liveblog
NOS VoetbalAangepast

Utrecht wint in en tegen Groningen door winnende goal Dost • PEC promoveert niet

In dit blog blikken we vooruit op het voetbalweekend en houden we je op de hoogte van het belangrijkste voetbalnieuws en de gebeurtenissen op de verschillende velden.

Wil je automatische updates op je smartphone ontvangen bij een nieuwe post in dit blog? Klik dan op het belletje.


De voetbalavond zit erop

De blogger houdt het voor gezien. Tenminste, voor vanavond dan. Morgen gaat de eredivisie om 18.45 uur verder met de wedstrijd tussen Vitesse en Go Ahead Eagles. Om 20.00 uur speelt PSV tegen Vitesse en AZ tegen Sparta Rotterdam.

Om 21.00 neemt Heerenveen het in eigen huis op tegen FC Volendam. Deze wedstrijden zijn uiteraard ook weer via het liveblog te volgen. Dit geldt ook voor al het andere belangwekkende voetbalnieuws. Welterusten en tot morgen!

Positieve geluiden vanuit het Nederlandse kamp na nederlaag

Hoewel er een nederlaag werd geleden tegen Duitsland, staan de gezichten bij het kamp van de Nederlandse voetbalvrouwen niet op onweer.

Stefanie van der Gragt is blij met haar 100ste interland, Lineth Beerensteyn krijgt ondanks haar gemiste kansen steun en bondscoach Andries Jonker is blij dat er speelsters aan het aanhaken zijn. "Ik denk dat we een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld."

Samenvatting Nederland - Duitsland

Bekijk de samenvatting van het oefenduel tussen de Oranjevrouwen en Duitsland

Samenvatting FC Groningen - FC Utrecht

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - FC Utrecht

Reactie KNVB-directeur Van Leeuwen

KNVB-directeur Marianne van Leeuwen reageerde eerder vandaag op de gebeurtenissen van eerder deze week bij de Klassieker in de Kuip. Ze benadrukt het belang van de digitale meldplicht.

KNVB-directeur Van Leeuwen: 'Digitale meldplicht heel belangrijk in handhaving'

Er is ook gevoetbald in Italië

Serie A-koploper Napoli heeft in de jacht op zijn eerste landstitel sinds 1990 (toen met Diego Maradona) met 2-1 gewonnen bij laagvlieger Lecce.

De voorsprong op nummer twee Lazio Roma is met nog negen wedstrijden te gaan negentien punten. Lazio heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Eerder op de dag speelde Internazionale met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis teleurstellend met 1-1 gelijk bij nummer vijftien Salernitana. Het is al het vierde puntenverlies op rij voor de club uit Milaan na nederlagen tegen Spezia, Juventus en Fiorentina.

PEC Zwolle moet feest uitstellen

PEC Zwolle moet het promotiefeest in ieder geval tot volgende week uitstellen. De ploeg van Dick Schreuder verloor in Brabant met 4-2 van FC Eindhoven. Nummer drie Almere City boekte een overwinning op Jong AZ (2-1).

De Graafschap wint in een doelpuntrijk duel met 5-3 van nummer twee Heracles Almelo.

Weer een nederlaag voor Groningen

FC Groningen weet voor de zoveelste keer dit seizoen niet te winnen. In een uitverkocht huis is Utrecht te sterk (1-2). Degradatie komt met rasse schreden dichterbij voor de Groningers.

De supporters van Groningen lieten zich vanavond wel van hun beste kant zien.

GRO - UTR | 90+6 Wedstrijd nog bezig

Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar raakt geblesseerd aan zijn hoofd en de wedstrijd is dus nog steeds aan de gang.

GRO - UTR (1-2)

GRO - UTR | 90+2' Groningen begint aan slotoffensief

Scheidrechter Jeroen Manschot en zijn team trekken er vijf minuten blessuretijd bij. Groningen pompt de ballen naar voren. Misschien iets te laat, want in de eerste minuten na het tegendoelpunt van Bas Dost leek Groningen geknakt.

Oranje lijdt nederlaag tegen Duitsland

De Nederlanse voetbalvrouwen gaan in de oefenwedstrijd tegen Duitsland ten onder (0-1). Nederland speelde vrij aardig en kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren, maar het vizier stond niet op scherp.

NED - DUI | 90' Vijf minuten blessuretijd

Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola stonden allebei een aantal keren in kansrijke positie, maar kwamen niet tot scoren. Freigang schoot voor Duitsland op de paal. Misschien gaat het in de laatste vijf minuten gebeuren voor Oranje. Stefanie van der Gragt moet fungeren als breekijzer.

NED - DUI (0-1)

GRO-UTR | DOELPUNT UTRECHT

Invaller Bas Dost krijgt de bal voor voeten en tikt binnen. Het is geen onverdiend doelpunt.

GRO - UTR (1-2)

NED - DUI | 80' Nederland zet de boel nog niet onder druk

Er kan niet bepaald gezegd worden dat Nederland op jacht is naar de gelijkmaker. Duitsland is nog het gevaarlijkst. Oranje mag blij zijn dat Daphne van Domselaar op staat te letten.

NED - DUI (0-1)

GRO - UTR | 71' Ramselaar op de kruising

Bart Ramselaar schiet de bal op maar niet in de kruising en dus blijft het 1-1. Groningen is zeker niet kansloos, maar Utrecht krijgt de grootste kansen.

GRO - UTR (1-1)

GRO - UTR | 68' Negende wissel een feit

Met nog meer dan twintig minuten te spelen is er al negen keer gewisseld. Iets wat voor de coronapandemie ondenkbaar was. Bij Groningen komt Elvis Manu binnen de lijnen voor Daleho Irandust. Bij Utrecht komt Hidde ter Avest voor Sean Klaiber en Bas Dost voor Tasos Douvikas.

GRO - UTR (1-1)

NED - DUI | 65' Duitsland niet in problemen na doelpunt

Duitsland houdt Nederland na het doelpunt nog aardig in bedwang. Kijken of Nederland in het laatste kwart van de wedstrijd nog wat kan forceren.

Aan de supporters in het uitverkochte stadion van Fortuna Sittard zal het niet liggen...

GRO - UTR | 52' Eerste minuten tweede helft rommelig, maar vermakelijk

FC Utrecht kreeg vlak na rust een grote kans via Victor Jensen. Hij schoot voorlangs. FC Groningen legt ook veel energie in de wedstrijd.

De Groningers doen dat met Damil Dankerlui en Florian Krüger in plaats van Liam van Gelderen en Tomas Suslov. Deze wissels vonden plaats in de rust, waardoor er nu al zes keer gewisseld is.

GRO - UTR (1-1)

NED - DUI | 53' DOELPUNT DUITSLAND

Waar Nederland verzuimt om op voorsprong te komen, maakt Duitsland wel een Tor. Sydney Lohmann kopt raak.

NED - DUI (0-1)

PEC niet op promotiekoers

Als het zo blijft dan moet PEC Zwolle het promotiefeest nog even uitstellen. PEC en FC Eindhoven houden elkaar in evenwicht (2-2), terwijl Almere City op voorsprong staat tegen Jong AZ (2-1).

Wil PEC vanavond een feestje vieren dan het zelf winnen en Almere City verliezen.

NED - DUI | 46' Weer kans voor Nederland en Beerensteyn

Ook in de tweede helft blijven de kansen zich opstapelen voor Nederland en Lineth Beerensteyn. Ze moet scoren, maar mist. In de rebound schiet Van de Donk op de paal.

Eerste helft Groningen - Utrecht 'eindelijk' afgelopen

Door de vele blessures trok scheidsrechter Jeroen Manschot er tien minuten extra tijd bij. Daarom is de eerste helft nu pas afgelopen. Als de tweede helft er net zo uit gaat zien als de blessuretijd, dan belooft het tweede bedrijf een spektakel te worden.

GRO - UTR (1-1)

GRO - UTR | 45+10 DOELPUNT GRONINGEN

Diep in blessuretijd van de eerste helft maakt Groningen de gelijkmaker. Oliver Antman schiet de bal via Nick Viergever binnen. Na het doelpunt vloog het bier door de lucht, maar daar lijdt de sfeer niet onder.

GRO - UTR (1-1)

GRO - UTR | 45+7 DOELPUNT UTRECHT

Daar is de topscorer van de eredivisie weer. Tasos Douvikas wipt de bal langs Groningen-doelman Michael Verrips. Utrecht staat dus voor, terwijl dit helemaal niet in lijn met het spelbeeld is.

Groningen kreeg even daarvoor een grote kans via Ricardo Pepi.

GRO - UTR (0-1)

Helmond Sport - MVV weer hervat

De rust is weer teruggekeerd in Helmond en dus zijn Helmond Sport en MVV zijn alweer bijna tien minuten aan het voetballen.

Nederland en Duitsland gaan rusten

De eerste helft bij de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland zit erop. Vlak voor rust kreeg Nederland nog een aantal grote kansen. Lieke Martens, Lineth Beerensteyn en Daniëlle van de Donk konden de score openen, maar verzuimden dit te te doen. De brilstand staat in Sittard dus nog steeds op het bord.

GRO - UTR | 40' Slagveld zonder dat het grimmig is

Na het uitvallen van Othman Boussaid en Ramon Hendriks raken ook Groningen-verdediger Jetro Willems en Taylor Booth (Utrecht) geblesseerd. Willems heeft last van zijn hamstring en wordt afgelost door Laros Duarte. Booth bloed aan zijn hoofd. Victor Jensen vervangt hem.

GRO - UTR (0-0)

NED-DUI | 31' Kansen voor Nederland en Duitsland

Ondertussen worden er in de vrouweninterland de eerste serieuze kansen gecreëerd. Lineth Beerensteyn gaat voor Nederland alleen op de Duitse goalie Merle Frohms af, maar mist. Een minuut later krijgt de Duitse Tabea Wassmuth een grote kans. Ook zij spring slordig om met de mogelijkheid en dus is er nog steeds niet gescoord.

NED - DUI (0-0)

MVV-verdediger doet 'John de Wolfje'

Matteo Waem, verdediger van MVV, doet John de Wolf na en roept het eigen publiek op om zich te gedragen.

Helmond Sport - MVV stilgelegd

In de Keuken Kampioen Divisie is de wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV stilgelegd omdat de supporters uit Maastricht vuurwerk op het veld hebben gegooid. Door de verscherpte maatregelen van de KNVB, die gisteren zijn ingevoerd, gaan spelers en scheidsrechter meteen naar binnen.

Helmond Sport - MVV

GRO-UTR | 28' Heftig moment voor Hendriks

Ramon Hendriks verlaat aangeslagen het veld. De verdediger raakte in de zomer zwaar geblesseerd aan zijn knie en maakte vorig maand zijn debuut in het eerste van FC Utrecht. Nu lijkt de voormalig Feyenoorder opnieuw schade aan zijn knie te hebben opgelopen.

Van der Maarel vervangt Hendriks.

GRO - UTR (0-0)

Oranje speelt in nieuw tenue

Oranje speelt vanavond voor het eerst in de tenues waarin het ook tijdens het WK in de zomer gaat spelen.

tenues Nederland

NED-DUI | 20' Geen spectaculair begin

Nederland en Duitsland zijn aan het aftasten. De wedstrijd heeft nog geen grote kansen opgeleverd. Lieke Martens heeft nog wel een keer een schot afgevuurd, maar dat ging ruim over.

NED - DUI (0-0)

GRO-UTR | 18' vroege wissel FC Utrecht

Othman Boussaid was in de warming-up al niet okselfris en houdt het in de wedstrijd niet lang vol. Na ruim een kwartier verlaat hij het veld. Bart Ramselaar komt erin.

GRO - UTR (0-0)

Ramselaar Boussaid

GRO-UTR 15' | Nog geen grote kansen

Utrecht en Groningen houden elkaar in evenwicht in het eerste kwartier. Beide ploegen delen speldenprikjes uit, maar creëren nog geen grote kansen.

GRO - UTR (0-0)

100ste interland Van der Gragt

Een mijlpaal voor Stefanie van der Gragt. De verdediger speelt haar honderdste interland voor Oranje.

Nederland en Duitsland ook begonnen aan wedstrijd

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland is iets later begonnen. Er was niets bijzonders aan de hand. De plichtplegingen duurden wat langer dan verwacht.

Afijn, ook in deze wedstrijd rolt de bal.

Groningen en Utrecht trappen eredivisieweekend af

De 28ste speelronde van de eredivisie is onderweg. Groningen en Utrecht hebben afgetrapt.

Wijziging bij Duitsland

Nicole Anyomi is uitgevallen in de warming-up. Zij wordt vervangen door Svenja Huth.

Opstelling Duitsland

Hieronder staan de namen die de Duitse bondscoach Martina Voss-Tecklenburg het veld in stuurt.

Opstelling Nederland, Jonker zegt niets over formatie

Bondscoach Andries Jonker kiest voor de onderstaande elf namen. Het is niet bekend welke poppetjes waar staan. Hij wilde dat voor de wedstrijd ook niet prijsgeven. Jonker zegt tegen verslaggever Rivkah op het Veld dat hij de Duitsers niet wijzer wil maken dan ze zijn.

Volg Nederland - Duitsland live

De warming-up voor de vrouweninterland tussen Nederland en Duitsland is begonnen. Volg de voorbereiding en de wedstrijd zelf via deze link: https://nos.nl/livestream/2469599-voetbal-oefeninterland-nederland-duitsland-v

Opstelling FC Groningen, Chalus vervangt Blokzijl

FC Groningen leed afgelopen zondag in Sittard een nederlaag tegen Fortuna (1-3). Ten opzichte van die wedstrijd voert trainer Dennis van der Ree enkele wijzigingen door.

Het jonge lichtpuntje van dit seizoen, Thijmen Blokzijl (18), is geblesseerd aan zijn enkel. Zijn plek wordt ingenomen door Matej Chalus.

Verder staan Isak Määttä en Delaho Irandustin in de basis. Dit gaat ten koste van Ragnar Oratmangoen en Elvis Manu.

Opstelling FC Utrecht, Boussaid voor Ramselaar

FC Utrecht kreeg de bal in de vorige wedstrijd drie keer in het vijandelijke doel, maar speelde toch met 0-0 gelijk tegen FC Volendam. Er werden drie doelpunten afgekeurd en dat leidde aan Utrecht-zijde tot onbegrip.

Trainer Michael Silberbauer stuurt bijna dezelfde namen het veld in. De enige wijziging is Othman Boussaid voor Bart Ramselaar.

Over anderhalf uur gaat het los

Over anderhalf uur wordt er op meerdere velden afgetrapt. In de eredivisie neemt het kwakkelende FC Groningen het op tegen FC Utrecht. De Groningers kunnen/moeten in eigen huis de broodnodige punten pakken in de strijd om degradatie.

PEC Zwolle kan zich vanavond juist promoveren naar de eredivisie. Het moet dan de uitwedstrijd van FC Eindhoven winnen terwijl nummer drie Almere City thuis moet verliezen van Jong AZ.

Verder spelen de voetbalsters van Oranje spelen in Sittard een oefenwedstrijd tegen verliezend EK-finalist Duitsland.

Feyenoord schermt veld volledig af met netten: 'Wereld beetje beter maken'

Feyenoord heeft besloten om bij alle resterende thuiswedstrijden in de eredivisie dit seizoen netten om het hele veld te plaatsen, te beginnen zondag tegen RKC Waalwijk.

Aanstekergooier Feyenoord-Ajax krijgt gebiedsverbod voor alle voetbalstadions

De man die woensdagavond in De Kuip een aansteker gooide naar Ajax-middenvelder Davy Klaassen heeft een gebiedsverbod opgelegd gekregen voor alle stadions in Nederland. Hij mag vanaf twee uur voor een wedstrijd in het betaald voetbal niet in het stadion komen. Het verbod geldt tot twee uur na de voetbalwedstrijd.

De Feyenoord-aanhanger moet later zich bij de politierechter verantwoorden voor zijn actie. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten, zegt justitie. De 32-jarige Feyenoord-supporter wordt verdacht van mishandeling.

Pröpper terug bij FC Twente

Verdediger Robin Pröpper kan zondag met FC Twente meespelen in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. De aanvoerder ontbrak vorige week in de ontmoeting met Excelsior (0-0) wegens een lichte longontsteking. De Noorse middenvelder Mathias Kjølø keert ook terug in de selectie van de Enschedeërs.

"Er komen steeds meer spelers terug en dat is positief nieuws", aldus trainer Ron Jans, die Michal Sadilek, Manfred Ugalde en Mees Hilgers nog wel mist.

Gerbrands gaat Vitesse-directie helpen

Toon Gerbrands gaat de directie van Vitesse "op de achtergrond bijstaan". De 65-jarige Gerbrands was van 2002 tot 2014 algemeen directeur bij AZ en bekleedde diezelfde functie van 2014 tot 2022 bij PSV.

Hij gaat algemeen directeur ad interim Peter Rovers en de rest van de organisatie ondersteunen als coach, aldus Vitesse. "We kunnen er niet omheen dat het lastige tijden zijn, maar gaan volle bak aan de slag om onze situatie op alle fronten te verbeteren en de juiste koers in te zetten", , aldus Rovers.

Ajax en PSV krijgen beide 17.500 kaarten voor de bekerfinale

Ajax en PSV krijgen beide 17.500 kaarten voor de bekerfinale op zondag 30 april in De Kuip. Zoals gebruikelijk reserveert de KNVB driekwart van het stadion voor de aanhangers van twee finalisten. De overige 25 procent gaat naar sponsoren, medewerkers en relaties van de KNVB en naar de organisatie van Stadion Feijenoord als gastheer van de finale.

Ajax-PSV is een herhaling van de bekerfinale van vorig jaar. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft terug van een 1-0 achterstand (2-1). PSV start dinsdag met de verkoop van de 17.500 beschikbare kaarten, Ajax een dag later. De finale op 30 april begint om 18.00 uur.

Feyenoorder Lutsharel zondag 'zeker weer bij selectie'

Lutsharel Geertruida zal zondag weer in de selectie zitten van Feyenoord. Dat zei trainer Arne Slot vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met RKC.

"Lutsharel traint alweer een week mee. Hij had heel graag afgelopen woensdag bij de selectie gezeten. Maar dat vonden wij net even te riskant omdat hij nog niet compleet pijnvrij was. Maar hij zal zondag zeker weer bij de selectie zitten." Een basisplaats is ook een optie, voor de lichtgeblesseerde Oranje-international. "Een weekje eruit, die is gewoon beschikbaar om basisspeler te zijn."

Bijlow op veld

Meer goed nieuws voor de koploper in de eredivisie: doelman Justin Bijlow traint weer mee op het veld. "Justin is deze week voor het eerst weer mee gaan trainen. Dat zijn korte trainingen, maar het is goed om te zien." Of Bijlow volgende week donderdag tegen AS Roma kan spelen, houdt Slot nog in het midden. "Het zou kunnen, uiteindelijk is Justin onze eerste keeper, maar daarentegen doet Timon Wellenreuther het ook heel goed."

