• NOS
    De stand in groep C van de Champions League
  • NOS
    De stand in groep D van de Champions League

Dit zijn de nieuwe standen in de vier poules. Real Madrid, Real Sociedad, Internazionale en Bayern München zijn na vanavond zeker van een plek in de achtste finales.

Ook PSV is nog altijd kansrijk om te overwinteren in de Champions League. Dankzij de benauwde zege op Lens klimmen de Eindhovenaren naar de tweede plek in groep B.

KOP-MAN | 90+5' Afgelopen!

Ook aan dit knotsgekke spektakelstuk komt een einde. In de slotseconden had Kopenhagen-doelman Grabara nog alle moeite met een afstandsschot van Bruno Fernandes.

Kort daarna volgt het eindsignaal. Weer een flinke domper voor Erik ten Hag. Komt de trainer deze klap nog te boven?

KOP-MAN | 90+1' Op de lat

Maguire haalt van zestien meter snoeihard uit. Via de lat gaat de bal over. Daar was het bijna nog 4-4.

KOP-MAN 87' Goal Kopenhagen

Wat een wedstrijd. Het 17-jarige supertalent Roony Bardghji schiet de Denen op 4-3 tegen Manchester United.

Er komen vijf minuten blessuretijd bij. Kan de ploeg van Ten Hag nog een punt redden?

Afgelopen!

Bij PSV klinkt het eindsignaal, de Eindhovenaren winnen in een benauwde wedstrijd met 1-0 van Lens. Luuk de Jong kopte al vroeg de enige treffer binnen.

Ook op de andere velden is de wedstrijd voorbij. Alleen in Kopenhagen worden nog enkele minuten gevoetbald.

PSV-spelers vieren de benauwde zege met het publiek

KOP-MAN | 83' Goal Kopenhagen

Het wordt 3-3. Lerager met de gelijkmaker voor Kopenhagen tegen tien man van United,

PSV-LEN | 90+1' Van de lijn & rood

PSV ontsnapt opnieuw. Bij een hoekschop van Lens moet Tillman de bal van de lijn redden.

Even later moeten de Fransen met tien man verder. Guilavogui krijgt geel na een overtreding en dat is zijn tweede. Daar was het wachten ook een beetje op, want het halve elftal van Lens heeft al geel gehad.

BAY-GAL | 90' Goal Galatasaray

Bakambu maakt het nog spannend in München: 2-1

PSV-LEN | 87' Paal!

Daar was bijna de afstraffing van Lens. Bij een levensgevaarlijke aanval schiet Guilavogui op de paal. Wat zal Lozano opgelucht ademhalen.

Er komen 4 minuten blessuretijd bij.

PSV-LEN | 85' Lozano zelfzuchtig

PSV lijkt op weg naar de 2-0. Lozano schut zijn man af en kan richting het doel. Bakayoko staat er nog beter voor, maar Lozano schiet zelf.

Daar zal hij wellicht nog flink spijt van krijgen, want Samba redt met de vingertoppen. Het blijft 1-0.

BAY-GAL | 86' Goal Bayern

Harry Kane maakt met een intikker ook meteen zijn tweede van de avond. Bayern gaat winnen van Galatasaray.

SAL-INT | 86' Goal Inter

Inter, waar De Vrij is ingevallen en Dumfries en Klaassen nog op de bank zitten, komt laat op 0-1 in Salzburg.

Gözübüyük geeft een penalty na een handsbal en Lautaro Martinez schiet van elf meter raak.

KOP-MAN | 71' Goal Manchester United

Nu krijgt ook Manchester United een penalty. De VAR heeft een handsbal van Kopenhagen gezien.

Bruno Fernandes schiet kiezelhard raak in de kruising: 2-3.

BAY-GAL | 81' Goal Bayern

Harry Kane kopt raak uit een vrije trap, maar de grensrechter steekt zijn vlag omhoog.

De VAR grijpt in, de treffer van Kane is geldig. 1-0 voor Bayern München.

PSV-LEN | Bakayoko ruim niet

PSV moet de wedstrijd in deze fase eigenlijk beslissen. Na balverlies van Lens opnieuw een flinke mogelijkheid. Bakayoko kan van randje zestien met links uithalen, maar schiet een paar meter over.

Het blijft 1-0 in Eindhoven door de vroege treffer van De Jong.

PSV-LEN | 71' Bakayoko net niet

Een fraaie combinatie tussen Bakayoko en invaller Tillman. Drie verdedigers van Lens worden uitgespeeld, maar Bakayoko krijgt de bal net niet bij De Jong. Anders was het hier 2-0 geweest.

PSV-LEN | 68' Benitez in actie

PSV-doelman Benitez moet redding brengen, hij tikt een vrije trap van Fulgini over de lat. De Argentijn zit vervolgens even met kramp op de grond.

Is het tijdrekken bij PSV al begonnen? Of had Benitez echt kramp? Hoe dan ook, de corner kan worden genomen en wordt door PSV simpel verdedigd.

PSV-LEN | 60' Bijna 2-0

De Jong kopt een lange bal door en dan is Lozano plots kansrijk. De Mexicaan heeft weinig tijd en puntert de bal richting doel, recht op keeper Samba.

Dat was toch een flinke kans.

ARS-SEV | 64' Goal Arsenal

In de poule van PSV lijkt Arsenal te hebben afgerekend met Sevilla. Saka kapt zijn man knap uit en tekent voor de 2-0.

Saka schiet de 2-0 binnen voor Arsenal

BAY-GAL | Afgekeurd

Dolle vreugde bij Galatasaray als Torreira de score opent in München. Maar het is slechts van korte duur want even daarvoor stond spits Icardi buitenspel.

RMA-BRA | 61' Goal Real Madrid

Nu is Vinicius de aangever en maakt Rodrygo het af met een parmantig stiftje. 3-0 voor Real Madrid.

RMA-BRA | 58' Goal Real Madrid

Vinicius schiet Real Madrid in veilige haven: 2-0. Bij deze stand zijn de Spanjaarden zeker van een plek in achtste finales.

PSV-LEN | 52' Geel, geel

De Duitse arbiter Siebert blijft kwistig met kaarten strooien voor Lens. Gradit en Medina verdwijnen ook in het boekje.

Ondertussen is Til kansrijk, maar zijn kopbal wordt gekeerd door doelman Samba.

BAY-GAL | 50' Paal

Bayern München slaagt er maar niet in om een bres te slaan in de defensie van Galatasaray. Kane glijdt de bal nu op de paal.

Bij de Duitsers is middenvelder Musiala al geblesseerd naar de kant gegaan.

Daar gaan we weer

In Eindhoven begint de tweede helft en ook op de andere velden wordt weer gespeeld.

Alleen in Kopenhagen nog niet, daar is de eerste helft pas net afgelopen. Hoe dan ook, we zijn benieuwd wat de tweede helft gaat brengen.

KOP-MAN | 45+7' Penalty Kopenhagen

Nog voor rust is het United van Ten Hag de voorsprong alweer kwijt. Na een handsbal van Maguire gaat de bal op de stip. Goncalves schiet raak voor Kopenhagen: 2-2.

Rust

Op vijf velden is het rust. PSV leidt verdiend met 1-0 tegen Lens, al hebben ook de Fransen hun dreigende momenten gehad. Dat kan nog een spannende tweede helft worden.

Dat geldt ook voor de andere vijf duels, nog nergens is de beslissing al gevallen. In Kopenhagen is er 13 minuten blessuretijd door alle oponthoud, daar spelen ze nog even door.

KOP-MAN | 45' Goal Kopenhagen

Dat wordt nog een hete tweede helft voor de tien man van Ten Hag. Kopenhagen komt terug tot 1-2 via Elyoinoussi.

PSV-LEN | 45' Geel, geel, geel, geel, geel

De gemoederen lopen hoog op aan Franse kant. Binnen een paar minuten krijgen Machado, Danso, Wahi en Sotoca geel.

Bij PSV heeft ook Ramalho geel gekregen voor zijn aandeel in het gekissebis.

Machado is een van de vele boosdoeners
  • Reuters
    Opstootje na een overtreding op Ramalho

KOP-MAN | Rood

Manchester United moet verder met tien man. De VAR heeft gezien dat Rashford er te hard inging, hij gaat op de enkel van een tegenstander staan.

Rood voor Rashford

PSV-LEN | 41' Dat zijn toch kansen

Bakayoko moet eerst springen om een levensgevaarlijke tackle te ontwijken, maar kan dan voorgeven op Lozano. De Mexicaan haalt snel uit, maar raakt de bal niet vol. Weer een makkelijke redding voor Lens-doelman Samba.

Even later komt Lens er gevaarlijk uit, maar Machado schiet vanuit een lastige hoek wild over.

PSV-LEN | 37' Recht op de keeper

Na een vlotte aanval van PSV kan Dest uithalen, maar de linksback schiet door het midden waardoor Lens-doelman Samba eenvoudig kan redden.

Even later krijgt Lozano de eerste gele kaart van de wedstrijd. De Mexicaan van PSV gooide de bal weg nadat hij een overtreding maakte,

PSV-LEN | 33' Alle hens aan dek

Hachelijk moment in het vijfmetergebied van PSV, maar doelman Benitez is eerder bij de bal dan de aanvaller van Lens.

Bovendien wordt er gefloten voor buitenspel. Hoe dan ook, PSV is gewaarschuwd. De Fransen kruipen uit hun schulp.

ARS-SEV | 30' Goal Arsenal

In de groep van PSV komt Arsenal op 1-0. Trossard scoort met een intikker tegen Sevilla.

Virtueel is Arsenal koploper en staat PSV tweede.

Vreugde bij Arsenal na de 1-0

KOP-MAN | 28' Goal Manchester United

Opnieuw scoort er een Deen in Kopenhagen, maar wederom is het er een van Manchester United. Hojlund maakt zijn tweede van de avond, hij tikt de bal binnen in de rebound.

RMA-BRA | 27' Goal Real Madrid

Brahim Diaz zet Real op voorsprong tegen Braga. Hij tikt binnen na goed voorbereidend werk van Rodrygo.

De Spanjaarden spelen overigens met een veredeld B-team. Diaz speelt op de plek van Bellingham en vervangt de veel scorende Engelsman naar behoren.

PSV-LEN | 24' Alles onder controle

Na een kwart wedstrijd kan de conclusie worden getrokken dat alles naar wens verloopt voor PSV. De Fransen hebben nog geen kans gehad en PSV leidt dankzij de kopbal van Luuk de Jong.

PSV probeert hoog druk te zetten, waardoor Lens weinig aan voetballen toekomt. Zelf krijgt de thuisploeg overigens ook niet heel veel kansen, al is de voorsprong in het kletsnatte Eindhoven verdient.

Nu komt PSV er gevaarlijk uit, maar een voorzet van Lozano is net te scherp voor Bakayoko.

KOP-MAN | 20' Duel ligt even stil

De wedstrijd in Kopenhagen moet even onderbroken worden, omdat er iemand op de tribune medische behandeling nodig heeft.

Eerder kwam er al een fan met een Palestijnse vlag het veld opgerend. En United-verdediger Jonny Evans moest met een blessure worden gewisseld.

Er is nog nauwelijks gevoetbald, kortom. Maar de wedstrijd wordt nu weer hervat. Hopelijk maakt de fan op de tribune het goed.

PSV-LEN | 12' Goal PSV!

Luuk de Jong kopt PSV op voorsprong. Rechtsbuiten Johan Bakayoko vindt met zijn indraaiende voorzet de spits, die via onderkant lat raak kopt: 1-0.

De Jong schreeuwt het uit na zijn 1-0

RMA-BRA | Penalty gemist

Braga krijgt een penalty in Santiago Bernabeu. Djalo gaat achter de bal staan, maar zijn inzet wordt gekeerd door Real Madrid-doelman Lunin.

KOP-MAN | 4' Goal Manchester United

De eerste de beste kans is meteen raak voor Manchester United. Na goed werk van rechtsback Wan-Bissaka kan McTominlay voorzetten en heeft Hojlund de bal vooor het intikken: 0-1.

Deze start kan Erik ten Hag wel gebruiken, de trainer zit in een zeer moeizame periode in Engeland.

Feest bij United na de vroege 0-1 in Kopenhagen

1' Aftrap

In het regenachtige Eindhoven is de wedstrijd begonnen.

En ook in Londen, München. Kopenhagen, Madrid en Salzburg rolt de bal.

PSV-LEN | Voetballen maar

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Je begrijpt het al, de Champions League-hymne schalt door het Philips Stadion. PSV gaat op jacht naar zijn eerste CL-zege na zeventien duels zonder succes. Voetballen maar!

De elftalfoto van PSV

PSV-LEN | Luister mee op de radio

Het duel tussen PSV en Lens is de komende negentig minuten integraal te beluisteren op Langs de Lijn En Omstreken.

Radioverslaggevers Jeroen Elshoff en Frank Wielaard zitten er klaar voor Eindhoven

Afgelopen

• NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS

Napoli komt niet verder dan 1-1 tegen Union. Dat leverde de volgende standen op in de vier poules. Om 21.00 uur nog zes wedstrijden, waaronder PSV - Lens.

NAP-UBE | 90+5' Slotoffensief

Napoli is in blessuretijd met man en macht op zoek naar de winnende treffer. In een overvol strafschopgebied krijgt Kvaratskhelia een goede kans, maar zijn schot uit de draai wordt gekeerd.

RSO-BEN | 90+4' Afgelopen

In San Sebastian klinkt het eindsignaal. Real Sociedad was in de eerste helft oppermachtig. Na 21 minuten stond het al 3-0 en ook daarna waren er grote kansen.

Na rust wist Benfica de schade te beperken en kwam het snel tot 3-1. Maar echt spannend werd het niet meer. Benfica is uitgeschakeld in de Champions League, Real Sociedad is met tien punten heel dicht bij de knock-outfase,

NAP-UBE | 69' Becker razendsnel

Sheraldo Becker is op de brommer, zoals ze dat dan zeggen. De vleugelspits begint zijn dribbel op eigen helft en snelt twee Italiaanse verdedigers voorbij. De voorzet is niet perfect, maar belandt nog wel bij ploeggenoot Trimmel.

Die kan vanuit de tweede lijn uithalen. Zijn gevaarlijke schot wordt door een Napoli-verdediger ternauwernood geblokt.

NAP-UBE | 55' Goal Union Berlin

Met een messcherpe counter komt Union op gelijke hoogte. Sheraldo Becker ziet zijn uithaal nog gekeerd door doelman Meret. Maar de rebound is voor David Fofana niet meer te missen: 1-1.

Komt er een einde aan de serie van 12 nederlagen op rij voor de Duitsers?

RSO-BEN | 50' Goal Benfica

Rafa Silva geeft de Portugezen weer een sprankje hoop. Hij brengt de ploeg van Roger Schmidt terug tot 3-1.

PSV-LEN | Opstelling

PSV opnieuw met Guus Til op 10, net als zaterdag tegen Heracles Almelo (0-6 zege).

En de elf van Lens: Samba; Gradit, Danso, Medina; Frankowski, Samed, Mendy, Machado; Sotoca, Thomasson, Wahi.

Rust

In de zevende minuut van de blessuretijd schiet Juranovic een vrije trap op de paal namens Union Berlin. Meteen daarna klinkt het rustsignaal in Napels.

Ook in San Sebastian zijn de spelers toe aan een pauze. Benfica en Union Berlin zijn hard op weg naar hun vierde nederlaag op rij in deze editie van de Champions League.

De muur van Napoli in afwachting van de vrije trap van Juranovic

NAP-UBE | 38' Goal Napoli

Deze gaat Makkelie afkeuren. Het is een toevalstreffer voor Napoli. Een voorzet van Rui wordt door een verdediger van Union van richting veranderd en caramboleert tegen de borst van Politano, die de bal prompt het doel in ziet zeilen.

1-0 voor de Italianen, Union lijkt op weg naar de dertiende nederlaag op rij.

NAP-UBE | 31' Goal Napoli afgekeurd

Union Berlin is furieus op Makkelie, die de 1-0 van Napoli goedkeurt. Di Lorenzo leunt bij een luchtduel duidelijk op zijn tegenstander en kopt de bal voor het doel. Daar kan Anguissa makkelijk binnen koppen.

Makkelie wordt door de VAR naar het scherm geroepen. Na lang nadenken besluit de Nederlandse scheidsrechter toch om het doelpunt af te keuren.

Makkelie bij het VAR-scherm

RSO-BEN | 27' Penalty op de paal

Het lijkt nog erger te worden voor Benfica. Real Sociedad krijgt een penalty na een overtreding van Otamendi.

Een klusje voor Brais Mendez. Kalm stuurt hij de doelman van Benfica de verkeerde hoek in. Maar hij schiet de bal op de paal.

RSO-BEN | 22' Goal Real Sociedad

Het is opnieuw raak en deze gaat niet worden afgekeurd. Ander Barrenetxea kapt vanaf links naar binnen en haalt met rechts snoeihard uit. De bal zeilt in de kruising: 3-0 voor Real Sociedad.

RSO-BEN | 15' Goal Real Sociedad afgekeurd

Benfica wordt weggeblazen door Real Sociedad. Het lijkt binnen een kwartier 3-0 te worden.

Bij een vrije trap staat een speler van de Basken buitenspel, maar niet Merino die de bal in het doel frommelt. Maar de VAR heeft gezien dat de middenvelder de bal met de hand raakte.

Deze treffer van Real Sociedad werd nog afgekeurd

RSO-BEN | 11' Goal Real Sociedad

Het gaat hard in San Sebastian. Aanvoerder Mikel Oyarzabal maakt de 2-0 na gepruts in de opbouw van Benfica.

Oyarzabal viert zijn treffer tegen Benfica

RSO-BEN | 6' Goal Real Sociedad

De verdedigers van Benfica denken allemaal aan buitenspel, maar dat blijkt het niet te zijn. En dus heeft Mikel Merino de bal namens Real Sociedad voor het inkoppen: 1-0. Droomstart voor de Basken.

Het hele stadion schudt op en neer, de fans van de thuisploeg springen van plezier.

Mikel Merino (8) heeft voor de 1-0 gezorgd

Aftrap

In Napels en San Sebastian klinkt het eerste fluitsignaal. In Stadio Diego Armando Maradona mag Danny Makkelie vanavond de fluit hanteren.

Union Berlin heeft liefst 12 (!) duels op rij verloren. Trainer Fischer heeft daarom liefst vijf wisselingen in zijn basisformatie aangebracht. Eens zien of het lek boven is...

Danny Makkelie

Puntloos

Er zijn nog drie ploegen zonder punten in de Champions League: Royal Antwerp, Benfica en Union Berlin.

De Belgische kampioen onder leiding van Mark van Bommel verloor gisteren van FC Porto. Benfica en Union hopen straks wel van de hatelijke nul verlost te worden.

Vooral de tegenvallende prestaties van Benfica zijn opvallend. Vorig seizoen haalde de ploeg van Roger Schmidt nog de kwartfinales van de Champions League.

Roger Schmidt

RSO-BEN | De opstellingen

Real Sociedad: Remiro; Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Munoz; Mendez, Zubimendi, Merino; Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea.

Benfica: Trubin; Antonio Silva, Otamendi, Morato; Neves, Florentino, Mario, Aursnes; Di Maria, Cabral, Rafa Silva.

Benfica-trainer Roger Schmidt moet het zonder de geblesseerde oud-Feyenoorder Orkun Kökçü en David Neres (ex-Ajax) stellen.

Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes staat aan de aftrap bij Benfica

NAP-UNB | De opstellingen

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia.

Union Berlin: Ronnow; Jaeckel, Bonucci, Leite; Juranovic, Haberer, Khedira, Laidouni, Roussillon; Becker, Fofana.

Bij de Duitsers ontbreekt Danilho Doekhi met een blessure. De Italianen moeten het om dezelfde reden zonder spits Victor Osimhen doen.

Voormalig PEC Zwolle- en ADO Den Haag-aanvaller Sheraldo Becker staat in de basis bij Union berlin

Bosz hoopt op steun thuispubliek

De uitwedstrijd tegen Lens eindigde in een verdiend gelijkspel. Voor eigen publiek moet een overwinning mogelijk zijn, zou je denken.

"Er is bij ons tussen uit en thuis niet veel verschil", zei trainer Peter Bosz desondanks op de persconferentie voor de wedstrijd. "Ik vind ook dat wij geprobeerd hebben in Lens ons voetbal op de mat te brengen."

"Diegenen die erbij waren hebben de enorme intensiteit van het Franse publiek wel ervaren, met name na de gelijkmaker. Zoveel supporters zijn er nu niet. Neemt niet weg dat ze nog steeds dezelfde spelers hebben met dezelfde kwaliteiten. Ik hoop dat ons publiek die rol kan overnemen."

Peter Bosz

Schouten is nu al het belangrijkste puzzelstukje van PSV

Wie heeft het bij PSV nog over de vertrokken Ibrahim Sangaré? Jerdy Schouten heeft met zijn foutloze spel de Ivoriaan in rap tempo doen vergeten. De middenvelder is misschien nu al het belangrijkste puzzelstukje van trainer Peter Bosz.

Schouten valt in zijn eerste maanden in dienst bij eredivisiekoploper PSV vooral op door onopvallend te zijn. Hij speelt sober, maar is vrijwel nooit op een fout te betrappen. Een niet te onderschatten eigenschap in de speelstijl van Bosz.

Lees verder:

PSV wacht al 17 duels op zege

Het is al even geleden dat PSV een overwinning kon boeken op Champions League-niveau. 17 duels om precies te zijn.

18. 2015: PSV - CSKA Moskou: 2-1

Het is de langste serie van een Nederlandse club zonder Champions League-zege. Kan daar vanavond een einde aan komen?

De stand bij PSV

Stand in groep B

Zo staan de zaken ervoor bij PSV. De ploeg van Peter Bosz heeft een uitgelezen mogelijkheid om de tweede plaats in de groep in handen te krijgen.

Aan de andere kant: PSV kan vanavond ook al uitgeschakeld worden in de Champions League. Als Arsenal thuis wint van Sevilla en PSV verliest van Lens, dan kunnen de Eindhovenaren (op basis van onderling resultaat tegen Lens) de eerste twee al niet meer halen.