eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

FC Utrecht pakt hele belangrijke punten bij Sparta • Beetje afstand van degradatiestreep

Voetbalzondag met vier wedstrijden in de eredivisie:

Updates ontvangen? Tik op het belletje

liveblog gesloten

Dat was 'm dan voor vandaag!

Dat was 'm dan weer voor vandaag. Maar niet getreurd, we zijn er dinsdag gewoon weer hoor.

Dan is er namelijk Champions League-voetbal. Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen Atlético Madrid. Voor overwintering in Europa is een puntje eigenlijk wel nodig.

Een dag later zijn we er met PSV, dat een uitwedstrijd speelt tegen Sevilla. En op donderdag is er natuurlijk weer Europees voetbal, met Ajax en AZ.

Als het Europese voetbal er weer voorbij is, dan zijn we er aankomend weekend natuurlijk ook gewoon weer met het eredivisieblog. En dan kijken we uit naar zondag, als de twee Champions League-spelende eredivisieploegen het tegen elkaar opnemen in Rotterdam.

We zien jullie dan graag weer terug!

De samenvattingen, bekijk ze hier!

Heb je het blog vandaag goed kunnen volgen? Dan ben je natuurlijk helemaal op de hoogte. Maar mocht je denken: 'Ik heb wat gemist', dan kun je hieronder de samenvattingen van de wedstrijden van vandaag terugkijken. In vijf wedstrijden kun je nog even naar alle 13 de doelpunten kijken.

Speelronde 13 zit erop, dit is nu de stand

Speelronde 13 zit er helemaal op. Er is geen 20.00 uur-wedstrijd vanavond. Dat betekent dat we ook alweer kunnen kijken naar de stand.

Op plek 1 staat nog altijd PSV, ook na 13 wedstrijden hebben zij nog geen punt verloren. En Vitesse, dat staat met 8 punten troosteloos onderaan.

De stand na 13 speelrondes in de eredivisie

SPA-UTR | 90+7' FC Utrecht overleeft het, belangrijke punten

Het is klaar, na zeven minuten blessuretijd is het afgelopen. FC Utrecht pakt drie hele belangrijke punten, waardoor er een klein beetje lucht ontstaat voor de Utrechters.

FC Utrecht heeft nu 12 punten, evenveel als de nummer 15 FC Utrecht. Er is nu een gat van vier punten richting de degradatiestreep.

SPA-UTR | 90' Er komen zes minuten bij

Er komen nog zes minuten bij. En dat heeft Utrecht toch echt aan zichzelf te wijten. Het was doelman Barkas die elke keer aan het tijdrekken was.

Maar over zes minuten weten we pas echt wat dat tijdrekken heeft opgeleverd voor de ploeg van Ron Jans.

SPA-UTR | 89' Utrecht in overlevingsstand

FC Utrecht zit echt in de overlevingsstand. De wedstrijd is bijna afgelopen en Sparta is de bal continu het strafschopgebied in aan het pompen.

Maar dat pompen levert nog zo ontzettend weinig op.

SPA-UTR | 81' Nog tien minuten voor FC Utrecht

Er zijn nog tien minuten te spelen in dit duel. Voor FC Utrecht en coach Ron Jans betekent dat nog tien minuten billenknijpen, want deze punten kunnen wel eens heel waardevol zijn in een seizoen waarin het allemaal zo ontzettend lastig gaat tot nu toe.

Sparta zet wel aan. Maar zo stormachtig als het in de eerste helft ging, is het nu niet.

Ron Jans coacht zijn ploeg

SPA-UTR | 71' Dat is de paal voor Sparta!

En daar had de 2-2 moeten zijn voor Sparta. Eindelijk lukt het weer eens om een goede aanval op te zetten.

Lauritsen krijgt de bal uiteindelijk bij Bakari, die klaarstaat op de rand van het strafschopgebied. De verdediger haalt uit en ziet zijn inzet op de paal belanden. Het is dus nog altijd 1-2.

SPA-UTR | 66' Sparta heeft het iets lastiger

Sparta heeft het in de tweede helft lastiger om tot grote kansen te komen. Het dringt wel weer aan, maar de ploeg van Rijsdijk heeft Barkas nu nog niet zoveel getest.

Drie punten zouden FC Utrecht heel goed uitkomen in de strijd tegen degradatie. De Domstedelingen hebben tot nu toe pas 9 punten verzameld.

SPA-UTR | 54' FC Utrecht weer op voorsprong

FC Utrecht komt in de tweede helft weer op voorsprong. Het is wat onrustig voor het doel van Sparta. Na een echte scrimmage komt de bal uiteindelijk op het hoofd bij Isac Lidberg. De spits twijfelt geen moment en weet het doel te vinden.

Daardoor loopt Sparta weer achter de feiten aan. De ploeg wist in de eerste helft wel terug te komen, lukt dat nu ook weer?

FC Utrecht komt weer op voorsprong in Rotterdam

SPA-UTR | 46' We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen aan de tweede helft. Kan FC Utrecht weer zo sterk starten? Of trekt Sparta juist de lijn door van de eerste helft.

SPA-UTR | 45' Rust!

Het is rust in Rotterdam. Sparta en Utrecht staan dus op gelijke hoogte.

Na een stormachtig begin van Utrecht is nu Sparta toch de veel betere ploeg. Deze tussenstand weerspiegelt de verhoudingen goed, al had de thuisploeg ook op voorsprong kunnen staan.

SPA-UTR | 43' GOAL Sparta! Nu toch 1-1, een schitterende aanval

Het is nu toch 1-1. En wat voor een doelpunt is dit. Tobias Lauritsen legt een voorzet met zijn borst klaar voor Camil Neghli. De aanvaller schiet de bal nu in een onhoudbare hoek voor Barkas.

Het is een verdiende treffer voor Sparta, dat er al een tijd naar op zoek was.

Sparta komt via Neghli op 1-1

SPA-UTR | 32' Weer een enorme mogelijkheden

Wat is dit een leuke wedstrijd geworden. Sparta krijgt weer twee een enorme kansen.

Eerst is Bakari dichtbij de 1-0 als hij van dichtbij kan schieten, maar Barkas redt uitstekend. En dat die Griekse keeper aardig een balletje tegen kan houden, ziet Lauritsen een minuut later ook.

De Noor draait weg bij zijn tegenstander en haalt hard uit, maar wederom keert Barkas een Sparta-inzet.

Vasilas Barkas redt twee keer uitstekend

SPA-UTR | 25' Op de paal!

En daar was Sparta dan weer ineens. Kitolano legt de bal heerlijk neer bij Lauritsen. De spits kan er nog met zijn grote teen bij en ziet zijn inzet op de paal belanden.

Alle juichende supporters kunnen weer gaan zitten, want de 1-1 is er dus nog niet.

SPA-UTR | 23' Utrecht beter in openingsfase

FC Utrecht start goed in dit duel. Nu is het Azarkan die alle ruimte heeft om het strafschopgebied van Sparta op te zoeken. Hij legt de bal dan ook klaar voor het intikken, maar geen enkele teamgenoot besluit tegen de bal aan te lopen, daardoor blijft de 0-2 nog even uit.

Sparta, dat normaal gesproken thuis sterk is, valt nog flink tegen.

SPA-UTR | 15' Lauritsen kopt net over

Daar komt Sparta nu. Het eerste echte gevaar komt van het hoofd van de spits, Tobias Lauritsen.

De Noor krijgt een voorzet op zijn hoofd, maar ziet zijn kopbal net over gaan. Zo is de achterstand er nog steeds.

