NOS VoetbalAangepast

AZ heeft geen kind aan Volendam, maar vergeet score verder uit te breiden

Bekijk de samenvatting van AZ - FC Volendam

AZ heeft de kater van het 1-0 eredivisieverlies bij Feyenoord van twee weken geleden weggespoeld door FC Volendam in Alkmaar van de mat te spelen.

In het AFAS-stadion werd het slechts 3-0 voor de ploeg van trainer Pascal Jansen, die de score veel verder had kunnen doen oplopen. Door de zege klimt AZ over FC Twente heen naar de derde plek in de eredivisie.

AZ trok direct ten aanval en stond al snel op 1-0. Vangelis Pavlidis ontfutselde Damon Mirani de bal, waarna Ruben van Bommel prachtig van ver raak knalde. AZ stapelde daarna kans op kans, maar was slordig in de afwerking. Zo schoot Ernest Poku van dichtbij over.

Pavlidis' 2-0 ging niet door wegens buitenspel van Poku, maar kort na rust scoorde de Griek alsnog. Van dichtbij werkte hij met zijn knie de bal op aangeven van David Møller Wolfe in het doel.

Na een redding van AZ-keeper Mathew Ryan op een knal van Mirani liep AZ uit naar 3-0. Volendam-goalie Mio Backhaus keerde een vrije trap van Yukinara Sugawara en de rebound van Van Bommel, waarna Bruno Martins Indi kon scoren.

Pavlidis (paal) en Van Bommel (naast) verzuimden er nog 4-0 van te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl