Pro Shots

Manchester United heeft bekendgemaakt dat Cristiano Ronaldo na twaalf jaar weer terugkeert bij de club. De Engelsen hebben een akkoord bereikt met Juventus over de overgang van de 36-jarige Portugese superster.

De keuze van Ronaldo is erg opmerkelijk, omdat hij juist in verband werd gebracht met het de laatste jaren veel succesvollere Manchester City van trainer Pep Guardiola. Totdat daar opeens een Twitter-bericht van United was.

Ronaldo moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met United, maar dat lijkt een formaliteit. Ook moet de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar nog door de medische keuring.

Naast City en United zat ook Paris Saint-Germain achter hem aan.

25 miljoen euro

Details werden niet vermeld, maar naar verluidt tekent Ronaldo voor twee jaar en is de transfersom 25 miljoen euro.

Tijdlijn: hoe Ronaldo in paar uur van City omzwaaide naar United Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op zijn Instagram heeft Ronaldo afscheid genomen van Juventus. Hij kwam in 2018 naar Turijn met één missie: de Champions League winnen. Dat is hem niet gelukt, maar desondanks kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Juventus.

"Ik zal altijd een van jullie zijn. Jullie maken nu deel uit van mijn geschiedenis, zoals dat omgekeerd ook het geval is. Italië, Juve, Turijn en de 'tifosi bianconeri' zullen voor altijd in mijn hart zitten", schreef hij in zijn post.

Eerdere periode

Ronaldo kwam tussen 2003 en 2009 al eerder uit voor United. In die periode speelde hij 292 wedstrijden voor de Engelse club en scoorde daarin 118 keer. Daarna vertrok de vijfvoudig winnaar van de Champions League en voetballer van het jaar naar Real Madrid, waar hij pas echt een sensatie werd, en Juventus.

Voor Manchester United is het de derde grote aanwinst van deze zomer. Eerder werden ook al Jadon Sancho (85 miljoen van Borussia Dortmund) en Raphaël Varane (40 miljoen van Real Madrid) aangetrokken.

Bij United wordt Ronaldo teamgenoot van Donny van de Beek.

STER reclame