Transferblog
NOS VoetbalAangepast

Ajacied Sánchez terug naar Mexico • 'Wieffer op weg naar Brighton'

In dit blog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.


Ajax verkoopt verdediger Sánchez aan Cruz Azul

Ajax heeft de Mexicaanse verdediger Jorge Sánchez verkocht aan Cruz Azul, een club uit zijn geboorteland. De 26-jarige Sánchez, die in 2022 was overgenomen van Club América, had nog een contract voor twee seizoenen in Amsterdam.

Bij Ajax wist Sánchez nooit te overtuigen. Hij kwam ook maar tot 26 duels. Daarin maakte hij wel drie doelpunten. Afgelopen seizoen speelde de Mexicaans international op huurbasis bij het Portugese FC Porto.

Jorge Sánchez na een van zijn drie treffers voor Ajax

Almere City haalt middenvelder uit Spanje

Almere City FC neemt Álex Balboa (23) over van het Spaanse Deportivo Alavés. De transfervrije middenvelder tekende voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

Balboa, geboren in Spanje, speelde negen interlands voor Equatoriaal-Guinea. Hij werd vorig seizoen door Alavés verhuurd aan SD Huesca, dat uitkwam op het tweede Spaanse niveau.

'Wieffer op weg naar Brighton'

Mats Wieffer gaat in gesprek met Brighton & Hove Albion over een mogelijke transfer naar de Engelse club. Feyenoord heeft daar toestemming voor gegeven aan de middenvelder, weet Voetbal International.

Zodra de gesprekken tussen de Wieffer en de Engelse club zijn afgerond, is de verwachting dat de clubs er snel uit zullen komen. Wieffer heeft wel oren naar een stap omhoog. Afgelopen winter meldde Atlético Madrid zich al voor de 24-jarige international, maar toen wilde Feyenoord hem niet verkopen.

Wieffer speelde twee seizoenen voor Feyenoord, dat hem overnam van Excelsior. Onder trainer Arne Slot groeide Wieffer uit tot een belangrijke schakel in het team dat vorig jaar kampioen werd en afgelopen seizoen de beker won.

Ten Hag verlengt contract bij Manchester United

Het contract van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verlengd tot 2026, zo maakt de Engelse club bekend.

"Terugkijkend op de afgelopen twee jaar kunnen we met trots terugkijken op twee prijzen en vele voorbeelden van vooruitgang. Daarmee zijn we echter nog niet klaar, er is nog veel werk voor de boeg om Manchester United terug te brengen op het niveau dat bij de club verwacht wordt. Dat betekent strijden om titels, in Engeland en Europa."

Willem II huurt middenvelder Sandra

Cisse Sandra speelt komend seizoen bij Willem II. De Tilburgers huren de aanvallende middenvelder, die afgelopen seizoen bij Excelsior speelde, van het Belgische Club Brugge.

De 20-jarige Belg verlengde onlangs zijn contract in Brugge, waar hij drie jaar geleden als 17-jarige al zijn Champions League-debuut maakte tegen Paris Saint-Germain. Sandra is na Mickaël Tirpan en Thomas Didillon-Hödl de derde zomerse versterking voor het gepromoveerde Willem II.

Cisse Sandra in het shirt van Excelsior

RKC legt Poolse spits Zawada vast

RKC heeft Oskar Zawada gecontracteerd tot medio 2026. De Poolse spits komt transfervrij over van het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix. De 28-jarige Zawada speelde in 2016 een half seizoen op huurbasis voor FC Twente. In elf eredivisiewedstrijden kwam hij niet tot scoren.

Ook in de jaren daarna was Zawada matig productief in de tweede Bundesliga, de Poolse Ekstraklasa en de Zuid-Koreaanse K League. In 2022 bloeide de spits helemaal op bij Wellington Phoenix, dat uitkomt in de Australische A-League. Zawada scoorde 22 keer in 40 competitiewedstrijden.

"Na succesvolle jaren in Nieuw-Zeeland ben ik toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en RKC Waalwijk is een mooie stap voor mij", zegt de spits via de clubkanalen van RKC. "Ik heb in de A-League laten zien dat ik als spits van waarde kan zijn voor het team met doelpunten. Het is een wens van mij om dit ook in de Eredivisie te bewijzen."

Tsjechische aanwinst voor Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft Jan Žambůrek overgenomen van het Deense Viborg FF. De 23-jarige middenvelder tekent in Almelo tot medio 2028.

De voormalig jeugdinternational van Tsjechië speelde naast Viborg ook voor Brentford, Shrewsbury Town en Slovan Liberec. Over een transfersom zijn geen mededelingen gedaan.

Dani de Wit tekent bij VfL Bochum

Dani de Wit tekent een contract tot 2028 bij Bundesligaclub VfL Bochum. De middenvelder was transfervrij, zijn contract bij AZ liep deze zomer af.

De Wit kwam in 2019 over van Ajax en speelde 188 wedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij goed was voor 46 doelpunten en 21 assists.

Bochum ontsnapte afgelopen seizoen aan degradatie uit de Bundesliga door een spectaculaire comeback in de play-offs tegen Fortuna Düsseldorf.

RKC haalt Van der Venne terug

RKC Waalwijk heeft Richard van der Venne aangetrokken. De middenvelder (32) komt transfervrij over van de Zwitserse club Sankt Gallen. Van der Venne, die van 2020 tot 2022 ook voor de Brabanders uitkwam, heeft tot medio 2026 getekend.

Feyenoord haalt en verhuurt Haen

Feyenoord heeft Devin Haen vastgelegd en meteen aan FC Dordrecht verhuurd. De 20-jarige centrumspits, die overkomt van De Graafschap, heeft voor twee seizoenen getekend met een optie op nog een jaar. Haen speelde 83 wedstrijden voor de 'Superboeren'.

RKC haalt Van Eijma, international van Curaçao

RKC Waalwijk heeft Roshon van Eijma aangetrokken. De centrale verdediger was transfervrij en komt over van TOP Oss. De 26-jarige international van Curaçao speelde 95 wedstrijden voor TOP Oss en maakte acht doelpunten.

Hadj Moussa officieel Feyenoorder

Het was al veel langer bekend, maar nu is het ook eindelijk officieel gemaakt: Anis Hadj Moussa is Feyenoorder.

De behendige buitenspeler, die het afgelopen halfjaar op huurbasis voor Vitesse uitkwam, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2029. Naar verluidt maakt Feyenoord zo'n 2,5 miljoen euro over naar Patro Eisden Maasmechelen, de vorige werkgever van Hadj Moussa.

FC Groningen strikt Oosting

Van de ene promovendus naar de andere: Thijs Oosting heeft getekend bij FC Groningen.

De zoon van FC Twente-trainer Joseph Oosting maakte afgelopen seizoen indruk in dienst van Willem II. Hij was met twaalf goals en vijf assists belangrijk in de promotie van de Tilburgers. Toch gaat hij nu dus de eredivisie in met FC Groningen, waar hij rugnummer 25 heeft gekregen.

NAC Breda haalt middenvelder Balard uit Australië

NAC Breda heeft middenvelder Max Balard transfervrij overgenomen van de Australische kampioen Central Coast Mariners. De 23-jarige Balard heeft zowel een Australisch als een Frans paspoort en tekent voor drie jaar bij de club die naar de eredivisie promoveerde via de play-offs.

Balard werd uitgeroepen tot beste speler van het seizoen bij Central Coast Mariners.

"Max is een dynamische karakterspeler. We denken dat hij snel zal wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur en mentaliteit en het nodige gif kan toevoegen aan ons team", aldus technisch directeur Peter Maas op de website van NAC.

Ashworth nieuwe sportief directeur Manchester United

Dan Ashworth (53) wordt de nieuwe sportief directeur bij het Manchester United van trainer Erik ten Hag. Dat maakt de Engelse club bekend op de website. Ashworth komt over van Newcastle United, waar hij officieel nog tot 2026 onder contract stond. Hij gaat per direct aan de slag in Manchester.

Het was al geruime tijd bekend dat Manchester United interesse had in Ashworth. Jim Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van de Britse club, ziet in Ashworth een perfecte kandidaat om zijn club weer terug naar de top te brengen.

Ashworth gaat veel samenwerken met Ten Hag, onder meer om de ploeg voor komend seizoen samen te stellen.

De 53-jarige Ashworth was ruim anderhalf jaar sportief directeur in Newcastle. Daarvoor bekleedde hij die functie bij West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion.

Dan Ashworth

Pavlidis vertrekt naar Benfica

Eredivisietopscorer Vangelis Pavlidis gaat van AZ naar het Portugese Benfica. Voor welk bedrag de Griek overstapt is niet bekend.

Pavlidis werd afgelopen seizoen samen met Luuk de Jong topscorer van de eredivisie met 29 goals.

Marisa Olislagers verruilt FC Twente voor Brighton

Marisa Olislagers vertrekt naar Engeland. De 23-jarige verdedigster heef een contract voor twee seizoenen getekend bij Brighton & Hove Albion FC.

Olislagers kwam vier jaar geleden naar FC Twente en won sindsdien negen prijzen met de club uit Enschede: drie landstitels (waaronder die van afgelopen seizoen), drie Eredivisie Cups, twee Super Cups en één keer de KNVB-beker.

"Bij Brighton had ik direct een goed gevoel", vertelt de Oranje-international in een persbericht van FC Twente. "Er ligt een duidelijk plan klaar en onze ambities sluiten naadloos op elkaar aan. Ik kijk ernaar uit om mij hier verder te ontwikkelen als voetbalster en als mens."

Marisa Olislagers

Ajax maakt drie miljoen verlies op Mikautadze

Ajax meldt via de officiële kanalen dat er overeenstemming is bereikt met FC Metz over de transfer van Georges Mikautadze. De Georgiër werd vorige zomer voor zestien miljoen euro van de Fransen overgenomen, maar kwam in Amsterdam nooit uit de verf. Hij werd afgelopen halfjaar uitgeleend aan Metz en nu voor dertien miljoen euro weer verkocht aan de club.

Mikautadze is op dit EK één van de uitblinkers en topscorer van het toernooi met drie goals. De verwachting is dat Metz hem direct weer wil doorverkopen: onder meer AS Monaco zou geïnteresseerd zijn.

Georges Mikautadze

Sparta strikt opvolger van Bart Vriends

De eredivisie is een linksbenige Venezolaanse Spanjaard rijker. Teo Quintero heeft voor drie seizoenen getekend op Het Kasteel en wordt bij Sparta de opvolger van de vertrokken Bart Vriends.

Quintero komt over van het Belgische KMSK Deinze, waar zijn contract was afgelopen. Sinds vandaag was hij dus transfervrij op te pikken.

NEC neemt aanvaller over van De Graafschap

NEC versterkt zich voor bijna een miljoen euro met Basar Önal van De Graafschap, zo meldt De Gelderlander maandagochtend.

Önal is pas 19 jaar, maar kwam al tot 73 duels voor De Graafschap in de eerste divisie. Afgelopen seizoen was hij goed voor negen goals en zes assists.

NEC troeft flink wat concurrentie af, want ook sc Heerenveen zou in de markt zijn voor de jonge aanvaller. Afgelopen winter werd bovendien gemeld dat de Turkse topclubs Besiktas en Galatasaray interesse zouden hebben.

Basar Önal

Ayoub op trainingsveld bij FC Utrecht

Oude liefde roest niet. De clubloze Yassin Ayoub mag vanaf vandaag meetrainen met Jong FC Utrecht om zijn conditie op peil te houden. En hij is niet de enige oud-speler met dat privilege: ook Jeff Hardeveld en Thijmen Nijhuis staan op het veld bij de Utrecht-beloften.

Vermoedelijk zullen ze geen contract afdwingen in de Domstad, maar het is mooi om de mannen weer even op het oude honk te zien.

Minteh voor recordbedrag naar Brighton

Brighton and Hove Albion heeft zich verzekerd van de diensten van Yankuba Minteh. De 19-jarige Gambiaan, die vorig seizoen op huurbasis actief was voor Feyenoord, komt over van Newcastle United.

Volgens de BBC is een bedrag van 30 miljoen pond gemoeid met de overstap, omgerekend ruim 35 miljoen euro. Dat is voor Brighton een recordbedrag: nooit betaalde de club zoveel geld voor een speler.

'De Ligt snel akkoord met Manchester United'

Matthijs de Ligt gaat een transfer maken van Bayern München naar Manchester United, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De Nederlandse verdediger kan voor vijf jaar tekenen bij de Engelse topclub, waar hij herenigd zou worden met Erik ten Hag. Volgens de krant wordt een snel akkoord verwacht tussen De Ligt en United.

De Ligt en Ten Hag kenden een succesvolle samenwerking bij Ajax: in het seizoen 2018/19 wonnen ze de landstitel en de KNVB-beker en bereikten ze de halve finale van de Champions League. De Ligt stapte na dat seizoen over naar Juventus. In 2022 transfereerde hij naar Bayern München.

Bij de Duitsers kon De Ligt de laatste maanden rekenen op een basisplaats, maar hij was nooit helemaal onomstreden in Beieren. 'Der Rekordmeister' zou daarom willen meewerken aan een vertrek.

Matthijs de Ligt

Noslin na een half jaar al hogerop in Serie A

Tijjani Noslin stapt van Hellas Verona over naar Lazio. De bijna 25-jarige buitenspeler verhuisde in de afgelopen winterstop van Fortuna Sittard naar Verona. In de Serie A maakte hij in een half jaar veel indruk, met vijf goals en vier assists in zeventien wedstrijden.

In het seizoen 2020/2021 kwam Noslin nog uit voor de Utrechtse amateurclub DHSC. Mede met de hulp van Wesley Sneijder kwam hij via TOP Oss bij Fortuna terecht. Na tweeënhalf jaar in Limburg vervolgde Noslin zijn loopbaan in Italië.