Benfica, vorig jaar kwartfinalist, nu al uitgeschakeld in Champions League

Benfica, vorig jaar nog kwartfinalist, kan overwinteren in de Champions League vergeten na een stevige nederlaag in het Spaanse San Sebastian. Real Sociedad maakte met drie goals in de eerste helft al het verschil tegen de Portugezen, uiteindelijk werd het 3-1.

Door de nederlaag staat Benfica nog altijd zonder punten onderaan in groep D. Real Sociedad is met tien punten zeker van een plek in de knock-outfase, net als Internazionale, dat met 0-1 won bij RB Salzburg.

Benfica-trainer Roger Schmidt, die vorig jaar overkwam van PSV, moest het stellen zonder de geblesseerde oud-Feyenoorder Orkun Kökçü en David Neres (ex-Ajax). Schmidts ploeg werd voor rust compleet overdonderd door Real Sociedad.

De stand in groep D van de Champions League

Al na zes minuten was het raak. De verdedigers van Benfica dachten allemaal aan buitenspel, maar dat bleek het niet te zijn. Mikel Merino kon in alle vrijheid binnenkoppen: 1-0. Vijf minuten later verdubbelde aanvoerder Mikel Oyarzabal de voorsprong.

Halverwege de eerste helft haalde Ander Barrenetxea snoeihard uit voor de 3-0, waarover Benfica eigenlijk weinig te klagen had. In de eerste helft werd namelijk ook nog een doelpunt van de Basken afgekeurd en schoot Real Sociedad-middenvelder Brais Méndez een strafschop tegen de paal.

Na rust deed Benfica nog wel iets terug met een doelpunt van Rafa Silva, maar daar bleef het bij.

Kleine zege Inter

Internazionale had aan een zege met minimale cijfers in en tegen Salzburg genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Lautaro Martinez zorgde met een rake strafschop laat in de wedstrijd voor de enige treffer, 0-1.

Stefan de Vrij viel in bij de Italianen, Denzel Dumfries en Davy Klaassen bleven negentig minuten op de bank.