Lauritsen kopt net over

SPA-UTR | 5' GOAL FC Utrecht! Seuntjens scoort snelle openingstreffer

Een opsteker voor FC Utrecht. De ploeg van Ron Jans scoort heel snel de 0-1. Het is Hidde ter Avest die als rechtsback opduikt in het strafschopgebied van Sparta en een perfecte bal aflevert bij Mats Seuntjens.

De aanvaller staat klaar om de trekker over te halen en doet dat uitstekend. Het is de eerste treffer voor Seuntjens dit seizoen en zo is het begin van de Utrechters uitstekend.

Mats Seuntjens maakt een vroege goal voor FC Utrecht

SPA-UTR | 1' De aftrap is genomen

We zijn dus begonnen op het Kasteel. Een wedstrijd tussen de nummer 6 en 7 van het vorige seizoen, maar dit jaar gaat de wedstrijd tussen de nummer zes en de nummer 16.

FC Utrecht komt namelijk maar niet weg uit de onderste regionen.

SPA-UTR | De opstelling van FC Utrecht

En dit is de opstelling van FC Utrecht:

De opstelling van FC Utrecht

SPA-UTR | De opstelling van Sparta

De opstelling van Sparta tegen FC Utrecht is als volgt:

Dit is de opstelling van Sparta

NEC-GAE | 90' Afgelopen!

In Nijmegen is het klaar. De vroege vertrekkers uit het stadion hebben een hele vervelende middag gehad. De mensen die tot het eind zijn blijven zitten, hebben het wat leuker gehad.

NEC-Go Ahead Eagles eindigt na 90 minuten en een beetje in 1-1.

NEC-GAE | 90' GOAL! NEC ontsnapt aan nederlaag

Daar ontsnapt NEC aan een nederlaag in de Goffert, zo lijkt het. De Nijmegenaren komen op 1-1. Een hoekschop komt keurig op het hoofd van NEC-verdediger Mathias Ross, die voor de gelijkmaker tekent.

Zo is de slotfase van een oersaai duel toch ineens heel spectaculair.

NEC viert de late gelijkmaker

AZ-VOL | 90+6' Afgelopen! AZ wint van Volendam, nu derde plaats

Afgelopen. De zes minuten blessuretijd zitten erop en Pavlidis heeft maar één treffer kunnen maken tegen Go Ahead.

Het zal de spits misschien niet heel veel uitmaken, want de drie punten zijn weer binnen voor de Alkmaarders. De ploeg van Pascal Jansen klimt daardoor weer over FC Twente heen op de ranglijst en staat derde in de eredivisie.

NEC-GAE | 90' Wedstrijd stilgelegd

De wedstrijd wordt daarna meteen tijdelijk gestaakt door de scheidsrechter. Er werden bekers op het veld gegooid naar de juichende Go Ahead Eagles-spelers.

Ze gaan dus nu eerst zoeken naar de dader, voor de laatste minuten uitgespeeld kunnen worden.

NEC-GAE | 89' Daar gaat Eagles toch met de overwinning er vandoor

GOAL! Daar lijkt Go Ahead toch met de overwinning er vandoor te gaan. Een voorzet van Thibo Baeten komt voor de voeten van Sylla Sow, die van dichtbij scoort.

Zo krijgt de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdient, toch een winnaar, zo lijkt het.

Sylla Sow viert zijn treffer tegen NEC

NEC-GAE | 85' Even vreugde in de Goffert, maar niet voor lang

Even, heel even, was er een soort van vreugde in de Nijmeegse Goffert als een schot van Bart van Rooij in het doel gewerkt wordt door Ogawa. Maar de Japanner doet dat in buitenspelpositie, dus gaat de goal niet door.

Het zorgt er wel voor dat het publiek in Nijmegen niet verder in slaap kon sukkelen.

AZ-VOL | 75' Daar was bijna nummer twee voor Pavlidis

Oei. Daar was Vangelis Pavlidis heel dichtbij de 3-0. Een voorzet komt perfect uit voor de Griek, maar de spits schiet keihard op de paal. Zo staat de aanvaller nog altijd maar op één treffer in dit duel en eigenlijk is dat teleurstellend voor hem, want Pavlidis heeft toch wel wat kansjes gehad in dit duel.

Er is nog een kwartier over voor de Griekse spits om nog iets dichterbij Santiago Giménez te komen op de topscorersranglijst.

AZ-VOL | 69' De jonge Addai krijgt speelminuten

De 18 jaar jonge Jayden Addai krijgt speelminuten van trainer Pascal Jansen. De aanvaller scoorde al negen treffers voor Jong AZ in de eerste divisie en overtuigde daarmee flink.

Afgelopen vrijdag mocht hij niet met Jong AZ meedoen en leek een debuut in het eerste aanstaande. Na 70 minuten is het dan ook eindelijk zover voor hem.

NEC-GAE | 67' De verbinding is er nog met Nijmegen

Het is niet zo dat de verbinding is weggevallen met Nijmegen, maar daar gebeurt gewoon niet zo heel erg veel. Go Ahead Eagles toont wel iets meer initiatief dan in de eerste helft, maar het is van beide kanten nog vrij pover.

Er zijn nog twintig minuten te spelen in de Goffert, misschien wordt het nog beter.

AZ-VOL | 58' GOAL AZ! Eindelijk weer een doelpunt voor Martins Indi

Bruno Martins Indi scoort! En dat is een mooi moment voor hem, na lang blessureleed. Het is zijn eerste treffer sinds maart 2022, toen hij in een uitwedstrijd bij Willem II het net vond.

Een vrije trap van Sugawara wordt in eerste instantie gekeerd door Backhaus, daarna volgt een schot van Van Bommel op de paal en de rebound is voor de verdediger, die met een grote glimlach zijn treffer viert.

Martins Indi viert de 3-0 tegen Volendam

AZ-VOL | 48' GOAL AZ! Pavlidis zet achtervolging in op Giménez

Daar is hij dan eindelijk, Vangelis Pavlidis. We hadden hem al een beetje verwacht vandaag, nadat Santiago Giménez gister drie keer scoorde.

De Griek krijgt hem er wel met geluk in hoor. Een goede actie van Moller Wolfe zorgt ervoor dat de Noor een paar spelers kwijt is. Zijn voorzet belandt op de knie van Pavlidis en het is 2-0.

Tussenstand topscorerslijst:

1. Giménez 16 goals

2. Palvidis 14 goals

Pavlidis maakt de 2-0 tegen Volendam

NEC-GAE en AZ-VOL | 46' We zijn weer begonnen

Zowel bij AZ-Volendam als NEC-Go Ahead Eagles wordt weer gevoetbald. Het is te hopen dat we wat meer doelpunten te zien gaan krijgen dan in de eerste 45 minuten spelen.

AZ heeft een 1-0 voorsprong te pakken, NEC en Go Ahead Eagles staan nog op 0-0.

AZ-GAE | 45' Ook hier aan de thee

En ook in Alkmaar gaan de ploegen de kleedkamer in. Al deed Sven Mijnans dat net iets eerder dan verwacht.

De middenvelder van AZ raakt geblesseerd en moet zich laten vervangen door Djordje Mihailovic. Een tegenvaller voor de thuisploeg.

Sven Mijnans verlaat geblesseerd het veld

NEC - GAE | 45' Rust

In Nijmegen is het rust. Daar komt NEC nog niet tot scoren, maar is het wel de betere ploeg.

Go Ahead Eagles zal tevreden zijn met de 0-0, maar zal na rust toch hopen iets meer in te brengen in de wedstrijd.

NEC-GAE | 39' Ogawa, Ogawa, Ogawa..

Nu krijgt de Japanner van NEC een nog grotere kans op een doelpunt. Hij gaat alleen af op doelman De Lange, maar de spits van de Nijmeegse ploeg produceert een slap rolletje.

Daar ontsnapt Go Ahead Eagles aan een achterstand. NEC wordt iets sterker.

NEC-GAE | 32' Geen penalty voor Ogawa

Daar had NEC een penalty moeten krijgen. Als er een voorzet richting Koki Ogawa komt, wil de Japanner koppen. Maar dat gaat niet, want Jamal Amofa duwt de spits in de rug.

Maar scheidsrechter Robin Hensgens wil, of kan het niet zien. Ook de VAR wil er niet aan tornen, maar dit had toch wel een strafschop moeten zijn voor de Nijmegenaren.

AZ-VOL | 28' Geen cadeautjes nog

Sinterklaas en Piet zijn vandaag aanwezig in Alkmaar. Maar cadeautjes zijn er nog amper weggegeven in het eerste half uur. Niet door Sinterklaas, niet door Piet, niet door AZ en niet door Volendam.

Al blijft AZ wel de betere ploeg, het strooit hier en daar met passes.

Weinig cadeautjes nog bij AZ-Volendam

NEC-GAE | 17' NEC is beter, maar moet oppassen

NEC heeft het aardig voor elkaar in de openingsfase van het duel. Mattsson was al dichtbij de openingstreffer, maar die werd afgekeurd wegens een handsbal. De thuisploeg voetbalt beter dan Go Ahead Eagles, maar moet oppassen voor de counter.

Het is na ruim een kwartier spelen nog altijd 0-0 in Nijmegen.

NEC en Go Ahead staan nog op 0-0

AZ-VOL | 9' Het had al 2-0 moeten zijn...

Oh, oh, oh. Dat had de 2-0 al moeten zijn voor AZ. Het is Ernest Poku die alle ruimte heeft en kan uithalen, maar van dichtbij schiet de buitenspeler de bal net over. En nog geen minuut later legt Sugawara de bal panklaar voor Mijnans, maar ook de middenvelder schiet niet tussen de palen, maar net over.

Volendam laat AZ veel te veel voetballen in de eerste tien minuten van dit duel.

AZ-VOL | 5' Wat een doelpunt voor AZ!

Wauw. Een groot applaus mag voor dit doelpunt. Ruben van Bommel krijgt de bal in zijn voeten en haalt van een metertje of 20 genadeloos uit. Zijn uithaal vliegt de kruising in, achter doelman Backhaus.

Een razendsnelle voorsprong voor AZ dus in dit duel.

Ruben van Bommel viert zijn 1-0

NEC-GAE | 1' Ook in Nijmegen rolt de bal

Ook in Nijmegen heeft het eerste fluitje geklonken. Normaal gesproken staat de wedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles garant voor flink wat doelpunten, hopelijk krijgen we die vanmiddag ook te zien.

De ploeg van Rogier Meijer heeft naast doelpunten ook punten nodig, want de ploeg staat maar twee punten boven de degradatiestreep.

AZ-VOL | 1' We zijn begonnen

In Alkmaar zijn we begonnen aan het duel tussen AZ en Volendam. AZ heeft het de laatste weken wat moeilijker, maar kan tegen de nummer 17 van de eredivisie mogelijk weer wat uitrichten.

De laatste tien duels tegen FC Volendam gingen namelijk niet verloren.

Nog even teruglezen wat er gebeurde bij Almere-Heracles?

Voordat we definitief overstappen naar de volgende twee eredivisiewedstrijden is hier voor de volledigheid ook nog het wedstrijdverslag van Almere City-Heracles te vinden. In die wedstrijd werd maar liefst vijf keer gescoord.

In het wedstrijdverslag staat zometeen ook de samenvatting van dat duel.

Oud-bondscoach van Engeland, Terry Venables, overleden

De Engelse oud-speler en coach Terry Venables is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij had onder meer Engeland van 1994 tot en met 1996 onder zijn hoede.

Daarnaast speelde Venables in de jaren 60 en 70 voor Chelsea, Tottenham Hotspur, Queens Park Rangers en Crystal Palace en won de League Cup, de FA Cup en het Charity Shield.

"We zijn totaal verslagen door het verlies van een geweldige echtgenoot en vader, die gisteren vredig is overleden na een lang ziekbed", liet de familie in een verklaring weten.

De opstellingen van AZ en FC Volendam

En dit zijn de opstellingen van AZ en FC Volendam. Bij AZ zit Jayden Addai op de bank, de spits van Jong AZ scoorde al negen keer in de KKD en krijgt misschien vandaag wel de kans op speelminuten in de eredivisie.

Bij AZ zijn alle ogen natuurlijk ook weer gericht op Vangelis Pavlidis, die door de scoringsdrift van Giménez, nu drie treffers achter staat op de topscorersranglijst.

Daarnaast is er ook voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Tiago Dantas.

De opstelling van AZ
De opstelling van FC Volendam

De opstellingen van NEC en Go Ahead Eagles

NEC en Go Ahead Eagles nemen het tegen elkaar op in De Goffert. Stuntploeg Go Ahead Eagles staat vijfde, maar vergaarde de meeste punten vooral thuis. Bij NEC zijn de ogen toch wel gericht op Magnus Mattsson, die thuis makkelijk het net weet te vinden.

Elayis Tavsan stond de laatste weken in de basis, maar is gepasseerd door trainer Rogier Meijer.

De opstelling van NEC tegen Go Ahead
De opstelling van Go Ahead tegen NEC

ALM-HER | 90+4' Einde aan feestmiddag Heracles

De martelgang voor Almere City is voorbij. Het einde aan de feestmiddag van Heracles Almelo is ook gekomen. Het laatste fluitje heeft geklonken.

Door de overwinning van de ploeg uit Almelo zakt Almere City twee plekjes op de ranglijst. Heracles stijgt er zelfs vier en staat nu 10e.

ALM-HER | 86' GOAL Heracles! Het was nog niet genoeg, blijkbaar

Het was blijkbaar nog niet genoeg voor Heracles vandaag. De 0-5 ligt ook alweer in het netje. Mohamed Sankoh, is uiteraard, weer de grote man. De spits wordt de diepte in gestuurd door Jannes Wieckhoff en doet wat hij moet doen. Hij maakt zijn derde van de middag.

Zo spoelt Heracles alle narigheid van de laatste weken van zich af.

Mohamed Sankoh maakt zijn derde treffer voor Heracles tegen Almere

ALM-HER | 78' GOAL Heracles! Ploeg van Lammers haalt uit

En daar is de volgende treffer voor Heracles Almelo. Na zes wedstrijden op rij (inclusief beker) geen wedstrijd te hebben gewonnen, is de ploeg van John Lammers vandaag helemaal bevrijd.

Een afstandsschot van Nankishi vliegt er namelijk ook nog in. Zo wordt het een prachtige middag voor Heracles en zijn ze bij Almere City vandaag volledig kansloos. Dat had van tevoren toch niemand verwacht.

De 0-4 van Heracles wordt gevierd

ALM-HER | 70' GOAL Heracles! Sankoh weer doorslaggevend

En daar is de beslissing. Mohamed Sankoh is vandaag de grote man. Nu scoort hij niet, maar is hij wel betrokken bij de derde treffer.

De spits wordt namelijk met een prachtige pass diepgestuurd en weet vervolgens ook nog uit te halen, zijn schot wordt alleen enorm matig verwerkt door Nordin Bakker die daarmee de kans geeft aan Abdenego Nankishi, die van dichtbij voor de 0-3 tekent.

Mohamed Sankoh is de grote man bij Heracles

ALM-HER | 64' GOAL Heracles!

En daar is dan de vermoedelijke beslissing. Een foutje op het middenveld bij Almere City wordt meteen afgestraft. Anas Ouahim neemt de bal over en heeft alle tijd en ruimte om eens te bekijken waar hij de bal neerlegt.

Hij vindt de vrijlopende Mohamed Sankoh, die al zijn tweede treffer van de middag maakt. Dat is knap, want tot op heden had de spits er pas één gemaakt voor de Almeloërs.

ALM-HER | 59' Grote kans voor de thuisploeg

Daar was Almere nu ineens wel dichtbij een doelpunt. Een vrije trap komt op het hoofd van aanvoerder Damian van Bruggen, maar die kopt echt centimeters naast.

Zo dichtbij was de thuisploeg nog niet. Is dit het startsein voor meer kansen voor de thuisploeg?

ALM-HER | 49' Eerste gevaar voor Heracles

Maar ook in de tweede helft is het eerste gevaarlijke moment meteen voor Heracles Almelo. Een voorzet van Emil Hansson komt bij Mohamed Sankoh, die met een mooie voetbeweging bijna de 0-2 maakt.

Maar bijna is ook in dit geval niet helemaal. Heracles wil wel snel van Almere af zijn, zo lijkt het.

ALM-HER | 46' Dubbele wissel bij Almere City

Er moest wat veranderen, dus er gaat wat veranderen bij Almere City. Rajiv Van La Parra en Manel Royo verlaten het veld, Alvaro Pena en Sherel Floranus komen erbij.

Misschien kunnen deze spelers Almere wat meer vleugels geven in de tweede helft.

ALM-HER | 45+2' We gaan de kleedkamer in

De eerste helft zit erop. Het begin was veelbelovend, maar spektakel bleef daarna uit. Almere City heeft wel wat recht te zetten in de tweede helft.

Bij Heracles zullen ze tevreden zijn met het vertoonde spel en de voorsprong, maar een 0-1 tussenstand is nog wel heel erg mager.

ALM-HER | 34' Even wat spanning voor het Heracles-doel

Eindelijk was daar even wat spanning voor het doel van Heracles. Eigenlijk was het een soort van ouderwetse scrimmage. Maar het levert nu niks op voor de thuisploeg.

Daardoor houdt Heracles nog altijd stand in Flevoland.

ALM-HER | 23' Pastoor zal iets moeten verzinnen

Alex Pastoor staat bekend als een serieuze trainer die in zijn tijd bij NEC ook regelmatig 'wijsneusje' werd genoemd. Die wijsheid kan de trainer vandaag goed gebruiken, want Almere City krijgt in het eerste half uur nauwelijks wat voor elkaar tegen Heracles Almelo.

En dat is teleurstellend voor de ploeg die al zeven wedstrijden geen nederlaag meer heeft geleden.

Alex Pastoor moet wat verzinnen

ALM-HER | 14' Heracles de betere ploeg

Heracles in een dipje? Daar is vandaag nog weinig van te merken. De Almeloërs worden natuurlijk geholpen door een vroege goal, maar de ploeg van John Lammers speelt helemaal niet gek hoor.

Almere City kan het thuispubliek nog niet echt vermaken.

ALM-HER | 4' GOAL Heracles! Dat is een vroege treffer

We gaan lekker van start hoor in Almere, het eerste doelpunt ligt er al in. Een vrije trap komt via het hoofd van Stijn Bultman uiteindelijk voor de voeten van Mohamed Sankoh, die van dichtbij de 0-1 achter doelman Bakker kan tikken.

Een slecht begin voor de thuisploeg, die zo goed presteert de laatste weken. Heracles kon dit opkikkertje wel gebruiken na wat mindere resultaten de laatste weken.

Heracles komt snel op voorsprong in Almere

ALM-HER | Wat zien we daar?

Dit is wel een hele jonge speler. Gaan vandaag alle leeftijdsrecords gebroken worden?

Dit is wel een hele jonge speler

Het blijkt te gaan om een jonge fan...zullen toch andere spelers bij Heracles voor de doelpunten moeten zorgen.

ALM-HER | We zijn begonnen!

Hoorden we daar het eerste fluitje? Ja, zeker! We zijn begonnen in Almere.

Het zonnetje schijnt, de spelers hebben er zin in. De ingrediënten voor een leuke wedstrijd zijn aanwezig.

AZ-VOL | Pavlidis loopt achter

Drie goals maakte Santiago Giménez gisteravond voor Feyenoord tegen stadsgenoot Excelsior. Dat betekent dat Vangelis Pavlidis voor AZ weer flink aan de bak moet. Giménez heeft namelijk zestien doelpunten gemaakt en staat daardoor weer alleen bovenaan in de topscorerstand. Pavlidis heeft er dertien, maar vanmiddag wacht Volendam thuis. Tegen de nummer 17 van de eredivisie, kan hij de schade in die stand dus weer wat beperken.

Pavlidis moet scoren om dichterbij Giménez te komen

Nog een kwartiertje voor de wedstrijd, zin om wat terug te kijken?

We hebben nog een klein kwartiertje tot de aftrap van Almere-Heracles. Tot die tijd kan je nog een hele hoop doen. De vaatwasser inpakken, de kamer stofzuigen, maar je kan ook even de samenvattingen van gister terugkijken. Daar zaten leuke wedstrijden tussen hoor.

ALM-HER | Perfecte balans

Wie gaat er winnen vandaag? Dat is de grote vraag. Aan de statistieken kunnen we in ieder geval niks afleiden, want de balans tussen beide promovendi is helemaal gelijk.

Van de drie ontmoetingen wonnen beide clubs eenmaal en het werd dus ook een keer gelijk.

Het team dat vandaag wint, pakt dus een klein voordeeltje in deze statistiek. Maar we zouden dus ook zomaar weer een gelijkspel kunnen verwachten.

ALM-HER | De opstellingen van beide ploegen

Over een kleine 45 minuten is het zover, dan wordt het voetbalfeestje op de zondagmiddag afgetrapt met Almere City-Heracles Almelo.

Inclusief de bekerwedstrijd is Almere City al zeven wedstrijden ongeslagen in de eredivisie. Er zal ongetwijfeld ook nog veel gedroomd zijn over het 2-2 gelijkspel tegen Ajax, maar vandaag wacht weer een heel andere tegenstander. Heracles Almelo is de koning van de comebacks dit seizoen. Het verschil in punten tussen Almere City en Heracles Almelo? Dat is er maar ééntje, in het voordeel van de ploeg van Alex Pastoor.

De opstelling van Almere City
De opstelling van Heracles Almelo

Kooklessen, ijsbaden en yoga dragen bij aan succes Go Ahead

Hoe troosteloos het herfstweer soms ook is, in Deventer lijkt de zon te blijven schijnen. En dan specifiek boven de Adelaarshorst, de thuishaven van Go Ahead Eagles. Met fris, verzorgd voetbal dagen zij dit seizoen de gevestigde subtop uit. Wie Teletekst-pagina 819 opent, ziet Kowet terug op de vijfde plek.

"Ik denk dat dit een gevolg is van het plan dat we vorig jaar hebben ingezet", vertelt trainer René Hake. "Gestaag bouwen we stap voor stap aan een betere club, waarin we op allerlei gebieden de club proberen te verbeteren."

Lees hier meer over de het succes van Go Ahead:

De ranglijst

De stand in de eredivisie

Welkom!

Goedemorgen!

De top drie van de eredivisie kwam zaterdagavond al in actie, vandaag is het onder meer de beurt aan nummer 4 AZ. Maar we beginnen de voetbalzondag in Almere, waar Heracles op bezoek gaat bij Almere City.

Om 14.30 uur staan de wedstrijden AZ - FC Volendam en NEC - Go Ahead Eagles op het programma. Daarna verwelkomt Sparta FC Utrecht op Het Kasteel.

De uitslagen en het resterende programma in de 13de speelronde van de eredivisie.