Een beker wordt gegooid tijdens de halve finale van de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip
NOS Voetbal

Feyenoord schermt veld volledig af met netten: 'Wereld beetje beter maken'

Feyenoord heeft besloten om bij alle resterende thuiswedstrijden in de eredivisie dit seizoen netten om het hele veld te plaatsen, te beginnen zondag tegen RKC Waalwijk.

In de halve finales van de beker woensdagavond tegen Ajax was een kant opengelaten in de Kuip vanwege de tv-registratie en juist daar ging het mis. Ajacied Davy Klaassen kreeg een voorwerp vanaf de tribune op zijn hoofd gegooid, waardoor de wedstrijd tijdelijk gestaakt moest worden.

Slot: 'Wereld beter maken'

Feyenoord-trainer Arne Slot sprak vrijdagmiddag op een persconferentie richting het duel met RKC opnieuw zijn afschuw uit over misdragingen van supporters.

Hij zou het fantastisch vinden als dit gedrag binnen het voetbal én in het normale leven uitgebannen kan worden. "Want die problematiek is minimaal net zo groot, durf ik wel te zeggen."

"Niet alleen ik als trainer, maar wij allemaal hebben de taak de wereld een beetje beter te maken."

Feyenoord-coach Slot: 'Hebben allemaal rol om wereld wat aangenamer te maken'

"Voor elk mens is er een grens, niet alleen hier in het stadion maar ook buiten het veld", aldus Slot. "Je zou ontzettend graag willen dat we de samenleving tien, twintig jaar achteruit kunnen spoelen als het gaat om hoe we met elkaar omgaan. Maar dat is helaas niet mogelijk."

Verscherpte maatregelen KNVB

Om nieuwe incidenten te voorkomen neemt Feyenoord nu het heft in handen. Het besluit van de netten volgt een dag na het verscherpen van maatregelen door de KNVB.

Vanaf heden wordt een wedstrijd definitief gestaakt als een speler geraakt wordt door een voorwerp uit het publiek. Als er niemand geraakt wordt, gaan spelers en scheidsrechters bij een eerste keer naar de kleedkamer en wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede keer wordt het duel gestaakt.

Ook worden er straffen uitgedeeld als een supporter het veld betreedt. "Het veld is heilig", zei KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.

KNVB-directeur Van Leeuwen: 'Digitale meldplicht heel belangrijk in handhaving'

Gevraagd naar een verband tussen het gedrag van spelers op het veld en dat van supporters op de tribune, merkte Slot wel iets op. "Ik denk zeker op het moment dat er een opstootje op het veld is, dat er ook emoties op de tribune te zien zijn. Als dat opstootje tussen Kokcü en Tadic op het veld niet gebeurd was, schat ik zo in, zou er ook niets het veld op gegooid zijn op dat moment."

"Maar een opstootje is geen vrijbrief voor een supporter om van alles op het veld te gooien", benadrukte de coach nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl