Jordan Henderson toont zijn nieuwe shirt na de ondertekening van zijn contract
NOS VoetbalAangepast

Henderson doorstaat medische keuring en tekent voor 2,5 jaar bij Ajax

  • Sam Porskamp

    volgt Ajax namens NOS Sport

  • Sam Porskamp

    volgt Ajax namens NOS Sport

Jordan Henderson is definitief een speler van Ajax. Hij heeft een contract ondertekend voor tweeënhalf jaar. Daarmee is de transfer van de 81-voudig Engels international een feit.

Hij doorstond donderdag zijn medische keuring in de Johan Cruijff Arena. Vanwege het regelen van zijn werkvergunning zal hij er aankomende zondag tegen RKC Waalwijk nog niet bij zijn.

De Engelsman heeft flink wat salaris ingeleverd, want in Saudi-Arabië zou hij naar verluidt meer dan 15 miljoen euro per seizoen verdienen. Grootverdieners bij Ajax als Steven Berghuis en Steven Bergwijn verdienen niet meer dan vijf miljoen euro per seizoen.

Daarbij zou Henderson zijn contract bij Al-Ettifaq voor meerdere miljoenen hebben afgekocht.

Broodnodige ervaring

De Amsterdammers waren al een tijdje op zoek naar een ervaren controlerende middenvelder met leiderskwaliteiten en de 33-jarige Henderson past wat dat betreft goed in het plaatje. Hij wordt gezien als aangewezen persoon om de jonge ploeg bij de hand te nemen in een voorlopig dramatisch seizoen voor Ajax.

Andersom hoopt Henderson bij Ajax, met het EK in aantocht, in beeld te blijven bij de Engelse bondscoach Gareth Southgate. Tijdens de voorlaatste interland van Engeland, in november tegen Malta in de EK-kwalificatie, stond Henderson nog in de basis.

Van 't Schip: 'Als Henderson erbij komt, is dat een bonus'

Henderson begon zijn loopbaan bij Coventry City, speelde daarna drie seizoenen bij Sunderland en maakte in 2011 de overstap naar Liverpool. Bij die club speelde hij 492 wedstrijden.

Daar won hij als aanvoerder de Champions League in 2019 en de Premier League in 2020. Hij maakte afgelopen zomer de overstap naar Saudi-Arabië, maar was daar niet gelukkig.

Henderson speelde in totaal 604 officiële wedstrijden op het hoogste niveau. Daarin maakte hij 39 doelpunten en gaf hij 76 assists.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl