Mohamed Ihattaren
NOS Voetbal

Juventus neemt Ihattaren over van PSV en verhuurt hem gelijk aan Sampdoria

De lijdensweg van Mohamed Ihattaren en PSV is voorbij. Juventus neemt de middenvelder over van de Eindhovenaren en verhuurt hem komend seizoen gelijk aan Sampdoria.

"Mohamed heeft de afgelopen jaren hoogte- en dieptepunten gekend. Door omstandigheden is er daarna niet uitgekomen wat er voetbaltechnisch bij Mo zeker in zit. Dat is ontzettend jammer, in de eerste plaats voor Mohamed zelf. We gunnen hem deze transfer en hopen dat hij erin slaagt zijn belofte in Italië in te lossen", aldus directeur voetbalzaken John de Jong op de clubsite.

Dwaalspoor

Ihattaren was bij PSV op een dwaalspoor beland. De middenvelder had van trainer Roger Schmidt te horen gekregen dat hij vanaf 1 september hoe dan ook geen onderdeel meer zou zijn van de selectie en op zoek kon naar een nieuwe club. Die heeft zijn zaakwaarnemer Mino Raiola nu voor hem gevonden.

Ihattaren maakte als 16-jarige speler op 20 januari 2019 zijn debuut voor PSV onder Mark van Bommel. Hij groeide vervolgens uit tot vaste waarde en één van de publiekslievelingen in Eindhoven.

Toenmalig bondscoach Ronald Koeman verleidde hem destijds met een charme-offensief om voor Oranje te kiezen. Er werd hem destijds een grote toekomst voorspeld.

Eerste deuken

Maar vanaf de zomer 2020 begonnen de eerste deuken te komen in het huwelijk tussen PSV en Ihattaren. Schmidt passeerde hem voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen, omdat hij niet de juiste instelling zou hebben.

Het was het startsein van een rumoerig seizoen, waarin het nog een paar keer mis zou gaan tussen de Duitse trainer en Ihattaren. De middenvelder haalde vaker het nieuws met randzaken dan met zijn prestaties binnen de lijnen.

Mohamed Ihattaren

Ook deze zomer werd Ihattaren uit de selectie gezet omdat hij volgens PSV de gemaakte afspraken niet zou zijn nagekomen. Bij de allereerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen Galatasaray zat hij nog op de bank, maar omdat hij zich daarna had ziekgemeld en vervolgens wel naar Monaco was afgereisd om met zijn zaakwaarnermer Raiola te praten over zijn toekomst was de maat vol voor PSV.

Juventus en Sampdoria bieden nu dus uitkomst voor de 19-jarige Ihattaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl