Transferblog
NOS VoetbalAangepast

Meerdink op huurbasis naar Vitesse, waar Manhoef vertrekt • Strijd om Driouech

  • Nederlandse transfermarkt sluit op 2 februari om 00.00 uur
  • Lees hier over de belangrijkste transfers in binnen- en buitenland
liveblog gesloten

Dit blog gaat dicht, op naar Deadline Day!

Het is vandaag Deadline Day en daar tuigen we een speciaal, nieuw blog voor op. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes totdat de Nederlandse transfermarkt sluit om 23.59 uur? Volg ons dan hier.

'Manhoef naar Stoke City'

Million Manhoef stapt volgens ESPN over naar Stoke City. De middenvelder zou het financieel noodlijdende Vitesse vier miljoen euro opleveren.

Eerder vandaag werd Manhoef nog gelinkt aan PSV.

De strijd om Driouech is losgebarsten

Het was al bekend dat PSV geïnteresseerd is in de diensten van Couhaib Driouech. AD-journalist Mikos Gouka meldt dat ook Feyenoord de aanvaller van stadgenoot Excelsior in het vizier heeft. Volgens de journalist kan Feyenoord de komst van de Uruguayaan Luciano Rodríguez vergeten. Javairo Dilrosun zou vertrekken bij de Rotterdammers.

'NEC'er Mattson naar FC Kopenhagen'

NEC-smaakmaker Magnus Mattson heeft een contract ondertekend bij FC Kopenhagen, meldt de goed ingevoerde transfergoeroe Fabrizio Romano. De aanvaller moet de Nijmegenaren minstens vier miljoen euro opleveren. Daar komen bonussen later eventueel nog bij. De Deen reist morgen naar zijn thuisland volgens de journalist.

Alcaraz naar Juventus

Juventus huurt de 21-jarige Carlos Alcaraz (nee, niet de tennisser) tot het einde van het seizoen van Southampton. De Argentijnse middenvelder speelde dit seizoen tot nu toe 26 wedstrijden voor de club, die uitkomt in de Engelse Championship.

De afgelopen weken werd Teun Koopmeiners ook gelinkt aan Juventus, de Oude Dame zou hem in de zomer over willen nemen.

Sagnan verlaat FC Utrecht, Deen Vesterlund komt

FC Utrecht heeft afscheid genomen van Modibo Sagnan. De verdediger gaat naar Montpellier, de nummer twaalf van de Franse Ligue 1. De Fransman (24) kwam anderhalf jaar uit voor FC Utrecht, dat minimaal 3 miljoen euro voor hem ontvangt. Dinsdag verliet Hugo Novoa (21) de club al. De Spaanse verdediger werd gehuurd van RB Leipzig en kwam tot zes duels.

Utrecht versterkte zich ook, met rechtsback Niklas Vesterlund. De Deen (24) speelde in eigen land voor Tromso IL en tekende voor 3,5 jaar, met een optie op nog een jaar. Utrecht betaalde naar verluidt een half miljoen euro. Dinsdag presenteerde Utrecht vleugelspits Jeppe Okkels (24). De Deen komt over van het Zweedse Elfsborg.

'PSV gaat voor Manhoef'

Omdat het PSV waarschijnlijk niet lukt om Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech binnen te halen, richt de Eindhovense club zich nu op Million Manhoef van Vitesse. Dit meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Maher van Saudi-Arabië naar Qatar

Adam Maher wordt door de Saudi-Arabische club Damac FC verhuurd aan Al-Wakrah uit Qatar. Die laatste club nam hem in 2022 over van FC Utrecht. In het eerste seizoen kwam de vijfvoudig Oranje-international veel aan spelen toe. Dit geldt niet voor dit seizoen.

Meerdink op huurbasis naar Vitesse

Mexx Meerdink gaat van AZ naar Vitesse. De 20-jarige spits zou volgens De Gelderlander de rest van het seizoen gehuurd worden door de hekkensluiter van de eredivisie. Meerdink maakte vorig jaar indruk in de Youth League, maar komt dit seizoen weinig aan spelen toe in de eredivisie.

Bij AZ is een heuse spitsencarrousel gaande. Jens Odgaard lijkt op weg naar Bologna, waardoor Lequincio Zeefuik weggeplukt kan worden bij FC Volendam.

Vitesse liet eerder vandaag weten dat aanvaller Said Hamulic vertrekt bij de club.

Bayern München informeert bij Bergwijn, maar vertrek bij Ajax niet waarschijnlijk

Bayern München heeft geïnformeerd bij Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn, dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen na berichtgeving van ESPN.

Bergwijn is niet de eerste keuze van Bayern. De ploeg van onder anderen Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui bereikte eerder al een akkoord met Bryan Zaragoza (Granada) voor een transfer komende zomer, maar proberen hem nu al per direct over te nemen. Mochten Granada en Bayern München daar niet uitkomen, dan is Bergwijn een van de opties.

"Maar ook dan is het niet gezegd dat Bergwijn vertrekt bij Ajax", zegt Van Kooperen tegen de NOS. "We zijn zelf ook geen voorstander van een last minute vertrek. En de komst van Henderson was voor Bergwijn ook een positief signaal."

Bayern München heeft zich nog niet gemeld bij Ajax, zo bevestigen bronnen binnen de club.

Ook West Ham United informeerde bij Bergwijn, maar de Engelse club is nog niet concreet. Eind oktober voerde Bergwijn al gesprekken met het Saudische Al-Ettifaq, maar dat liep uiteindelijk op niets uit.

Bergwijn

Hamulic vertrekt alweer bij Vitesse

Saïd Hamulic gaat Vitesse na een half jaar alweer verlaten. De 23-jarige aanvaller, wiens huurovereenkomst in Arnhem nog tot het einde van dit seizoen liep, gaat spelen voor het Russische Lokomotiv Moskou.

Hamulic is sinds 2022 eigendom van het Franse Toulouse. Bij Vitesse kwam Hamulic tot veertien optredens, waarin hij geen enkele keer wist te scoren.

Saïd Hamulic

Van Dijk ontkracht uitspraken

Virgil van Dijk heeft proberen te ontkrachten dat hij twijfelt over zijn toekomst bij Liverpool. De Oranje-international zorgde voor onrust bij de Liverpool-achterban nadat hij had gereageerd op het aanstaande vertrek van trainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

"Dat is een grote vraag. Ik ben erg benieuwd welke richting we opgaan. Zodra dat bekend wordt, zullen we mijn situatie bekijken", zei Van Dijk eerder deze week tegen The Times over zijn toekomst bij Liverpool.

De 32-jarige verdediger komt nu terug op die uitspraken. "Ik ga voor honderd procent voor deze club", aldus Van Dijk in een interview met Men in Blazers, een YouTube-kanaal. "Ik hou van de fans. De uitspraken zijn volledig uit de context gehaald."

Van Dijk heeft bij Liverpool nog een contract tot medio 2025.

Virgil van Dijk

FC Utrecht haalt Deense linksbuiten op bij Elfsborg

FC Utrecht heeft Jeppe Okkels overgenomen van het Zweedse IF Elfsborg. De 24-jarige linksbuiten tekent een contract tot 2027, met een optie voor nog een jaar.

De Deen Okkels maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het Deense betaalde voetbal. Op dat moment was hij speler van Silkeborg. In 2020 maakte hij de overstap naar IF Elfsborg, waar hij 118 keer voor in actie kwam. In die wedstrijden scoorde hij 29 keer en gaf hij 16 assist.

"Jeppe is een buitenspeler die beschikt over diepgang en snelheid", aldus technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Hij heeft bovendien een goede voorzet in huis en heeft door de jaren heen bewezen goals te kunnen maken. We zijn blij dat Jeppe voor ons heeft gekozen en dat we hem aan ons hebben kunnen binden."

Ohio op huurbasis naar Hull City

De Nederlandse aanvaller Noah Ohio gaat het seizoen voortzetten bij het Engelse Hull City. De aanvaller kwam in het eerste half jaar bij Standard Luik tot 16 optredens en scoorde daarin maar één keer, dat was in de Croky Cup.

De 21-jarige aanvaller was vooral bij Jong Oranje succesvol. In zes wedstrijden maakte hij daar vijf doelpunten en gaf hij één assist.

Noah Ohio gaat naar Hull City

Dean Huiberts maakt het seizoen af bij Dirk Kuijt

Dean Huiberts gaat het seizoen afmaken bij Beerschot, de club van Dirk Kuijt. De 23-jarige middenvelder kwam bij PEC Zwolle niet veel aan spelen toe.

"Dean stond al lang op onze lijst", vertelt technisch directeur Gyorgy Csepregi op de site van Beerschot. "Hij is een echte pitbull in de duels. Iemand die kracht en loopvermogen kan brengen op het middenveld. Het was belangrijk voor ons om nog een extra optie te hebben op het middenveld. Zo kunnen we indien nodig ook met een driemansmiddenveld gaan spelen."

Het is voor Dirk Kuijt de vierde aanwinst deze winter. Eerder kwamen Mike van Beijnen, Cheikh Thiam en Sekou Diawar naar de Belgische club.

Dean Huiberts gaat naar Beerschot

Van Crooij naar VVV-Venlo

Sparta-doelman Delano van Crooij gaat terug naar VVV-Venlo. De doelman kwam in 2022 over van de Limburgers naar Rotterdam, maar kwam sindsdien maar één keer in actie voor Sparta.

De geboren Venlonaar zal het seizoen op huurbasis afmaken bij zijn voormalige club VVV, waar hij in totaal 58 wedstrijden voor speelde.

Delano van Crooij

Angelino naar AS Roma

AS Roma huurt linksback Angelino voor de rest van het seizoen van RB Leipzig. De 27-jarige Spanjaard, die in Nederland uitkwam voor PSV en NAC, werd sinds de zomer aan Galatasaray verhuurd.

Angelino vandaag op het vliegveld in Rome

Heerenveen huurt 27-voudig international van Cyprus

Heerenveen heeft de Cypriotische aanvaller Loizos Loizou gepresenteerd. De Friezen huren hem voor de rest van dit seizoen van Omonia Nicosia.

"Loizos is een echte dribbelaar die vanuit het niets, iets kan creëren", zegt technisch directeur Ferry de Haan. "Zeker in wedstrijden waarbij je in de eindfase creatiever moet zijn, kunnen we hem goed gebruiken. Met hem krijgen we voorin meer mogelijkheden."

'Ajax heeft Rijkhoff zo goed als binnen'

Volgens Voetbal International is Julian Rijkhoff bijna weer Ajacied. De Amsterdammers zouden op het punt staan om iets meer dan een miljoen euro naar Dortmund over te maken.

Rijkhoff komt uit de jeugd van Ajax, maar vertrok in 2021 voor een ton naar de jeugdopleiding van Borussia Dortmund.

Kopenhagen in Nijmegen voor Mattsson

Een delegatie van FC Kopenhagen is momenteel in Nijmegen om Magnus Mattsson los te weken bij NEC. Er is nog geen deal tussen de twee clubs.

NEC wil vijf miljoen euro ontvangen voor Mattsson.

PSV heeft nog niet beet bij Excelsior

Volgens Rik Elfrink, journalist bij het Eindhovens Dagblad, is er nog steeds geen deal tussen PSV en Excelsior over Couhaib Driouech. PSV denkt volgens Elfrink een goed bod neer te hebben gelegd, maar de Rotterdammers vinden het nog niet genoeg.

Vanuit Berlijn zal Yorbe Vertessen het gespannen in de gaten houden.

Rakitic definitief naar Al-Shabab

Ivan Rakitic verlaat Sevilla voor Al-Shabab uit Saudi-Arabië. De Kroatische middenvelder (35) keerde in 2020 terug bij Sevilla na zes jaar voor FC Barcelona te hebben gespeeld.

Hij kwam van 2011 tot 2014 ook uit voor Sevilla en won in 2014 en 2023 de Europa League met de ploeg, die in de Primera División slechts zestiende staat.

Waar maakt Vertessen het seizoen af?

Yorbe Vertessen was enthousiast, na zijn rondleiding gisteren bij Union Berlin. Bundesliga-voetbal spelen voor een ambitieuze cultclub uit Berlijn. Een geweldig perspectief voor de Belg na een gebrek aan speeltijd bij PSV.

En toen kwamen de scans van Noa Lang uit de MRI gerold: de sterspeler blijkt opnieuw behoorlijk ernstig geblesseerd te zijn. En dus wil PSV misschien tóch nog een streep zetten door de transfer van Vertessen.

PSV verhuurt Oppegård aan Heracles

PSV-linksback Frederik Oppegård maakt op huurbasis het seizoen af bij Heracles Almelo. De 21-jarige Noor moet momenteel bij de eredivisiekoploper Sergiño Dest, Patrick van Aanholt en Mauro Junior voor zich dulden.

Oppegård speelde afgelopen seizoen een half jaar op huurbasis voor Go Ahead Eagles.

Diverse media: PSV zet Vertessen in de wacht

Opnieuw transfernieuws vanuit Eindhoven. PSV heeft volgens diverse media nog altijd niet zijn handtekening gezet onder het contract dat Yorbe Vertessen speler van het Duitse Union Berlin maakt.

De Eindhovenaren waren met Union Berlin akkoord over de transfer van de Belgische aanvaller, die in de Duitse hoofdstad ondertussen ook medisch gekeurd is.

De blessure van Noa Lang heeft ervoor gezorgd dat PSV het liefst ziet dat Vertessen terug naar Eindhoven komt, aangezien de club nog geen alternatief voor Lang en Vertessen heeft.

Yorbe Vertessen

'PSV denkt aan Driouech bij afwezigheid Lang'

Het zag er aanvankelijk niet naar uit, maar PSV lijkt aan het einde van de winterse transfermarkt voor meerdere linies een slag te willen slaan.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International melden dat PSV belangstelling heeft voor Couhaib Driouech van Excelsior. De 21-jarige aanvaller moet in Eindhoven de absentie van Noa Lang, die volgens de club "voor een langere periode" is uitgeschakeld, en het aanstaande vertrek van Yorbe Vertessen opvangen.

Driouech was dit seizoen met Excelsior tot nu toe goed voor vier goals en drie assists in de eredivisie. Hij moet volgens het ED 5 miljoen euro kosten.

Zondag werd al bekend dat PSV ook aast op Jeramiah St. Juste van Sporting Portugal.

Couhaib Driouech

Trainer Bob Peeters na dit seizoen weg bij Helmond Sport

Bob Peeters vertrekt na dit seizoen bij Helmond Sport en dus moeten de Brabanders op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De 50-jarige Peeters heeft er dan anderhalf jaar opzitten op De Braak.

Helmond Sport staat op dit moment op de veertiende plek in de eerste divisie. De doelstelling is meedoen aan de play-offs. Peeters was eerder trainer bij FC Oss en in België en Engeland. Als speler kwam de boomlange Belg uit voor Roda JC en Vitesse.

Bob Peeters

Van Dijk over zijn toekomst in Liverpool: 'Grote vraag'

Virgil van Dijk twijfelt over zijn toekomst bij Liverpool. Of hij na het aangekondigde vertrek van trainer Jürgen Klopp bij de club blijft, is in de woorden van Van Dijk "een grote vraag".

De 32-jarige aanvoerder van Oranje staat nog tot medio 2025 onder contract in Liverool. Ook de contracten van Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold lopen volgend jaar zomer af. "Ik ben erg benieuwd welke kant het opgaat. Als daar duidelijkheid over is, dan zullen we onze situatie bekijken", zei Van Dijk bij Sky Sports.

Naast Klopp, die sinds 2015 coach is bij Liverpool, vertrekt ook de Nederlandse assistent-trainer Pepijn Lijnders vertrekt bij de club. "De club heeft een belangrijke taak, dat is duidelijk", verklaarde Van Dijk. "Ze moeten niet alleen de coach, maar de hele staf vervangen. Veel dingen gaan veranderen."

Klopp en Van Dijk wonnen met Liverpool onder meer de Champions League en de eerste landstitel in dertig jaar.

Virgil van Dijk

Fein vertrekt bij Excelsior

Adrian Fein gaat van Excelsior naar SV Verl, een club op het derde niveau van Duitsland. Fein kwam in Rotterdam nauwelijks aan de bak, mede doordat hij kampte met een stofwisselingsziekte.

"Fein heeft de afgelopen maanden gerevalideerd in München en is zo goed als hersteld", vertelt technisch manager Niels van Duinen op de website van Excelsior. "Voor zijn verdere ontwikkeling is het belangrijk dat hij veel minuten kan gaan maken en die kans is groter bij SC Verl dan op dit moment bij Excelsior."

De 24-jarige Fein, die eerder op huurbasis bij PSV speelde, komt uit de jeugd van Bayern München.

'Ajax verhoogt bod op Rijkhoff'

Ajax heeft een nieuw bod van 1,5 miljoen euro, met een bonusregeling en een doorverkooppercentage erbovenop, uitgebracht op Julian Rijkhoff. Dat meldt de Telegraaf.

De spits van Borussia Dortmund zou de overstap graag maken. Rijkhoff ging eerder van Ajax naar Dortmund.

Depay krijgt er een concurrent bij

Memphis Depay krijgt er bij Atlético Madrid een concurrent bij. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano staat Moise Kean namelijk op het punt naar Atléti te komen.

De Italiaanse spits komt op huurbasis over van Juventus.

'Heerenveen wijst bod Lille op Sahraoui af'

SC Heerenveen lijkt niet van plan om mee te werken aan een vertrek van smaakmaker Osame Sahraoui naar Lille. Voetbal International schrijft dat Heerenveen een bod van zeven miljoen plus bonussen van de Noord-Fransen heeft afgewezen.

De 22-jarige Sahraoui maakt indruk met zijn dribbels en creativiteit vanaf de linkerflank. De Noor kwam in 38 wedstrijden voor Heerenveen tot vijf doelpunten.

'Vertessen definitief naar Union Berlin'

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de overgang van Yorbe Vertessen van PSV naar Union Berlin een feit is. De Duitsers zouden zo'n vijf miljoen euro betalen voor de Belgische buitenspeler.

Vertessen maakte eerder deze winter zijn wens om te vertrekken kenbaar bij PSV, maar de Eindhovenaren wilden hem aanvankelijk niet kwijt. Uiteindelijk is PSV dan toch overstag gegaan.

Bij PSV fungeerde Vertessen voornamelijk als vervanger van aanvallers als Noa Lang, Hirving en Johan Bakayoko. Volgens het AD is Vertessen al in Berlijn voor zijn medische keuring.

'PSV bracht bod uit op Groningen-verdediger Blokzijl'

Het Dagblad van het Noorden meldt dat PSV een poging heeft gedaan om verdediger Thijmen Blokzijl (18) los te weken bij FC Groningen. Een bod van rond de half miljoen euro zou zijn afgewezen.

Gisteren bracht het Eindhovens Dagblad het nieuws dat PSV Jeremiah St. Juste van Sporting Lissabon aan de selectie hoopt toe te voegen.

Blokzijl brak vorig jaar door bij FC Groningen

'Vitesse wil Locadia halen'

Volgens Voetbal International hoopt Vitesse voor het sluiten van de markt spits Jürgen Locadia nog terug te halen naar Nederland. De Arnhemmers staan onderaan in de eredivisie en zijn naarstig op zoek naar scorend vermogen.

Oud-PSV'er Locadia verkreeg een transfervrije status van de FIFA omdat zijn vorige werkgever (het Chinese Gangzhou Mighty Lions) hem vier maanden niet betaalde. VI meldt dat Vitesse en Locadio in Papendal al in gesprek gingen over zijn mogelijke toekomst in Arnhem.

Moet FC Twente Ugalde verkopen aan Spartak Moskou? 'Niet moraalridder uithangen'

In Studio Voetbal wordt de mogelijke transfer van spits Manfred Ugalde van FC Twente naar Spartak Moskou besproken. Het gaat over de financiële en morele aspecten van de overgang.

Moet FC Twente Ugalde verkopen aan Spartak Moskou? 'Niet moraalridder uithangen'

Feyenoord aast op Uruguayaanse aanvaller Rodríguez

Feyenoord hoopt de Uruguayaanse aanvaller Luciano Rodríguez aan te trekken. De 20-jarige speler staat in eigen land onder contract bij Liverpool Montevideo.

"Het is met name een rechtsbuiten die ook in de spits kan spelen. Daarnaast is het een speler met een fantastische traptechniek voor standaardsituaties en een speler die uit het niets een goal kan maken", bevestigt Feyenoord-trainer Arne Slot bij ESPN de interesse in Rodríguez.

De voetballer verwierf in de zomer van 2023 bekendheid door Uruguay aan de wereldtitel te helpen bij het WK voor spelers onder de 20 jaar. Hij maakte toen de winnende treffer tegen Italië.

Rodríguez heeft bij zijn club Liverpool Montevideo nog een contract tot en met december 2027.

Luciano Rodríguez

'PSV wil met St. Juste concurrent Ramalho halen'

PSV heeft zijn oog laten vallen op Jeremiah St. Juste van Sporting Portugal. Volgens het Eindhovens Dagblad moet de 27-jarige verdediger bij de eredivisiekoploper de strijd aangaan met André Ramalho, die door de blessure van Armel Bella-Kotchap geen concurrentie op zijn positie heeft.

St. Juste komt momenteel weinig aan spelen toe in Portugal, waar hij sinds de zomer van 2022 actief is. De voormalig jeugdinternational speelde eerder voor sc Heerenveen, Feyenoord en FSV Mainz.

Jeremiah St. Juste

Twente in Monaco voor Boadu

FC Twente wil zich versterken met Myron Boadu. De club ziet in de 23-jarige aanvaller een goede vervanger voor Manfred Ugalde, die op het punt staat om een lucratief contract bij Spartak Moskou te tekenen.

Boadu verruilde AZ voor AS Monaco in de zomer van 2021. Hij heeft zijn transferbedrag van zo'n 17 miljoen euro nog niet kunnen waarmaken. De spits krijgt dit seizoen vooralsnog weinig speeltijd en AS Monaco zou bereid zijn om hem te verhuren.

Technisch directeur Arnold Bruggink is inmiddels in Monaco, zo bevestigde trainer Joseph Oosting na het gelijkspel van FC Twente tegen Feyenoord in De Kuip (0-0). "Ik ben niet iemand die daar schimmig over doet", zei de coach. "Wij moeten er een spits bij hebben."

Burak Yilmaz nieuwe trainer van Kayserispor

Voormalig Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz heeft een nieuwe job gevonden. Kayserispor heeft de 38-jarige Turk gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Yilmaz was eerder dit seizoen interim-trainer van Besiktas. Hij nam het roer over bij de topclub na het vertrek van Senol Günes, maar stapte na een maand zelf op.

Kayserispor staat na zeven nederlagen op een rij twaalfde in de Turkse Süper Lig.

Bayern München haalt rechtsback Boey

Bayern München heeft zich versterkt met de 23-jarige Fransman Sacha Boey. De rechtsback komt over van de Turkse topclub Galatasaray. De Fransman heeft tot 2028 getekend in Duitsland.

"Dit is voor mij een droom die uitkomt. Het is voor mij een eer om voor zo'n grote club als Bayern te mogen spelen", zegt Boey op de website van de Duitse club. "Ik kijk ernaar uit om met al deze geweldige spelers te spelen. Ik ben een verdediger die graag aanvalt en net zo graag betrokken is voorin als in de verdediging."

Boey wordt bij Bayern een concurrent van oud-Ajacied Noussair Mazraoui.

Sacha Boey in actie voor Galatasaray

PEC huurt Bulgaarse middenvelder van City Group

PEC Zwolle huurt het komende halfjaar Filip Krastev van de City Football Group. De Bulgaarse middenvelder vult het gat dat de zwaargeblesseerde Ryan Thomas en Zico Buurmeester achterlieten.

Technisch manager Mark Coonen vertelt wat PEC met Krastev binnen heeft gehaald. "Filip is een allround middenvelder. Hij kan namelijk zowel links als centraal op het middenveld uit de voeten en is daarnaast in aanvallende en verdedigende zin inzetbaar."

Krastev (22) speelde dertien interlands voor Bulgarije.

Filip Krastev (6)

Deense spits voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft aanvaller Soren Tengstedt vastgelegd. De 23-jarige Deen komt over van het Deense Silkeborg en tekende voor 3,5 jaar, met een optie op nog een seizoen.

De voormalig speler van Aalborg en AGF maakte dit seizoen zes doelpunten in negentien wedstrijden. Vleugelaanvaller Darío Serra maakt het seizoen af in Spanje.

De Spanjaard wordt verhuurd aan derdedivisionist Mérida.

Soren Tengstedt

Nemanja Matic naar Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft de komst van Nemanja Matic afgerond. De 35-jarige middenvelder uit Servië komt over van Stade Rennes en heeft een contract tot medio 2026 getekend.

De oud-speler van Vitesse, Chelsea, Benfica en Manchester United verruilde afgelopen zomer nog AS Roma voor Stade Rennes, maar verloor vlak voor de winterstop zijn basisplaats. Stade Rennes haalde afgelopen week met Azor Matusiwa nog een concurrent voor Matic. De 25-jarige middenvelder, geboren in Hilversum, werd voor zo'n 15 miljoen euro overgenomen van Stade de Reims.

Voorzitter: Osimhen bezig aan laatste seizoen bij Napoli

Victor Osimhen is bezig aan zijn laatste seizoen bij Napoli. Volgens voorzitter Aurelio De Laurentiis gaat de Nigeriaanse aanvaller, momenteel actief op de Afrika Cup, zijn loopbaan vervolgen bij Real Madrid, Paris Saint-Germain of een topclub uit Engeland. De Laurentiis zei dat in gesprek met de Amerikaanse zender CBS.

"We weten allemaal dat het eraan zit te komen en dat was ook de reden waarom het zo moeilijk was hem te overtuigen zijn contract nog te verlengen", aldus de voorzitter.

De 25-jarige Osimhen werd vorig seizoen topscorer in de Serie A, met 26 doelpunten. Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de landstitel van de Napolitanen. Het was het eerste kampioenschap van de club uit Napels in 33 jaar. Eind vorig jaar verlengde de spits zijn verbintenis met Napoli tot medio 2026.

Victor Osimhen

Van Bommel raakt Vermeeren kwijt aan Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Arthur Vermeeren. Het 18-jarige toptalent komt over van Antwerp FC. De Belgisch international tekende voor 6,5 jaar bij de Spaanse club. De middenvelder is onder coach Mark van Bommel al anderhalf jaar basisspeler bij Antwerp, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen van België werd.

Vermeeren was donderdag toeschouwer bij de bekerwedstrijd van Atlético Madrid tegen Sevilla en zag Memphis Depay het winnende doelpunt maken. Een dag later rondde hij zijn transfer af. Antwerp ontvangt naar verluidt minstens 18 miljoen euro voor de middenvelder.

Chelsea tast diep in buidel voor Ramírez: 'Hoogste transfersom in vrouwenvoetbal'

Het is nog wachten op de eerste miljoenentransfer, maar de transfersommen in het vrouwenvoetbal gaan steeds verder omhoog. Chelsea versterkte zich vandaag met de Colombiaanse aanvalster Mayra Ramírez van Levante. De transfersom bedraagt 450.000 euro en kan inclusief bonussen oplopen tot 500.000 euro.

Dat is een record in het vrouwenvoetbal, althans volgens Levante en de meeste bronnen. De duurste transfer tot vandaag was die van Keira Walsh van Manchester City naar FC Barcelona in 2022, al variëren berichten over het bedrag bij die overgang van 350.000 pond (409.000 euro) tot 400.000 pond (467.000 euro).

Martens bevestigt komst Zeefuik

AZ-trainer Maarten Martens heeft de komst van Lequincio Zeefuik bevestigd. "Het klopt dat hij naar onze club komt. Zoals ik het heb begrepen is het nog niet duidelijk of dat nu of komende zomer gaat zijn. Dat is verder aan de clubleiding", zei Martens op de persconferentie voor het uitduel van AZ bij Heerenveen.

Het contract van Zeefuik bij Volendam loopt deze zomer af.

'Zeefuik na seizoen naar AZ'

Volgens De Telegraaf vertrekt FC Volendam-spits Lequincio Zeefuik na het seizoen naar AZ. Hij moet daar de opvolger worden van Vangelis Pavlidis, die in de zomer waarschijnlijk vertrekt.

Zeefuik brak dit seizoen door bij FC Volendam en maakte met een aantal knappe goals indruk.

Dendoncker naar Napoli

Leander Dendoncker maakt het seizoen af bij Napoli. De Belgische middenvelder (28) van Aston Villa hoopt in Italië op meer speeltijd met het oog op het EK.

Dendoncker is een controlerende middenvelder. Hij kwam bij Aston Villa dit seizoen maar acht keer in actie en speelde maar één keer in de basis.

Voordat Dendoncker bij Aston Villa speelde kwam de middenvelder ook uit voor Anderlecht en Wolverhampton Wanderers.

West Ham United huurt Kalvin Phillips van City

West Ham United heeft Kalvin Phillips voor een half jaar op huurbasis overgenomen van Manchester City. De 28-jarige middenvelder hoopt bij de nummer zes van de competitie in beeld van de bondscoach te blijven, aangezien het EK voetbal in Duitsland voor de deur staat.

Phillips werd in 2022 door City overgenomen van Leeds voor ongeveer 50 miljoen euro. In Manchester kwam de 31-voudig international dit seizoen maar tot vier competitieduels dit seizoen. Hij stond geen enkele keer in de basis.

Kalvin Phillips kwam maar tot vier duels bij City

NEC bevestigt komst Chery

NEC heeft de komst van Tjaronn Chery bevestigd. De club huurt de 35-jarige middenvelder van het Israëlische Maccabi Haifa.

"Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren", zegt technisch directeur Carlos Aalbers op de website van NEC. "Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde. Tijdens de gesprekken die we de afgelopen periode hebben gevoerd gaf Tjaronn aan graag tijdelijk terug te keren naar Nederland. We zijn blij dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt en dat hij ons gaat helpen om onze doelstelling te halen."

Heerenveen huurt Tjoe-A-On, die terugkeert op Nederlandse velden

Nathan Tjoe-A-On keert terug in de Eredivisie. De 22-jarige verdediger wordt door sc Heerenveen gehuurd van Swansea City.

Tjoe-A-On stapte vorige zomer over van Excelsior naar Swansea, waar hij zijn debuut nog niet heeft gemaakt. Bij Excelsior speelde hij 57 wedstrijden in het eerste elftal en was hij eenmaal trefzeker.

'Mondeling akkoord Twente en Spartak over Ugalde'

Volgens Tubantia hebben FC Twente en Spartak Moskou een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van Manfred Ugalde. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 15 miljoen euro.

Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt op X hetzelfde getal, en noemt ook het mondelinge akkoord. Voor Ugalde zou er een contract van 4,5 jaar klaarliggen.

Volgens sanctie-expert Yvo Amar mag Twente ondanks sancties voor Rusland gewoon zaken doen met Spartak Moskou:

Mag Twente zaken doen met Russische club? 'Daar zijn geen sancties tegen'

Argentijns talent Echeverri naar Man City

Manchester City heeft het Argentijnse talent Claudio Echeverri vastgelegd. De Engelse grootmacht betaalt ruim 14 miljoen euro aan River Plate voor de 18-jarige middenvelder. Echeverri tekent een contract tot medio 2028 en zal de rest van het kalenderjaar bij River Plate blijven.

Echeverri speelde tot op heden zes wedstrijden in het eerste team van de Argentijnse club. Hij was aanvoerder van het Argentijnse team dat vierde werd op het WK Onder 17 in november.

Verdediger Royo van Almere City naar NAC Breda

Verdediger Manel Royo verruilt Almere City voor NAC Breda. De 29-jarige Spanjaard tekent bij de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor nog een seizoen.

"Royo was vanaf het begin een van de gewenste kandidaten en we zijn dan ook blij dat we het hebben kunnen afronden", zei technisch directeur Peter Maas op de website van NAC. "Het is een linksback die onze competitie goed kent, zich thuis voelt in Nederland en heel wat ervaring heeft."

Royo speelde sinds medio 2022 voor Almere. Hij kwam tot 47 wedstrijden voor de club. Dit seizoen speelde hij twaalf duels in de Eredivisie.

Handwerker terug in Nederland, nu als huurling bij FC Utrecht

Tim Handwerker maakt opnieuw zijn opwachting op de Nederlandse velden. De Duitse verdediger van FC Nürnberg speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij FC Utrecht.

De 25-jarige Handwerker kwam eerder in het seizoen 2018/2019 als huurling van 1. FC Köln uit voor FC Groningen.

FC Utrecht heeft een optie tot koop opgenomen in de huurovereenkomst. "Tim heeft een goede trap in zijn linkerbeen, is rustig aan de bal en heeft voetballend vermogen", aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht, die ook de gedrevenheid van handwerker prijst.

John de Jong aan de slag bij spelerskantoor SEG

John de Jong

In september 2022 trok John de Jong de deur achter zich dicht bij PSV. Hij bekleedde daar eerst de functie van hoofd scouting en werd vervolgens technisch directeur.

Tijdens de zomer van 2022 zegde de raad van commissarissen het vertrouwen in hem op, mede omdat Cody Gakpo niet voor een flink bedrag was verkocht.

Onlangs werd De Jong benaderd door Club Brugge om daar aan de slag te gaan als technische man, maar die interesse wees hij van de hand. Nu blijkt dat De Jong het over een hele andere boeg gaat gooien, hij gaat spelers begeleiden bij managementbureau SEG. Ook zal hij gaan adviseren bij transfers.

'Rangers meldt zich bij Twente voor Smal'

Naast het mogelijke vertrek van Manfred Ugalde (lees meer hierover in het bericht van 18.25 uur) moet FC Twente rekening houden met het vertrek van nog een basisspeler. Rangers heeft zich volgens VI en enkele Britse media gemeld voor Gijs Smal.

Het contract van de linksback loopt komende zomer af, waardoor Twente alleen deze maand nog een transfersom kan vragen. Twente nam de 26-jarige Smal vier jaar geleden transfervrij over van FC Volendam.

'Newcastle wijst Bayern-bod op Trippier af'

Bayern München hoopt na Harry Kane nog een Engels international aan de selectie toe te voegen. Maar Newcastle United heeft een bod van 15 miljoen euro op Kieran Trippier afgewezen, zo meldt de BBC.

De 33-jarige rechtsback speelt sinds januari 2022 voor Newcastle, dat hem destijds voor 14 miljoen overnam van Atlético. Bij Bayern zou hij een concurrent voor Noussair Mazraoui kunnen worden.

Kieran Trippier

'Van Bommel ziet toptalent naar Atlético verkassen'

Atlético Madrid heeft zijn zinnen gezet op Arthur Vermeeren. De pas 18-jarige Belgische middenvelder is al twee jaar een vaste basisspeler bij het Antwerp van trainer Mark van Bommel.

Volgens media in België zou Antwerp een transfersom van zo'n 27 miljoen euro verlangen, maar in Spanje wordt dan weer geschreven dat Atlético niet van plan is om dat bedrag op te hoesten. Beide clubs zijn dan ook nog in onderhandeling.

Arthur Vermeeren

Koploper Inter wil Dumfries niet kwijt

Inter gaat Denzel Dumfries niet verkopen. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Gazzetta dello Sport. De vleugelverdediger werd de laatste tijd gekoppeld aan Manchester United (van trainer Erik ten Hag), maar de Italiaanse clubleiding wil de huidige spelersgroep van de koploper bij elkaar houden.

Met name de Engelse pers schreef de afgelopen dagen dat United een ruil willen bewerkstellingen tussen Dumfries en Aaron Wan-Bissaka.

Denzel Dumfries

'Ajacied Forbs in gesprek met Nottingham'

Ajax lijkt (tijdelijk) afscheid te gaan nemen van een tweede Mislintat-aankoop. Carlos Forbs Borges is volgens transfergoeroe Fabrizio Romano in vergevorderde gesprekken met Nottingham Forest. De Premier League-club wil de Portugese vleugelspits huren.

In zestien competitieduels bij Ajax kwam Forbs tot het teleurstellende aantal van één doelpunt en drie assists. Ajax betaalde een half jaar geleden 14 miljoen euro aan Manchester City voor Forbs. Eerder namen de Amsterdammers al afscheid van Georges Miakutadze, die op huurbasis terugkeerde naar FC Metz.

Spartak Moskou meldt zich voor Ugalde

Spartak Moskou heeft zich bij FC Twente gemeld voor Manfred Ugalde. Bij de club uit de Russische hoofdstad kan de 21-jarige Ugalde ploeggenoot worden van voormalig Oranje-international Quincy Promes.

Ugalde was dit seizoen goed voor zeven doelpunten en zes assists in de eredivisie. Wat Spartak Moskou heeft geboden voor de spits uit Costa Rica, is niet bekend.

Een eventuele transfer naar Rusland zou vanwege de oorlog in Oekraïne wel enige wenkbrauwen kunnen doen fronsen. De EU heeft sancties ingesteld tegen bedrijven die zaken doen met Rusland, maar oliemaatschappij Lukoil - eigenaar van Spartak Moskou - staat niet op de EU-sanctielijst. Lukoil staat wel op de Amerikaanse sanctielijst.

Mag Twente zaken doen met Russische club? 'Daar zijn geen sancties tegen'

Hellas Verona haalt ook Tavsan van NEC naar Italië

Elayis Tavsan vervolgt zijn carrière bij het Italiaanse Hellas Verona. De 22-jarige buitenspeler tekent een meerjarig contract bij de club uit de Serie A.

Tavsan ontbrak de laatste wedstrijden al in de wedstrijdselectie van NEC door een mogelijke transfer.

Hellas Verona, de nummer 18 van Italië, haalde dinsdag ook Tijjani Noslin van Fortuna Sittard. Jayden Braaf ging als huurling in omgekeerde richting.

18-jarig Nederlands talent tekent eerste profcontract

De Nederlands-Tsjechische Yannick Eduardo heeft dinsdag bij RB Leipzig een handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 18-jarige spits ondertekende op zijn verjaardag een contract tot medio 2027.

Eduardo, die in Nederland werd opgeleid door NEC, kwam in de zomer van 2022 in de jeugdopleiding van RB Leipzig terecht. Hij speelt dit seizoen bij de onder-19, maar traint regelmatig mee met het eerste elftal.

"Hij is goed in de lucht, heeft een geweldige linkervoet en biedt alle aanvallende dreiging die je als spits nodig hebt", aldus sportief directeur Rouven Schröder.

Yannick Eduardo

'Ook Benzema wil weg uit Saudi-Arabië'

Na Jordan Henderson wil ook Karim Benzema weg uit Saudi-Arabië, dat meldt het Franse persbureau AFP. De 36-jarige spits tekende afgelopen zomer een contract voor drie jaar bij Al Ittihad, met optie voor nog een seizoen. Maar de Fransman lijkt er weinig voor te voelen om zijn contract uit te dienen.

Deze maand keerde hij namelijk al te laat terug van vakantie. Al Ittihad zou Benzema aan een andere club uit Saudi-Arabië willen verhuren, maar dat zou de voormalig topscorer van Real Madrid ook niet willen.

Benzema scoorde negen doelpunten in vijftien wedstrijden voor Al Ittihad.

Fortuna bevestigt: Noslin van Sittard naar Verona, Braaf van Verona naar Sittard

Fortuna Sittard huurt Jayden Braaf de rest van het seizoen van Hellas Verona, waar de aanvaller (21) nog een contract heeft tot de zomer van 2026. Braaf, die bij Ajax en PSV in de jeugd speelde en in 2018 naar Manchester City ging, liep in Italië in mei vorig jaar een zware kruisbandblessure op. Nu Braaf is gerevalideerd, wil de Italiaanse club hem weer speelminuten laten maken.

Door Braaf te huren, speelt Fortuna in op het vertrek van Tijjani Noslin, die juist wordt verhuurd aan Hellas Verona. Na afloop van dat contract neemt Verona hem voor ongeveer drie miljoen euro over van de Limburgse eredivisieclub.

Noslin verlaat Fortuna na 2,5 jaar voor Hellas Verona en neemt afscheid van fans

PSV-trainer Peter Bosz reageert op transferberichten Vertessen

Vertessen op weg naar Union Berlin? "Hij zal snappen dat ik hem er graag bij houd'

'Henderson mogelijk deze week op het veld bij Ajax'

Ajax heeft goede hoop dat aanwinst Jordan Henderson deze week op het trainingsveld staat. De pas overgekomen Engelsman is nog in afwachting van een werkvergunning en mag daardoor nog niet meetrainen. Maar dat lijkt dus snel te gebeuren, denkt de club. Of dat morgen is, of vrijdag is of helemaal, niet vinden de Amsterdammers nog lastig om te zeggen.

Het is dus ook nog niet duidelijk of de van Al-Ettifaq overgekomen middenvelder zaterdag mee kan spelen in de uitwedstrijd van de Amsterdamse club tegen Heracles Almelo. Ajax verwacht aan het eind van de week meer duidelijkheid daarover.

Jordan Henderson met een Ajax-sjaal

Heracles stuurt overbodige Satriano naar Italië

Heracles-aanvaller Antonio Satriano heeft niet lang van Nederland kunnen genieten. De spits die vorig jaar naar Almelo kwam wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan AC Trento, in de Serie C. De club heeft een optie tot koop bedongen.

Satriano speelde maar 13 wedstrijden voor Heracles, daarin wist hij eenmaal te scoren. Volgens technisch directeur Nico-Jan Hoogma had de Italiaan weinig kans op speeltijd. "Met de terugkeer van Jizz Hornkamp in de selectie heeft hij nauwelijks perspectief op speelminuten. Wij vinden het belangrijk dat hij speelt en wensen Antonio dan ook veel succes bij AC Trento."

'Jayden Braaf naar Fortuna Sittard'

Jayden Braaf gaat op huurbasis minuten maken bij Fortuna Sittard, melden Voetbal International en dagblad De Limburger. De 21-jarige Nederlander komt op huurbasis over van het Italiaanse Hellas Verona. De aanvaller speelde in het verleden bij Manchester City en Borussia Dortmund, maar brak daar nooit door. Vorig jaar liep Jayden Braaf een zware kruisbandblessure op in een wedstrijd met Hellas Verona tegen Torino.

Nu de aanvaller weer fit lijkt, krijgt hij de kans in Limburg om weer speelminuten te maken. Daarnaast speelt Fortuna met het aantrekken van Braaf in op het mogelijke vertrek van Tijjani Noslin, die juist weer naar Hellas Verona lijkt te gaan.

'Vertessen gaat alsnog naar Union Berlin'

Yorbe Vertessen lijkt PSV alsnog te gaan verlaten, zeggen het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De buitenspeler kan volgens beide media na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord (woensdag, red.) alsnog een transfer maken naar Union Berlin. De Duitse club wil de buitenspeler graag inlijven, maar PSV-trainer Peter Bosz zei eerder dat de Belg niet weg mocht.

Nu lijkt Vertessen alsnog op weg naar de uitgang. Er wordt gesproken over een transferbedrag van ongeveer vijf miljoen euro. Als de buitenspeler vertrekt zal dat betekenen dat er een eind komt aan een dienstverband van veertien jaar bij de Eindhovense club.

Yorbe Vertessen vertrekt alsnog bij PSV

Juventus haalt Portugees Djaló

Juventus heeft de Portugees Tiago Djaló voor 3,6 miljoen euro overgenomen van Lille. De 23-jarige Djaló kwam door een blessure sinds maart vorig jaar niet meer in actie.

De centrale verdediger tekent tot medio 2026 in Turijn.

Matusiwa voor 15 miljoen van Reims naar Rennes

Matusiwa

Een opvallende transfer voor Azor Matusiwa. De oud-speler van FC Groningen verruilt Stade Reims voor Stade Rennais, dat 15 miljoen euro betaalt voor de verdediger.

Opvallend, want Stade Rennais staat tiende in de Ligue 1, terwijl Reims het op de zesde plek een stuk beter doet. Toch tekent Matusiwa (25) voor 3,5 jaar bij zijn nieuwe club.

FC Groningen profiteert mee van de transfer. Via een doorverkooppercentage ontvangt de club zo'n 1,5 miljoen euro.

Vitesse huurt Mazilu van Brighton

Vitesse huurt voor de rest van het seizoen de 18-jarige vleugelspeler Adrian Mazilu van Brighton & Hove Albion. Van die club huurt Vitesse ook al Kacper Kozlowski.

Mazilu werd door de Engelse club gekocht van Farul Constanta in zijn geboorteland, met Farul werd de jeugdinternational vorig seizoen kampioen van Roemenië.

"De vleugelpositie was een absoluut aandachtspunt", zegt Benjamin Schmedes, technisch directeur van Vitesse op de clubsite. "Adrian is een talent en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan."

Hoffenheim huurt Jurásek

TSG Hoffenheim huurt de Tsjechische international David Jurásek de rest van het seizoen van Benfica.

De linkerverdediger kwam zeven keer uit voor de nationale ploeg. De 23-jarige Jurásek kwam afgelopen zomer voor 14 miljoen euro over van Slavia Praag en staat tot 2028 onder contract in Lissabon.

'Laat Van 't Schip ook komend seizoen trainer van Ajax blijven'

In Studio Voetbal bespreken Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay, Jeroen Stekelenburg en Pierre van Hooijdonk de toekomst van Ajax-trainer John van 't Schip.

'Laat Van 't Schip ook komend seizoen trainer van Ajax blijven'

Sydney van Hooijdonk terug naar Heerenveen? 'Kans groter dat hij bij Bologna blijft'

In Studio Voetbal legt Pierre van Hooijdonk uit waarom zijn zoon Sydney vrijdag in Rotterdam op de tribune zat bij Excelsior - sc Heerenveen. Transfer aanstaande?

Sydney van Hooijdonk terug naar Heerenveen? 'Kans groter dat hij bij Bologna blijft'

Spits van Ajax-opponent Bodø/Glimt naar Marseille

Als Ajax het volgende maand in de tussenronde van de Conference League opneemt tegen FK Bodø/Glimt, stuiten de Amsterdammers in ieder geval niet op Faris Moumbagna. De spits stapt voor ongeveer acht miljoen euro over naar Olympique Marseille.

Moumbagna, die momenteel voor Kameroen uitkomt in de Africa Cup, scoorde vorig seizoen (2023) vijftien goals voor de Noorse kampioen. Amahl Pellegrino, met 24 treffers de gevaarlijkste spits van Bodø, speelt nog wel bij de Noors kampioen.

Faris Moumbagna

Maker wondergoal in beker vertrekt bij NEC

Sai van Wermeskerken, die afgelopen week in het bekerduel met Go Ahead Eagles nog voor een prachtige goal zorgde, vertrekt bij NEC. Mits de medische keuring geen roet in het eten gooit, stapt hij over naar het Japanse Kawasaki Frontale.

Van Wermeskerken, wiens moeder Japans is, heeft een optie in zijn contract waarmee hij transfervrij mag vertrekken als een Japanse club zich voor hem meldt. De verdediger speelde slechts drie maanden voor NEC.

Ook Noslin vertrekt bij Fortuna Sittard

Tijjani Noslin is de volgende die vertrekt bij Fortuna Sittard. De 24-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij het Italiaanse Hellas Verona. Die club staat momenteel op de achttiende plek in de Serie A.

"De bedoeling is dat ik maandag teken, nadat ik gekeurd ben", aldus Noslin, die zondag naar Italië vliegt.

Eerder werd bekend dat doelman Ivor Pandur de Limburgse club gaat verlaten voor het Engelse Hull City, dat uitkomt in het Championship.

Tijjani Noslin in het shirt van Fortuna Sittard

'Meest gekochte wonderkind' naar Brighton

Brighton & Hove Albion heeft de Argentijn Valentín Barco getekend. De 19-jarige linkspoot komt over van Boca Juniors. De aankondiging was opmerkelijk. Brighton doet alsof ze de jonge Barco scouten via de voetbalgame Football Manager 2024, waar je een club moet leiden en spelers moet kopen en verkopen.

Barco is in het spel een van de meest gekochte zogenoemde 'wonderkids', spelers die in het spel als groot talent te boek staan. De kunst in de videogame is om de pareltjes eruit te pikken en op te leiden. Brighton ziet ook in het echt iets in het populairste wonderkind van de editie van dit jaar.

Doelman Pandur naar Hull City

Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur verlaat de club uit Limburg alweer na anderhalf jaar. De keeper vertrekt voor meerdere jaren naar Hull City, dat uitkomt in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

De 23-jarige Kroaat mocht aanvankelijk van Fortuna niet vertrekken, maar het bod van Hull City van naar verluidt twee miljoen euro weigerde de club uit Sittard niet.

Pandur kwam in 2022 als huurling over van Hellas Verona en maakte afgelopen zomer gebruik van de optie tot koop die bij die huurovereenkomst was gesloten. Pandur stond in totaal 49 keer in het doel voor de Limburgers.

Fortuna haalde met Pandurs transfer in aantocht de naar FC Groningen verhuurde Michael Verrips terug bij de selectie.

Sky: De Ligt in zomer mogelijk weg bij Bayern München

Matthijs de Ligt kan Bayern München deze zomer alweer verlaten, meldt het Duitse Sky Sports. Volgens het medium is de 24-jarige verdediger ontevreden bij de Duitsers, waar hij samen met Zuid-Koreaan Min-jae Kim en de Fransman Dayot Upamecano strijdt om een basisplek in de defensie. Dit seizoen speelde de oud-speler van Ajax en Juventus pas twee keer de volle negentig minuten in de Bundesliga. Met de interesse van Bayern in Ronald Araujo van FC Barcelona zou de concurrentie alleen maar toenemen.

De Ligt is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Duitse recordkampioen, nadat hij in de zomer van 2022 voor 67 miljoen euro overkwam van Juventus. Sky meldt dat Manchester United interesse heeft om de centrale verdediger deze zomer over te nemen.

Matthijs de Ligt

NEC haalt Chery terug naar Nederland

Tjaronn Chery keert terug op de Nederlandse velden: hij vervolgt zijn loopbaan bij NEC. De 35-jarige middenvelder komt transfervrij over van Maccabi Haifa.

Chery begon in de jeugd van FC Twente, maar speelde in Nederland vooral zijn wedstrijden voor SC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Daarna begon met een transfer naar het Engelse Queens Park Rangers een rondgang rond de wereld: via China en Turkije belandde hij in 2019 bij Maccabi Haifa.

Napoli haalt voormalig Groningen-speler Ngonge

Cyril Ngonge maakt de overstap van Hellas Verona naar Napoli. De aanvaller speelde tot een jaar geleden nog bij FC Groningen, waar hij na onenigheid mocht vertrekken. In Italiaanse dienst kwam de 23-jarige Belg in 36 duels tot 11 goals en 3 assists.

Naar verluidt heeft Groningen bij de verkoop van Ngonge aan Hellas destijds wel een doorverkooppercentage bedongen. Met de transfer naar Napoli zou volgens Italiaanse media achttien miljoen euro gemoeid zijn, waarvan dus een deel naar de eerstedivisieclub gaat.

Met nieuwe beloftencoach is staf AZ weer compleet

Leeroy Echteld wordt trainer van Jong AZ, dat uitkomt in de eerste divisie. Met Echteld verwelkomt de club een oude bekende: hij voetbalde eind jaren '90 bij AZ en was er later ook jeugd- en assistent-trainer. Echteld verlengde onlangs nog zijn contract bij tweededivisionist De Treffers, maar kon de lokroep van AZ niet weerstaan.

AZ was op zoek naar een nieuwe trainer voor het beloftenteam nadat Jan Sierksma werd doorgeschoven naar het eerste elftal. Sierksma wordt assistent van Maarten Martens, die op zijn beurt doorschoof van assistent-naar hoofdcoach in Alkmaar na het ontslag van Pascal Jansen.

Spurs verhuurt Perisic

De Kroaat Ivan Perisic maakt het seizoen af bij HNK Hajduk Split. De linkervleugelspeler van Tottenham Hotspur wordt verhuurd. Tot dusver was het een rampzalig seizoen voor de Kroatisch international, omdat hij in september een voorstekruisbandblessure opliep.

Perisic speelde 50 wedstrijden voor de Spurs en keert in Split terug bij de club waar hij in de jeugd leerde voetballen.

Fortuna huurt Lonwijk

Fortuna Sittard heeft een nieuwe aanwinst. De Limburgers huren Justin Lonwijk voor de rest van het seizoen van Dinamo Kiev.

AZ heeft nieuwe assistent, van beloftenelftal

Jan Sierksma, trainer van Jong AZ, wordt toegevoegd aan de trainersstaf van het eerste elftal. Naast Kenneth Goudmijn en Robert Franssen is Sierksma de volgende die Maarten Martens erbij krijgt als assistent.

Sierksma werkte bij Jong AZ eerder al als assistent onder Martens, toen hij ook nog hoofdtrainer was van AZ Onder-19, waarmee hij vorig jaar de Youth League won. Onder meer Real Madrid en Barcelona werden verslagen.

Gouweleeuw richting decennium bij FC Augsburg

Jeffrey Gouweleeuw verlengt zijn contract bij FC Augsburg. De 32-jarige verdediger had een in de zomer aflopend contract en tekent bij tot juni 2025.

In 2016 stapte Gouweleeuw van AZ over naar Duitsland, waar hij inmiddels 207 duels voor Augsburg in de Bundesliga speelde. Om 'Mister Augsburg' te worden moet Gouweleeuw nog even door. Daniel Baier, gestopt in 2020, speelde 274 Bundesliga-wedstrijden.

Gerrard tekent bij, waar Henderson vertrok

Jordan Henderson had het er niet meer naar zijn zin, maar zijn trainer Steven Gerrard tekent bij. De Engelse manager verlengt zijn contract bij het Saudi-Arabische Al-Ettifaq met twee jaar tot 2027, nadat hij in juli 2023 voor twee jaar had getekend.

Al-Ettifaq staat op de achtste plek met 25 punten uit 19 wedstrijden. Onder Gerrard werden tot dusver zes wedstrijden gewonnen.

Henderson over Ajax: 'Hopelijk kunnen we elkaar nu helpen'

Jordan Henderson heeft bij Ajax een contract ondertekend voor tweeënhalf jaar. De transfer van de 81-voudig Engels international, die al een paar dagen rondzong, is nu ook door Ajax officieel bevestigd.

In een interview met de media-afdeling van Ajax zegt de Engelsman de club te willen helpen: "Het is een lastig jaar geweest voor Ajax, zowel binnen als buiten het veld. Dat was de afgelopen zes maanden ook voor mij het geval. Dus hopelijk kunnen we elkaar nu helpen."

Henderson weet wat zijn nieuwe trainer John van 't Schip van hem verwacht. "Er zijn hier heel veel jonge spelers in de selectie die heel getalenteerd zijn. Ze wilden iemand met meer ervaring die die jongens binnen en buiten het veld meer kon begeleiden. Hopelijk kan ik dat doen. Maar ik moet ook zelf presteren."

"Ik probeer gewoon te doen wat goed voelt. Ik probeer mijn leven te leven en dat wijd ik volledig aan het voetbal. Ik heb altijd geprobeerd om de mensen om me heen te helpen en gelukkig heb ik altijd fantastische mensen om mij heen gehad die me steunen. Ik weet zeker dat dit ook het geval zal zijn bij deze club", aldus Henderson, die rugnummer 6 heeft gekregen bij Ajax.

Van Saudische hitte naar Amsterdamse sneeuw: Henderson arriveert bij Ajax

De aanstaande Ajax-aanwinst Jordan Henderson is gearriveerd bij de Johan Cruijff Arena. Sky Sports-journalist Gary Cotterill legt uit waarom Henderson zijn heil bij Ajax lijkt te zoeken.

Van Saudische hitte naar Amsterdamse sneeuw: Henderson arriveert bij Ajax

Oud-PSV'er Guardado na zeventien jaar terug naar Mexico

Andrés Guardado tijdens een persconferentie van Real Betis

Andrés Guardado keert na zeventien jaar op de Europese voetbalvelden terug naar Mexico. De 37-jarige middenvelder vertrekt bij het Spaanse Real Betis en gaat spelen voor Club Léon.

Guardado kwam in Spanje uit voor Deportivo La Coruña, Valencia en Real Betis. In Sevilla hield hij het liefst zes seizoenen vol, na te zijn overgekomen van PSV. Hij speelde ook nog korte tijd in Duitsland, voor Bayer Leverkusen.

Henderson op Schiphol geland

Jordan Henderson is in Nederland. Hij zat op Schiphol in de auto naast Herman Pinkster, de teammanager van Ajax. Later op de middag arriveerde hij in de Johan Cruijff Arena.

Henderson zal zo medisch gekeurd worden en een krabbel zetten onder een contract bij Ajax voor 2,5 jaar.

Hij is nog niet in bezit van een vereiste werkvergunning. Dat kan nog even duren, omdat Engeland geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie.

De thuiswedstrijd van zondag tegen RKC komt waarschijnlijk te vroeg voor hem.

'Matusiwa van Reims naar Rennes'

Azor Matusiwa maakt een transfer binnen de Franse Ligue 1: de controlerende middenvelder gaat van Stade Reims naar Stade Rennes. Dat meldt het Franse medium L'Équipe.

Matusiwa (25) speelde eerder bij Ajax, De Graafschap en FC Groningen. Rennes betaalt naar verluidt tussen de zestien en twintig miljoen euro voor Matusiwa.

FC Groningen zou dan spekkoper zijn, want die club strijkt dankzij een doorverkooppercentage zo'n anderhalf miljoen euro op.

'Malen mag niet weg bij Dortmund'

Volgens het Duitse Bild zit een transfer er voor Donyell Malen deze winter niet in. Borussia Dortmund zou de aanvaller nu niet kwijt willen.

Malen zou volgens Bild graag weg willen. Zijn basisplek is, nu Dortmund ook Jadon Sancho heeft gehuurd van Manchester United, niet zeker.

Malen maakte voor de winterstop in zestien competitiewedstrijden vijf doelpunten voor Dortmund.

Becker naar La Liga

Sheraldo Becker vervolgt zijn loopbaan bij Real Sociedad. De Spaanse club heeft de 28-jarige aanvaller overgenomen van Union Berlin.

Becker speelde eerder voor Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag.

Vertessen wil ondanks prachtige goal toch weg bij PSV

Yorbe Vertessen heeft het best wel naar zijn zin bij PSV, maar wil toch weg. "Ik wil meer minuten maken", zei de Belgische aanvaller bij ESPN na de 3-1-zege op FC Twente in de beker. Vertessen nam de eerste goal voor zijn rekening met een schitterend afstandsschot.

Trainer Peter Bosz wil Vertessen niet kwijt en gaf de speler zijn vertrouwen voor het duel met FC Twente door hem een basisplek te geven. "Ik had het verdiend en dat snap ik, want ik train gewoon prima", zei Vertessen.

"Het is ook mooi om hier te blijven, want we spelen om het kampioenschap en zitten nog in de Champions League, maar ik wil gewoon meer speelminuten maken en denk dat het voor mij beter is bij een andere club te spelen. Ik hoop dat er nog iets moois op mijn pad komt", aldus Vertessen.

Zaakwaarnemer Hancko noemt geïnteresseerde clubs

In Slowaakse media heeft de zaakwaarnemer van Feyenoorder David Hancko gezegd dat Liverpool en PSG interesse hebben in zijn cliënt. Het zou dan (hoogstwaarschijnlijk) gaan om een overstap in de zomer.

Hancko kwam in de zomer van 2022 naar Feyenoord en dwong meteen een basisplek af. Ook bij het Slowaakse elftal is hij een vaste waarde.

Henderson vandaag gekeurd bij Ajax

Ajax en Jordan Henderson hebben een overeenstemming bereikt voor een contract van tweeënhalf jaar. Tijdelijk technisch directeur Kelvin de Lang hoopt vandaag nog alles af te ronden met de 81-voudig Engels international.

Alleen een medische keuring staat een transfer nog in de weg. Vanwege het regelen van zijn werkvergunning zal hij er aankomende zondag tegen RKC Waalwijk hoogstwaarschijnlijk nog niet bij zijn.

De Engelsman heeft flink wat salaris ingeleverd, want in Saudi-Arabië zou hij naar verluidt meer dan 15 miljoen euro per seizoen verdienen. Grootverdieners bij Ajax als Steven Berghuis en Steven Bergwijn verdienen niet meer dan vijf miljoen euro per seizoen.

Daarbij zou Henderson zijn contract bij Al-Ettifaq voor meerdere miljoenen hebben afgekocht.

Welkom!

Welkom in ons transferblog. Hier houden we je op de hoogte van al het nieuws op de (inter)nationale voetbaltransfermarkt.

In Nederland ging de markt op 1 januari open. Eredivisieclubs hebben tot 1 februari om hun selectie te versterken of spelers te verkopen.

In dit inmiddels afgesloten blog lees je al het transfernieuws tot 18 januari terug.