Eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

Excelsior klimt zes plaatsen en passeert Heerenveen • Ajax-verdediger Ávila geblesseerd

liveblog gesloten

Tot slot: Excelsior klimt zes plaatsen

We sluiten af met een blik op de stand. Excelsior deed met de 3-0 zege op sc Heerenveen uitstekende zaken. De Kralingers klommen zes plaatsen van de vijftiende naar de negende plaats. Heerenveen zakte van plek negen naar tien.

Morgen zijn we terug met NEC - FC Twente, Heracles Almelo - FC Volendam, AZ - PEC Zwolle en Almere City FC - Fortuna Sittard. Tot dan!

  • NOS
    Stand speelronde 18
  • NOS
    Programma speelronde 18

Van Wonderen zag 'wanvertoning' Heerenveen: 'Zijn op alle fronten afgetroefd

Van Wonderen zag 'wanvertoning' Heerenveen: 'Zijn op alle fronten afgetroefd'

Driouech scoort graag tegen Heerenveen: 'Laten zien dat ze ongelijk hadden'

Driouech scoort graag tegen Heerenveen: 'Laten zien dat ze ongelijk hadden'

Bekijk de samenvatting van Excelsior - sc Heerenveen

Bekijk de samenvatting van Excelsior - sc Heerenveen

Puntenverlies koploper Willem II, Seuntjens maakt eerste goal na rentree

Koploper Willem II is in de eerste divisie tegen puntenverlies aangelopen. De ploeg uit Tilburg speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax. In Eindhoven maakte Ralf Seuntjens namens De Graafschap zijn eerste doelpunt in Nederland sinds zijn terugkeer.

EXC-HEE | Klaar in Kralingen

Excelsior heeft op eigen veld een einde gemaakt aan een slechte reeks in de eredivisie door met 3-0 te winnen van sc Heerenveen.

Na tien wedstrijden zonder zege kon Excelsior zo voor het eerst sinds 1 oktober weer drie punten bijschrijven en sprong daarmee zes plaatsen omhoog op de ranglijst.

Lazaros Lamprou

Inter klopt Lazio en kan Supercup voor derde keer op rij winnen

Internazionale kan de Italiaanse Supercup voor het derde jaar op rij winnen. De bekerwinnaar versloeg in de halve eindstrijd in Riyad in Saudi-Arabië Lazio met 3-0. In de finale is maandag regerend kampioen Napoli, dat donderdag met 3-0 van Fiorentina won, de tegenstander.

Marcus Thuram opende in de 19de minuut de score. De Fransman tikte de bal, na een voorzet vanaf de linkerkant, vrijstaand bij de tweede paal binnen: 1-0. Kort na rust verdubbelde Hakan Çalhanoglu de voorsprong. De Turk benutte een strafschop. In de slotfase bepaalde Davide Frattesi, na een snelle uitval, de eindstand.

De Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen zaten op de reservebank bij Inter. De Vrij viel halverwege de tweede helft in voor Alessandro Bastoni.

EXC-HEE | 63' DOELPUNT EXCELSIOR!

Dit kon niet uitblijven. Noppert zit mis bij een corner en Lazaros Lamprou schiet binnen. Wat een afgang voor Heerenveen en wat een luxe voor Excelsior.

Excelsior - sc Heerenveen 3-0

Lazaros Lamprou (rug) en Couhaib Driouech

EXC-HEE | 56' Lat!

Niet voor het eerst ontsnapt Heerenveen. De Ier Troy Parrott haalt uit, maar glijdt uit en ziet de bal op de lat landen. Ook na rust zijn de beste kansen voor de thuisploeg.

Excelsior - sc Heerenveen 2-0

EXC-HEE | Tweede helft

Een donderspeech zal Heerenveen-coach Kees van Wonderen hebben gegeven in de rust. Kijken of het effect heeft.

Excelsior - sc Heerenveen 2-0

Ajax-verdediger Ávila geblesseerd: 'Zag er niet goed uit'

Ajax-verdediger Gastón Ávila heeft vrijdag op de training een blessure opgelopen. De 22-jarige Argentijnse verdediger mist zondag de thuiswedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk. "Dat zag er niet goed uit, dus hij is er niet bij", zei coach John van 't Schip. Voor Branco van den Boomen, Silvano Vos, Sivert Mannsverk en Anton Gaaei komt het duel met RKC ook nog te vroeg.

De Kroaat Josip Sutalo is mogelijk ook absent vanwege een blessure. "Hij heeft deze week weinig kunnen doen, maar we nemen pas na de training van zaterdag een beslissing over hem", zei Van 't Schip. "Silvano Vos en Anton Gaaei kunnen maandag misschien minuten maken met Jong Ajax."

Sydney van Hooijdonk kijkt toe

Sydney van Hooijdonk zit op de tribune op Woudestein. Is er een transfer in de maak? De 23-jarige spits maakte vorig seizoen 16 goals in 33 eredivisiewedstrijden. Bij Bologna weet hij dit seizoen niet te imponeren en weet hij ook Joshua Zirkzee voor zich. In de Serie A kwam hij in negen duels, waarvan zeven als invaller, niet tot scoren.

Sydney van Hooijdonk

EXC-HEE | Rust

De kans voor Zagre is het laatste wapenfeit voor rust. Heerenveen kende een prima start, maar geeft het dan helemaal weg.

Ruststand: Excelsior - sc Heerenveen 2-0

Sven van Beek

EXC-HEE | 45 +1' Redding Noppert

Het zit Noppert even mee. De doelman van sc Heerenveen ziet Arthur Zagre op zich af komen, maar is alert en heeft ook wat geluk. De Fransman schiet op het lichaam van Noppert. Heerenveen ontsnapt aan een 3-0 achterstand.

Excelsior - sc Heerenveen 2-0

EXC-HEE | 40' Van Wonderen grijpt in

sc Heerenveen-coach Kees van Wonderen wacht niet tot de rust en grijpt in. Pelle van Amersfoort komt voor Tahiri, Ché Nunnely voor Walemark.

Excelsior - sc Heerenveen 2-0

EXC-HEE | 28' Lat en paal!

Wat een spektakel en wat een pech voor Excelsior. Noah Naujoks (of was het Sven van Beek) kopt op de lat en in de rebound kopt Kenzo Goudmijn op de paal.

Excelsior - sc Heerenveen 2-0

EXC-HEE | 24' DOELPUNT EXCELSIOR!

Wat een gestuntel bij sc Heerenveen. Patrik Welemark speelt terug naar Denzel Hall, maar die laat de bal lopen. Troy Parrott profiteert en scoort.

Excelsior - sc Heerenveen 2-0

EXC-HEE | 18' DOELPUNT EXCELSIOR!

Uit het niets is het bij de eerste kans raak voor de thuisploeg. Troy Parrott zet voor, Couhaib Driouech tikt binnen. Heerenveen-doelman Andries Noppert ziet er niet goed uit. De WK-doelman van Oranje komt zijn dip maar niet te boven.

Excelsior - Heerenveen 1-0

Couhaib Driouech

EXC-HEE | 15' Fries overwicht, geen kansen

sc Heerenveen is de bovenliggende partij, maar slaagt er niet in kansen te creëren. Excelsior oogt, misschien ingegeven door de reeks van tien wedstrijden zonder overwinning, nerveus.

Doelman Onana verliest met Kameroen van titelverdediger Senegal

Kameroen heeft ook de tweede wedstrijd op de Afrika Cup niet gewonnen. Titelverdediger Senegal was in Yamoussoukro met 3-1 te sterk. Senegal is met twee zeges al zeker van een plaats in de achtste finales.

Ex-Ajacied André Onana keepte bij Kameroen. De speler van Manchester United deed in de eerste ontmoeting met Guinee (1-1) nog niet mee, omdat hij met zijn club de belangrijke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur speelde. Daar gaf hij de voorkeur aan. Kameroen sluit de poulefase dinsdag af tegen Gambia.

André Onana

EXC-HEE | Aftrap

De bal rolt in Kralingen bij Excelsior-Sc Heerenveen. De Friezen staan negende, de Rotterdammers vijftiende, maar het verschil is slechts drie punten.

Excelsior 10 wedstrijden zonder zege

Excelsior is bezig aan een slechte reeks. De Kralingers wonnen geen van hun laatste 10 eredivisieduels (W0-G5-V5). In deze periode pakte niemand net zo weinig punten in de eredivisie als Excelsior (5, Vitesse volgt met 6). Heerenveen vergaarde 14 punten in de laatste 10 eredivisieduels (W4-G2-V4).

Nummer 800 voor Excelsior

Excelsior speelt zijn 800ste eredivisie-duel (180 gewonnne-199 gelijk-420 verloren), en ook zijn 400ste thuisduel in de eredivisie (117 gewonnne-105 gelijk-177 verloren).

Mounir El Hamdaoui in 2004 voor Excelsior

Opstelling sc Heerenveen: Van Amersfoort op bank

Coach Kees van Wonderen heeft Pelle van Amersfoort gepasseerd. De spits stond in zijn afgelopen elf duels in de basis. Osame Sahraoui keert na zijn invalbeurt tegen PEC Zwolle (2-2) terug in de basis bij sc Heerenveen. De Friezen wonnen sinds de komst van Sahraoui slechts één van de zes eredivisieduels waarin Sahraoui niet startte.

Denzel Hall vervangt in de verdediging de geschorste Mats Köhlert. Patrik Walemark krijgt op rechtsbuiten weer de voorkeur boven Ché Nunnely.

'Jans zet Leliendal uit selectie FC Utrecht'

Yannick Leliendal maakt geen deel uit van de selectie van FC Utrecht voor de wedstrijd tegen PSV. Volgens het AD is de 21-jarige vleugelverdediger 'om disciplinaire redenen verbannen uit de selectie'.

Utrecht-trainer Ron Jans wilde op het persmoment in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen de koploper niet ingaan op de situatie. Jans zei er na de wedstrijd van zondag meer over te willen zeggen.

Leliendal speelde sinds de komst van Jans negen wedstrijden in de hoofdmacht van Utrecht, daarvoor geen minuut.

Yannick Leliendal

Broers Duarte met Kaapverdië verder op Afrika Cup

Kaapverdië heeft zich als eerste land geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. De Blauwe Haaien wonnen na de 2-1 zege op Ghana in de eerste wedstrijd vrijdag met 3-0 van Mozambique. Daarmee kwam Kaapverdië op zes punten in groep B.

Bebé, Ryan Mendes en Kevin Lenini scoorden. Fortuna Sittard-middenvelder Deroy Duarte deed 80 minuten mee bij Kaapverdië, zijn broer Laros van FC Groningen bleef negentig minuten op de bank.

Bayern herdenkt Beckenbauer met tienduizenden fans: 'Voor altijd een keizerrijk'

FC Bayern München heeft met een herdenkingsbijeenkomst in de Allianz Arena opnieuw stilgestaan bij het overlijden van Franz Beckenbauer. Vrijdagmiddag kwamen 30.000 mensen naar het stadion voor een herdenking met familieleden en vrienden van Beckenbauer, (oud-)spelers en prominenten van de club en de regio Beieren.

Elf prominente ex-teamgenoten en grootheden van de club en het nationale team, onder wie Paul Breitner, Lothar Mattheüs, Günter Netzer en Bastian Schweinsteiger, legden bloemen rond een beeltenis van 'der Kaiser' in de middencirkel van het veld. Op de tribunes zaten naast de voltallige selectie ook FIFA-president Gianni Infantino en bondskanselier Olaf Scholz van Duitsland.

Lees verder via onderstaande link:

Bekerduel Hercules-Cambuur donderdag ingehaald

De afgelaste bekerwedstrijd tussen Hercules en SC Cambuur wordt komende donderdag gespeeld. De competitiewedstrijd tussen Cambuur en TOP Oss verschuift daardoor van vrijdag 26 januari naar maandag 29 januari. Het duel uit de achtste finales kon donderdag niet doorgaan, omdat het veld in Utrecht onbespeelbaar was.

Zieke Slot laat zich toch horen: 'Juiste reactie geven'

Arne Slot zag vrijdag geen boeketje plopkappen voor zijn neus. Feyenoord schrapte de persconferentie, omdat Slot nog niet helemaal hersteld is van ziekte. Hij heeft dusdanig last van zijn stem dat een persconferentie geven niet mogelijk was. Zondag verwacht Slot wel dat hij op de bank zit voor het duel met Vitesse.

Via de website van de Rotterdammers liet Slot wel weten hoe hij naar komend weekend kijkt. Tegen NEC (2-2 gelijk) heeft Feyenoord zichzelf "te kort gedaan", zei hij, "zoals ons dit seizoen al te vaak is overkomen."

Arne Slot

Feyenoord liet wel aardige dingen zien tegen NEC. "Daar willen we graag een vervolg aan geven, zodat de uitslag zondag en in de tweede seizoenshelft vaker recht zal doen aan de verhoudingen op het veld. Natuurlijk moeten we ook makkelijker aan onze goals komen, zoals bijvoorbeeld uit een standaardsituatie of een afstandsschot. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om minder goals tegen te krijgen uit de weinige kansen die we weggeven."

Onderschatten van de worstelende club uit Arnhem, doet Slot niet. "Vitesse zal er gezien hun situatie alles aan gelegen zijn om punten te pakken, dat is iets waar wij op voorbereid en scherp op moeten zijn. Wij willen ook een juiste reactie geven na afgelopen zondag.'

Onrust en aanwinsten: eredivisie vrouwen lijkt misschien saai, maar is dat niet

Wie naar de stand van de eredivisie vrouwen kijkt, zal denken dat het seizoen al voorbij is. Koploper FC Twente heeft nog geen punt verspeeld en zonder promotie/degradatieregeling wordt er onderin vooral om de eer gestreden.

Maar toch, zegt analist Leonne Stentler, is er nog genoeg om naar uit te kijken in de tweede seizoenshelft, die dit weekend begint met zes wedstrijden in de twaalfde speelronde.

  • NOS
    De stand in de eredivisie vrouwen
  • NOS
    Het programma van eredivisie vrouwen in speelronde 12

"Ik moet nog maar zien of ze het volhouden", zegt oud-Ajacied Stentler over de tien punten voorsprong van FC Twente op haar oude club. "Ze winnen wel, maar hebben het soms echt moeilijk. Ze zijn minder stabiel en overtuigend dan voorgaande jaren. En vorig seizoen stonden ze iedere speelronde bovenaan, maar lieten ze het ook op het moment suprême liggen."

Lees via onderstaande link het hele verhaal:

Wéér kruisbandblessure Heracles-middenvelder Laursen

Nikolai Laursen van Heracles Almelo heeft weer een ernstige knieblessure opgelopen en wordt binnenkort geopereerd. De 25-jarige middenvelder scheurde onlangs op trainingskamp voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd zijn voorste kruisband.

"Helaas heb ik in Marbella tegen PSV opnieuw mijn voorste kruisband gescheurd. Dat was natuurlijk een enorme teleurstelling, maar ik heb de knop omgezet en ga volle bak aan mijn herstel werken. Mijn revalidatie zal gewoon in Nederland zijn, zodat ik ook regelmatig op de club kan zijn om het team te volgen."

Laursen scheurde begin april ook al zijn kruisband. Zijn rentree in de eredivisie had hij nog niet gemaakt, toen hij in het oefenduel met PSV in Spanje opnieuw geblesseerd raakte.

Henderson lovend over Ajax: 'Als kind zag ik Seedorf, Davids en Van Basten spelen'

Henderson lovend over Ajax: 'Als kind zag ik Seedorf, Davids en Van Basten spelen'

Is het veld van Fortuna al sneeuwvrij?

Vanochtend riepen ze bij Fortuna op: kom helpen, ons trainingsveld moet sneeuwvrij worden gemaakt.

Drie uur geleden lag het er zo bij:

Hoe ligt het veld er nu bij? Is er getraind? We wachten op een update uit Sittard...

Eagles weken zonder Rommens

Go Ahead Eagles moet het komende weken doen zonder Philippe Rommens. De Belg raakte woensdag tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen NEC geblesseerd aan de enkel. Het herstel gaat volgens de club van de middenvelder "meerdere weken" duren.

Van 't Schip hoopt op Henderson-effect in selectie

Een Henderson-effect, daar hoopt Ajax-trainer John van 't Schip op met de komst van de 33-jarige Engelsman.

"Hij is een type speler die in het veld dat doet wat wij misten. En wat hij zelf zegt: je hebt meerdere van dat soort spelers nodig. We hopen dat hij een positief effect op de groep gaat krijgen." Aanvoerder wordt hij niet. "Nee, Steve is onze aanvoerder. En wat Jordan ook al zei: daar heeft hij geen band voor nodig."

De komst van Henderson kan volgens Van 't Schip ook goed uitpakken voor Steven Bergwijn en Steven Berghuis. "Zij kunnen ook veel hebben aan Jordan, omdat het hun wat meer ontlast. En daarnaast is het voor hun ook een motivatie om daarin mee te gaan. En hij is voor de jonge jongens een voorbeeld. Je hoopt dat meerdere spelers erdoor beïnvloed worden."

Van 't Schip: 'Henderson was geen paniekaankoop, hij was transfervrij'

Hendersons nummer is '14', behalve bij Ajax

Even lichtten de ogen van Jordan Henderson op, toen hij zag dat nog niemand in de huidige selectie van Ajax het nummer 14 droeg. Het nummer dat in de Liverpool-tijd zo belangrijk was voor hem.

"Toen ik wist dat het kon gaan gebeuren (de transfer naar Ajax, red.), was ik aan het kijken naar de nummers en wat beschikbaar was. En ik zag dat niemand nummer 14 had. Dus in eerste instantie dacht ik: oh, het is vrij. Maar toen sprak ik een vriend en dachten we: was het niet Cruijffs nummer? En toen googelden we het en zagen we dat nooit iemand meer met nummer 14 speelt bij Ajax. Ik was even enthousiast, dacht dat het meant to be was."

"Veertien was een belangrijk nummer voor mij bij Liverpool, maar het is geen punt. De club wilde dat ik nummer 6 kreeg en dat past mij perfect. De verjaardag van mijn zoon is op de zesde."

Jordan Henderson tijdens de persconferentie in de Johan Cruijff Arena

Eerste persconferentie Henderson als Ajacied

Jordan Henderson spreekt voor het eerst met de pers in de Johan Cruijff Arena. De 81-voudig Engels international ontmoette vandaag al even zijn nieuwe teamgenoten bij Ajax maar moet nog wachten op werkvisum voordat hij mag trainen en spelen. De wedstrijd tegen RKC van zondag komt te vroeg.

Het enthousiasme is er niet minder om. "Ik wil laten zien wat ik mijn hele leven al doe: mijn leven toewijden aan voetbal. Ik voel mij overdonderd dat ik deze kans krijg. Ik geef absoluut alles en zal mijn leven toewijden aan deze club."

Hoe fit Henderson is? "We zullen het moeten zien, het is aan mij te laten zien hoe goed ik ben. Ik ben klaar om zo snel mogelijk te spelen."

Bosz vindt zegerecord 'mooier dan supercup'

PSV kan zondag tegen FC Utrecht een 36 jaar oud record breken, dat van de meeste overwinningen op rij in een seizoen vanaf de eerste competitiewedstrijd. Het huidige PSV evenaarde het record van het PSV uit 1987/88 vorig weekend en aast nu op een nieuw record: de eerste 18 duels winnen.

Bosz smult ervan. Sterker: "Ik vind dit veel mooier dan de supercup winnen. Dat 36 jaar geen ploeg erin geslaagd is dat record uit de boeken te spelen, geeft aan hoe moeilijk het moet zijn."

Bosz vindt record heel bijzonder: 'Heb het er met de groep over gehad'

PSV'er Schouten nog onzeker: 'Morgen kijken'

Veerman is er niet bij zondag in en tegen Utrecht. En ook Jerdy Schouten is niet topfit uit de wedstrijd tegen Twente gekomen. Woensdag liep hij al te hoesten. En hij loopt nog steeds te hoesten, zegt Bosz. "We gaan morgen kijken of hij kan spelen. Hij is vandaag niet naar buiten geweest. En daar heeft hij groot gelijk in. Het is goed koud."

PSV zonder Veerman niet tegen FC Utrecht

Joey Veerman speelt niet tegen FC Utrecht. De middenvelder raakte woensdag geblesseerd in de warming-up tegen FC Twente en is nog niet voldoende hersteld. Dat zegt PSV-trainer Peter Bosz zojuist op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht van zondag.

Joey Veerman

Van de Kerkhof gunt PSV record: 'Absoluut'

In het 72 jaar oude lijf van Willy van de Kerkhof zit geen wrok. Het clubicoon wil dat PSV het record uit het seizoen 1987/88, toen PSV ook 17 duels op rij won, verbreekt. De ploeg van Peter Bosz kan zondag bij FC Utrecht ook de 18de wedstrijd van het seizoen winnen. "Records zijn er om verbeterd te worden. We hebben nu een team dat in staat is om de 20 te passeren", zegt Van de Kerkhof.

Van de Kerkhof speelde in het elftal eind jaren tachtig dat toen het record vestigde. "Het was mijn laatste jaar. Als iemand uitviel, mocht ik als oude man opdraven. Het was een geweldige afsluiting van mijn carrière. Ik was bijna 37, het lichaam was op."

Willy van de Kerkhof gunt huidig PSV zegerecord: 'Absoluut'

Of Van de Kerkhof het de ploeg van Bosz gunt, het record alleen in handen krijgen? "Absoluut. Waarom? Omdat we zo goed voetballen. We zijn zo dominant. Dat verheugt mij. Van mij mag het ook 34 wedstrijden zijn, als het uitkomt. Natuurlijk zul je altijd wel een mindere wedstrijd hebben, maar ook in de mindere wedstrijden zijn we dominant."

Van de Kerkhof is dit seizoen meer dan ooit een trotse PSV'er. "PSV is mijn club, ik ben trots op hoe wij voetballen en op de organisatie die er staat. Het is een genot daarmee de mensen te vermaken."

Nieuwe staf AZ krijgt vorm

Na het vertrek van trainer Pascal Jansen en de aanstelling van Maarten Martens als nieuwe trainer, wordt de staf in Alkmaar uitgebreid met Jan Sierksma, trainer van Jong AZ. Naast Kenneth Goudmijn en Robert Franssen is Sierksma de volgende die Martens erbij krijgt als assistent.

Sierksma werkte bij Jong AZ eerder al als assistent onder Martens, toen hij ook nog hoofdtrainer was van AZ Onder-19, waarmee hij vorig jaar de Youth League won. Onder meer Real Madrid en Barcelona werden verslagen.

Hoe ziet speelronde 18 eruit?

Dit krijgt u dit weekend te zien

Vrijdag 20.00 uur Excelsior - Heerenveen
Zaterdag 16.30 uur NEC - FC Twente
18.45 uur Heracles Almelo - FC Volendam
20.00 uur AZ - PEC Zwolle
21.00 uur Almere City - Fortuna Sittard
Zondag 12.15 uur FC Utrecht - PSV
14.30 uur Sparta - Go Ahead Eagles
14.30 uur Vitesse - Feyenoord
16.45 uur Ajax - RKC Waalwijk

En dit is de stand in de eredivisie:

Eerste record Henderson al binnen: best verkochte shirt in eerste 24 uur

Jordan Henderson toont zijn nieuwe shirt na de ondertekening van zijn contract

Nog geen bal geraakt en Henderson heeft zijn eerste Ajax-record al gezet. Nog nooit werden in de eerste 24 uur na een aankoop zo veel shirtjes verkocht van een nieuwe speler. Dat meldt de supportersvereniging van Ajax.

Exacte aantallen worden niet genoemd, maar het shirt van Henderson werd binnen een etmaal vaker verkocht dan die van Dusan Tadic en Daley Blind in een week tijd.

Slot ziek, Feyenoord schrapt persconferentie

Geen persconferentie bij Feyenoord vandaag: trainer Arne Slot is ziek. De hele week overigens is Slot al niet lekker. Hij ontbrak dinsdag ook bij de nieuwjaarsreceptie. De voorbereiding op het eredivisieduel met Vitesse vindt grotendeels plaats zonder de hoofdtrainer.

Een hobbelige start van het nieuwe jaar is het voor de Rotterdammers. Feyenoord hervatte zondag de competitie met een gelijkspel tegen NEC (2-2). De nummer twee van de eredivisie zag de achterstand op koploper PSV tot twaalf punten groeien.

Arne Slot

Help Fortuna sneeuwschuiven

Mocht je vanochtend en middag niets te doen hebben: op het trainingsveld van Fortuna Sittard kunnen ze "extra handen gebruiken" om het veld sneeuwvrij te krijgen.

Tot 14.00 uur wordt er sneeuw geschept. Zelf een schep meenemen hoeft niet. "Alle benodigde materialen liggen al voor je klaar", zegt de club uit Sittard.

Goedemorgen!

Het is vrijdagmorgen en dus lopen we warm voor het aanstaande eredivisieweekend. Blijf hier op de hoogte van alles wat er vandaag gebeurt in aanloop naar speelronde 18. We zijn bij persconferenties en vliegen het land door voor de laatste nieuwtjes.

Dit is het programma van vandaag:

  • 13.30 uur: persconferentie PSV met Peter Bosz, en gesprek met Willy van de Kerkhof over het illustere record
  • 14.00 uur: persconferentie Ajax met aankoop Jordan Henderson
  • 14.30 uur: persconferentie Feyenoord
  • 20.00 uur: Excelsior - Heerenveen

Updates krijgen? Tik op het belletje!