Raphael Varane AFP

Manchester United en Real Madrid hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Raphaël Varane. De Franse verdediger moet nog wel de medische keuring doorstaan. Als de laatste formaliteiten afgerond zijn, zal Varane een meerjarig contract tekenen op Old Trafford.

De 28-jarige Varane speelde meer dan 350 wedstrijden voor Real Madrid. Met de Spaanse club won de international drie landstitels en vier keer de Champions League. Real nam Varane in 2011 over van RC Lens.

Manchester United, de club van middenvelder Donny van de Beek, versterkte zich vorige week al met aanvaller Jadon Sancho van Borussia Dortmund. Het elftal van trainer Ole Gunnar Solskjaer begint het nieuwe seizoen 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen Leeds United.

Alderweireld naar Qatar

Tottenham Hotspur raakte eerder op de dag een centrale verdediger kwijt: Toby Alderweireld zet zijn loopbaan voort in Qatar bij Al-Dubhail.

De 32-jarige Belg voetbalde zes seizoenen voor de Spurs en kwam tot 236 officiële wedstrijden. Hij speelde eerder voor Ajax.

STER reclame