningen, die zondag niet bij de selectie zit voor de oefenwedstrijd van Atalanta tegen Parma.

Hateboer vormt samen met Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Mitchel Bakker een Nederlandse enclave bij de Europa League-winnaar. Ook Koopmeiners zou op het punt staan Bergamo te verlaten, hij staat in de belangstelling van Juventus. Bij de Franse middenmoter treft Hateboer, die dertien interlands speelde voor Oranje, landgenoot Azor Matusiwa.

Hans Hateboer met de Europa League-trofee

'Simons nog een jaar naar Leipzig'

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano wordt Xavi Simons nog een jaar verhuurd aan RB Leipzig. Bayern München was ook geïnteresseerd in de kunsten van de aanvaller en zou een megabedrag over hebben gehad voor de 21-jarige Simons, maar Leipzig lijkt dus aan het langste eind te trekken.

Lodeweges terug in technische staf PEC Zwolle

Dwight Lodeweges gaat weer aan de slag bij PEC Zwolle. Hij wordt drie dagen in de week en tijdens wedstrijddagen assistent van hoofdtrainer Johnny Jansen.

Lodeweges was vorige maand nog assistent van bondscoach Ronald Koeman op het EK in Duitsland. Hij was al in meerdere functies werkzaam bij de Zwolse club. Als voetballer was hij onder andere actief bij Go Ahead Eagles, waar hij later ook nog in de technische staf zat.

West Ham heeft Summerville binnen

West Ham United heeft de transfer van Crysencio Summerville (22) afgerond. De geboren Rotterdammer, die voor vijf jaar tekent, wordt voor bijna 30 miljoen euro overgenomen van Leeds United.

De aanvaller doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en kwam ook uit voor FC Dordrecht en ADO Den Haag.

Van Gaal zei dit jaar 'nee' tegen Bayern

Louis van Gaal had eerder dit jaar terug kunnen keren als coach van Bayern München. De 72-jarige Van Gaal liet vrijdagavond in het RTL-programma Humberto à Paris weten dat de Duitse grootmacht hem had benaderd, voordat Vincent Kompany eind mei werd aangesteld.

Van Gaal, die tussen 2009 en 2011 trainer van Bayern was, ziet het echter niet meer zitten om een voetbalclub te trainen. Voor een baan als bondscoach staat hij nog wel open. Van Gaal liet verder weten dat hij "redelijk gezond" is, ondanks zijn agressieve vorm van prostaatkanker. "Ik zou kunnen werken, maar niet meer als clubcoach."

Louis van Gaal

Heerenveen verkoopt vleugelaanvaller Sahraoui aan Lille

Heerenveen heeft vleugelaanvaller Osame Sahraoui verkocht aan Lille. De 23-jarige Noor levert de Friese club miljoenen op en tekende een contract tot medio 2029 bij de Franse club.

Sahraoui kwam in januari 2023 van het Noorse Vålerenga naar Heerenveen en veroverde snel een basisplaats.

"We raken een goede speler kwijt", zegt algemeen directeur Ferry de Haan. "Maar als club mogen we ook trots zijn dat we wederom een springplank zijn gebleken voor een talentvolle speler. Dit is dan ook een heel mooie transfer voor zowel Osame als de club."

Pröpper verruilt FC Twente voor Schotse topclub Rangers FC

Rangers FC heeft de komst van Robin Pröpper aangekondigd. De 30-jarige centrale verdediger komt over van FC Twente, waar hij aanvoerder was. Pröpper tekende een meerjarig contract bij de Schotse topclub en levert de club uit Enschede een miljoenenbedrag op. Vorige week nam FC Twente juist nog spits Sam Lammers over van Rangers FC.

"Ik was verheugd toen ik hoorde van de belangstelling", reageert Pröpper op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het voelde een beetje onwerkelijk. Deze club ademt voetbal. Ik heb gesproken met Cyriel Dessers en Vaclav Cerny en zij waren alleen maar positief. Ik ben erg blij hier te zijn."

Robin Pröpper

Duits international Gross verkast naar Dortmund

Borussia Dortmund heeft Pascal Gross van Brighton & Hove Albion overgenomen. De Bundesligaclub betaalt 7,5 miljoen euro voor de Duitse international, die voor twee seizoenen heeft getekend.

De 33-jarige Gross debuteerde vorig jaar in de Duitse nationale ploeg en behoorde tot de EK-selectie van bondscoach Julian Nagelsmann. Hij kwam deze zomer alleen in de openingswedstrijd tegen Schotland in actie voor 'Die Mannschaft'.

NAC neemt Oostenrijker over van Schalke 04

NAC Breda heeft de selectie aangevuld met Leo Greiml. De 23-jarige verdediger uit Oostenrijk komt over van Schalke 04 en ondertekent een tweejarige verbintenis.

Feyenoord bevestigt (tijdelijk) vertrek Van den Belt

Feyenoord leent Thomas van den Belt dit seizoen uit aan CD Castellón, dat op het tweede niveau in Spanje uitkomt. De huurtransfer diende zich maandag al aan, maar is vandaag officieel bevestigd door de Rotterdammers.

Van den Belt kwam vorig jaar over van PEC Zwolle, maar brak niet door in Rotterdam. Bij Castellón wordt de 23-jarige middenvelder met coach Dick Schreuder herenigd. Schreuder was in Zwolle anderhalf jaar zijn coach.

'Sahraoui levert Heerenveen miljoenen op'

Osame Sahraoui maakt de overstap van sc Heerenveen naar LOSC Lille, zo melden diverse Nederlandse, Noorse en Franse media. De Noorse vleugelaanvaller levert de Friezen minstens acht miljoen euro op en is momenteel in Frankrijk voor zijn medische keuring.

Sahraoui werd in de winter van 2023 aangetrokken door Heerenveen en maakte direct indruk met zijn dribbelkunsten. In totaal kwam hij tot 49 eredivisieduels, waarin hij goed was voor negen goals en tien assists

Osame Sahraoui

El Ghazi vindt dag na vertrek nieuwe club

Anwar El Ghazi is officieel speler van Cardiff City. De club is afkomstig uit de hoofdstad van Wales, maar komt wel uit in de Engelse voetbalpiramide. Vorig seizoen werd Cardiff twaalfde in het Championship, het tweede Engelse niveau.

El Ghazi werd door zijn vorige werkgever, FSV Mainz, ontslagen nadat hij pro-Palestijnse berichten op sociale media had geplaatst. Dat ontslag werd door El Ghazi tot in de rechtbank aangevochten. De 29-jarige aanvaller, voormalig speler van Ajax en PSV, won die zaak uiteindelijk na in beroep te zijn gegaan. Nu scheiden de wegen van El Ghazi en Mainz dus alsnog.

Summerville voor 30 miljoen naar West Ham

De Nederlandse aanvaller Crysensio Summerville verkast van Lees United naar West Ham United, melden verschillende media. Hij zou zo'n dertig miljoen euro moeten kosten.

Summerville, die uit de jeugdopleiding van Feyenoord komt en later bij FC Dordrecht en ADO Den Haag speelde, heeft een goed seizoen achter de rug. Namens Leeds United kwam hij op het tweede Engelse niveau tot twintig goals en negen assists.

Feyenoord, dat Summerville in 2020 naar Leeds zag vertrekken, zou recht hebben op een percentage van de transfersom en hiermee enkele miljoenen opstrijken.

Crysensio Summerville in actie

'McClaren wordt bondscoach van Jamaica'

Steve McLaren wordt de nieuwe bondscoach van Jamaica, schrijft transferexpert Fabrizio Romano op X. Op dit moment is de oud-trainer van FC Twente de assistent van Erik ten Hag bij Manchester United.

Di María niet naar Rosario na doodsbedreigingen

Ángel Di María zegt dat doodsbedreigingen hem hebben gedwongen terug te komen op zijn plannen om terug te keren naar jeugdclub Rosario Central.

De 36-jarige aanvaller was transfervrij nadat hij eind vorig seizoen Benfica verliet. Ook stopte hij als international na het winnen van de Copa América met Argentinië.

Di María, die tussen 2005 en 2007 bij Rosario speelde, wilde terugkeren naar de Argentijnse club om zijn carrière af te sluiten.

Doodsbedreigingen, ook aan zijn familie, hebben hem nu doen besluiten om daarvan af te zien, zo heeft hij dinsdag verteld aan een televisiestation in Rosario.

Onder meer het bedrijf van zijn zus ontving een bedreiging: "Een doos met een varkenskop en een kogel in het voorhoofd", aldus Di María. "En een briefje waarop stond dat als ik terugkeerde het volgende hoofd dat van mijn dochter Pia was."

Klopp niet de nieuwe trainer van Engeland: 'Gezichtsverlies'

Jürgen Klopp, voormalig succestrainer bij Liverpool, vindt dat hij gezichtsverlies zou lijden als hij de nieuwe trainer van Engeland zou worden. De Duitse trainer werd door sommigen in verband gebracht met de baan die vrij is gekomen na het vertrek van Gareth Southgate. Op een internationaal congres voor coaches in het Duitse Würzburg herhaalde Klopp nog maar eens dat er niets speelt. "Geen club, geen land"

Als ik voor jullie (Engeland, red.) een uitzondering maak, zou dat het grootste gezichtsverlies in de historie van het voetbal zijn", aldus Klopp, die zegt dat hij in de toekomst wel weer in de voetbalwereld actief wil zijn.

El Ghazi verlost van Mainz

Anwar El Ghazi heeft zijn contract bij Mainz 05 opgezegd. De voormalig aanvaller van Ajax en PSV werd vorig jaar door de Duitse club ontslagen wegens een pro-Palestina-bericht op Instagram, maar via de rechtbank vocht El Ghazi dat ontslag met succes aan.

Mainz moest de 29-jarige aanvaller weer in de selectie opnemen. Maar El Ghazi heeft weinig trek in een terugkeer. Naar verluidt ondergaat hij vandaag een medische keuring bij Cardiff City, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland.

Anwar el Ghazi

Pröpper op weg naar Schotland

FC Twente-verdediger Robin Pröpper staat op het punt om te tekenen bij Rangers FC in Schotland, Alleen een medische keuring zou een deal nog in de weg staan. De voormalig speler van De Graafschap en Heracles Almelo trainde vandaag ook niet mee bij FC Twente.

De 30-jarige Pröpper kwam in 2021 over van Heracles en groeide uit tot aanvoerder van FC Twente.

Robin Pröpper

'Juventus biedt 45 miljoen op Koopmeiners'

Teun Koopmeiners wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar Juventus, en nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Transferexpert Fabrizio Romano laat weten dat de Italiaanse topclub een bod van 45 miljoen euro heeft neergelegd bij Atalanta Bergamo, de werkgever van Koopmeiners.

Koopmeiners zou al sinds mei persoonlijk akkoord zijn met Juventus. Het is nu aan de clubs om een overeenkomst te bereiken.

