NOS Voetbal

United rondt transfer Ronaldo af; hij neemt rugnummer 7 over van Cavani

Cristiano Ronaldo is terug waar hij hoort, meldt Manchester United nu de transfer van de Portugese ster officieel beklonken is. Twaalf jaar nadat hij de deur achter zich dicht had getrokken in Engeland, keert de 36-jarige aanvaller vol ambitie terug.

"Ik kan niet wachten om op Old Trafford voor een vol stadion te spelen en alle fans weer te zien", laat Ronaldo weten bij zijn presentatie. "Ik kijk ernaar uit om na de internationale wedstrijden bij het team aan te sluiten en ik hoop dat we een zeer succesvol seizoen voor de boeg hebben."

En ook de spelers verheugen zich op de komst van Ronaldo. De website van de Premier League meldt dat Edinson Cavani zelfs zijn rugnummer 7 heeft afgestaan, iets waarvoor door de organisatie van de competitie officieel dispensatie moet worden verleend. En wat nooit eerder gebeurde.

Cavani wordt overigens in verband gebracht met FC Barcelona.

Ronaldo heeft zoals verwacht voor twee jaar getekend, met een optie voor een derde seizoen. De transfersom van 15 miljoen euro kan met bonussen nog oplopen tot 23 miljoen.

Hereniging met Solskjaer

Trainer Ole Gunnar Solskjaer speelde nog samen met Ronaldo tijdens diens eerste periode in Manchester (2003-2009).

"Ronaldo's terugkeer toont de unieke aantrekkingskracht van deze club. Ik ben absoluut verheugd dat hij thuiskomt op de plek waar het allemaal begon", zegt de huidige manager, die United afgelopen seizoen naar de tweede plaats loodste.

"Manchester United is een club die altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft gehad", zegt Ronaldo. "Ik ben overweldigd door alle berichten die ik heb ontvangen sinds de aankondiging op vrijdag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl