liveblog
NOS WielrennenAangepast

Italiaanse reus Milan wint sprint, Dekker heeft 'grote glimlach' na tweede plek in Giro

liveblog gesloten

A domani!

Morgen zijn we er weer met een liveblog. In de derde Giro-etappe wordt ook weer een sprint verwacht, maar de finale is wel een stuk lastiger dan de rit van vandaag. Een dag voor mannen als Mads Pedersen, Magnus Cort en Michael Matthews? Tot morgen!

Giro (m) - Dekker heeft 'grote glimlach' na zijn tweede plek

David Dekker verscheen na zijn tweede plaats met een grote glimlach voor de NOS-microfoon. Dekker moest vorig jaar vetrekken bij Jumbo-Visma en rijdt sinds dit jaar voor Arkéa-Samsic. Hij zei vooraf dat hij deze Giro op toptien-klasseringen in de sprintetappes zou mikken, maar dat hij nu al tweede wordt is al een enorme bonus.

"Verwachtingen had ik niet. Ik had er heel veel zin in, er was veel vertrouwen vanuit de ploeg", aldus Dekker. "Het begon heel goed, maar Milan was wel echt een stukje beter."

Dekker hoopt de Giro uit te rijden en zo veel mogelijk te kunnen sprinten. "Ik denk dat het in deze Giro best wel dicht bij elkaar ligt. Het kan ook zomaar anders zijn. Ik ga ervan genieten dat het vandaag goed ging en dat het een mooi resultaat was."

Giro (m) - Bekijk de samenvatting

Milan sprint naar eerste ritzege Giro, Dekker verrast met tweede plek

Giro (m) - Hoole toch niet helemaal oké

Daan Hoole heeft bij de valpartij toch wat schade opgelopen. Volgens de teamarts van Trek heeft hij een "ernstige kneuzing aan zijn rechterkuit". De ploeg hoopt dat hij morgen weer van start kan.

Giro (m) - Evenepoel houdt het roze

Remco Evenepoel had geen last van de valpartij en mag morgen ook weer starten in de roze leiderstrui.

"We zijn goed uit de problemen gebleven. Het was een nare valpartij, ik zag het gebeuren, maar gelukkig was ik er niet bij betrokken", reageerde hij.

Vuelta (v) - Van Vleuten dacht onderweg: 'Dit gaat heel moeilijk worden'

Terug naar eerder vanmiddag, naar de zinderende ontknoping van de Vuelta Femenina. Annemiek van Vleuten moest er diep, heel diep voor gaan om in haar laatste koersjaar de Spaanse rittenkoers te winnen. "Ik heb onderweg wel even gedacht: dat gaat moeilijk worden!", moest de winnares na afloop dan ook toegeven.

Demi Vollering deed er op de monsterlijke klim naar Lagos de Covadonga alles aan om Van Vleuten op het laatste moment nog uit het rood te rijden, maar ze kwam 9 seconden tekort. Vollering was er na afloop nuchter over. "Best zuur natuurlijk, maar ik heb alles gegeven en kan dus niet ontevreden zijn."

Bekijk de interviews met Van Vleuten en Vollering hieronder.

Vuelta-winnares Van Vleuten dacht onderweg: 'Dat gaat moeilijk worden!'
Vollering wint Vuelta net niet: 'Heb alles gegeven, dus kan niet ontevreden zijn'

Giro (m) - Geoghegan Hart verliest tijd door val

In de officiële rituitslag zien we welke renners er tijd hebben verloren door de valpartij op 3,5 kilometer op van de finish. Daar zitten wel een paar klassementsrenners bij: Tao Geoghegan Hart, de Girowinnaar van 2020, kwam op 19 seconden binnen en zakte van de vijfde naar de negende plaats in het klassement. Brandon McNulty verloor 12 tellen, Thymen Arensman kreeg 31 seconden aan zijn broek door de val.

Ook Mads Pedersen en Mark Cavendish hadden last van de valpartij, waardoor zij niet konden meesprinten.

Giro (m) - Italiaans feestje na de finish

Giro (m) - Hoole is oké

Hoole ging in de valpartij op 3,5 kilometer van de streep tegen het asfalt. De renner van Trek, die eigenlijk de sprint voor Mads Pedersen aan had moeten trekken, heeft daar geen serieuze schade bij opgelopen. Dat meldt zijn ploeg op twitter. "Hier is onze grote Daan bij de finish."

Giro (m) - Verrassende winnaar

Eerlijk is eerlijk: we hadden Jonathan Milan wel genoemd als een van de kanshebbers in de sprint, maar hij werd niet tot de topfavorieten gerekend.

De 22-jarige Italiaan kennen we vooral van de baan: bij de Olympische Spelen van Tokio veroverde hij samen met onder anderen Filippo Ganna goud op de ploegenachtervolging. Milan is ook de regerend Europees kampioen op de individuele achtervolging.

Dat hij ook kan sprinten, was wel bekend. In januari versloeg hij Dylan Groenewegen nog in de Saudi Tour. De grote Milan (1,94 meter) maakt deze Giro zijn debuut in een grote ronde.

Jonathan Milan na zijn overwinning op de individuele achtervolging bij de EK baanwielrennen dit jaar

Giro (m) - De toptien

Giro (m) - Milan wint de massasprint, Dekker knap tweede

De Italiaan Jonathan Milan wint de eerste sprint in de Giro d'Italia! David Dekker is de verrassende nummer twee.

Ramon Sinkeldam zette zijn ploeggenoot Kaden Groves - vooraf een van de favorieten - perfect af. Groves kwam net tekort en eindigde als derde.

Jonathan Milan wint de tweede etappe van de Giro

Giro (m) - 2 km - Kijken naar de sprint

Na de valpartij is er nog maar een half pelotonnetje over. Nu komt er een cruciaal moment, de rotonde die de renners voor driekwart moeten nemen. We gaan kijken naar de sprint.

Giro (m) - 3,5 km - Valpartij!

Ai, een flinke valpartij vooraan in het peloton. Daan Hoole, die de sprint voor Mads Pedersen moest aantrekken, gaat over de kop. Evenepoel en Roglic zaten er net voor. We gaan zo de schade opmaken. Eerst sprinten!

Giro (m) - 5 km - Spanning stijgt

Het tempo ligt hoog, de renners naderen finishplaats San Salvo. Op het laatste rechte stuk hebben de renners de wind vol tegen.

Giro (m) - 10 km - Op wie gaan we letten?

Op wie gaan we straks letten in de sprint?

Een paar namen: Fernando Gaviria (Movistar), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), Mark Cavendish (Astana), Mads Pedersen (Trek), Alberto Dainese (DSM), David Dekker (Arkéa-Samsic), Pascal Ackermann (UAE), Jonathan Milan (Bahrain), Michael Matthews (Jayco-AlUla), Simone Consonni (Cofidis).

Giro (m) - 15 km - Klassementsrenners naar voren

Het wordt dringen vooraan in het peloton, want dit is het moment waarop de klassementsrenners ook graag van voren willen zitten. Soudal Quick-Step brengt rozetruidrager Evenepoel naar voren, Jumbo-Visma houdt Roglic met vijf man vooraan. Alles om uit de problemen te blijven in de meestal hectische sprintfinale.

Giro (m) - 27 km - Rotonde in de finale

De renners rijden nu langs de Adriatische kust naar finishplaats San Salvo. Op 1,4 kilometer volgt nog een lastige hindernis, want daar moeten ze op hoge snelheid een rotonde voor driekwart nemen. Na een laatste bocht is het de laatste kilometer rechtdoor naar de finish, over een brede weg. Alle seinen staan daar op groen voor een massasprint.

Giro (m) - 35 km - Kopgroep ingelopen

Vroege vluchters Champion, Gandin en Bais zijn bijgehaald door het peloton. Op naar de eerste massasprint in deze Giro?

Giro (m) - 42 km - Sprintersploegen op kop

Op kop van het peloton zien we afwisselend renners van Movistar (voor Fernando Gaviria), Alpecin-Deceuninck (voor Kaden Groves), Trek (voor Mads Pedersen) en DSM (voor Alberto Dainese). Dat zijn dan ook de kanshebbers voor de ritzege vandaag, al zouden we Dainese eerder een outsider noemen.

De Nederlandse topsprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen ontbreken in de Giro, maar er is wel een andere Nederlander die zich wil mengen in de sprint: David Dekker. Hij rijdt sinds dit jaar voor Arkéa-Samsic en mikt deze Giro op toptien-klasseringen in de sprintetappes.

De beste klassering van Dekker dit seizoen: een tweede plaats in de Ronde van Oman

Giro (m) - 51 km - Nog drie vluchters over

Van de vijf vroege vluchters zijn er nu nog drie over: Thomas Champion (Cofidis), Mattia Bais (Eolo-Kometa) en Stefano Gandin (Team Corratec). Het drietal heeft nog een half minuutje voorsprong.

Paul Lapeira (AG2R) heeft de groep net als laatste laten gaan; hij heeft met de blauwe bergtrui zijn buit al binnen.

Giro (m) - Evenepoel ontspannen

Remco Evenepoel had zich voorgenomen om vandaag goed te genieten van zijn eerste dag in de roze leiderstrui. Dat lijkt tot nu toe wel te lukken. Er wordt nog niet hard gereden in het peloton, waardoor de 23-jarige Belg zelfs even tijd had om zijn partner - met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte - gedag te zeggen.

Remco Evenepoel groet zijn vrouw op zijn eerste dag in de roze trui

Giro (m) - 66 km - Nieuwe bergkoning

Terug naar de Giro, waar we een nieuwe bergkoning hebben.

Paul Lapeira won op de top van de tweede klim (vierde categorie) het sprintje van zijn landgenoot Thomas Champion. De Fransman van AG2R mag dus morgen van start in de blauwe bergtrui.

De voorsprong van de vijf koplopers is inmiddels wel teruggelopen naar 1.20.

Vuelta (v) - Bekijk de ontknoping van de Vuelta Femenina

De zinderende ontknoping van de Vuelta: Van Vleuten houdt stand tegen Vollering

Vuelta (v) - Het eindklassement

Gaia Realini eindigt na haar sterke optreden in de slotrit als derde in het klassement. De Italiaanse verwijst Riejanne Markus daarmee naar de vierde plaats.

VAN VLEUTEN WINT DE VUELTA FEMENINA

Van Vleuten redt het net! Ze komt 56 seconden na Vollering over de streep en wint de Vuelta Femenina met een voorsprong van 9 seconden in het eindklassement.

Demi Vollering moet genoegen nemen met de tweede plaats.

Vuelta (v) - Vollering wint de rit!

Demi Vollering wint de slotrit op Lagos de Covadonga, in de mist! Maar wint ze ook het eindklassement? Het is wachten op Van Vleuten.

Gaia Realini eindigt als tweede in de etappe.

Vuelta (v) - 2,5 km - Van Vleuten op 30 seconden

Het verschil tussen Vollering en Van Vleuten is nu 32 seconden. Als Van Vleuten het verschil binnen een minuut en 11 seconden weet te houden, wint ze de Vuelta. Wat een prachtig duel!

Vuelta (v) - 5 km - Van Vleuten moet Vollering laten gaan

Van Vleuten moet passen! Vollering en Realini nemen snel afstand van de rodetruidraagster. Het gat is nu 14 seconden, Vollering moet 1.11 goedmaken op Van Vleuten om de Vuelta Femenina te winnen. Op de streep zijn ook nog 10, 6 en 4 bonificatieseconden te verdienen.

Vuelta (v) - 6 km - Realini schakelt mis

Oef, Gaia Realini schakelt mis en moet van haar fiets. De renster van Trek, die het tempo van Vollering en Van Vleuten nog goed kon volgen, wordt weer op gang geholpen door een paar toeschouwers. Muzic heeft het drietal laten gaan.

De verschillen in het klassement tussen de drie vrouwen vooraan:

Tijdsverschillen drie koplopers

1. Annemiek van Vleuten
2. Demi Vollering +1.11
12. Gaia Realini +3.28

Vuelta (v) - 8 km - Van Vleuten rijdt door

Er lijkt echt iets met het materiaal van Van Vleuten aan de hand te zijn. Maar van fiets wisselen is niet erg handig op de steile klim, dus ze rijdt door.

Ondertussen rijdt Vollering ook hard door op kop. Alleen Van Vleuten, Gaia Realini en Evita Muzic zitten nog in haar wiel. Riejanne Markus, de nummer 3 in het klassement, heeft het groepje moeten laten gaan.

Vuelta (v) - 10 km - Vollering op kop, Van Vleuten kijkt naar fiets

Daar komt Vollering. Ze neemt de kop en verhoogt langzaam maar zeker het tempo. De nummer twee in het klassement komt niet uit het zadel, maar blijft stoïcijns doortrappen, zoals we haar kennen.

Annemiek van Vleuten zit in haar wiel, maar we zagen haar net wel een paar keer in de communicatie praten. Ze keek ook een paar keer naar haar achterband. Zou ze materiaalpech hebben?

Vuelta (v) - Vos stelt groene trui veilig

Bij de laatste tussensprint was Marianne Vos alert. Ze won het sprintje in het peloton en greep zo de 15 punten, achter de ontsnapte Niewiadoma en Reusser. Vos had al een straatlengte voorsprong in het klassement, maar nu is ze ook echt zeker van de groene trui.

Vos won deze Vuelta twee ritten en droeg drie dagen de rode leiderstrui.

Giro (m) - 119 km - Bergpunten voor Lapeira

Paul Lapeira is als eerste boven op het eerste klimmetje van de vierde categorie. De Fransman van AG2R verdient daarmee 3 punten voor het bergklassement, waardoor hij nu op gelijke hoogte staat met de huidige 'bergkoning', Tao Geoghegan Hart.

Over 45 kilometer zijn er nog maximaal 3 bergpunten te verdienen.

Vuelta (v) - 30 km - Reusser en Niewiadoma vooruit

In de afdaling van de Collada Moandi zijn twee rensters weggereden. Marlen Reusser, ploeggenote van Demi Vollering bij SD Worx, is er samen met Kasia Niewiadoma (Canyon-Sram) vandoor.

Het duo heeft een voorsprong van ruim een minuut op de groep met Van Vleuten en Vollering. Reusser kan zelfs gevaarlijk worden voor het klassement, want de Zwitserse tijdritspecialiste staat op 2.11 van Van Vleuten.

Giro (m) - 133 km - Sprintersploegen controleren

Vooralsnog verloopt de vlakke rit in de Giro volgens vertrouwd recept: de ploegen met een kanshebber in de sprint zorgen ervoor dat de koplopers niet al te ver uitlopen. De voorsprong van het vijftal is gehalveerd naar iets minder dan 2 minuten.

Vuelta (v) - Het klassement in de Vuelta

Hoe staat het ervoor in het klassement? Van Vleuten en Vollering lijken de voornaamste kanshebbers, met het oog op de loodzware slotklim.

Ook Gaia Realini, de jonge ritwinnares van gisteren, zou goed mee moeten kunnen op Lagos de Covadonga. Zij heeft alleen wel erg veel goed te maken: 3.28.

Klassement voor de laatste etappe

1. Annemiek van Vleuten (Movistar)
2. Demi Vollering (SD Worx) +1.11
3. Riejanne Markus (Jumbo-Visma) +1.23
4. Juliette Labous (DSM) +1.58
5. Marlen Reusser (SD Worx) +2.11

Vuelta (v) - Kijk nu live naar de ontknoping

De ontknoping van de Vuelta Femenina is vanaf nu ook live te zien via deze livestream. De finale is straks ook op NPO 1 te zien. Het commentaar is van Andries Lamain en Roxane Knetemann.

Vuelta (v) - 47 km - SD Worx begint al vroeg

SD Worx, de getergde ploeg van Vollering, bepaalt met drie rensters op kop het tempo op de Collada Moandi (tweede categorie). En dat tempo is pittig: er zijn nu nog maar 18 rensters over in de eerste groep.

Profiel slotrit Vuelta Femenina

Vuelta (v) - 51 km - Kopgroep teruggepakt

Koplopers Verhulst, Hammes en Pompanon zijn teruggepakt door het al flink uitgedunde peloton. Er zijn nog 44 rensters over in de eerste groep, die net is begonnen aan de eerste beklimming van de dag.

Giro (m) - Sinkeldam werkt voor het eerst met Groves: 'Een dingetje'

Ramon Sinkeldam werkte de laatste jaren steevast samen met sprinter Arnaud Démare. Bij zijn nieuwe ploeg Alpecin-Deceuninck werkt hij vandaag voor het eerst met Kaden Groves, een van de kanshebbers voor de ritzege. De ervaren sprintaantrekker verwacht dat het vandaag een sprint wordt. "Er zijn best wat kanshebbers hier. Geen uitgesproken topsprinters als Jakobsen of Groenewegen. Maar alsnog zijn er heel wat rappe mannen die hier kunnen winnen."

Groves hoort ook bij die rappe mannen. Vorig jaar won hij een sprint in de Vuelta en eind maart boekte hij twee zeges in de Ronde van Catalonië. Aan Sinkeldam de taak om de Australiër goed af te zetten in de finale. "Ik moet zeggen voor het eerst met hem ga koersen, dat is wel een dingetje. Dat maakt het er niet makkelijker op."

Bekijk het interview met Sinkeldam:

Sinkeldam moet sprinter Groves voor het eerst afzetten in Giro: 'Wel een dingetje'

Vuelta (v) - 64 km - Drie koplopers, olympisch kampioene achtervolgt

Al vroeg in de etappe zijn drie rensters ontsnapt uit het peloton: Gladys Verhulst (FDJ), Kathrin Hammes (EF) en Margot Pompanon (St Michel) hebben een voorsprong van bijna een minuut op de groep met Van Vleuten en Vollering.

Anna Kiesenhofer, de olympisch kampioene op de weg, probeert in haar eentje de oversteek te maken.

Vuelta (v) - Nog steeds balende Vollering: 'Ben klaar voor de strijd'

Na een nachtje slapen baalt Demi Vollering er nog steeds van dat haar concurrenten gisteren hard doorreden terwijl zij gestopt was voor een plaspauze. "Het is nog steeds even pijnlijk natuurlijk. We voelden ons allemaal een beetje voor paal gezet, we zijn er allemaal niet blij mee."

Van Vleuten verklaarde dat haar ploeg al van plan was om het peloton in waaiers te trekken, maar dat gelooft Vollering niet. "We hebben er nog eens naar gekeken. De wind stond op de kop. Normaal rijd je dan breed over de weg. De enige reden die zij hadden om door te rijden, was om ons niet terug te laten komen."

Om de Vuelta nog te kunnen winnen, moet Vollering 1 minuut en 11 seconden goedmaken op Van Vleuten. Kan dat? "Het is pas over na de finish. Ik blijf zeker geloven en ik ben klaar voor de strijd. Ik hoop dat de sterkste wint vandaag."

Vollering baalt nog steeds van nederlaag na plaspauze: 'Voelden ons voor paal gezet'

Giro (m) - 176 km - Vijf koplopers, vier minuten

Alessandro Verre (Arkéa Samsic) heeft de oversteek gemaakt naar de vier vroege vluchters. In het peloton doen ze het nog even rustig aan, waardoor de voorsprong van het vijftal al snel is opgelopen naar ruim vier minuten.

Giro (m) - Hoole aan de bak voor kanshebber Pedersen

Daan Hoole was gisteren de beste Nederlander in de openingstijdrit. Hij startte een minuut voor winnaar Remco Evenepoel, die hij met flinke snelheid voorbij zag stuiven. "Je houdt er een beetje rekening mee, maar het heeft me niet heel veel beïnvloed. Op zich was ik best tevreden. Het ging goed, maar het niveau is heel hoog."

Vandaag moet Hoole aan de bak voor zijn ploeggenoot Mads Pedersen. De Deen van Trek is een van de kanshebbers voor de ritzege vandaag, want hij heeft een goede sprint in de benen. "Met Mads hebben we echt iemand die kan winnen vandaag. Een mooie kans voor ons. We gaan er alles aan doen."

Hoole verwacht wel dat het een sprint wordt vandaag. "De start is best lastig. Maar de kans is groot dat het een sprint wordt."

Bekijk het interview met Hoole:

Hoole moet rappe Pedersen afzetten op 500 meter: 'Kunnen iets moois doen'

Vuelta (v) - Finish op klim van buitencategorie

Ook in Spanje zijn de rensters vertrokken. Wat staat de vrouwen in de Vuelta Femenina vandaag te wachten?

De slotrit gaat van Pola de Siero naar Lagos de Covadonga over 93,7 kilometer. Na een vlakke aanloop moeten de rensters eerst een berg van de tweede categorie over.

De laatste 12,5 kilometer zullen de zwaarste van de hele Vuelta worden. De legendarische, loodzware klim naar Lagos de Covadonga heeft een gemiddelde stijgingspercentage van 6,9, maar erg gelijkmatig is de klim niet. De eerste 7 kilometer loopt de weg met zo'n 10 procent omhoog en er zitten ook stukken van bijna 20% in.

Profiel slotrit Vuelta Femenina

Giro (m) - Start!

De tweede etappe in de Giro d'Italia, de eerste rit in lijn, is begonnen.

Van een strijd om een plekje in de kopgroep is geen sprake. Vier renners hebben er wel zin in: Thomas Champion (Cofidis), Mattia Bais (Eolo-Kometa), Stefano Gandin (Corratec-Selle Italia) en Paul Lapeira (AG2R-Citroën) mogen meteen na het startsein wegrijden.

Alessandro Verre (Arkéa Samsic) was net te laat. De Italiaan probeert in zijn eentje de oversteek te maken.

Giro (m) - Geoghegan Hart in blauwe trui

Remco Evenepoel gaat uiteraard van start in de roze leiderstrui. De Belg staat ook aan de leiding in het puntenklassement en het jongerenklassement.

De blauwe bergtrui hangt om de schouders van Tao Geoghegan Hart. Gisteren kreeg Brandon McNulty de bergtrui uitgereikt, maar dat bleek onterecht. De organisatie heeft de tijden op de klim van gisteren nog eens goed bekeken en kwam tot de conclusie dat de Girowinnaar van 2020 daar de snelste tijd heeft geklokt.

Giro (m) - Aandacht voor de sprinters

Bij de start van de Giro is er vooral aandacht voor de snelle mannen. De rit van 202 kilometer begint wat heuvelachtig, maar de finish is vlak.

De absolute sprinttop is niet aanwezig in deze Giro. Kanshebbers voor de ritzege vandaag zijn mannen als Fernando Gaviria, Mads Pedersen, Kaden Groves, Pascal Ackermann en Simone Consonni.

En laten we Mark Cavendish vooral niet vergeten. De 36-jarige levende sprintlegende rijdt voor zijn nieuwe ploeg Astana zijn 22ste ronde. Zou hij zijn 162ste overwinning in zijn loopbaan kunnen boeken?

Het profiel van de tweede rit in de Giro d'Italia

Giro (m) - Duimpje omhoog

Vandaag is de dag waar Belgische wielerfans maar liefst 22 jaar op hebben gewacht. Voor het eerst sinds 2001 draagt een Belgische renner het roze in de Ronde van Italië.

Vincenzo Nibali, de laatste Italiaanse winnaar van de Giro in 2016, keurt het goed.

Giro (m) - Kijk de samenvatting van de openingstijdrit hier terug

Op de eerste dag van de Giro was Remco Evenepoel de grote man. De Belg won de gisteren openingstijdrit met overmacht en pakte veel tijd op zijn concurrenten voor het klassement. Primoz Roglic kijkt bijvoorbeeld al tegen een achterstand van 43 seconden aan.

Bekijk de samenvatting:

Evenepoel pakt roze trui na sterke openingstijdrit, Roglic verliest 43 seconden

Vuelta (v) - Dit gebeurde er gisteren

Het was gisteren een enerverende dag in de Vuelta Femenina. Annemiek van Vleuten profiteerde van een ongelukkig getimede plaspauze van Vollering en nam de leiderstrui over van haar landgenote.

Vollering was na de rit verbolgen. Ze verloor uiteindelijk ruim een minuut op Van Vleuten. "Als je het zo wil doen...", zei de kopvrouw met trillende stem.

Bekijk de samenvatting en de reacties van Vollering en Van Vleuten:

Start- en finishtijden

De tweede Giro-etappe begint om 12.30 uur in Teramo, een stad in de Italiaanse Abruzzen. De finish in San Salvo wordt rond 17.00 uur verwacht.

In de Vuelta stappen de vrouwen om 12.40 uur op in Pola de Siero in Asturië. De aankomst op de loodzware klim Lagos de Covadonga wordt rond 15.30 uur verwacht.

Buongiorno!

Welkom bij het liveblog. We richten onze blik vandaag niet alleen op Italië, waar de tweede Giro-etappe op het programma staat, maar zeker ook op Spanje.

De Vuelta Femenina wordt vanmiddag namelijk beslist op Lagos de Covadonga. Annemiek van Vleuten heeft een ruime minuut voorsprong op Demi Vollering, maar de kopvrouw van SD Worx is getergd na de rit van gisteren. Er wordt dus vuurwerk verwacht in het noorden van Spanje.

Vamos!

Annemiek van Vleuten voor de NOS-microfoon