De afgelopen drie seizoenen was Koopmeiners actief in de Serie A, waar hij zich ontpopte tot trefzekere middenvelder. Hij maakte in deze periode 26 competitiegoals, waarvan twaalf in het vorige seizoen.

Huijsen verkast naar Bournemouth

Dean Huijsen vervolgt zijn loopbaan bij Bournemouth in de Premier League, de club van onder anderen Justin Kluivert. De 19-jarige verdediger verlaat Juventus na drie jaar. Via social media had hij onlangs al afscheid genomen van de Italiaanse club. De tweede helft van afgelopen seizoen kwam Huijsen op huurbasis uit voor AS Roma.

Huijsen werd geboren in Amsterdam, maar groeide grotendeels op in Zuid-Spanje. Hij verruilde de jeugd van Málaga CF in 2021 voor een avontuur bij Juventus. Hij debuteerde op 22 oktober 2023 in het eerste elftal van Juve. Eerder dit jaar veranderde hij van de Nederlandse naar de Spaanse voetbalnationaliteit en werd hij geselecteerd voor Jong Spanje.

'Martha verruilt Ajax voor Beerschot'

Ar'jany Martha vertrekt bij Ajax en zet zijn loopbaan voort in België, bij het gepromoveerde Beerschot waar Dirk Kuijt de trainer is, zo meldt VI.

De 20-jarige linksback speelde twaalf duels in het eerste elftal en liefst 110 wedstrijden voor Jong Ajax.

Weghorst: 'Ajax is grootste club van Nederland'

Oranje-international Wout Weghorst wordt al enige tijd in verband gebracht met Ajax. In een interview met Kicker geeft de spits van Burnley aan dat een terugkeer naar Nederland een optie zou kunnen zijn.

"Er zijn clubs met interesse, maar voor nu ga ik trainen bij Burnley en me voorbereiden op wat hopelijk een succesvol jaar zal worden. Ik denk dat we een oplossing moeten vinden die voor beide partijen geschikt is."

"Voor mij moet het totaalplaatje kloppen. We krijgen ons vierde kind en hebben de afgelopen jaren veel gereisd als gezin. Ik ben op zoek naar een vaste plek voor ons, dus thuis is zeker een optie. Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik er niet over te zeggen."

Wout Weghorst na de uitschakeling in de halve finales van het EK door Engeland

PEC haalt vleugelspits

PEC Zwolle heeft vleugelspits Braydon Manu voor twee jaar vastgelegd, met een optie op een derde seizoen. De 27-jarige Duitser met Ghanese roots komt over van het Duitse SC Darmstadt 98.

Heracles huurt 't Zand van Feyenoord

Heracles Almelo huurt Shiloh 't Zand komend seizoen van Feyenoord. Vorig jaar werd de middenvelder (21) uitgeleend aan FC Dordrecht en verkozen tot beste talent van de eerste divisie.

Deze week trok de club ook al Luka Kulenovic aan. De 24-jarige spits komt over van Slovan Liberec en tekent voor vier seizoenen. Kulenovic, die de Canadese, Bosnische en Kroatische nationaliteit heeft, kwam vorig seizoen 32 keer in actie.

'Van den Belt naar Spaanse club van Schreuder'

Middenvelder Thomas van den Belt verlaat Feyenoord voor het Spaanse CD Castellón. Feyenoorddirecteur Dennis te Kloese bevestigt aan het AD dat de transfer zo goed als rond is.

Castellón komt uit op het tweede niveau van Spanje. Dick Schreuder, die eerder met Van den Belt werkte bij PEC Zwolle, is daar trainer. De 23-jarige middenvelder zou op huurbasis naar Spanje vertrekken, meldt het AD.

Thomas van den Belt

Arsenal presenteert Italiaanse verdediger Calafiori

Italiaans international Riccardo Calafiori wordt ploeggenoot van Jurriën Timber bij Arsenal. De club uit Londen presenteerde de 22-jarige verdediger vandaag tijdens het trainingskamp in het Amerikaanse Philadelphia. Hij komt over van Bologna.

De transfer van Italiaan hing al een tijdje in de lucht. Er zou zo'n 40 tot 50 miljoen euro mee gemoeid zijn. Calafiori heeft volgens meerdere bronnen getekend tot medio 2029.

Heracles doet recordaankoop met binnenhalen spits Kulenovic

Met Luka Kulenovic heeft Heracles Almelo een nieuwe spits binnengehaald. De 24-jarige aanvaller, volgens de club een recordaankoop zonder een bedrag te noemen, komt over van het Tsjechische FC Slovan Liberec en heeft getekend tot medio 2028.

Heracles had grote behoefte aan een nieuwe spits door de knieblessure die Jizz Hornkamp vorige week opliep en die hem lange tijd aan de kant gaat houden.

Kulenovic, geboren in Canada maar ook beschikkend over de Kroatische en Bosnische nationaliteit, raakte zelf begin deze maand licht geblesseerd bij zijn vorige werkgever en werkt nu bij Heracles aan zijn herstel. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, zondag 11 augustus op bezoek bij Sparta, komt waarschijnlijk nog te vroeg voor de fysiek sterke spits.

Luka Kulenovic

'PSG aast op PSV'er Schouten'

Jerdy Schouten staat op de radar van Paris Saint-Germain, zo melden l'Équipe en Eindhovens Dagblad. Met een sterk optreden op het EK heeft de middenvelder indruk gemaakt op de Franse topclub.

PSV vraagt echter de hoofdprijs voor de 27-jarige Schouten, die nog een contract tot de zomer van 2028 heeft bij de landskampioen. Een jaar geleden betaalde PSV nog 15 miljoen euro aan Bologna voor de controleur.

Jerdy Schouten

NAC haalt Luxemburgs international

NAC Breda heeft de Luxemburger Enes Mahmutovic aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van CSKA Sofia. Hij heeft een contract getekend tot medio 2026.

Mahmutovic speelde 33 interlands voor Luxemburg en kwam in het seizoen 2019/2020 voor MVV uit.

Toptalent Endrick officieel speler van Real Madrid

Hij moest er even op wachten, maar Endrick mag zich officieel speler van Real Madrid noemen. De 18-jarige Braziliaan komt voor 35 miljoen euro over van Palmeiras. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot 60 miljoen.

Madrid had in 2022 al een akkoord met Palmeiras bereikt, maar de jonge spits moest eerst zijn achttiende verjaardag vieren, voordat hij de oversteek kon maken.

Real Madrid haalde deze zomer al de transfervrije Kylian Mbappé naar Spanje en nam afscheid van spits Joselu, verdediger Nacho en middenvelder Toni Kroos, die een punt achter zijn loopbaan zette.

Technisch directeur De Graafschap per direct weg

Midden in de zomerse transferperiode stapt bij De Graafschap degene op die de selectie zou moeten vormgeven. Na een 'verschil van inzicht' met de club heeft technisch directeur Peter Bijvelds zijn taken neergelegd, melden de Superboeren.

Over de aard van het meningsverschil doen beide partijen vooralsnog geen uitspraken. "Wij zijn Peter zeer erkentelijk voor alles wat hij voor ons betekend heeft de afgelopen seizoenen en danken hem hiervoor", schrijft De Graafschap.

Deze zomer versterkte De Graafschap zich transfervrij met Sten Kremers (Jong Ajax) en Ibrahim El Kadiri (FC Volendam), terwijl er huurovereenkomsten werden gesloten met Jesse van de Haar (Jong FC Utrecht) en Yannick Eduardo (RB Leipzig). Met uitgaande transfers van Basar Önal (N.E.C.) en Devin Haen (Feyenoord) werd geld verdiend.

Varane tekent bij Serie A-nieuwkomer Como

Van Real Madrid naar Manchester United, naar... Como. Raphaël Varane vervolgt zijn loopbaan in Italië, bij het pas gepromoveerde Como.

De pas 31-jarige Varane was transfervrij na zijn vertrek bij Manchester United en heeft voor twee jaar getekend bij de club van (minderheids)aandeelhouders Cesc Fàbregas en Thierry Henry. Fàbregas is tevens hoofdtrainer.

Como is aardig actief op de transfermarkt deze zomer. Eerder werden onder meer Pepe Reina, Alberto Moreno, Andrea Belotti en Alberto Dossena vastgelegd.

Op z'n retour

Varane mag pas 31 zijn, hij is al even op zijn retour. In drie jaar bij Manchester United toonde hij zich zelden de superieure verdediger die hij daarvoor bij Real Madrid en de Franse nationale ploeg zo vaak was geweest.

Raphaël Varane

Recordtransfer Omgba naar Gent van de baan

NAC Breda heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen over een transfer van Aimé Omgba naar KAA Gent. Dat meldt de eredivisieclub op de eigen website.

De Belgische club wilde opnieuw om tafel over de 21-jarige middenvelder nadat hij in België een medische keuring had ondergaan. Gent was niet tevreden over de uitkomst daarvan en kwam daarop met een verlaagd bod. Reden voor NAC om de stekker uit de deal te trekken.

Verdediger Le Normand verruilt Real Sociedad voor Atlético Madrid

Robin Le Normand verlaat Real Sociedad voor Atlético Madrid. De 27-jarige centrale verdediger won twee weken geleden met de nationale ploeg van Spanje de Europese titel in Duitsland. Hij was basisspeler bij de Europees kampioen die Engeland klopte in de finale (2-1).

Atlético Madrid doet geen mededelingen over de transfersom voor Le Normand, die volgens Spaanse media rond de 30 miljoen euro ligt. De verdediger maakte in 2016 de overstap van Stade Brest naar Real Sociedad.

Robin Le Normand kust de Europese beker

FC Twente hengelt spits Lammers binnen van Rangers

FC Twente heeft zich versterkt met Sam Lammers. De 27-jarige spits komt over van het Schotse Rangers FC en tekende een contract voor drie seizoenen tot medio 2027. Hij speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor FC Utrecht.

Lammers speelde in de jeugd voor Willem II en PSV, werd verhuurd aan sc Heerenveen, werd verkocht aan Atalanta Bergamo en kende nieuwe huuravonturen bij Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria en maakte vervolgens de oversteek naar Schotland.

Lees hieronder verder:

Hartjes definitief van Feyenoord naar Excelsior

Lennard Hartjes verlaat Feyenoord definitief. Ver hoeft hij niet te reizen naar zijn nieuwe club, de 21-jarige middenvelder vertrekt namelijk naar stadsgenoot Excelsior, waar hij in het afgelopen seizoen al speelde op huurbasis.

Hij kon Excelsior door een hardnekkige knieblessure niet behoeden van degradatie. Hij kwam alleen in de seizoensopening tegen NEC (4-3-winst) in actie. Excelsior hoopt een niveau lager alsnog te kunnen profiteren van de samenwerking. Hartjes tekent voor drie jaar bij de ploeg uit Rotterdam.

VfL Wolfsburg verhuurt Cerny aan Rangers

Vaclav Cerny voetbalt komend seizoen voor Rangers FC. De Schotse club huurt de 26-jarige buitenspeler van VfL Wolfsburg. De Tsjechische international stapte vorig jaar van FC Twente over naar VfL Wolfsburg, dat 8 miljoen euro voor hem betaalde.

In Duitsland heeft Cerny nog een contract van drie jaar. De oud-speler van Ajax en FC Utrecht treft bij Rangers onder anderen oud-Feyenoorders Danilo en Cyriel Dessers.

Sam Lammers, die het afgelopen half jaar werd verhuurd aan FC Utrecht, staat er ook onder contract. FC Twente heeft interesse in de spits.

Vaclav Cerny

Twee spelers vertrekken (tijdelijk) bij gepromoveerd FC Groningen

FC Groningen heeft aanvaller Kristian Lien tot eind december verhuurd aan de Noorse middenmoter Kristiansund BK. De ploeg heeft tevens Liam van Gelderen verkocht aan RKC Waalwijk.

De 22-jarige Lien kwam vorige zomer over van het eveneens Noorse Mjondalen IF en was voor de Groningers één keer trefzeker in vijftien duels. De aanvaller heeft nog een contract bij FC Groningen tot de zomer van 2027.

Verdediger Liam van Gelderen vertrekt op zijn beurt naar eredivisieclub RKC Waalwijk. Hij tekent een contract voor drie seizoenen bij de Brabantse club.

Meulensteen versterkt team van Pirlo

Melle Meulensteen heeft een mooie transfer te pakken. De verdediger annex middenvelder was de laatste jaren actief voor Vitesse, maar heeft nu een nieuwe club gevonden: Sampdoria.

Bij de club uit Genua, actief op het tweede niveau, krijgt Meulensteen te maken met Andrea Pirlo als hoofdtrainer. Pirlo geldt als één van de beste Italiaanse voetballers ooit.

Jetro Willems tekent in Spanje

Jetro Willems heeft een contract getekend bij CD Castellón, de club van trainer Dick Schreuder. Afgelopen seizoen was de linksback nog actief bij Heracles Almelo.

Castellón komt komend seizoen uit op het tweede Spaanse niveau, nadat het vorig seizoen kampioen was geworden in de derde divisie. Ook Mats Seuntjens tekende deze zomer al bij de club, waar Nederlanders Jozhua Vertrouwd en Daijiro Chirino al sinds begin vorig seizoen onder contract staan.

Sky: West Ham neemt voormalig Ajacied Mazraoui over van Bayern

Noussair Mazraoui vertrekt volgens het Duitse Sky na twee seizoenen bij Bayern München. West Ham United heeft volgens de zender een akkoord bereikt met de Duitse topclub over de overname van de voormalige rechtervleugelverdediger van Ajax.

West Ham zou 15,5 miljoen euro plus 4 miljoen euro aan bonussen betalen aan Bayern. Er moet nog wel een akkoord komen over verdere financiële details tussen de twee clubs, zegt Sky.

Mazraoui werd recent ook vaak in verband gebracht met een overgang naar Manchester United.

Australische Galic (18) naar FC Twente Vrouwen

Daniela Galic (18) speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. De Australische aanvalster komt over van Melbourne City en tekent tot de zomer van 2026.

Daniela Galic maakte als 16-jarige haar debuut in de A-League in Australië en speelde twee seizoenen bij Melbourne City. In haar twee seizoenen speelde ze 39 wedstrijden, scoorde ze 9 goals en leverde ze ook 9 assists af.

Afgelopen seizoen won de aanvalster de prijs voor talent van het jaar in de Australische competitie.

In februari werd ze voor het eerst opgeroepen voor de 'Matildas', het nationale vrouwenteam van Australië.

FC Utrecht neemt doelman Brouwer over van Heracles

Michael Brouwer speelt vanaf komend voetbalseizoen bij FC Utrecht. De 31-jarige doelman komt over van Heracles Almelo en ondertekent een contract voor twee jaar. Brouwer was transfervrij.

Brouwer kwam twaalf jaar lang uit voor Heracles, dat hem in het seizoen 2021/2022 aan FC Emmen verhuurde. "Ik woon hier in de buurt, dus dat scheelt al heel veel. Ik ben hier als klein kind ook vaak geweest om naar wedstrijden te kijken. Dan heb je sowieso al wat gevoel bij deze club", zegt Brouwer op de website van FC Utrecht.

Michael Brouwer

Diaby voor 60 miljoen euro naar Al-Ittihad

Moussa Diaby vertrekt voor 60 miljoen euro van Aston Villa naar Saudi-Arabië. De 25-jarige vleugelaanvaller tekent een contract tot en met 2029 bij Al Ittihad. Daar spelen zijn landgenoten Karim Benzema en N'Golo Kanté ook.

Diaby maakt zo weer een stap. Een jaar geleden wisselde hij Leverkusen voor 55 miljoen euro voor de Premier League. Na één succesvol seizoen in Engeland vertrekt hij nu dus naar het Midden-Oosten. De Fransman krijgt nummer 19 op zijn rug.

In een verklaring van de club staat dat Diaby zeer verguld is met zijn overstap. "Ik ben erg blij om mij bij Al-Ittihad aan te sluiten en deel uit te maken van een project dat tot doel heeft een sterk team op te bouwen dat de rijke geschiedenis en waarden van de club weerspiegelt."

Willem II huurt Belg Vaessen van Westerlo

Willem II heeft overeenstemming bereikt met KVC Westerlo en Kyan Vaesen. De 23-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van de Belgische club, waar hij momenteel onder contract staat.

Vaesen doorliep de gehele jeugdopleiding van KVC Westerlo. In de zomer van 2019 tekende hij zijn eerste profcontract en stroomde door naar het eerste elftal van De Kemphanen.

Fortuna huurt Branderhorst van Utrecht

Fortuna Sittard huurt Mattijs Branderhorst het komende seizoen van FC Utrecht.

Branderhorst is de vervanger van Michael Verrips, die vorige week de overstap maakte naar het Belgische FCV Dender EH.

Fenerbahçe bevestigt komst En-Nesyri

De transfer van Youssef En-Nesyri naar Fenerbahçe is officieel. De 27-jarige international van Marokko, die tijdens het afgelopen WK een goede indruk maakte, komt over van Sevilla.

De nieuwe hoofdcoach van Fenerbahçe, José Mourinho, toont zich deze zomer behoorlijk ambitieus: En-Nesyri is zijn zevende aanwinst.

Met de transfer is een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid. En-Nesyri is daarmee de duurste aankoop ooit van een club uit de Turkse Süper Lig.

Youssef En-Nesyri met zijn kenmerkende brilgebaar

Fortuna trekt Duitse middenvelder aan

Luka Tunjic speelt komend seizoen bij Fortuna Sittard. De Limburgse club neemt de 18-jarige Duitse middenvelder, die Bosnische en Kroatische wortels heeft, over van Holstein Kiel.

'PSV bereidt stevig bod op Van den Berg voor'

Sepp van den Berg is momenteel met Liverpool op 'Preseason Tour', maar zou voor een bedrag van 20 miljoen euro weg mogen. Dat schrijft het AD.

PSV zou zo ver niet willen gaan, maar wel een 'stevig bod' uit willen gaan brengen.

Beelen verlengt bij Feyenoord

Thomas Beelen verlengt zijn contract bij Feyenoord tot medio 2028. In de tweede seizoenshelft maakte de centrale verdediger veel indruk in de minuten die hij maakte.

Beelen kwam vorige zomer voor 3 miljoen euro over van PEC Zwolle.

'Pasveer eerste keeper Ajax, Ramaj wil weg'

Volgens Voetbal International en ESPN kiest Ajax-trainer Francesco Farioli voor Remko Pasveer als eerste keeper. Diant Ramaj zou voor die beslissing geen enkel begrip hebben en deze transferperiode nog weg willen uit Amsterdam.

Ramaj knokte zich vorig seizoen na zijn komst van Eintracht Frankfurt in de basis bij Ajax en maakte bij vlagen veel indruk. In de voorbereiding op dit seizoen wisselden Pasveer en Ramaj elkaar af.

Voor de wedstrijd tegen het Servische Vojvodina zou Farioli dus kiezen voor de 40-jarige Pasveer.

Diant Ramaj

FC Utrecht strikt buitenspeler Cathline

FC Utrecht heeft Yoann Cathline binnen. De Domstedelingen waren al langer bezig met het vastleggen van de Franse vleugelaanvaller en mogen hem nu voor één jaar huren van Lorient. In het contract zit ook een optie tot koop.

Cathline kwam vorig seizoen uit voor Almere City en scoorde toen onder andere tegen FC Utrecht in maart van dit jaar. In totaal was de rappe aanvaller goed voor vier eredivisiegoals en twee treffers in het bekertoernooi voor Almere.

"Sébastien Haller is een groot voorbeeld", zegt Cathline op de website van FC Utrecht. "Hij kwam op jonge leeftijd hier. We weten allemaal welke avonturen hij daarna heeft beleefd..."

Yoann Cathline met het shirt van FC Utrecht

Hendrix naar Preussen Münster

Middenvelder Jorrit Hendrix verruilt Western Sydney Wanderers voor Preussen Münster, dat na twee promoties op rij nu in de Tweede Bundesliga uitkomt. De 29-jarige Hendrix (één interland) brak door bij PSV, werd met de club drie keer kampioen en speelde ook nog voor Spartak Moskou, Feyenoord en Düsseldorf.

Heerenveen huurt Sebaoui van Feyenoord

SC Heerenveen huurt Ilias Sebaoui het komende seizoen van Feyenoord. De 22-jarige buitenspeler, geboren in Antwerpen, gaat in Friesland spelen onder hoofdtrainer Robin van Persie.

Sebaoui kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor FC Dordrecht. In de eerste divisie was hij elf keer trefzeker en gaf hij zeven assists.

"Met de komst van Ilias zijn de vleugelposities dubbel bezet. Ilias is technisch vaardig, heeft een goede dribbel en kan met zijn kwaliteiten beslissend zijn", aldus algemeen directeur Ferry de Haan.

Ilias Sebaoui eerder deze week in het shirt van Feyenoord, tijdens een oefenduel met Cercle Brugge

Warmerdam van Sparta naar Excelsior

Django Warmerdam verruilt Sparta Rotterdam voor stadsgenoot Excelsior. Dat heeft de club, die vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde, bekendgemaakt.

De 28-jarige verdediger heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Excelsior.

Django Warmerdam in het shirt van Sparta Rotterdam

Ayoub naar Marokkaanse topclub

Yassin Ayoub vervolgt zijn loopbaan bij de Marokkaanse topclub Wydad uit Casablanca. De 30-jarige middenvelder was deze zomer na een tweejarig verblijf bij Excelsior transfervrij.

Ayoub, die in Nederland ook uitkwam voor FC Utrecht en Feyenoord, trainde in de slotfase van het eredivisieseizoen vanwege een geschil een tijdlang niet mee bij Excelsior.

Yassin Ayoub in het shirt van Excelsior

Aguirre voor derde keer bondscoach Mexico

Javier Aguirre wordt opnieuw bondscoach van het Mexicaanse elftal. De 65-jarige trainer is aangesteld als opvolger van Jaime Lozano, die vorige week werd ontslagen na de vroegtijdige uitschakeling op de Copa América.

Aguirre overleefde met Mexico op zowel het WK van 2002 als 2010 de groepsfase, waarna er voor het land beide keren uitschakeling volgde in de achtste finales.

Rafael Márquez, oud-speler van FC Barcelona, is aangesteld als zijn assistent.

Mexico organiseert over twee jaar, samen met de Verenigde Staten en Canada, het WK.

Guardiola: De Bruyne blijft bij Manchester City

Pep Guardiola zegt dat Kevin De Bruyne deze zomer niet vertrekt bij Manchester City. Hij zou in de belangstelling staan van clubs uit Saudi-Arabië.

"Kevin gaat niet", zei Guardiola op een persconferentie over de 33-jarige Belgische spelmaker. De Bruyne heeft nog een contract voor één seizoen.

Guardiola: "Ik ben al jaren heel blij met de ploeg. Ik weet niet wat er op de markt gaat gebeuren. Als er iemand vertrekt, zullen we daarover praten. Voor 85 tot 95 procent zullen we dezelfde ploeg hebben als vorig seizoen."

Recordtransfer NAC op losse schroeven

Er lijkt maar geen einde te komen aan de transfersoap van Aimé Omgba. Eerdere vanavond berichtte De Telegraaf nog dat hij naar KAA Gent gaat, maar nu meldt diezelfde krant dat die transfer op klappen staat.

NAC zou volgens de krant het vaste gedeelte van de transfersom in één keer willen ontvangen. De Belgische club zou "verbolgen" doorgeschakeld zijn naar een alternatief voor Omgba.

De Nederlandse middenvelder bond de afgelopen week de strijd aan met de club omdat hij graag wil vertrekken.

Højbjerg verruilt Tottenham voor Olympique Marseille

Olympique Marseille heeft Pierre-Emile Højbjerg voor komend seizoen op huurbasis overgenomen van Tottenham Hotspur. De Franse club heeft ook een optie tot koop op de 28-jarige Deense middenvelder.

Højbjerg debuteerde als prof bij Bayern München in 2012. De Deen vertrok in 2016 naar Southampton en in 2020 naar Spurs. Bij die club uit Londen speelde 184 wedstrijden en scoorde tien keer. Marseille eindigde afgelopen seizoen achtste in de Ligue 1.

Pierre-Emile Højbjerg

'Ten Hag aast op Mazraoui'

Erik ten Hag wil volgens het Duitse Sky Noussair Mazraoui naar Manchester United halen. Er zouden al gesprekken met Bayern München over zijn gevoerd.

Ten Hag is op de Nederlandse toer in Manchester. Hij haalde Jelle ten Rouwelaar, Ruud van Nistelrooij en René Hake bij zijn staf en kocht spits Joshua Zirkzee van Bologna. United heeft ook nog interesse in Matthijs de Ligt.

Omgba vertrekt toch bij NAC en zorgt voor spraakmakende transfer

Aimé Omgba gaat na een transfersoap van NAC Breda naar KAA Gent. De middenvelder levert de Bredase club volgens de Telegraaf 2.8 miljoen euro plus 3 ton aan "min of meer gegarandeerde" transferinkomsten op. De Nederlander zorgt hierdoor voor een record, want hij verslaat Nemanja Gudelj als speler die de club het meeste oplevert. Gudelj vertrok in 2013 voor 3 miljoen euro naar AZ.

Omgba had zijn zinnen al langer gezet op een transfer, maar NAC wilde aanvankelijk niet meewerken. Pas na het doen van zijn verhaal waarin hij "de club van leugens tegenover lokale journalisten betichtte, commissaris Pierre van Hooijdonk aan de hand van voorbeelden weinig menselijk noemde en toen met een arbitragezaak dreigde, was NAC bereid te onderhandelen", schrijft De Telegraaf.

Aston Villa koopt voor 60 miljoen middenvelder van Everton

Aston Villa neemt Amadou Onana voor zo'n 60 miljoen euro over van Everton. De Belgische middenvelder, die op het afgelopen EK geen minuut miste, kwam in 2022 voor ongeveer 40 miljoen over van Lille.

De 22-jarige Onana is geboren in Senegal en verhuisde op zijn elfde naar Brussel .In 2020 maakte hij bij Hamburger SV zijn profdebuut. Villa maakt komend seizoen zijn debuut in de Champions League.

Ondertussen in Roemenië

Edward Iordanescu stopt als bondscoach van de voetballers van Roemenië. De Roemeense voetbalbond meldt dat de 46-jarige trainer zijn eind juli aflopende contract niet wil verlengen.

Iordanescu was bijna 2,5 jaar in dienst en bereikte op het afgelopen EK in Duitsland de achtste finales. Daarin was het Nederlands elftal met 3-0 te sterk.

Na afloop van dat duel gaf Iordanescu al aan te twijfelen om langer door te gaan. "Ik heb twee jaar hard moeten werken en veel dingen moeten laten. Het was niet gemakkelijk, vooral voor mijn gezin. Op dit moment heeft mijn familie me meer nodig dan het nationale team", zei hij toen.

Heeft Atlético Madrid een oogje op Füllkrug?

Door het vertrek van spits Alvaro Morata is Atlético Madrid op zoek naar een nieuwe doelpuntenmaker. Dat zou zomaar eens de Duitse spits Niclas Füllkrug kunnen worden. Volgens Spaanse en Duitse media staat de spits van Borussia Dortmund bovenaan het lijstje van de club uit Madrid. Ook zou de Argentijn Julian Alvarez een doelwit zijn van de ploeg van trainer Diego Simeone.

Niclas Füllkrug

'En-Nesyri dicht bij transfer naar Fenerbahçe'

De Marokkaanse spits Youssef En-Nesyri zou voor een overstap naar Fenerbahçe staan. Dat meldt onder meer transferspecialist Fabrizio Romano.

De laatste jaren speelde En-Nesyri, een van de uitblinkers van Marokko op het WK in Qatar, bij het Spaanse Sevilla. Afgelopen seizoen scoorde En-Nesyri nog in de Champions League tegen PSV.

Antony zou gewoon bij Manchester United willen blijven

De zaakwaarnemer van Antony heeft tegenover verschillende Britse media gezegd dat zijn cliënt komend seizoen het liefst gewoon bij Manchester United wil spelen. Eerder kwam via ESPN naar buiten dat United de Braziliaan het liefst zou verhuren.

Antony ging twee jaar geleden voor zo'n 100 miljoen euro van Ajax naar Manchester United. Onder Erik ten Hag wist hij er zijn draai nog niet te vinden.

'Calafiori naar Arsenal'

Arsenal gaat zich volgens transferexpert Fabrizio Romano versterken met Riccardo Calafiori, die afgelopen seizoen furore maakte bij Bologna.

Op het EK deed de inschuivende verdediger het verdienstelijk voor Italië.

Feyenoord niet door met Jahanbakhsh

Feyenoord heeft besloten niet door te gaan met Alireza Jahanbakhsh. De Rotterdammers verlengen zijn contract niet omdat ze willen doorselecteren. Dat vertelde directeur Dennis te Kloese bij ESPN.

Jahanbakhsh kwam bij Feyenoord tot 106 wedstrijden, waarin hij 17 keer scoorde.

Setford van Ajax naar Arsenal

De transfer van Tommy Setford van Ajax naar Arsenal is rond. De 18-jarige keeper start in Londen bij Arsenal onder 21.

Het contract van Setford bij Ajax liep in 2025 af. De Amsterdammers zouden zo'n miljoen euro voor hem krijgen.

Rakitic (36) gaat voor het eerst in Kroatië voetballen

Ivan Rakitic verruilt het Saudische Al-Shabab voor Hajduk Split, de club van coach Gennaro Gattuso. Het is voor het eerst dat de 36-jarige Kroaat gaat voetballen voor een club in het land waarvoor hij tussen 2007 en 2019 liefst 106 interlands speelde.

Rakitic is geboren in het Zwitserse Rheinfelden en brak door bij FC Basel. Na vier seizoenen bij Schalke 04 speelde de middenvelder veertien jaar in Spanje. Met Sevilla won hij tweemaal de Europa League, bij Barcelona won hij onder meer de Champions League en vier landstitels.

Hajduk Split kondigde de komst van Rakitic aan met een video van een raketlancering en de tekst "Houston, we don't have a problem. We have a solution":

'Bologna wil Dallinga als opvolger Zirkzee'

Bologna is volgens transferexpert Gianluca Di Marzio van Sky Sport Italia in verregaande onderhandeling met Toulouse over de transfer van Thijs Dallinga naar Italië. Bij Bologna, dat zich dankzij de vijfde plaats van afgelopen seizoen in de Serie A rechtstreeks plaatste voor de Champions League, moet de 23-jarige Dallinga de opvolger worden van de naar Manchester United vertrokken Joshua Zirkzee.

De vraagprijs bedraagt ongeveer 18 miljoen, maar volgens Di Marzio hoopt Bologna de transfer voor 15 miljoen plus bonussen rond te krijgen. Eenmalig Oranje-international Dallinga werd eerder deze zomer gelinkt aan Fiorentina. Afgelopen seizoen scoorde de ex-spits van FC Emmen, FC Groningen en Excelsior 14 keer in 33 wedstrijden in de Ligue 1 en het seizoen ervoor was hij 12 keer trefzeker in 36 duels.

Thijs Dallinga

Huijsen niet, Comenencia wel in selectie Juventus voor trainingskamp

Dean Huijsen is door de nieuwe Juventus-coach Thiago Motta buiten de selectie van Juventus gelaten voor het trainingskamp van een week in het Duitse Herzogenaurach. Volgens Italiaanse media is een vertrek van de 19-jarige verdediger aanstaande. Uit onder meer Duitsland en Engeland is er belangstelling.

De tweede helft van afgelopen seizoen kwam Huijsen op huurbasis uit voor AS Roma. Huijsen veranderde eerder dit jaar van de Nederlandse naar de Spaanse voetbalnationaliteit en werd geselecteerd voor Jong Spanje.

De 20-jarige Nederlandse jeugdinternational Livano Comenencia reist wel met de A-selectie van Juve naar Duitsland. Vorig jaar stapte de verdediger van PSV, waar hij uitkwam in het Jong-team, over naar Juventus. Comenencia wacht nog op zijn debuut in het eerste van Juventus.

Vorige berichten teruglezen?

Voorgaande transfers en geruchten teruglezen? Lees hier het vorige liveblog terug: