Jordan Henderson
NOS VoetbalAangepast

Ajax heeft beste papieren voor Henderson, routinier kan voor 1,5 jaar tekenen

  • Sam Porskamp

    volgt Ajax namens NOS Sport

  • Sam Porskamp

    volgt Ajax namens NOS Sport

Ajax heeft de beste papieren om Jordan Henderson los te weken bij Al-Ettifaq, zo bevestigen bronnen rondom de transferdeal zondag aan de NOS.

De gesprekken tussen de Amsterdammers en de 81-voudig Engels international lijken richting een persoonlijk akkoord te gaan, waarbij Henderson voor anderhalf jaar moet gaan tekenen.

Ajax is op zoek naar een ervaren controleur, die het elftal meer balans en verdedigende stabiliteit moet bieden. Ook bij de hervatting van de eredivisie bleken de Amsterdammers zondag op bezoek bij Go Ahead Eagles weer kwetsbaar, al won de ploeg van trainer John van 't Schip wel met 2-3.

Van 't Schip rekent zich nog niet rijk

Na afloop ging Van 't Schip in op de mogelijke komst van Henderson: "Dat loopt, hij moet kijken in hoeverre hij onder zijn contract bij Al-Ettifaq uit kan komen. Als hij erbij komt, is dat een bonus met zijn ervaring, daar zijn we naar op zoek. Maar ik reken me nog niet rijk."

Van 't Schip: 'Als Henderson erbij komt, is dat een bonus'

Ajax wil de 33-jarige Henderson definitief overnemen, maar is niet de enige club die interesse heeft. Juventus zou de voormalig Liverpool-aanvoerder graag willen huren, maar dat heeft niet de voorkeur van Henderson en de club uit Saudi-Arabië. Ook het Duitse Bayer Leverkusen en clubs uit Engeland hebben zich gemeld, maar zijn nog niet concreet.

Bij een persoonlijk akkoord tussen Ajax en Henderson zullen de onderhandelingen met Al-Ettifaq starten.

Moet Ajax Henderson halen? Van der Vaart 'zou het niet doen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl