Jadon Sancho tijdens een training van het Engelse team op het EK Pro Shots

Manchester United heeft een akkoord bereikt met Borussia Dortmund voor de megatransfer van Jadon Sancho: de Engelse club betaalt 85 miljoen euro voor de vleugelspeler. Dat bevestigen de Duitse en de Engelse club. Sancho wordt daarmee, na verdediger Harry Maguire, de duurste Engelse voetballer ooit.

Volgens de BBC tekent de 21-jarige Sancho een contract voor vijf jaar bij United. De club uit Manchester betaalde in de clubgeschiedenis alleen voor de terugkeer van Paul Pogba meer geld: 110 miljoen euro.

Ook geld voor City

Ook stadgenoot Manchester City zal profiteren van de transfer, want Sancho werd opgeleid door City, dat vijftien procent van de transfersom zal ontvangen. Sancho tekende op veertienjarige leeftijd zijn eerste contract en vertrok op 17-jarige leeftijd naar Dortmund.

Jadon Sancho won met Borussia Dortmund de Duitse beker AFP

Voor Dortmund wordt Sancho de op een na duurst verkochte speler uit de clubgeschiedenis: alleen de transfer van Ousmane Dembélé naar FC Barcelona leverde de Duitse club in 2017 135 miljoen euro op.

Wisselspeler op EK

Sancho speelde in vier jaar tijd 137 wedstrijden voor Dortmund, waarin hij 50 doelpunten maakte en goed was voor 57 assists.

Met het Engelse team doet Sancho mee aan het EK voetbal, maar hij zit als wisselspeler meer op de bank (en tegen Kroatië zelfs op de tribune), dan dat hij op het veld staat. Hij mocht alleen tegen Tsjechië zes minuten meedoen.

Bertrand van Southampton naar Leicester

Een andere club uit de Premier League, Leicester City, deed voor minder geld zaken. De nummer vijf van het afgelopen seizoen trok de 31-jarige linksback Ryan Bertrand transfervrij aan. De negenvoudig Engels international, die nu niet bij de EK-selectie zit, komt over van Southampton.

STER reclame