liveblog

Dit was Deadline Day: PSV en Feyenoord halen spits, Ihattaren vertrekt en Veerman blijft

Pushmeldingen ontvangen? Klik op het belletje bovenin.


Deadline verstreken

Het is middernacht geweest, de transferdeadline is verstreken. In de landen met dezelfde tijdzone als Nederland in elk geval.

Hoe is het met Luuk de Jong? Zijn transfer naar FC Barcelona is nog niet rond, De Jong is nog speler van Sevilla. Maar wie weet wat de eerste septemberdag ons brengt...

Arsenal verhuurt Bellerín aan Betis en haalt Japanse vervanger

Héctor Bellerín maakt dit seizoen af bij Real Betis. De Spaanse rechtsback wordt door Arsenal verhuurd aan de club uit Sevilla.

Als vervanger van Bellerín legde Arsenal de Japanner Takehiro Tomiyasu vast. Tomiyasu komt over van Bologna, daar speelde hij vooral als centrumverdediger, maar hij kan ook op rechts uit de voeten.

En dat is vijf: Groningen haalt Olsson

De prijs voor de drukste club op Deadline Day gaat naar FC Groningen. De Noorderlingen presenteerden met Elias Olsson hun vijfde aanwinst van vandaag.

De 18-jarige Olsson wordt tot het einde van dit kalenderjaar gehuurd van Kalmar FF, waarna FC Groningen de mogelijkheid heeft hem definitief over te nemen.

De Zweed stroomt overigens eerst in bij de Onder 21.

Sensatie in de maak: Luuk de Jong lijkt op weg naar Barcelona

Volgens diverse Spaanse media is Luuk de Jong op weg naar een droomtransfer. De Jong wordt door het aanstaande vertrek van Antoine Griezmann in verband gebracht met FC Barcelona. Sportkrant Marca schrijft dat beide clubs in onderhandeling zijn.

De Jong speelt sinds 2019 in Spanje. Hij verruilde PSV voor Sevilla, dat hij een jaar geleden met twee doelpunten in de finale aan de winst in de Europa League hielp.

PEC huurt Daishawn Redan van Hertha BSC

Na Luka Adzic komt ook Daishawn Redan de aanval van PEC versterken. De Zwollenaren huren de 20-jarige spits voor één seizoen van Hertha BSC.

Redan speelde als jeugdspeler bij Ajax, maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Chelsea en verkaste twee jaar geleden naar Hertha.

De international van Jong Oranje kwam in het vanwege corona vroegtijdig beëindigde seizoen 2019/2020 kortstondig op huurbasis uit voor FC Groningen, voor wie hij vijf wedstrijden speelde.

Zweed Irandust is Deadline Day-aanwinst nummer vier voor Groningen

FC Groningen legde Laros Duarte, Yahya Kalley en Sebastian Tounetki al vast op de slotdag van de transfermarkt en hengelde zojuist aanwinst nummer vier binnen: Daleho Irandust.

De 23-jarige Irandust is een creatieve middenvelder, die overkomt van het Zweedse BK Häcken. Hij heeft in Groningen een contract voor vijf jaar getekend.

Feyenoord haalt Dessers terug naar Nederland

Cyriel Dessers draagt dit seizoen het shirt van Feyenoord. De 26-jarige spits wordt door de Rotterdammers voor één seizoen gehuurd van KRC Genk.

Dessers kwam eerder uit voor NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo, dat hem in 2020 aan Genk verkocht.

Willem II vindt vervanger Pavlidis in... Griekenland

Willem II nam deze zomer afscheid van Vangelis Pavlidis (AZ), maar met Argyris Kampetsis is er komend seizoen toch een Griekse spits te bewonderen in Tilburg. De 22-jarige aanvaller wordt gehuurd van Panathinaikos. Ook heeft Willem II een optie tot koop bedongen.

Kampetsis speelde in de jeugd van Olympiakos Piraeus en Panathinaikos. Ook speelde hij voor het tweede van Borussia Dortmund.

'Complete spits' Vinícius naar PSV

PSV-trainer Roger Schmidt krijgt op de valreep zijn zo vurig gewenste versterking van de voorhoede. Carlos Vinícius wordt voor twee seizoenen gehuurd van het Portugese Benfica.

De 26-jarige Vinícius, op wie PSV tevens een optie tot koop heeft bedongen, is volgens directeur voetbalzaken John de Jong "een complete spits, die in het bijzonder kracht en lengte aan onze aanvalslinie toevoegt."

Solskjaer houdt tijdelijk vertrek Van de Beek tegen

Donny van de Beek komt nauwelijks aan spelen toe bij Manchester United, maar mag niet vertrekken. De oud-Ajacied kon op huurbasis naar Everton, maar daar stak manager Ole Gunnar Solksjaer een stokje voor.

Van de Beek had bij United aangedrongen op een tijdelijk vertrek, toen duidelijk werd dat hij dit seizoen opnieuw genoegen moet nemen met een reserverol.

Bondscoach Louis van Gaal nam de middenvelder om die reden ook niet op in de selectie van het Nederlands elftal.

Feyenoord verkoopt Haps aan Venezia

Ridgeciano Haps vervolgt zijn loopbaan in de Serie A. Feyenoord heeft de 28-jarige linksback verkocht aan Venezia.

De Rotterdammers ontvangen naar verluidt een half miljoen euro voor Haps, voor wie ze in 2017 nog 6 miljoen euro op tafel legden.

Tagliafico blijft bij Ajax

Ajax en West Ham United zouden een mondeling akkoord hebben bereikt, maar Nicolás Tagliafico speelt ook na het verstrijken van de transferdeadline 'gewoon' in Amsterdam.

Dat bevestigen bronnen rondom de Argentijn.

Hoewel de 29-jarige linksback nog een contract heeft tot 2023, was Ajax bereid mee te werken aan een transfer, ook als de gelimiteerde transfersom in zijn contract niet op tafel werd gelegd. Tagliafico aast al langer op een transfer naar een grote competitie.

Nicolás Tagliafico druipt af na zijn rode kaart

Concurrent van Dest verkast naar Spurs

Tottenham Hotspur heeft Emerson Royal overgenomen van Barcelona. De Braziliaan was in Catalonië een concurrent van Sergiño Dest, rechts achterin.

Emerson stond pas sinds deze zomer onder contract bij Barcelona, dat hem vanwege de dramatische financiële situatie van de club nu dus alweer verkoopt.

RKC haalt Belgische doelman uit Cyprus

RKC heeft de selectie versterkt met de Belgische doelman Jens Teunckens. De 23-jarige Teunckens komt over van het Cypriotische AEK Larnaca en tekent een contract voor één seizoen.

De komst van Teunckens was noodzakelijk geworden door de blessure van RKC's eerste keeper Joel Pereira. De Portugees ligt er langere tijd uit met een hernia.

Burger verkiest Basel boven Sparta

Lang hoopte Sparta dat het Feyenoorder Wouter Burger deze transferperiode nog aan de selectie zou kunnen toevoegen. De 20-jarige middenvelder, die dit seizoen door Feyenoord-trainer Arne Slot ook als verdediger is geprobeerd, heeft echter een contract tot 2025 getekend bij de Zwitserse topclub FC Basel.

Bij Basel kan Burger komen seizoen flink wat airmiles sparen. De Zwitsers komen net als Feyenoord uit in de Conference League en stuiten daarin op Omonia Nicosia uit Cyprus, Kairat Almaty uit Kazachstan en FK Qarabag uit Azerbeidzjan. De eerste wedstrijd is op 16 september in Bakoe.

Heerenveen haalt 21-jarige Deense middenvelder

sc Heerenveen huurt Nicolas Madsen voor één seizoen van het Deense FC Midtjylland. De Friezen hebben daarbij 'een eerste recht tot koop' op de 20-jarige middenvelder bedongen.

Technisch manager Ferry de Haan noemt Madsen een "verdedigende middenvelder die de duels niet schuwt en een goed overzicht en inzicht heeft".

Van de Ven maakt fraaie transfer naar Wolfsburg

Micky van de Ven heeft zijn toptransfer te pakken. De talentvolle verdediger verruilt FC Volendam voor het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel.

De 20-jarige Van de Ven heeft in Duitsland een contract getekend voor vier seizoenen.

Willem II haalt 18-jarige middenvelder

Willem II heeft Ringo Meerveld gecontracteerd. De 18-jarige middenvelder komt over van FC Den Bosch en zette zijn krabbel onder een verbintenis tot de zomer van 2025.

Meerveld omschrijft zichzelf op de website van Willem II als "iemand die op 8 en op 10 uit de voeten kan. Ik heb een goede dribbel en techniek en speel met lef."

Leipzig pikt Moriba op bij Barcelona

Ilaix Moriba heeft de overstap gemaakt van Barcelona naar RB Leipzig. De 18-jarige middenvelder heeft in Duitsland een contract tot 2026 getekend.

Moriba had in Barcelona nog maar een contract tot de zomer van volgend jaar en kwam er niet uit met de club.

Leipzig betaalt naar verluidt 16 miljoen euro voor de Spanjaard, die als een groot talent wordt gezien.

Frankfurt rondt komst Lammers af

Eintracht Frankfurt heeft de komst van Sam Lammers afgerond. De Bundesliga-club huurt de 24-jarige spits voor één seizoen van Atalanta Bergamo.

Lammers staat sinds vorige zomer onder contract bij Atalanta, dat hem overnam van PSV. In Italië kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe.

PEC Zwolle haalt met Adzic gewenste aanvaller

PEC Zwolle heeft de selectie versterkt met Luka Adzic. De 22-jarige aanvaller kan op alle posities voorin uit de voeten.

Adzic komt transfervrij over van RSC Anderlecht. De Serviër speelde eerder in Nederland voor FC Emmen. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Real Madrid strikt toptalent Camavinga

Real Madrid heeft de komst van Eduardo Camavinga wereldkundig gemaakt. Het 18-jarige toptalent ligt tot medio 2027 vast in Madrid.

Camavinga, die overkomt van het Franse Stade Rennes, is een box-to-box-middenvelder met scorend vermogen.

Feyenoord huurt Nelson van Arsenal

De huurtransfer van Reiss Nelson is definitief. De 21-jarige Engelsman verruilt Arsenal op tijdelijke basis voor Feyenoord.

Nelson is een rechtsbenige buitenspeler, die eerder door Arsenal verhuurd werd aan Hoffenheim.

Vlugge buitenspeler voor Marcelo Bielsa

Vleugelspeler Daniel James maakt voor bijna 30 miljoen de overstap van Manchester United naar Leeds United.

De Welshman werd in Manchester sporadisch gebruikt door trainer Ole Gunnar Solskjær, maar afgelopen zondag stond hij nog wel in de basis tegen Wolverhampton Wanderers.

Door de komst van Jadon Sancho en natuurlijk Cristiano Ronaldo is de kans op speeltijd alleen maar kleiner geworden, waardoor James eieren voor zijn geld koos.

Ritsu Doan blijft toch bij PSV

Ondanks Duitse interesse van FSV Mainz, TSG Hoffenheim en FC Augsburg blijft Japanner Ritsu Doan bij PSV.

PSV vroeg naar verluidt 6,5 miljoen euro voor de linkspoot en dat was de Bundesligaclubs te gortig.

Vorig jaar speelde de Japanner wel in Duitsland: toen werd hij verhuurd aan Arminia Bielefeld.

Ritsu Doan in actie namens Arminia Bielefeld tegen SC Freiburg

Lang blijft bij Club Brugge

Noa Lang met de Belgische Supercup

Noa Lang blijft bij Club Brugge. "Er was de nodige concrete belangstelling van mooie clubs, maar Club Brugge hanteerde voor die geïnteresseerde clubs een te hoge vraagprijs voor Lang: 30 tot 35 miljoen euro", aldus zijn zaakwaarnemer Bart Baving.

Wellicht dat Lang nu in de volgende winterse of zomerse transferperiode vertrekt bij Club Brugge. Volgens Baving was één van de belangstellende clubs een absolute Europese topclub, die bij de top 8 behoort.

'Van Bommel kaapt Van de Ven weg voor de neus van Feyenoord'

Micky van de Ven leek lang op weg van FC Volendam naar Feyenoord, maar nu heeft VfL Wolfsburg van Mark van Bommel een akkoord met de speler, zegt VI.

Van de Ven, vertegenwoordigd door Mino Raiola, werd gisteren nog in het ongelijk gesteld door de arbitragecommissie van de KNVB in een zaak tegen zijn club FC Volendam.

Volendam eiste miljoenen voor een transfer, de verdediger en zijn zaakwaarnemer vonden dit onrealistisch.

De club werd in het gelijk gesteld en de transfer lijkt er nu toch te komen, naar verluidt voor 3,5 miljoen euro ex bonussen.

Ook wordt door VI gemeld dat Ridgeciano Haps overstapt naar kersverse Serie A-club Venezia FC. Dit zou Feyenoord 500.000 euro opleveren.

Heerenveen haalt Musaba terug naar Nederland

Anthony Musaba wordt door AS Monaco voor een jaar verhuurd aan sc Heerenveen.

De Nederlander stapte vorig jaar nog voor 2,5 miljoen euro over van NEC naar Monaco, maar werd gelijk verhuurd aan Cercle Brugge.

In België kwam de aanvaller, die in Friesland met nummer 11 gaat spelen, tot zes goals in 29 competitiewedstrijden.

Musaba viel dit seizoen nog wel in voor Monaco in de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Sparta Praag, maar toch heeft trainer Niko Kovac hem nu niet meer nodig.

Lets international versterkt SC Cambuur

De 1,98 meter lange spits Roberts Uldrikis is door SC Cambuur overgenomen van het Zwitserse FC Sion.

De 24-voudig Lets international (2 goals), opgenomen in de selectie van Letland voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Gibraltar in de poule van Oranje, heeft voor twee seizoenen getekend met een optie voor nog een seizoen.

Uldrikis, 23 jaar, speelde drie jaar in Zwitserland en kwam daar tot 23 doelpunten in 80 wedstrijden.

'Onderhandelingen over ruildeal Griezmann-João Félix'

Antoine Griezmann komt niet uit de verf bij Barcelona, João Félix heeft nog altijd niet laten zien waarom Atlético Madrid twee jaar geleden 126 miljoen euro voor hem neertelde. Maar een oplossing komt dichterbij.

Barcelona en Atlético onderhandelen volgens het Amerikaanse ESPN over een ruildeal. Als die doorgang vindt, keert de 30-jarige Griezmann terug bij zijn oude club, waar hij uitgroeide tot een wereldster.

Opnieuw een Spanjaard voor Go Ahead Eagles

Na Marc Cardona heeft Go Ahead Eagles weer een Spaanse voetballer gestrikt: Iñigo Córdoba wordt voor een jaar gehuurd van Athletic uit Bilbao. De 24-jarige vleugelspeler heeft al 87 duels in La Liga gespeeld en gaf daarin 10 assists. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Deportivo Alaves. De Eagles hebben een optie tot koop bedongen op de voormalig Spaans jeugdinternational.

Harroui maakt transfer naar Italië

Abdou Harroui stapt over van Sparta naar het Italiaanse Sassuolo. Dat maakt de Serie A club bekend op Twitter. Welk bedrag Sparta mag bijschrijven is niet bekend, maar eerder accepteerde de Rotterdamse club een bod van Nottingham Forest tussen de drie en vier miljoen euro. Harroui ging echter niet akkoord omdat hij een grotere stap wilde maken, en dat is hem nu gelukt.

Nu ook officieel: Ihattaren naar Juventus

Gisteren werd het al bericht, maar nu meldt ook PSV officieel dat Mohamed Ihattaren vertrekt naar Juventus. Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde maar liefst 11 jaar voor de Eindhovenaren. Juventus laat weten dat Ihattaren een contract voor vier jaar heeft getekend tot 2025.

Botman blijft bij Lille

Lille-verdediger Sven Botman stond na zijn goede prestaties in de Ligue 1 in de belangstelling van onder andere Wolverhampton Wanderers en Sevilla.

De Franse club ging echter niet akkoord en Botman blijft in ieder geval tot de winterstop nog speler van Lille.

Transfer Veerman naar AZ afgeketst

AZ en sc Heerenveen worden het niet eens over middenvelder Joey Veerman. Navraag door de NOS maakt duidelijk dat de transfer van de baan is en er ligt ook geen actueel bod van andere clubs.

De kans dat Veerman in Friesland blijft is dus heel groot.

Joey Veerman

'Koundé alleen weg voor 80 miljoen'

In een officieel statement heeft Sevilla-directeur Monchi aangegeven dat Jules Koundé alleen weg mag voor de contractueel afgesproken 80 miljoen euro. Een bod van 50 miljoen van Chelsea afgelopen week is "een prima bedrag, maar voldeed niet aan onze criteria".

Koundé werd afgelopen weekend tegen Elche aan de kant gehouden, waardoor men dacht dat de transfer rond zou komen. Nu lijkt het erop dat de 22-jarige Franse verdediger juist teleurgesteld was dat de transfer niet doorgaat.

Magallán vertrekt weer op huurbasis bij Ajax

Lisandro Magallán speelt dit seizoen voor RSC Anderlecht. De Belgische club van trainer Vincent Kompany huurt de Argentijn voor één seizoen van Ajax. De verdediger kwam in januari 2019 over van Boca Juniors en speelde maar zes officiële duels voor de Amsterdammers. Dit komt mede door eerdere verhuurperiodes aan Crotone en Deportivo Alavés. Het contract van Magallán loopt nog tot de zomer van 2023.

'Sir Alex, deze is voor jou'

Ronaldo en Ferguson

In een post op Instagram legt Cristiano Ronaldo uit waarom hij terugkeert bij Manchester United.

Hij noemt de club 'het begin van zijn bijzonder succesvolle carrière' en de terugkeer 'een droom die uitkomt'. Ook verwijst hij naar zijn oude trainer Sir Alex Ferguson, die ooit na een oefenwedstrijd zo onder de indruk was van Ronaldo dat hij United gelijk een bod liet doen.

Mede dankzij een charme-offensief van Ferguson besloot Ronaldo deze zomer weer te tekenen in Manchester. Ronaldo eindigt zijn bericht dan ook met: 'PS - Sir Alex, deze is voor jou...'

Ismail Aissati terug op oude nest

Ismail Aissati heeft getekend bij Denizlispor, de club waar hij tussen 2018 en 2020 ook al onder contract stond. Denizlispor, actief op het tweede niveau in Turkije, meldde de transfer zes dagen geleden al.

Aissati was clubloos na zijn vertrek bij Adana Demirspor in maart dit jaar. Inmiddels heeft de tweevoudig Marokkaans international al meegetraind bij zijn nieuwe club, waar ook Brahim Darri (o.a. ex-Heracles) recent getekend heeft.

Aissati duikt op in Utrecht: waarom het wonderkind de belofte niet kon inlossen

'PSV in onderhandeling met Angers over Franse middenvelder'

Angelo Fulgini viert een goal namens Angers tegen Dijon op 9 mei 2021

Franse media melden dat PSV in onderhandeling is met Angers SCO over aanvallende middenvelder Angelo Fulgini. De in Ivoorkust geboren Frans jeugdinternational speelt sinds 2017 voor Angers en kan naast middenvelder ook als rechtsback spelen. Er zijn wel meer kapers op de kust: CSKA Moskou zou ook interesse hebben.

Groningen blijft bezig

Laros Duarte gepresenteerd bij FC Groningen

Een derde nieuwe speler voor FC Groningen op Deadline Day. Na Sebastian Tounekti en Yahya Kalley mag ook Laros Duarte zich speler van de Groningers noemen. De 24-jarige middenvelder komt over van Sparta Rotterdam voor 6,5 ton en mogelijke bonussen en tekent voor drie jaar bij de Trots van het Noorden. Sparta zag op zijn beurt een mogelijke vervanger, Wouter Burger, weggekaapt worden door FC Basel.

Burger verkiest Basel boven Rotterdam

Wouter Burger vertrekt naar het Zwitserse FC Basel. Feyenoord was al akkoord met Sparta Rotterdam over een verhuur net als vorig seizoen, maar de speler koos zelf voor een buitenlands avontuur. Burger speelde naast Feyenoord en Sparta ook voor Excelsior. Of er een transfersom is betaald en hoeveel is nog niet bekend.

'Onana blijft bij Ajax'

Bronnen laten de NOS weten dat André Onana in elk geval tot de winter bij Ajax blijft. De keeper heeft nog een contract voor een seizoen bij de landskampioen en zit op dit moment een schorsing uit omdat er bij een dopingcontrole sporen van verboden middelen in zijn lichaam werden aangetroffen.

Onana legt de lat voor zichzelf erg hoog bij de zoektocht naar een nieuwe club en daarom wordt er geen actie meer verwacht op Deadline Day. Tenzij er natuurlijk in de laatste uurtjes ineens nog gekke dingen gebeuren.

Door een succesvol beroep tegen zijn schorsing van een jaar, mag Onana op 4 september weer aansluiten bij de groepstraining van Ajax. Op 6 november zou hij in het thuisduel met Go Ahead Eagles zijn rentree kunnen maken bij de Amsterdammers, mocht trainer Erik ten Hag hem verkiezen boven Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg.

André Onana

FC Groningen druk in de weer

Mark-Jan Fledderus heet Kalley welkom in Groningen

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is bedrijvig op Deadline Day. Een uurtje nadat bekend werd dat FC Groningen linksbuiten Sebastian Toenekti huurt van het Noorse Bodø/Glimt (met een optie tot koop) wordt ook Yahya Kalley gecontracteerd.

Kalley komt over van het Zweedse Göteborg, speelt als vleugelverdediger en tekent voor drie seizoenen, met een optie voor nog twee jaar.

Ronaldo is coming home

Manchester United maakte vrijdag al bekend dat Ronaldo terugkeert, maar vandaag is deal officieel beklonken. De Portugese superster tekent voor twee jaar bij United met een optie voor nog een jaar.

"Manchester United heeft een speciaal plekje in mijn hart, en ik ben overweldigd door alle berichten die ik heb ontvangen sinds de aankondiging op vrijdag. Ik kan niet wachten om op Old Trafford weer voor een vol stadion te spelen", zegt Ronaldo op de clubwebsite.

Sierhuis tekent bij Heracles Almelo

Kaj Sierhuis speelt dit seizoen voor Heracles Almelo. De 23-jarige spits wordt gehuurd van het Franse Stade de Reims.

"Ik denk dat het een mooie match is", zegt de oud-Ajacied. "Ik geloof erin dat je minuten moet maken om beter te worden en te groeien als speler. Dat hoop en denk ik hier bij Heracles Almelo te kunnen doen."

Tijd dringt voor Bazoer en Tannane

Riechedly Bazoer en Oussama Tannane zinspelen al de hele zomer op een vertrek bij Vitesse, maar tot een transfer is het nog niet gekomen.

Tannane werd in juni al sterk gelinkt aan Turkse clubs, zoals Fenerbahçe en Galatasaray, maar daarna bleef het stil. Ook Bazoer stuurt aan op een vertrek. Olympique Marseille meldde zich al, maar net als bij Tannane leverde dat geen transfer op.

Intussen dringt de tijd. Zijn de twee vedettes morgen nog speler van Vitesse?

Van de Ven naar Feyenoord?

Feyenoord gaat een ultieme poging doen om verdediger Micky van de Ven los te weken bij FC Volendam, aldus het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt.

Van de Ven en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola probeerde in eerste instantie een contractontbinding af te dwingen via de arbitragecommissie van de KNVB, omdat de verdediger vond dat FC Volendam een te hoge transfersom vroeg. Dat verzoek werd maandag echter afgewezen.

Kean terug bij Juventus

Moise Kean keert terug bij Juventus.

Kort nadat de club het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Manchester United officieel naar buiten heeft gebracht, wordt ook de komst van Kean bevestigd. De 21-jarige aanvaller vertrok twee jaar geleden naar Everton, dat hem nu voor twee seizoenen aan Juventus verhuurt met een optie tot koop.

Topscorer Giakoumakis naar Schotland

Eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis zet straks zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Celtic, meldt Voetbal International.

Het vertrek van de eerste winnaar van de Willy van der Kuylen-trofee naar de Schotse competitie hing al een tijdje in de lucht. VVV-Venlo ontvangt een bedrag van rond de 2,5 miljoen euro voor de Griek en heeft tevens een doorverkooppercentage bedongen.

Georgios Giakoumakis met de Willy van der Kuylen-trofee

Fledderus in de startblokken

Mark-Jan Fledderus is klaar voor Deadline Day, laat hij weten via zijn sociale media.

Verwacht wordt dat de technisch-directeur nog wel wat versterking naar FC Groningen haalt, waar Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson zullen vertrekken.

Mbappé wel of niet naar Real Madrid?

Volgens het Franse radiostation RMC Sport heeft Real Madrid zich teruggetrokken uit de onderhandelingen met Paris-Saint Germain over een overgang van Kylian Mbappé.

Of komen de onderhandelingen op het laatste moment toch weer op gang?

Kylian Mbappe

Vertrekt Onana nog bij Ajax?

Ajax rekende erop dat de geschorste keeper Andre Onana zijn laatste wedstrijd bij de landskampioen al had gespeeld. Nog een dag heeft hij om te vertrekken, maar waar duikt hij straks dan op?

Onana legt de lat hoog als het gaat om een nieuwe stap in zijn carrière. En dus groeit de kans dat hij gewoon bij Ajax blijft.

En als Onana toch in Amsterdam blijft, mag hij op 4 september de training hervatten met de Amsterdammers.

André Onana

Veel eredivisieclubs nog actief op de markt

Veel clubs in de eredivisie zijn op het laatste moment nog op zoek naar versterking. Zo hoopt PSV spits Carlos Vinícius van Benfica aan de selectie toe te voegen.

Vinícius zou voor twee seizoenen worden gehuurd, weet het Portugese Mais Sport.

Bestemming Kerk nog onbekend

Gyrano Kerk heeft al afscheid genomen van FC Utrecht, maar zijn nieuwe club is nog steeds niet bekend.

Lokomotiv Moskou zou de nieuwe bestemming zijn van de aanvaller, maar ook een Duitse club toonde interesse.

Gyrano Kerk

Goedemorgen!

De transfermarkt sluit woensdag 1 september om 00.00 uur. De laatste dag houden we je hier op de hoogte van de opvallendste ontwikkelingen!