Haris Medunjanin van PEC Zwolle baalt

Champagne kan weer in koelkast: PEC Zwolle verliest, nog geen promotie

De nummers een en twee van de Keuken Kampioen Divisie, PEC Zwolle en Heracles Almelo, hebben vanavond allebei met ruime cijfers verloren. PEC verloor met 4-2 bij FC Eindhoven en Heracles met 5-3 in Doetinchem bij De Graafschap.

PEC had kunnen promoveren, maar had dan moeten winnen en Almere City zien verliezen van Jong AZ. Dat gebeurde allebei niet.

Op en neer bij Zwolle

Zwolle kwam nog wel binnen drie minuten voor in Eindhoven door een goal van de Duitse spits Lennart Thy, maar in de elfde minuut werd het alweer gelijk door de Canadees Charles-Andreas Brym.

Even later kwam Eindhoven zelfs voor via Collin Seedorf, een achterneef van. Hij tikte van dichtbij binnen: 2-1.

Charles-Andreas Brym van FC Eindhoven speelde een sterke wedstrijd

Nog voor rust werd het 2-2 door een kopbal van Thy uit een voorzet van Haris Medunjanin. In de tweede helft was het Eindhoven dat via Brym toch weer op voorsprong kwam. Hij etaleerde zijn snelheid met een rush over 60 meter en maakte één-op-één met Jasper Schendelaar koeltjes af: 3-2.

De verdediging van Zwolle liet zich even later weer in de luren leggen, nu door Naoufal Bannis. Ook de Feyenoord-huurling werd diep gestuurd en bleef rustig oog-in-oog met Schendelaar: 4-2.

Kopballen en corners in Doetinchem

Heracles kwam al in de vierde minuut achter bij De Graafschap, na een kopbal van Devin Haen. Hij stond helemaal vrij in de vijfmeter van de Heraclieden. Vier minuten later stond het alweer gelijk, Marco Rente kopte een corner hard binnen bij de eerste paal: 1-1.

Marco Rente kopt de 1-1 binnen

Het publiek in Doetinchem werd na precies een kwartier verwend met nog een goal, en wat voor een. Nadat een lage voorzet half weggewerkt werd door Rente schoot Basar Önal de bal uit de draai schitterend raak: 2-1.

De 2-2 binnen het halfuur was het derde kopdoelpunt van de wedstrijd, Lucas Schoofs kopte via de grond raak.

Gelijkmaker Heracles ongedaan gemaakt

In de tweede helft was het weer de thuisploeg die op voorsprong kwam. Camiel Neghli schoot prachtig raak van buiten de zestien, buiten bereik van keeper Michael Brouwer: 3-2. Met alweer een kopbal uit een corner maakte Sven Sonnenberg tien minuten voor tijd 3-3 namens Heracles.

Even later kopte Jeffrey Fortes alweer een bal binnen, en ook weer via een corner. Brouwer zag er niet goed uit: 4-3. In blessuretijd bepaalde Charlison Benson vanaf de strafschopstip, en dus niet met het hoofd, de eindstand: 5-3 voor De Graafschap. In totaal werden er vijf kopgoals gescoord, waarvan drie uit een corner.