• NOS
    Uitslagen en programma eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie

90+9' Einde wedstrijd

De laatste wedstrijd van de avond is inmiddels ook afgelopen. FC Utrecht wint met 3-1 en pakt zo voor het eerst dit seizoen punten. Ron Jans met een prima debuut voor zijn nieuwe club.

HER-UTR | 90+4' DOELPUNT FC UTRECHT!

Utrecht gaat zijn eerste punten van het seizoen pakken. Spanjaard Novoa komt goed door over de rechterkant, geeft hard voor en Bakboord ziet de bal via zijn voet ongelukkig in het eigen doel belanden. Utrecht op 3-1.

HER-UTR | 88' En weer ligt het stil...

Weer een halve zool die een beker richting het veld gooit en Utrecht-keeper Barkas raakt. Nadat de dader is verwijderd kunnen we verder met de laatste minuten.

HER-UTR | 86' Weinig actie

De wedstrijd kabbelt een beetje naar z'n eind. Heracles probeert het wel, maar is al enige tijd niet meer bij machte om grote kansen te creëren. Utrecht moet nog een paar minuten volhouden om de eerste drie punten van het seizoen te pakken.

HER-UTR | 70' beker op het veld

Het leek er even op dat de spelers naar binnen moesten vanwege een bekertje op het veld, maar na een hele korte onderbreking blijven de ploegen toch staan. Misschien omdat het bekertje in het doel ligt en niet op het veld? Er was in ieder geval weer iemand zo 'slim' om met iets te gooien. Hopelijk komen we ooit van dit gedrag af...

HER-UTR | 62' DOELPUNT HERACLES!

Daar is de aansluitingstreffer van Heracles. Abdenego Nankishi pikt de bal op vanaf de middenlijn, dribbelt richting het Utrecht-doel, speelt een verdediger uit en stift daarna de 1-2 binnen. Een fraaie goal van de Duitser.

FOR-VOL | Samenvatting

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Volendam

HER-UTR | 56' Heracles gevaarlijk

De thuisploeg geeft zich niet zomaar gewonnen vandaag. Aan de hand van Hansson, die al een paar keer gevaarlijk is doorgekomen aan de linkerkant, gaat Heracles op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit keer levert de Zweed de bal af bij Sankoh, die goed voor zijn man komt, maar de bal centimeters naast kopt. Utrecht is gewaarschuwd.

VIT-RKC | Samenvatting

Bekijk de samenvatting van Vitesse - RKC Waalwijk

HER-UTR | 46' Tweede helft

De laatste wedstrijd van de avond is toe aan de laatste 45 minuten. Utrecht, waar Jensen zojuist de lat raakte, lijkt op weg naar de eerste zege van het seizoen.

PSV-NEC | 90' Afgelopen

Ook in Eindhoven zijn we klaar. Cillessen hield NEC heel lang knap op de been, maar de keeper kan het niet alleen. PSV heeft verder weinig moeite met de Nijmegenaren en gaat met een lekker gevoel richting de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal van volgende week woensdag.

FOR-VOL | 90' Einde wedstrijd

In Sittard heeft het laatste fluitsignaal geklonken. Fortuna wint en is dit seizoen nog ongeslagen na vijf wedstrijden. Dat is de derde keer in de clubgeschiedenis. Eerder deed de club dat in het seizoen 1989/1990 en een seizoen later. Vorig seizoen verloor Fortuna elk van zijn eerste vijf eredivisieduels.

PSV-NEC | Pepi en Lozano voorlopig geen vrienden

Pepi maakt voorlopig geen vrienden in Eindhoven. Balletje breed op Lozano had de Mexicaan alsnog zijn doelpunt opgeleverd, maar de spits probeert het met een stiftje over Cillessen. Het zijnet is de eindbestemming van deze kans.

PSV-NEC | DOELPUNT PSV!

De bal gaat op de stip na hands van Verdonk. Het hele stadion roept om Lozano en gunt hem een doelpunt bij zijn rentree, maar daar wil spits Pepi niets van weten. De Amerikaan eist de bal op en schiet, dat moet gezegd, onberispelijk raak. Lozano baalt even verderop.

FOR-VOL | 89' DOELPUNT FORTUNA!

In Limburg is de wedstrijd inmiddels ook gespeeld. Halilovic maakt er 3-1 van.

HER-UTR | 45+6' DOELPUNT FC UTRECHT!

Vlak voor rust komt de ploeg van Jans op een 2-0 voorsprong. Jensen tikt een voorzet van Fraulo binnen.

HER-UTR | Waar het hart vol van is

Ron Jans werd deze week uit zijn sabbatical getrokken om FC Utrecht over te nemen. Tijd om een nieuw notitieblok te kopen had ie niet, maar gelukkig had hij nog wel een stapeltje FC Twente-papieren.

Ron Jans en zijn FC Twente-papiertje

PSV-NEC | De Jong laat Nilis achter zich

Met zijn twee doelpunten tegen NEC is Luuk de Jong weer wat opgeschoven op de topscorersranglijst aller tijden van PSV. De Jong heeft nu 112 treffers voor PSV gemaakt, twee meer dan de Belg Luc Nilis. Alleen Coen Dillen (119) en Willy van der Kuijlen (308) wisten vaker te scoren voor PSV.

Ziyech debuteert met doelpunt/assist

Verdienstelijke eerste minuten voor Hakim Ziyech bij Galatasaray. De oud-speler van Heerenveen, Twente en Ajax komt na de rust in het veld voor zijn nieuwe ploeg in de wedstrijd tegen Samsunspor. Even later haalt hij maar eens uit van ver en de bal valt hard in het doel. Icardi lijkt de bal nog even licht te raken met het hoofd, krijgt de goal ook op zijn naam, maar Ziyech viert zijn feestje.

Hakim Ziyech

FOR-VOL | 66' DOELPUNT FORTUNA!

Het gaat opeens echt heel hard, want in Sittard is de thuisploeg op voorsprong gekomen. Tijjani Noslin komt aanvliegen en kopt een voorzet van Cordoba kiezelhard binnen.

HER-UTR | 18' Sankoh doet een Henry'tje

Er gebeurt genoeg op de eredivisievelden, maar deze hadden jullie nog tegoed. Het was even feest in Almelo toen Sankoh de gelijkmaker leek binnen te werken, maar de Heracles-spits blijkt de bal met zijn het hand in het doel getikt te hebben.

PSV-NEC | 56' Lozano maakt rentree

De PSV-aanhang ging al uit zijn dak toen Hirving Lozano begon aan zijn warming-up, maar nu is het moment daar. Lang verlaat met een blessure het veld, dat zal minder fijn voelen voor PSV, maar de verloren zoon is terug.

FOR-VOL | DOELPUNT FORTUNA!

Özyakup heeft in Sittard beide ploegen weer op gelijke hoogte gebracht. Na een combinatie met Halilovic schiet hij oog in oog met keeper Backhaus knap raak. 1-1.

PSV-NEC | 48' DOELPUNT PSV!

En onbeholpen actie van Bart van Rooij op Noa Lang levert PSV een strafschop op. Cillessen staat de hele wedstrijd sterk te keepen, maar een penalty pakken lukt hem ook in deze vorm niet. Luuk de Jong maakt er 3-0 van.

PSV-NEC | 46' En doorrr...

Kans PSV, redding Cillessen. De tweede helft begint zoals bijna de hele eerste helft is verlopen. Dit keer is het Veerman die het met een lepe bal probeert.

HER-UTR | 9' Seuntjens op de lat!

Utrecht begint stormachtig in Almelo. Nu is het Seuntjens die keihard op de lat knalt. De Utrecht-supporters hebben nu al meer actie gezien in de eerste tien minuten dan in het hele seizoen tot nu toe.

PSV-NEC | De statistieken

De tweede helft gaat in Eindhoven zo beginnen, mooi moment om even de statistieken van de eerste helft er even bij te pakken. Die zijn indrukwekkend, tenminste, wanneer je PSV een warm hart toedraagt. De NEC-supporters moeten maar even wegkijken.

HER-UTR | 5' DOELPUNT FC UTRECHT!

Een heerlijke start voor Jans want zijn nieuwe ploeg staat binnen een mum van tijd op 1-0. De geheel vrijstaande Ole Romeny kan simpel binnenschieten na een voorzet van Seuntjens. Ondertussen rolt de bal weer in Sittard bij Fortuna-Volendam.

HER-UTR | Flink wat wijzigingen van Jans

Ron Jans laat zich meteen gelden bij Utrecht en voert meerdere wissels door ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord twee weken geleden. Mark van der Maarel keert terug in de basis ten koste van Sagnan. Lidberg en Toornstra zijn ook hun basisplaats kwijt.

HER-UTR | Opstellingen Heracles en Utrecht

• Heracles
    Opstelling Heracles
  • FC Utrecht
    Opstelling FC Utrecht

HER-UTR | 1' Aftrap, Jans debuteert

Maandag begon Ron Jans aan zijn klus als trainer van FC Utrecht, vandaag maakt hij zijn debuut.

PSV-NEC | 45+3' Rust

Jasper Cillessen was heel lang bezig uit te groeien tot man van de wedstrijd, maar binnen twee minuten was de wereld compleet anders voor de doelman van NEC. PSV op een meer dan verdiende voorsprong.

FOR-VOL | 45' Rust

Rust bij een rustige wedstrijd in Sittard. Volendam met de 1-0 voorsprong.

PSV-NEC | 38' DOELPUNT PSV!

En de tweede goal een minuut later. Na balverlies van Proper is het Veerman die Lang wegstuurt en Lang rondt het heerlijk met een wippertje af.

Noa Lang

PSV-NEC | 37' DOELPUNT PSV!

Luuk de Jong breekt de ban voor PSV. De spits kopt een hoekschop van Veerman binnen.

Luuk de Jong

FOR-VOL | 41' DOELPUNT FC VOLENDAM!

Een lekker goaltje van Kuol. De Australiër krult de bal schitterend in de kruising voor de 0-1.

PSV-NEC | Lang test Cillessen maar weer eens

Noa Lang verovert zelf de bal en gaat vervolgens richting het NEC-doel. Zijn schot spat op de vuisten van wie anders dan Cillessen uiteen.

VIT-RKC | 90+5' DOELPUNT RKC!

De beslissing is gevallen in Arnhem. Invaller Richonell Margaret knalt de 0-2 binnen in blessuretijd. Niet lang daarna is het einde wedstrijd.

PSV-NEC | 23' Hoezo?!

Het kan toch niet lang meer duren voordat PSV de 1-0 gaat maken? Zeker wanneer je ziet wat zojuist gebeurde. Bakayoko kopt op doel, Cillessen redt knap waarna De Jong via zijn scheenbeen de paal raakt. Daarna tikt Cillessen met een reflex de bal de doelmand uit.

VIT-RKC | 88' Kansjes over en weer

Mathijs Tielemans van Vitesse schiet maar net naast en daarna gaat aan de andere kant de bal via de paal net naast. Er zou zomaar nog wat kunnen gebeuren in Arnhem.

PSV-NEC | 19' Weer Cillessen

PSV is heel sterk begonnen aan deze pot. De Eindhovenaren zijn permanent op de NEC-helft te vinden en dat levert dit keer een kans op voor Saibari. Een hard schot in de korte hoek wordt door Cillessen en zijn schouder tot corner verwerkt.

VIT-RKC | 84' Wat kan Vitesse nog?

De slotfase bij Vitesse-RKC is inmiddels aangebroken, waar het nog altijd 0-1 is. RKC heeft nog niet kunnen profiteren van het numerieke overwicht, dus Vitesse blijft hopen op een puntje. Nog een kleine tien minuten te gaan.

PSV-NEC | 15' Cillessen!

Ramalho! Had ook de kop van deze post kunnen zijn. De Braziliaan komt aanvliegen en kopt een corner hard op doel. Jasper Cillessen weet met een fraaie reflex de nul voorlopig te houden.

PSV-NEC | 10' Bezoekers ontsnappen

Na een goede actie van Saibari is het Lang met de strakke voorzet. NEC mag van geluk spreken dat Verdonk de bal wegwerkt, ook al scheert ie vlak over de lat.

FOR-VOL | 18' Rustig begin

In Limburg nog geen goals voor Fortuna en Volendam ondanks wat kansjes voor de thuisploeg. Wel een gele kaart zojuist voor Mitchell Dijks na een stevige overtreding op Ould-Chikh.

PSV-NEC | 5' Lang laat zich zien

Noa Lang, sinds deze week ook rapper, laat meteen van zich horen. Eerst gaat hij bijna alleen op keeper Cillessen af, maar wordt hij op het laatste moment gestopt. Daarna een lekker fel duel met Brayann Pereira waarbij Lang de overtreding maakt.

PSV-NEC | 1' Aftrap!

In Eindhoven is PSV-NEC eindelijk begonnen. Voor de wedstrijd was er nog een bijzondere mijlpaal om te vieren. De club komt samen met hoofdsponsor Philips in het Guinness Book of Records.

Record voor PSV en Philips

VIT-RKC | 65' Geen doelpunt RKC

RKC denkt de 0-2 te kunnen vieren, maar daar steekt de grensrechter een stokje voor. Het was buitenspel. Toch lijkt het een kwestie van tijd voordat de Waalwijkers de tweede erin prikken.

FOR-VOL | 1' Aftrap

In Limburg is de derde wedstrijd van de avond inmiddels begonnen.

VIT-RKC | RODE KAART VITESSE!

Vitesse moet met een man minder op zoek naar de gelijkmaker. Die man minder is Manhoef, die op de voet van Oukili is gaan staan. Scheidsrechter Lindhout gaf eerst geel, maar na ingrijpen van de VAR werd het toch rood.

VIT-RKC | 46' Tweede helft

We gaan weer in de Gelredome. Beide ploegen komen ongewijzigd naar buiten.

VIT-RKC | 45' Rust

Even pauze in Arnhem, waar RKC op een verdiende 1-0 voorsprong staat.

VIT-RKC | 45' Wat een knal!

Hamulic haalt eventjes hard uit. Vaessen kan de kanonskogel van de Vitesse-man maar net uit zijn doel houden.

VIT-RKC | 39' DOELPUNT RKC!

De ban is gebroken in de Gelredome. Vitesse-keeper Room is eerst twee keer de reddende engel met schitterende saves, maar een minuut later ligt de bal er alsnog in. Het is Yassin Oukili die uiteindelijk, na slecht uitverdedigen van Vitesse, de 0-1 binnenknalt.

VIT-RKC | Nog weinig actie

Geen goals nog in Arnhem, waar de wedstrijd rustig voortkabbelt. Alhoewel, zojuist was het achterin bij RKC niet zo heel rustig want doelman Vaessen schold zijn eigen verdediger Lelieveld de huid vol.

FEY-HEE | Samenvatting

Nog even genieten van de galavoorstelling van Feyenoord?

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - sc Heerenveen

PSV-NEC | VARtraging

Klein beetje excuses voor de slechte woordgrap, maar PSV-NEC begint tien minuutjes later. De VAR heeft verbindingsproblemen.

VIT-RKC | 11' Vitesse ook gevaarlijk

Amine Boutrah straft bijna slecht uitverdedigen van RKC af. De Fransman ziet zijn schot in het zijnet komen. Zo in de beginfase is er een leuke open wedstrijd ontstaan.

VIT-RKC | 5' Eerste kans is voor RKC

RKC pikt de bal op na slordig balverlies van Vitesse. Daarna is het Bakkali die hard uithaalt en keeper Room flink op de proef stelt. Gelukkig voor de thuisploeg slaat de goalie de bal uit zijn doel.

VIT-RKC | 1' aftrap

De tweede wedstrijd van de avond is begonnen!

VIT-RKC | Opstelling RKC Waalwijk

Opstelling RKC Waalwijk

VIT-RKC | Opstelling Vitesse

Opstelling Vitesse

Het is vandaag de traditionele 'Airborne-wedstrijd' van Vitesse. In de wedstrijd die staat in het teken van de Slag om Arnhem in 1944 speelt Vitesse zoals altijd in een speciaal tenue.

FEY-HEE | 90+3' Afgelopen

Een sterke generale repetitie, om er maar eens een voetbalcliché in te gooien. Maar Feyenoord lijkt helemaal klaar voor het treffen met Celtic in de Champions League. Slot moet nog wel even puzzelen als het gaat om de spitspositie, maar met zeventien doelpunten in de afgelopen drie wedstrijden zit het met de aanvallende stootkracht van de Rotterdammers wel goed. Voor Heerenveen is het wonden likken en de blik snel op volgende week. Dan spelen de Friezen thuis tegen Excelsior.

Feyenoord mag, na het midweekse Europese tussendoortje, naar de Johan Cruijff-arena, waar een ontmoeting met de aartsrivaal op het programma staat.

FEY-HEE | 89' Feyenoord dringt nog altijd aan

De wedstrijd loopt richting de slotfase en Feyenoord blijft nog altijd op zoek naar goals. Slot heeft veel gewisseld, maar dat doet niets af aan de dominantie en dreiging van de thuisploeg. Bij Heerenveen snakken ze, waarschijnlijk al een tijdje, naar het eindsignaal.

FEY-HEE | 71' DOELPUNT FEYENOORD!

Ondrej Lingr staat net een minuut binnen de lijnen, maar ook de Tsjechische zomeraankoop heeft zijn eerste Feyenoord-doelpunt te pakken. Op aangeven van Minteh knalt hij vanuit een moeilijke positie keihard raak in de verre hoek. Dolgelukkig loopt Lingr daarna weg.

Ondrej Lingr is dolblij met zijn goal

FEY-HEE | 66' DOELPUNT FEYENOORD!

Minteh in de spits werpt meteen z'n vruchten af. De Gambiaan komt goed voor zijn man en tikt een voorzet van Paixao in de verre hoek. Feyenoord po 5-1.

Yakuba Minteh viert zijn treffer tegen Heerenveen

FEY-HEE | De blik kan op Celtic

Na zijn goal mag Giménez meteen gaan zitten. Twee wedstrijden met Mexico aan de andere kant van de wereld heeft er ingehakt en gezien de stand is de Mexicaan niet meer nodig. Het geeft Arne Slot de mogelijkheid te gaan kijken hoe zijn ploeg het spitsenprobleem tegen Celtic op moet gaan lossen. Giménez is geschorst voor de Champions League-wedstrijd van dinsdag en stand-in Ayase Ueda raakte onlangs geblesseerd.

Yakuba Minteh is erin gekomen voor de Mexicaan en staat nu in de spits.

FEY-HEE | 60' DOELPUNT FEYENOORD!

En Giménez heeft gevonden. Hartman komt door over de linkerkant, geeft voor en Giménez loopt binnen. Feyenoord domineert net zo als voor rust en geeft Heerenveen een duidelijk signaal. In De Kuip valt vandaag niks te halen.

FEY-HEE | 48' Giménez op zoek

Of het aan zijn jetlag ligt valt lastig te zeggen, maar het is nog niet de wedstrijd van Santiago Giménez. De spits werd tijdens de interlandperiode opgeroepen door Mexico, zou in wedstrijd als deze zijn doelpuntjes mee moeten pikken. De topscorer van de eredivisie met vijf doelpunten kopt nu op de lat.

FEY-HEE | 46' Tweede helft

Wat kan Heerenveen nog in deze wedstrijd? De Friezen, waar Djenahro Nunumete in het veld is gekomen voor Van Beek, zullen hopen op een snelle goal, maar Feyenoord heeft binnen een minuut al een aanval op de mat gelegd.

FEY-HEE | 45+1' Rust

Pauze in De Kuip. Feyenoord speelde Heerenveen lang van de mat, kwam heel snel op een 3-0 voorsprong, maar de Friezen zitten nog in de wedstrijd dankzij de goal van Olsson. Even vijftien minuten uitblazen.

FEY-HEE | 45' Eerste gele kaart Feyenoord dit seizoen

Hancko trekt aan de rem en trekt Nunnely naar het gras. De Slowaak krijgt geel. Dat is pas de eerste gele kaart voor de Rotterdammers dit seizoen, die in de eerste wedstrijd tegen Fortuna Bart Nieuwkoop wel rood zagen pakken.

FEY-HEE | 42' Feyenoord blijft domineren

En aanvallen. Als de Rotterdammers het vizier iets scherper hadden staan was er zeker een monsterscore gekomen vandaag. Nu zijn het Stengs en Ivanusec die kansrijk zijn.

FEY-HEE | 29' Giménez met de kans

Slordige opbouw bij Heerenveen, levensgrote kans voor Feyenoord. De kans lijkt heel groot dat we nog lang niet klaar zijn met doelpunten vandaag. Drie Feyenoorders weten nu echter niet te profiteren wanneer ze tegenover een Fries staan. Giménez wordt van de bal gegleden vlak voordat hij de 4-1 binnen kan schieten.

FEY-HEE | 24' DOELPUNT HEERENVEEN!

Qua doelpunten hoeft niemand zich te vervelen vandaag want Heerenveen doet wat terug. Olsson, de man van het eerste kansje, maakt er 3-1 van. De Zweed pikt de bal op, dribbelt langs Timber en prikt met een puntertje de bal achter Wellenreuther.

FEY-HEE | Feyenoord draait warm

Het swingt flink bij Feyenoord. De Rotterdammers spelen erg goed en leggen zo nu en dan schitterende aanvallen op de mat. Voorlopig is het een heerlijke voorbereiding op de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Celtic.

FEY-HEE | 18' DOELPUNT FEYENOORD!

Tien! Tien! Tien! Klinkt het in De Kuip. Na achttien minuten spelen ligt nummer drie er namelijk alweer in. Dit keer is het Igor Paixao die uithaalt van net buiten de zestien. Noppert is kansloos, 3-0 de stand.

FEY-HEE | 16' DOELPUNT FEYENOORD!

Het gaat opeens hard in De Kuip. Feyenoord komt op 2-0, tot afgrijzen van Heerenveen. Vooral de Friese verdediging heeft het moeilijk. Dit keer is het Wieffer die zonder aangepakt te worden zo door het centrum kan opstomen en alleen op Noppert af kan gaan. Als een koele topspits schiet hij de tweede van Feyenoord binnen.

FEY-HEE | 11' DOELPUNT FEYENOORD!

Luka Ivanusec, die twee weken geleden verdienstelijk debuteerde voor Feyenoord tegen Utrecht, maakt er 1-0 van. De Kroaat, tijdens de interlandperiode trefzeker voor zijn land, krijgt de bal op links aangespeeld, trekt naar binnen en schiet in de verre hoek raak.

FEY-HEE | 9' Kansje Heerenveen

Daar ging het even niet helemaal lekker in de Feyenoord-defensie. Wellenreuther bokst een bal weg, een die hij op het eerste gezicht ook op had kunnen rapen. Daarna kan Simon Olsson afdrukken. De Zweed ziet zijn schot net een metertje naast waaien. Feyenoord met het meeste balbezit, maar Heerenveen met het eerste kansje.

FEY-HEE | 1' Aftrap

De nummer vier van de eredivisie heeft afgetrapt tegen de nummer acht. De bal rolt in De Kuip!

FEY-HEE | Mooi moment voor Van Beek

Sven van Beek en Gernot Trauner

FEY-HEE | Opstelling Heerenveen, Van Beek in de basis

Opstelling sc Heerenveen

Hij speelde meer dan acht maanden niet vanwege een achillespeesblessure, maar Sven van Beek maakt uitgerekend tegen de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en jaren in het eerste speelde, zijn rentree in de eredivisie. De verdediger heeft van trainer Kees van Wonderen een basisplaats gekregen omdat Pawel Bochniewicz tijdens de training geblesseerd is geraakt.

Osame Sahraoui, voor het duel met Feyenoord nog onzeker, staat in de basis. Patrik Wålemark zit nog niet bij de selectie. De Feyenoord-huurling hoopt over één of twee weken aan te sluiten bij de selectie.

FEY-HEE | Opstelling Feyenoord

Opstelling Feyenoord

Hij verliet Oranje met een blessure, maar Lutsharel Geertruida kan vandaag gewoon in de basis starten tegen Heerenveen. Voor trainer Arne Slot maar goed ook, want back-up Bart Nieuwkoop is er vanwege een blessure vandaag niet bij. Verder speelt Feyenoord in dezelfde opstelling als twee weken geleden tegen FC Utrecht.

Trainer Hodgson onwel, mist duel van Crystal Palace

Trainer Roy Hodgson ontbreekt vandaag op de bank bij Crystal Palace. De 76-jarige coach is onwel geworden, meldt de club uit de Premier League die op bezoek gaat bij Aston Villa.

"Helaas werd Roy Hodgson eerder op de dag onwel en is hij niet op Villa Park", schrijft de Londense club op X, voorheen Twitter. "Roy heeft contact gehad met Paddy McCarthy, die de ploeg vandaag zal coachen. Hij wenst het team veel succes." Hodgson was onder meer vier jaar bondscoach van Engeland.

Crystal Palace, waar oud-Ajacied Jaïro Riedewald onder contract staat, kent een sterke seizoensstart. Na vier speelronden staat de ploeg zevende.

Italiaan Grosso nieuwe trainer Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft Fabio Grosso aangesteld als nieuwe coach. De Italiaan is de opvolger van voormalig Frans international Laurent Blanc, van wie afgelopen week "in goed overleg" afscheid werd genomen na een moeizame competitiestart. Blanc volgde een jaar geleden de ontslagen Peter Bosz op. Voormalig Italiaans international Grosso (45) heeft een verleden als speler bij Lyon.

Grosso debuteerde als hoofdtrainer in 2017 bij Bari. Daarna trainde hij achtereenvolgens Hellas Verona, Brescia, het Zwitserse FC Sion en Frosinone, waarmee hij dit jaar naar de Serie A promoveerde. Hij zat sinds de zomer zonder club.

Lyon wist slechts één punt te veroveren in de eerste vier competitieduels. De ploeg staat laatste in de Ligue 1.

Willem II vindt in Belg Maes nieuwe trainer

Willem II heeft Peter Maes aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 59-jarige Belg is de opvolger van Reinier Robbemond, die anderhalve week geleden na de nederlaag tegen NAC Breda (1-4) werd ontslagen. Maes tekende een contract tot de zomer van volgend jaar, zo meldt de Tilburgse voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie.

Oud-doelman Maes trainde in België tal van ploegen waaronder KV Mechelen, Lokeren en Racing Genk. Met die laatste twee clubs kwam hij uit in de Europa League, terwijl hij met Lokeren twee keer de Belgische beker won.

Maes was in België betrokken bij het fraudeonderzoek 'Propere Handen'. Hij trof inmiddels een schikking met de belastingdienst. "Daarmee heb ik afgelopen zomer een vervelende periode afgesloten."

FEY-HEE | Oud-Feyenoorder Van Beek terug bij Heerenveen

Sven van Beek kan vanmiddag spelen in de wedstrijd tegen Feyenoord. Van Beek, die zijn profloopbaan in Rotterdam begon, raakte in januari van dit jaar zwaar geblesseerd. Hij scheurde zijn achillespees af en heeft meer dan acht maanden niet gespeeld.

Vorige week maakte hij in oefenwedstrijden tegen FC Groningen en Heracles zijn rentree en nu zit hij bij de selectie.

FEY-HEE | Wat feitjes op een rij

Feyenoord won 18 van de 31 thuisduels met Heerenveen en verloor twee keer, voor het laatst in 2016. Vorig seizoen vielen er geen doelpunten in De Kuip.

Feyenoord (2 zeges, 2 keer gelijk) is nog ongeslagen dit seizoen. Heerenveen leed na 2 zeges 2 nederlagen en staat achtste.

Heerenveen-coach Kees van Wonderen won als Feyenoorder het landskampioenschap in 1999 en de UEFA Cup in 2002. Sven van Beek, ook voormalig Feyenoorder, staat na een langdurige blessure voor een rentree bij Heerenveen. Charlie Webster van Heerenveen is er niet bij. De middenvelder zit nog een schorsing uit naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Go Ahead Eagles.

Welkom!

Na de interlandbreak gaan we vandaag weer verder met de eredivisie. Speelronde vijf staat voor de deur en die begint in de Rotterdamse Kuip. Landskampioen Feyenoord neemt het om 16.30 uur op tegen sc Heerenveen.

Om 18.45 uur trappen Vitesse en RKC Waalwijk af in Arnhem en om 20.00 uur staan het twee wedstrijden op het programma. PSV ontvangt NEC en FC Volendam gaat op bezoek bij Fortuna Sittard.

Heracles Almelo en FC Utrecht besluiten de avond om 21.00 uur.