Slot: 'Voor elk mens is er een grens, niet alleen hier in het stadion maar ook buiten het veld'

Feyenoord-trainer Arne Slot wil zich twee dagen na het aanstekerincident tegen Ajax het liefst richten op RKC, de tegenstander van komende zondag. Zijn woorden van woensdag na de wedstrijd zijn afdoende, zegt de coach, maar terugblikkend gaat Slot wel breder in op de kwestie.

"Voor elk mens is er een grens, niet alleen hier in het stadion maar ook buiten het veld", aldus Slot. "Je zou ontzettend graag willen dat we de samenleving 10, 15, 20 jaar achteruit kunnen spoelen als het gaat om hoe we met elkaar omgaan. Maar dat is helaas niet mogelijk."

Is in deze kwestie een specifieke rol weggelegd voor de trainer van Feyenoord? "Niet alleen ik als trainer", zegt Slot. "Maar wij hebben allemaal de taak de wereld een beetje aangenamer te maken."

Feyenoord-trainer Slot: 'We hebben allemaal rol om wereld wat aangenamer te maken'

"Het is overduidelijk dat de voetbalwereld constant gebruikt wordt als voorbeeldfunctie. Dat is ook goed. In coronatijd moest alles dicht en wij voetbalden door, want het zorgde voor plezier bij de mensen. Dat is hopelijk ook nog steeds zo. En dus hebben wij ook een voorbeeldfunctie als het gaat om gedrag."

Slot: "Het zou fantastisch zijn als wij het binnen de voetballerij uit kunnen bannen en dat het ook in het dagelijks leven uitgebannen wordt. Want die problematiek is minimaal net zo groot, durf ik wel te zeggen."

Cocu mist Vitesse-Go Ahead Eagles door operatie

Vitesse-trainer Phillip Cocu ontbreekt zondag op de bank bij de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen Go Ahead Eagles. Cocu (52) moest deze week geopereerd worden vanwege een blindedarmontsteking.

Zijn assistent Chris van der Weerden zit daarom als eindverantwoordelijke langs de kant. "De operatie is goed gegaan", zegt Van der Weerden. "Hopelijk komt Phillip er goed uit en is hij binnen een paar dagen weer op de been. Wij doen gewoon ons werk en bereiden ons zo goed mogelijk voor op deze belangrijke wedstrijd."

Vitesse, dat maar net boven de degradatiezone staat, kunnen wel weer beschikken over middenvelder Matus Bero en verdediger Maximilian Wittek, die vorige week ontbraken tijdens het verloren uitduel met RKC.

Noppert moet zich aan lies laten opereren

Andries Noppert komt ook de komende weken niet in actie voor sc Heerenveen. De doelman hoopte eerst zonder ingreep te kunnen herstellen van zijn liesblessure, maar nu blijkt een operatie toch nodig.

Heerenveen meldt dat het onduidelijk is of Noppert dit seizoen nog in actie komt. Xavier Mous is sinds de afwezigheid van Noppert eerste doelman in het elftal van trainer Kees van Wonderen. Heerenveen, dat in de Eredivisie op de negende plaats staat, speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Benítez keept tegen Excelsior, Drommel in bekerfinale

Ruud van Nistelrooij kan dit weekend weer beschikken over keeper Walter Benítez, die begin maart geblesseerd was geraakt aan zijn knie. De Argentijn staat morgen tegen Excelsior in de basis, ten koste van Joël Drommel.

'We weten dat Joël het heel goed gedaan heeft en hij zal in de bekerfinale weer spelen", zei Van Nistelrooij op de persconferentie voorafgaan aan het duel met Excelsior. "Maar nu is Benítez weer fit en dus kunnen we verwachten dat hij weer onder de lat staat zaterdag. Hij is terug van een blessure en gaat weer spelen."

Ook Olivier Boscagli en Anwar El Ghazi zijn fit genoeg om morgen in actie te komen.

Depay steunt Lukaku, die racistisch bejegend werd

Memphis Depay heeft op sociale media zijn steun uitgesproken aan Internazionale-spits Romelu Lukaku, die tijdens het bekerduel met Juventus herhaaldelijk racistisch werd bejegend door Juve-fans. De Oranje-international paste op Twitter zijn profielfoto aan naar een beeld van Lukaku en riep op Instagram collega-voetballers op tot actie.

"Als we samen in actie komen kunnen we dit echt veranderen", schreef Depay. "Dan kunnen we deze ziekte aanpakken zoals dat zou moeten."

Degradatie dreigt voor FC Groningen: 'Deze club hoort niet in eerste divisie'

Na 23 jaar lijkt er een einde te komen aan eredivisievoetbal in de stad en provincie Groningen. De plaatselijke FC beleeft een rampseizoen en staat met nog zeven wedstrijden te gaan op de zeventiende plek. Een positie die leidt tot degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met plek zestien, die nog altijd verplicht tot het spelen van nacompetitie, is al zeven punten.

Het lijkt een moeilijke opgave om dat gat nog te dichten, helemaal als je bedenkt dat vier van de zeven tegenstanders waar Groningen nog tegen moet in het linkerrijtje staan. Toch zijn er nog fans met hoop, getuige de optimistische brief die supporter Wiebe aan Groningen-trainer Dennis van der Ree overhandigde: "Ik moet de jongens helpen."

Interim-trainer Van der Ree, die na dit seizoen vertrekt om ruimte te maken voor de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien, waardeert de geste.

Maar hij beseft ook dat het code rood is in Groningen: "Degradatie is een ramp, deze club hoort niet in de eerste divisie. Het is een grote club die minimaal middenmoot of hoger in de eredivisie moet spelen. Voor de mensen die er al het werk in stoppen en de supporters die er altijd bij zijn, uit of thuis, zou het een ramp zijn."

VI: 'Ajax nadert akkoord met Mislintat'

Ajax lijkt na een zoektocht van zo'n veertien maanden dan eindelijk een nieuwe technisch directeur aan te gaan stellen. Volgens Voetbal International is de Amsterdamse club bijna akkoord met Sven Mislintat.

De 50-jarige Duitser, voorheen in technische functies actief bij onder meer Stuttgart, Arsenal en Borussia Dortmund, wordt de opvolger van Marc Overmars. Jan van Halst werd gister al voorgedragen als voetbalcommissaris voor de rvc.

Topclubs zouden interesse in Frimpong hebben

Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben Manchester United, Bayern München en FC Barcelona interesse in Jeremie Frimpong. De rechtsback, die onlangs niet werd opgeroepen voor het Oranje van Ronald Koeman, blinkt dit seizoen geregeld uit bij zijn club Bayer Leverkusen.

Hart onder de riem voor getuigen Bossche vernedering

De supporters van FC Den Bosch die in het uitvak van PEC Zwolle moesten toezien hoe hun ploeg met 13-0 werd vernederd, hebben een bedankje ontvangen van de club.

Alle aanwezige uitfans hebben een sleutelhanger ontvangen, met een begeleidende brief met de strekking 'Als je op je Bossche bek gaat, kun je het maar beter goed doen'.

Jonker en Jansen hebben zin in duel met 'hun' Duitsland

Bondscoach Andries Jonker heeft een verleden bij de mannen van Bayern München en Wolfsburg en de verdediger Dominique Janssen is aanvoerder van de vrouwen van Wolfsburg.

Jonker en Janssen kijken uit naar ontmoeting met 'hun' Duitsland

Welkom!

Welkom in dit blog, waarin we vooruitblikken op het aankomende voetbalweekend en je op de hoogte houden van het laatste voetbalnieuws.

Om 20.00 uur trappen FC Groningen en FC Utrecht in de Euroborg het eredivisieweekend af. Vanavond komen ook de Oranjevrouwen in actie, vriendschappelijk tegen Duitsland. Dat duel is live te volgen via NOS.