Groningen dichter bij degradatie na verlies tegen Utrecht, duel met veel blessures

Met een vijfde nederlaag op rij stevent FC Groningen hard af op degradatie uit de eredivisie. Vrijdagavond werd er thuis met 2-1 verloren van FC Utrecht.

Voor Utrecht was het de eerste zege sinds eind februari. Ondanks vijf duels zonder overwinning ligt de ploeg nog altijd op koers voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

De stand in de eredivisie

Toch zal de sfeer in de spelersbus van Utrecht tijdens de terugreis niet al te opgetogen zijn. Liefst drie spelers raakten geblesseerd, waarbij vooral de kwetsuur van Ramon Hendriks een zware lijkt.

Vier blessures voor rust

De eerste helft leverde lange tijd geen bijzondere momenten voor de doelen op. Het waren vooral de clubartsen die een drukke avond hadden. Bij Utrecht vielen Othman Boussaid, Hendriks en Taylor Booth uit, bij Groningen moest Jetro Willems gewisseld worden.

Met name de blessure van Hendriks oogde ernstig. De jeugdinternational van Oranje scheurde in juni vorig jaar al eens zijn kruisband af en maakte vorige maand pas zijn rentree. Een speler van Groningen viel op zijn been en Hendriks leek zijn knie te verdraaien. In tranen verliet de 21-jarige verdediger het veld.

• ANP
    Othman Boussaid raakte al in de warming-up geblesseerd en liet zich vroeg in de wedstrijd wisselen
    Hendriks liep ogenschijnlijk opnieuw een zware knieblessure op
    Jetro Willems stapt met een hamstringblessure van het veld
  • Pro shots
    Bloedende hoofdwond voor Taylor Booth

Door alle blessures werd er tien minuten extra tijd bijgeteld en daarin scoorden beide ploegen. Eerst was het Anastasios Douvikas die de bal achter Groningen-doelman Michael Verrips schoot. De Griek is daardoor met veertien treffers weer alleen topscorer van de eredivisie. PSV'er Xavi Simons staat op dertien.

Dost matchwinner

In de tiende minuut van de blessuretijd werd het 1-1. Een schot van de Fin Oliver Antman werd door een verdediger van Utrecht van richting veranderd, waardoor Utrecht-keeper Vasilios Barkas kansloos was.

Na rust kreeg Utrecht de betere kansen, zo raakte Bart Ramselaar met een fraai schot de paal. Een kwartier voor tijd viel de winnende treffer. Een vrije trap van Jens Toornstra werd door Mike van der Hoorn voor het doel gebracht en daar had Bas Dost alle ruimte om binnen te tikken.