CL-blog
NOS VoetbalAangepast

Atlético naar kwartfinales na strafschoppen • Depay schiet raak, Klaassen mist

PSV vecht vanavond in Dortmund voor een prachtige kans op een kwartfinaleplaats in de Champions League. Daarnaast proberen ook Atlético Madrid en Internazionale door te dringen naar de volgende ronde. Alles over de Champions League-avond van vanavond lees je in dit liveblog.

Updates ontvangen van dit blog? Druk dan op het belletje.

liveblog gesloten

Dit was 'm voor vanavond!

Dit was hem dan voor vanavond. Een avond waarop we hebben gezien dat Borussia Dortmund te sterk bleek voor PSV. De Eindhovense ploeg heeft dus niet de kwartfinale weten te bereiken van het miljardenbal. Dat lukte Atlético Madrid wel. Daarvoor had het wel Memphis Depay nodig. Een kwartier voor tijd viel hij in en maakte hij de 2-1, waardoor een verlenging en penalty's volgden.

In de penaltyserie was Atlético het sterkst.

Dank voor het volgen van al het voetbalgeweld in de Champions League vanavond. Wij hopen jullie natuurlijk weer terug te zien. Dat kan aankomende vrijdag al het geval zijn, als we weer vooruit gaan kijken naar het eredivisieweekend.

Tot dan!

Memphis Depay viel tien minuten voor tijd in bij Atlético en hielp zijn ploeg naar de kwartfinales.

Dit zijn de kwartfinalisten

Na deze penaltyserie hebben we er weer een kwartfinalist bij. Het plaatje is nu compleet Barcelona en Arsenal plaatsten zich dinsdagavond al, maar nu komen daar dus Borussia Dortmund en Atlético Madrid bij.

Vorige week plaatsten Manchester City, Real Madrid, Bayern München en PSG zich al.

Vrijdag is de loting voor de kwartfinale. Dan zien we hoe dit toernooi verder gaat.

ATL-INT | Lautaro Martinez mist, het is klaar

Het is klaar, over, uit voor Internazionale. Lautaro Martinez schiet de penalty hoog over en door de misser van de Argentijn is Atlético nu door naar de kwartfinale van de Champions League.

Maar we kunnen toch ook wel zeggen dat Memphis Depay een uitstekend aandeel in deze avond had.

Atlético viert feest

ATL-INT | Correa ook zeer overtuigend raak: 3-2 Atlético

Atlético houdt de voorsprong nu vast. Het is Angel Correa die via de lat ook overtuigend raak schiet: 3-2.

ATL-INT | Acerbi schiet ook raak: 2-2

Internazionale komt weer langszij. 2-2. Acerbi schiet namelijk wel raak. Alleen moet Atlético de vierde strafschop nog nemen.

ATL-INT | Riquelme zet Atlético op voorsprong

Nu is het wel raak. Riquelme schiet wel netjes in het doel. 2-1 voor Atlético.

ATL-INT | En weer een misser, nu is Klaassen degene die faalt

Inter krijgt weer de kans om op voorsprong te komen, maar Davy Klaassen mist ook. Een geweldige redding van Oblak voorkomt dat Internazionale weer op voorsprong komt. 1-1 nog.

ATL-INT | Saul mist ook! 1-1 nog

Oh! Ook Saul mist. Yann Sommer gaat ook de goede hoek in. 1-1 nog.

Yann Sommer redt

ATL-INT | Sanchéz mist! 1-1 nog

Alexis Sanchéz mist een strafschop namens Internazionale. Het is Jan Oblak die de bal uitstekend keert in de hoek. Hij is ook niet goed ingeschoten. Atlético kan op voorsprong komen.

ATL-INT | Memphis schiet ook raak: 1-1

De eerste penalty van Atlético Madrid is ook raak. Memphis Depay schiet ook overtuigend raak, hard via de onderkant van de lat.

Memphis is de gevierde man na de rake strafschop

ATL-INT | Eerste penalty is raak: 1-0 Internazionale

De eerste penalty is raak. Het is Calhanoglu die met een enorme harde strafschop in de bovenhoek Yann Sommer verschalkt. 1-0 Internazionale.

ATL-INT | 120' Penalty's

Ja hoor! We krijgen ze. Een penaltyserie. Qua Nederlanders staan Memphis Depay, Davy Klaassen en Stefan de Vrij nog op het veld. Zullen zij ook een strafschop durven nemen?

ATL-INT | 117' Weer een overtreding op Depay

Depay blijft de spelers van Internazionale bezighouden. Nu wordt de aanvaller weer neergetrapt, dat komt Yann Bisseck op een gele kaart te staan.

We zijn nog drie minuten van een mogelijke penaltyserie verwijderd.

ATL-INT | 109' Internazionale nu aan zet, Klaassen erbij

Internazionale is in de tweede helft van de verlenging duidelijk aan zet. De ploeg van Simone Inzaghi wil de wedstrijd graag beslissen voordat we overgaan naar de loterij. We zijn namelijk nog maar tien minuten verwijderd van de strafschoppen.

Ondertussen komt Davy Klaassen ook het veld op. Hij vervangt bij de Italianen Henrikh Mkhitaryan.

ATL-INT | 105' Eerste helft zit erop

De eerste helft van de verlenging zit erop. We krijgen zo nog een kwartier. Mocht er geen beslissing komen, dan gaan we uiteraard strafschoppen nemen.

ATL-INT | 103' Calhanoglu trekt aan de rem

Het leek een kansloze missie, maar de uitstekend invallende Depay trekt met een solo van bijna 30 meter in zijn eentje naar het strafschopgebied van Inter. Op het moment dat de aanvaller de laatste verdedigers voorbij wil, wordt hij neergelegd door Hakan Calhanoglu.

Dat komt de Inter-middenvelder op een gele kaart te staan. Depay is een plaag voor de Italianen sinds zijn invalbeurt.

ATL-INT | 95' Daar was Depay bijna

Daar had de 2-1 op het scorebord kunnen staan. Riquelme dribbelt naar binnen en legt de bal uitstekend af op de instormende Memphis Depay. De spits schiet van dichtbij binnen, maar doelman Yann Sommer voorkomt een nieuwe treffer van de spits.

Het is dus vooralsnog de ploeg van Diego Simeone die in de verlenging het meeste aanspraak maakt op de winst.

Depay maakt bijna de 3-1

ATL-INT | 93' Verlenging onderweg

Wat gaat er gebeuren in de verlenging in Spanje? Kan Memphis Depay ook nog de overwinning uit het vuur slepen voor Atlético Madrid? Of gaan Denzel Dumfries en Stefan de Vrij er alsnog met de winst vandoor?

DOR-PSV | 90+5' Afgelopen!

Het is ook meteen klaar in Dortmund. PSV druipt teleurgesteld af. Op basis van de eerste helft heeft Borussia Dortmund meer dan verdiend gewonnen. In de tweede helft kregen de Eindhovenaren nog wel kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.

Luuk de Jong zal wel slecht slapen, want vlak voor de 2-0 had hij de gelijkmaker op zijn voeten.

DOR-PSV | 90+5' GOAL! Dortmund beslist het duel

GOAL! Het is PSV niet gegund vandaag. Dortmund beslist het duel. Een lange bal van Kobel wordt verkeerd ingeschat door Isaac Babadi en Reus kan alleen op Benítez af. Oog in oog met de keeper faalt de Duitser niet, het is 2-0.

Dus er komt geen eerste kwartfinale voor PSV sinds 2007. De achtste finales zijn het eindstation voor de ploeg van Peter Bosz.

Reus tekent voor de 2-0 tegen PSV

DOR-PSV | 90+4' Enorme kans voor De Jong

Oei, oei, oei! Wat een enorme kans krijgt Luuk de Jong hier nog. Na een combinatie met Teze krijgt de spits de bal voor zijn voeten en moet hij de 1-1 maken, maar De Jong jaagt de bal hoog over.

Nu is het toch wel echt einde verhaal voor PSV, zo lijkt het.

DOR-PSV | 90+3' Schot van Lozano

Lozano probeert het nog met een schot van afstand, maar de doelman van Borussia heeft daar geen enkel probleem mee.

Zo lijkt de uitschakeling dichterbij te komen.

DOR-PSV | 90' Er komen vijf minuten bij

Er komen nog vijf minuten bij. Kan PSV nog een verlenging afdwingen?

Eén treffer is genoeg.

ATL-INT | 87' GOAL! Depay doet het!

GOAL! Daar is de goal voor Atlético alsnog en ja hoor, het is Memphis Depay die het doet. De spits krijgt de bal in zijn voeten en twijfelt geen moment. Depay neemt de bal goed aan en jast hem in één keer in de verre hoek.

Een klasse goal van de Nederlander. Het wordt een verlenging in Spanje, zo lijkt het.

Depay viert zijn treffer tegen Internazionale

DOR-PSV | 85' Bijna De Jong

En daar krijgt Luuk de Jong uit de draai ineens nog een mogelijkheid. Maar de spits die er in de eredivisie al 21 in heeft liggen, krijgt de bal nu niet in het netje.

Daardoor begint de tijd nu echt te dringen voor PSV.

ATL-INT | 77' Daar is Depay

Daar komt Memphis Depay bij Atlético Madrid. De Nederlandse spits heeft even moeten wachten, maar mag nu toch nog gaan helpen in de jacht op de 2-1.

DOR-PSV | 78' TOCH NIET! PSV leeft nog

Daar ontsnapt PSV! Er is nog hoop voor de ploeg van Peter Bosz. Füllkrug blijkt een centimeter buitenspel te hebben gestaan, daardoor gaat de 2-0 niet door.

PSV heeft nu nog iets meer dan 10 minuten om de gelijkmaker te zoeken.

DOR-PSV | 77' GOAL! Het is klaar voor PSV, Füllkrug maakt hem

GOAL! Het is klaar voor PSV. Een perfect aangesneden vrije trap komt voor de voeten van Niklas Füllkrug die de bal door de benen van Benítez raak schiet.

Alle aanvalsdrang ten spijt, maar de wedstrijd is over voor PSV.

PSV moet de tweede tegentreffer slikken

ATL-INT | 73' Blijft het 1-1 in Spanje?

In Spanje staat het na driekwart wedstrijd nog altijd 1-1. Het is wel een leuke wedstrijd tussen Atlético Madrid en Internazionale, maar daar koopt de ploeg van Diego Simeone voorlopig weinig voor. Atlético heeft nog zeker één doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. Misschien komt Depay er zo nog wel bij als extra aanvaller.

Inter wil de wedstrijd natuurlijk graag zo uitspelen, die ploeg heeft niets meer aan een jacht op een 1-2.

Diego Simeone

DOR-PSV | 71' Nu Bakayoko dichtbij de gelijkmaker

PSV valt aan en valt aan, maar het is heel druk in het centrum bij Borussia Dortmund. Daardoor bleven echte grote kansen lang uit. Nu was er wel een goede mogelijkheid. Bakayoko draait goed weg en besluit eens te schieten. Een uitstekende redding van Kobel volgt.

Dat gebeurt overigens net nadat de wedstrijd er opzit voor Donyell Malen, hij wordt vervangen door Karim Adeyemi.

DOR-PSV | 62' PSV mag de bal hebben

PSV krijgt meer en meer de bal van Borussia Dortmund. Daardoor lijkt het erop dat er iets meer grip komt op het duel. Dat is ook wel nodig, want er staan nog maar iets meer dan 25 minuten op de klok en PSV moet nog een doelpunt maken om niet uitgeschakeld te raken.

De Eindhovenaren moeten ook waken voor de omschakeling, want zojuist kreeg Dortmund daarin nog een kans op de 2-0, maar Benítez pakte de kopbal van Füllkrug.

DOR-PSV | 54' Teze schiet nu op Kobel

PSV neemt het heft nu inderdaad iets meer in handen. Bakayoko stuurt de opgekomen Teze weg, die hard uithaalt. Maar de back ziet ook hoe Kobel zijn inzet keert in de korte hoek.

De ploeg van Peter Bosz is overduidelijk met andere intenties begonnen aan het tweede bedrijf. Dat moest ook wel, want met deze stand is PSV uitgeschakeld.

Teze schiet op doel

DOR-PSV | 53' Lozano raakt de paal

Dat was een vlammend schot van Lozano. Hij raakt met zijn poging van afstand de paal. De bal gaat er dan wel niet in, maar er is eindelijk wat opwinding aan PSV-zijde.

Misschien helpt dit de ploeg van Peter Bosz om toch iets meer geloof te krijgen in een resultaat.

DOR-PSV | 48' Malen krijgt meteen een kans

Malen is de eerste speler die een kans krijgt na de rust. De aanvaller van Borussia Dortmund draait weg bij zijn tegenstander en haalt uit, maar zijn schot wordt nog half gekraakt door Sergino Dest.

Daardoor is de eerste kans verkeken. Nu wordt het toch tijd dat PSV wat gaat laten zien.

DOR-PSV | 46' We zijn weer begonnen, Lozano erbij

We gaan weer beginnen. We gaan zien of PSV een betere tweede helft op de mat kan leggen.

Dat gaat de ploeg doen met Hirving Lozano. De Mexicaan begon op de bank, maar komt nu in de ploeg voor Guus Til.

Hirving Lozano is erbij gekomen

DOR-PSV | 45' Rust!

Het is rust in Dortmund. PSV heeft dat kwartier ook heel hard nodig om weer even op adem te komen en misschien ook wel om tactisch wat dingen te wijzigen, want de Eindhovense ploeg heeft het heel erg lastig. De Duitsers koesteren de 1-0 voorsprong.

Ook in Spanje, bij Atlético Madrid-Internazionale, is het rust. Daar staat het 1-1.

DOR-PSV | 42' De eerste goede kans van PSV

Daar was de eerste echte goede aanval van PSV. Mauro Júnior gaat het strafschopgebied in en wordt aangespeeld. De middenvelder van PSV bewaart het overzicht en legt terug op Luuk de Jong. De in vorm verkerende spits kan alleen de bal niet goed raken.

Het blijft daardoor bij 1-0 in Duitsland, maar hier liet PSV voor het eerst zien dat er ook wel rekening gehouden dient te worden met de koploper van de eredivisie.

DOR-PSV | 39' Veerman kan nog weinig betekenen

Bij PSV hoopte iedereen dat Joey Veerman vandaag in actie kon komen, maar vooralsnog stelt de middenvelder vooral teleur.

Hij krijgt het niet voor elkaar om zijn ploeg op de rit te krijgen. Hetzelfde geldt overigens voor de andere tien veldspelers vanavond. Dortmund is en blijft de baas in eigen huis vooralsnog.

Joey Veerman in actie

ATL-INT | 35' GOAL! Griezmann profiteert van blunder

GOAL! Die voorsprong voor Internazionale heeft niet lang geduurd. Een ingebrachte bal van Koke wordt kolderiek weggewerkt door Benjamin Pavard. De bal komt namelijk niet weg, maar voor de voeten van Antoine Griezmann.

De Fransman maakt het dus weer spannend in Spanje.

Griezmann juicht na zijn 1-1

ATL-INT | 33' GOAL! Internazionale komt op voorsprong

GOAL! Bij de wedstrijd Atlético Madrid-Internazionale is een doelpunt gevallen. Een prachtige aanval van Inter wordt uiteindelijk bekroond door een doelpunt van Federico Dimarco.

In de heenwedstrijd had de Italiaanse club ook al met 1-0 gewonnen, het wordt dus een moeilijke opgave voor Atlético om door te gaan naar de kwartfinales.

Dimarco scoort voor Internazionale

DOR-PSV | 31' Daar is dan nu echt het eerste schot(je)

Hè, hè. We hebben er even op moeten wachten, maar nu is daar dan echt het eerste schot voor PSV. Nou ja, schot. Schotje. Johan Bakayoko kruipt naar binnen en besluit eens uit te halen, maar de Belg krijgt het niet voor elkaar om doelman Gregor Kobel echt van de leg te brengen.

We zien PSV in ieder geval weer wat vaker de weg naar voren zoeken, dat is een goed teken.

DOR-PSV | 25' Weer een kans voor Malen

Daar was Malen weer. De Nederlander blijkt in de openingsfase ook een plaag te zijn voor PSV, maar nu schiet de oud-PSV'er de bal naast. Hij spaart de club die zo in zijn hart zit, al zal hij dat waarschijnlijk niet expres doen.

PSV schiet op alle fronten tekort. Er wordt continu achter de Duitsers aan gelopen en zelf creëert het amper een kans.

Malen mist weer een kans

DOR-PSV | 23' Eerste schot op doel gaat niet door

Na 23 minuten voetballen krijgt PSV het voor het eerst voor elkaar om op doel te schieten. Het is Malik Tillman die uiteindelijk uithaalt, maar dat doet hij in buitenspelpositie. Dus het schot zal ook nog niet in de statistieken worden opgenomen.

Maar het is wel een teken van leven van de Eindhovenaren. Laten we hopen dat dit de start is voor een beter voetballend PSV.

DOR-PSV | 17' Brandt en Malen testen Benítez

Oei, oei, oei. Het is vooralsnog zeker niet de avond van PSV. Nu is het eerst Julian Brandt die eens de keeperskunsten van Walter Benítez test. De rebound komt vervolgens voor de voeten van Malen, maar de spits stuit vervolgens op de benen van de PSV-keeper.

Het is dus vooralsnog eenrichtingsverkeer in Duitsland. De Eindhovenaren hebben nog helemaal niks in te brengen.

Malen mist een kans

ATL-INT | 12' Dumfries krijgt enorme kansen

We kennen Denzel Dumfries niet anders als de opstomende rechtsachter. En dus laat de back dat vanavond ook weer zien. Hij krijgt zojuist twee enorme mogelijkheden om de score te openen, maar Atlético-doelman Jan Oblak keert twee keer de inzet.

Dumfries, die de laatste maanden niet veel speelde bij Internazionale, had hier zichzelf ook een goede dienst kunnen bewijzen.

Dumfries in actie in het duel met Atlético Madrid

DOR-PSV | 10' Vooralsnog geen antwoord van PSV

PSV krijgt vooralsnog geen grip op Borussia Dortmund. Nu is het Donyell Malen die wordt weggestuurd aan de rechterkant. De Nederlander legt de bal voor, maar Niklas Füllkrug krijgt de bal er niet in.

Het loopt nu goed af, maar het zegt wel dat PSV heel goed moet opletten dat het niet snel tegen een volgende dreun aanloopt.

DOR-PSV | 3' GOAL! Daar is de 1-0 al

Wat een beroerde start voor PSV. Maatsen legt de bal voor, nu krijgt de Eindhovense ploeg de bal heel slecht weg en Jadon Sancho maakt daar dankbaar gebruik van. De Engelsman plaatst de bal in de korte hoek en het is 1-0 voor de Duitse ploeg.

PSV moet dus al vroeg in de achtervolging. Maar één treffer kan al genoeg zijn voor de verlenging in deze wedstrijd.

Dortmund komt razendsnel op voorsprong in Duitsland

DOR-PSV | 2' Kans voor Maatsen

Oei! Daar was meteen de eerste grote kans voor Dortmund. Bakayoko krijgt de bal niet onder controle en Ian Maatsen kan ermee vandoor. De Nederlander haalt meteen uit, maar ziet PSV-doelman Benítez zijn inzet keren.

Het is dus nog 0-0 in Dortmund, maar het had door een Nederlander al anders kunnen zijn.

DOR-PSV | 1' We zijn begonnen!

We zijn begonnen in Dortmund. PSV gaat op jacht naar de kwartfinale.

De opstelling van PSV

Het is inmiddels goed gevuld

Even geleden lieten we jullie een foto zien van het lege Signal Iduna Park, maar inmiddels is de thuishaven van Borussia Dortmund goed gevuld, dat levert nu dit plaatje op.

Een gevuld stadion in Dortmund

Foutje bedankt...

Oei. Een klein foutje op de wedstrijdsjaal die ze in Duitsland speciaal hebben laten maken voor de wedstrijd van vanavond. Staat er nu een Ajax-shirt afgebeeld bij de PSV-kant?

Een ode aan Mats Hummels

35 jaar is hij inmiddels. Mats Hummels. Door sommigen al afgeschreven, maar de Duitse centrale verdediger staat vanavond gewoon weer in de basis tegen PSV. Net als drie weken geleden in Eindhoven, toen hij een sterke indruk maakte.

In 2021 bracht onze collega Joep Smeets een ode aan de Duitser.

Ode aan Hummels: 'Daar sta je dan, Mats, in zwart-wit'

Het gaat niet van harte in Dortmund

Hoop. Dat is het woord dat veel PSV'ers koesteren voor deze wedstrijd. De Eindhovenaren zien dat Borussia dit jaar ook geen topseizoen heeft en daardoor groeit de hoop dat er vanavond wat te halen valt. De Duitsers zijn al uitgeschakeld in de DFB-Pokal en staan vierde in de Bundesliga, op 20 punten achterstand van koploper Bayer Leverkusen.

Het ging dus wel eens beter in Dortmund, maar om nou te zeggen dat het helemaal slecht gaat daar, dat gaat ze in Duitsland ook te ver.

Uitvak helemaal vol

Het uitvak in het Signal Iduna Park is helemaal vol. De supporters van PSV proberen het feestje, dat ze zijn begonnen in de stad, nu ook door te zetten in het stadion. De ruim 5000 Eindhovense fans hopen dat hun ploeg vanavond de sterkste blijkt te zijn in Duitsland.

Fans maken nu ook plezier in het uitvak

Lozano stapt balend de bus uit

Daar is Hirving Lozano. De Mexicaan stapt balend de bus uit in Dortmund, want de aanvaller staat dus niet in de basis.

Hirving Lozano zit op de bank bij PSV

Wel Dumfries en De Vrij, geen Memphis

En dit zijn de opstellingen bij Atlético Madrid-Inter, de andere achtste finale van vanavond. Daar ontbreekt Memphis in de basis bij de Spanjaarden, maar Stefan de Vrij en Denzel Dumfries staan wel in de basis bij Inter.

En de opstelling van Dormtund: Maatsen en Malen staan erin

En daar is de opstelling van Borussia Dortmund. Beide Nederlanders beginnen in de basis. Dan hebben we het over Ian Maatsen en Donyell Malen. Maatsen staat linksback, Malen op zijn vertrouwde stekkie voorin.

De opstelling van Borussia Dortmund

De opstelling van PSV is daar: Lozano staat ernaast

De opstelling van PSV is bekend. Peter Bosz kiest voor een middenveld met Mauro Júnior, Guus Til en de fitte Joey Veerman. Voorin ontbreekt Hirving Lozano, hij moet van de Apeldoornse coach op de bank plaatsnemen. Daar neemt de Amerikaan Malik Tillman zijn plek in.

Jerdy Schouten zakt door de komst van Júnior een linie terug, hij staat centraal achterin.

De opstelling van PSV in Dortmund

Joey Veerman kan starten bij PSV

De grote vraag was doet 'ie nou wel mee of toch niet? Het gaat natuurlijk om Joey Veerman. Maar het antwoord is daar. De middenvelder uit Volendam kan in actie komen en dus beschikt trainer Peter Bosz over een hele fitte selectie.

Hoe goed Veerman kan zijn vandaag weet Bosz niet. "Hij heeft twee wedstrijden niet gespeeld, dat is niet veel. Maar kan ook juist frisheid terugbrengen bij een speler."

Hier moet het straks gaan kolken

"Het zal bij aanvang vooral een Dortmund-feest zijn op de tribune, maar gedurende de wedstrijd hoop ik dat we het wat stiller kunnen krijgen", zei PSV-trainer Peter Bosz dinsdag op de persconferentie. Zijn ploeg komt vanavond terecht in een kolkend stadion, waar de 'gelbe wand' een begrip is.

Maar het duurt nog even voordat het geluid tot een uitbarsting komt in het stadion, daar is nu in ieder geval nu nog niets van te zien.

Donyell Malen heeft PSV in zijn hart, maar wil toch echt winnen vanavond

Dortmund-aanvaller Donyell Malen groeide op bij PSV en werd daar groot. Maar nu speelt de man in vorm met Borussia Dortmund tegen zijn zo'n geliefde club. Juichen zal hij vanavond niet doen als hij scoort, maar toch hoopt Malen dat zijn club vanavond wel wint. "Dit is nog onze enige realistische kans op een prijs."

Verslaggever Joep Schreuder blikt vooruit op 'bijzondere avond' voor PSV

Wordt het een bijzondere avond voor PSV? Onze verslaggever Joep Schreuder zegt van wel. 'Het is een grootse dag voor de Eindhovense ploeg en vrijdag is de loting met Arsenal en Barcelona, maar misschien ook wel met PSV."

Joep Schreuder kijkt vooruit op een 'bijzondere avond' Borussia Dortmund voor PSV

Feestje in Dortmund

Dortmund is redelijk in de buurt, dat zorgt ervoor dat er ook een hoop PSV-supporters op de been zijn in de Duitse stad. En dan moet er natuurlijk ook een feestje gevierd worden, want je kunt niet vroeg genoeg pieken.

Straks zullen deze supporters zich allemaal begeven naar het stadion, waar ze hopen het tweede feestje te kunnen vieren.

Terug naar de Hiddink-jaren? 'Natuurlijk kan het'

PSV in de kwartfinale van de Champions League. Dat gebeurde dus voor het laatst in 2007, dat was nog onder Ronald Koeman. Maar wie echt aan de goede PSV-jaren in het miljardenbal denkt, denkt aan de jaren onder Guus Hiddink. Daarin werd in 2005 bijvoorbeeld in de halve finale tegen AC Milan gespeeld.

In dat team zat onder andere André Ooijer. De verdediger heeft vertrouwen in een goede afloop voor het huidige team van Peter Bosz. Hij denkt dat ook dit team hoge ogen kan gooien in het grootste Europese toernooi.

"Natuurlijk kan het. Als ze de beginfase goed doorkomen kan het leuk worden. Al blijft het een zwaar karwei, het Duitse voetbal wordt onderschat, vind ik."

Uitschakeling Porto is heel goed nieuws

Dat FC Porto gisteravond niet wist door te dringen tot de kwartfinales was goed nieuws voor ons eigen land. Waarom? Nou, nu kan Portugal ons niet meer achterhalen op de coëfficiëntenlijst. Nederland mag daardoor ook in het seizoen 2025/2026 twee teams rechtstreeks de Champions League insturen. Nummer drie in de competitie speelt dan voorronde Champions League.

Hoe dat zit, lees je hieronder.

Nog heel even terug naar gisteravond: twee tieners bij Barcelona

Voordat we ons op vanavond gaan storten, blikken we nog heel even terug op gisteravond. Barcelona en Arsenal waren de eerste twee ploegen die zich wisten te plaatsen voor de kwartfinales van het miljardenbal.

In de wedstrijd van Barcelona gaf trainer Xavi het vertrouwen aan de jeugd. De 16-jarige Lamine Yamal en de 17-jarige Pau Cubarsí begonnen in de basis. Daardoor stonden er voor het eerst twee spelers van maximaal 17 jaar oud in de basis in de knock-outfase van de Champions League.

Het pakte goed uit Barcelona wist de wedstrijd met 3-1 te winnen en Cubarsí werd meteen uitgeroepen tot Man of the Match. De jongelingen hielpen de Spaanse topclub aan een broodnodige zege.

Yamal en Cubarsí

Welkom!

Welkom!

PSV kan vanavond voor het eerst sinds 2007 de kwartfinales van de Champions League bereiken als het Borussia Dortmund weet uit te schakelen. In de heenwedstrijd, in Eindhoven, kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Er is dus wat meer nodig vandaag.

Jij wil deze mogelijk historische avond natuurlijk van dichtbij meemaken. Daarom houden wij je op de hoogte van alles wat er gebeurt in en rondom het Signal Iduna Park in Dortmund.

Daarnaast is er ook nog een andere wedstrijd in de achtste finales van de Champions League vanavond. Het Atlético Madrid van Memphis Depay neemt het op tegen het Internazionale van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries.

Er valt dus genoeg te lezen hier vanavond. Veel plezier!