PSV-coach Peter Bosz
NOS Voetbal

Wel of geen Veerman? 'Hoe langer ze er niet bij zijn, hoe beter ze worden'

Wel of geen Joey Veerman? Het houdt de volgers van PSV al dagenlang bezig in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund, woensdagavond in de achtste finales van de Champions League.

PSV-coach Peter Bosz wilde er dinsdagavond tijdens de persconferentie vooral "niet te dramatisch" over doen. Bosz: "Ik snap dat er over Joey gesproken wordt. Zo gaat dat vaak met geblesseerde spelers. Hoe langer ze er niet bij zijn, hoe beter ze worden."

Het opvangen van blessures is volgens de trainer juist een kwaliteit van PSV dit seizoen: "Als Joey niet kan spelen, stel ik een ander op. Dat is telkens de kracht van ons geweest."

Bosz weet wat PSV moet doen tegen Dortmund: 'Effectiever met kansen omgaan'

Een van de spelers die Bosz regelmatig inpast, is Guus Til. Lang niet altijd basisspeler, toch al goed voor acht doelpunten en drie assists dit seizoen. En uitgerekend Til schuift een dag voor het beslissende duel in Dortmund aan naast Bosz. Vaak een hint naar de opstelling. Volgens Bosz ligt de reden elders.

"Het zegt vooral dat hij makkelijk van z'n woorden afkomt", lacht de coach. "Hij laat het hele seizoen al zien dat hij belangrijk voor ons is. Hij kan doelpunten maken, gaat effectief met zijn kansen om. Dat is een heel grote kwaliteit."

Een kwaliteit, gezien de lessen uit de heenwedstrijd (1-1), die Bosz graag inzet tijdens de return op Duitse bodem. "Een van de zaken die ik meegenomen heb uit de heenwedstrijd is dat we effectiever om moeten gaan met de kansen die we krijgen. Die hebben we gehad in de eerste wedstrijd, helaas werd het toch gelijk. Morgen gaan we proberen te winnen."

'Hoogste podium'

Voor Til is spelen in de Champions League "het hoogste podium". Til: "Als je in de eredivisie elk jaar vecht om de Champions League-plaatsen, wil je als je eraan deelneemt het ook zover mogelijk schoppen."

PSV'er Til: 'In Champions League kom je niet weg met minder dan honderd procent'

Van de Eindhovenaren, soeverein koploper in de eredivisie, wordt woensdagavond het uiterste gevraagd. Til: "In de Champions League kom je niet weg met minder dan honderd procent inzet."

Of Veerman ook klaar is om die volledige inzet op de mat te brengen, zegt Bosz pas na de training van dinsdagavond te weten: "Hij heeft twee wedstrijden niet gespeeld, dat is niet veel. Het kan ook juist frisheid terugbrengen bij een speler. Op hoeveel procent hij zit? Dat weet ik niet. Ik kan niet op een knop drukken en dan antwoord krijgen. Hij zal het straks tijdens de training moeten voelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl