Als je alle samenvattingen nog eens wil terugzien: hierbij de samenvattingen. Tot morgen!

Uitslagen en programma

De uitslagen onderstaand nog eens op een rijtje en ook een blik op morgen. Want zondag is natuurlijk de dag van PSV-Ajax.

Uitslagen en programma speelronde 7

Zwak Barcelona onderuit tegen Granada

Barcelona heeft zijn tweede nederlaag in La Liga geïncasseerd. Het gepromoveerde Granada klopte de zwakke kampioen met 2-0 en is nu medekoploper in Spanje.

Barcelona, met Frenkie de Jong centraal op het middenveld en Lionel Messi beginnend op de bank, kwam in zijn vijfde competitiewedstrijd voor de vierde keer op achterstand. Ramon Azeez kopte na een fout van Junior al in de tweede minuut raak.

Frenkie de Jong en Yangel Herrera

Inter koploper na zege in Milanese derby

De Milanese derby winnen én de koppositie veroveren. Het kon zaterdagavond niet op voor Inter. De club won de 'uitwedstrijd' bij AC Milan met 2-0. Bovendien achterhaalde Inter kampioen Juventus aan de kop van de ranglijst.

Vlak na rust kwam Inter op voorsprong. Kroaat Marcelo Brozovic scoorde na voorbereidend werk van Stefano Sensi. Belgisch international Romelu Lukaku, overgenomen van Manchester United, besliste zo'n tien minuten voor tijd de wedstrijd. Stefan de Vrij speelde het hele duel mee bij Inter.

Juventus, dat eerder op de dag zonder Matthijs de Ligt Hellas Verona versloeg (2-1), heeft twee punten achterstand op Inter.

Stefan de Vrij

Stand eredivisie

Klaar in Arnhem: Vitesse-Fortuna duurt voor Sittardenaren tien minuten te lang

Vitesse heeft zich al worstelend langs Fortuna Sittard gewerkt. De zege van de Arnhemmers kwam allesbehalve uit de lucht vallen, maar pas in de laatste tien minuten legden zij de Sittardenaren definitief over de knie: 4-2.

Bryan Linssen is twee keer trefzeker in twee minuten

Barcelona met Messi op grotere achterstand

Álvaro Vadillo benut een strafschop en zet Granada daarmee op 2-0 tegen FC Barcelona. Het ziet er slecht uit voor de ploeg van Frenkie de Jong. Lionel Messi is er na rust ingekomen bij Barça en maakt daarmee zijn rentree in de Spaanse competitie, nadat hij in de Champions League tegen Dortmund ook al had meegedaan.

Lionel Messi tegen Granada

90+1' GOAL VITESSE!

Bero stelt de thuiszege veilig. Fortuna is op en Vitesse profiteert optimaal.

Vitesse-Fortuna Sittard 4-2

Samenvattingen

Kijk nu de samenvattingen op NPO 1 of via de stream.

Dolberg trefzeker voor winnend Nice

Kasper Dolberg heeft zijn eerste doelpunt voor Nice gemaakt. De Deense spits, die onlangs van Ajax overstapte naar de Franse competitie, droeg bij aan de 2-1-zege op Dijon. Voor de aanvaller was het zijn debuut in Allianz Riviera, het stadion van Nice.

De 21-jarige Dolberg nam na een klein half uur de 1-1 voor zijn rekening. Na een assist van de Algerijn Adam Ounas stiftte Dolberg de bal fraai over Alfred Gomis, de doelman van Dijon, heen. Kort na rust maakte Youcef Atal het winnende doelpunt.

Voor Nice was het de vierde zege in zes duels. Paris Saint-Germain heeft evenveel punten, twaalf, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. PSG gaat zondag op bezoek bij Olympique Lyon.

Kasper Dolberg viert zijn goal met Adam Ounas

83' GOAL VITESSE!

En nog een keer! Weer kopt Linssen raak.

Vitesse-Fortuna Sittard 3-2

81' GOAL VITESSE!

Linssen kopt raak uit een hoekschop van Tannane. Doelman Koselev tast mis en bij de tweede paal kan Linssen vrij binnenkoppen.

75' Klappen voor veteranen

Supporters en spelers klappen voor alle veteranen op de tribune in de 75ste minuut, 75 jaar na de Slag om Arnhem.

Supporters en spelers staan in 75ste minuut stil bij Slag om Arnhem

Pavlidis laat zich weer gelden, Maaskant ziet dat VVV 'geen Barcelona is'

62' GOAL FORTUNA!

Angha kopt na een voorzet van Diemers vogelvrij binnen.

Vitesse-Fortuna Sittard 1-2

PEC-trainer Stegeman baalt, Groningen-coach Buijs rekent zich nog niet rijk

59' GOAL VITESSE!

Matavz neemt fraai aan na een pass van Tannane en scoort.

Vitesse-Fortuna Sittard 1-1

Tweede helft

Kan Vitesse nog terugkomen of zorgt Fortuna voor een verrassende zege? De tweede helft van Vitesse-Fortuna Sittard (0-1) begint.

Klaar in Groningen: FC Groningen klopt en passeert PEC Zwolle

FC Groningen heeft zijn tweede zege van het seizoen binnen. Na drie nederlagen en een gelijkspel werd de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 verslagen. Door die zege staan de Groningers nu twaalfde, een plaats boven Zwolle.

Ramon Lundqvist heeft Groningen op voorsprong gezet

Klaar in Tilburg: Pavlidis bezorgt Willem II drie punten tegen zwak VVV

Willem II heeft in eigen huis VVV-Venlo met 1-0 verslagen. De Venlonaren maakten geen moment aanspraak op de zege in Tilburg, terwijl de Tilburgers verzuimden meer doelpunten te scoren.

Pavlidis is de gevierde man in Tilburg

Rust in Arnhem

Op een kans voor Tannane na laat Vitesse helemaal niets zien in de Airborne-wedstrijd. De bezoekers leiden met 1-0.

Mark Diemers (m) en trainer Kevin Hofland

Barcelona vroeg op achterstand

Met Frenkie de Jong centraal op het middenveld komt FC Barcelona al vroeg op een 1-0 achterstand bij Granada. Ramon Azeez scoort in de 2de minuut.

Granada viert de goal van Ramon Azeez

37' Bazoer ontsnapt

Bazoer veegt Diemers met de noppen van zijn kicksen in het gezicht. Diemers geeft daarop en duw aan de middenvelder van Vitesse. Diemers krijgt geel, Bazoer ontsnapt.

25' GOAL FORTUNA!

Diemers krijgt de bal op rand strafschopgebied en schiet na één aanname raak.

Vitesse-Fortuna Sittard 0-1

Mark Diemers

62' Lat!

Bijna de 3-0, van Hrustic. Hij schiet na een flitsende combinatie op de lat.

FC Groningen-PEC Zwolle 2-0

59' GOAL FC GRONINGEN!

Ajdin Hrustic scoort met een bekeken schot, nadat hij de bal heeft ontvangen van Benschop.

RKC-coach Grim in mineur, terwijl Sparta-trainer Fraser geniet

Aftrap in Arnhem

Na een indrukwekkende minuut stilte voor oud-Fortuna-speler Fernando Ricksen begint de Airborne-wedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard.

Minuut stilte voor Ricksen bij Vitesse-Fortuna Sittard

Airborne

De wedstrijd Vitesse-Fortuna is de jaarlijks Airborne-wedstrijd in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem, 75 jaar geleden.

Een fan van Vitesse met een soldaat voor Vitesse-Fortuna

Opstellingen Vitesse-Fortuna

Reserve De Ligt ziet moeizame zege van Juventus op Hellas

Na twee teleurstellende remises in een week heeft Juventus weer gewonnen. De club uit Turijn won thuis met de nodige moeite van Hellas Verona: 2-1.

Na de 0-0 tegen Fiorentina en de 2-2 in Madrid tegen Atlético in de Champions League gaf trainer Maurizio Sarri vijf spelers rust. Matthijs de Ligt was een van hen en zag vanaf de reservebank hoe zijn vervanger Semih Demiral in de fout ging. De jonge Turkse verdediger verkeek zich op een steekpassje van Sofyan Amrabat en bracht daarbij Samuel Di Carmine ten val.

Cristiano Ronaldo heeft Juventus op 2-1 geschoten tegen Hellas Verona

Lewandowski evenaart doelpuntenrecord, Leverkusen sluit week met winst af

Bayern München en Bayer Leverkusen hebben zaterdag in de Bundesliga thuis van een gepromoveerde club gewonnen. Bayern was 1.FC Köln met 4-0 de baas en Leverkusen versloeg Union Berlin met 2-0.

Robert Lewandowski

Rust in Groningen en Tilburg

FC Groningen-PEC Zwolle 1-0

Willem II-VVV-Venlo 1-0

Klaar op Kasteel: Sparta eenvoudig langs pover RKC

Sparta Rotterdam heeft thuis eenvoudig met 4-0 gewonnen van een pover RKC Waalwijk, dat na zeven wedstrijden nog altijd op zijn eerste overwinning wacht. In het duel tussen de clubs die vorig seizoen nog in de eerste divisie uitkwamen, opende Bryan Smeets de score op aangeven van Halil Dervisoglu, die even eerder de lat had geraakt. Ragnar Ache kopte kort voor rust de 2-0 binnen uit een voorzet van Abdou Harroui.

Bryan Smeets (l) en Halil Dervisoglu (r)

22' GOAL WILLEM II!

Pavlidis mist eerst, maar schiet de rebound van zijn strafschop wel binnen.

20' Strafschop Willem II

Pavlidis wordt gevloerd door Kum. Penalty Willem II.

De onhandige tackle van Christian Kum

19' GOAL FC GRONINGEN!

Ramon Lundqvist schiet binnen na een vlotte combinatie.

60' GOAL SPARTA!

Het wordt nog erger voor RKC. Mohamed Rayhi maakt er 4-0 van. Harroui is voor de tweede keer vanavond de aangever.

Sparta-RKC Waalwijk 4-0

Aftrap in Groningen en Tilburg

Sparta leidt comfortabel tegen RKC (3-0) en ook Willem II-VVV en FC Groningen-PEC Zwolle wordt er afgetrapt.

Opstellingen FC Groningen-PEC Zwolle

48' GOAL SPARTA!

Een mooie counter van de thuisploeg vlak na rust. Dervisoglu kopt vallend een voorzet van Ache binnen.

Sparta-RKC Waalwijk 3-0

Rust op Kasteel

Sparta-RKC 2-0. De onthutsend zwakke bezoekers hebben een donderspeech van coach Fred Grim nodig na rust.

43' GOAL SPARTA!

Harroui geeft voor en Ache kopt binnen. RKC heeft vrijwel niets in te brengen in Rotterdam.

Sparta-RKC Waalwijk 2-0

15' GOAL SPARTA!

Smeets staat helemaal vrij en krijgt de bal op een presenteerblaadje van Dervisoglu. Het is de eerste goal voor Sparta van Smeets.

Sparta Rotterdam-RKC Waalwijk 1-0

7' Lat!

Sparta is dicht bij de openingsgoal. Op aangeven van Harroui schiet Dervisoglu op de lat.

Sparta-RKC Waalwijk 0-0

Aftrap

Sparta-RKC Waalwijk is begonnen.

Opstellingen Sparta en RKC

Alvast vooruitblikken op de topper

Het is ook het weekend van de topper tussen PSV en Ajax, zondag om 16.45 uur.

Met twee voorbeschouwingen op NOS.nl blikken we alvast vooruit op de clash tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers.

PSV-aanvoerder Rosario: 'Ik zit niet in de makkelijkste fase'
Tagliafico: 'Ik vind het leuk om te tekenen als ik wat tijd overheb'

Hoe ging het vrijdagavond?

Heracles en FC Twente zorgden vrijdagavond voor een vermakelijk duel in Enschede. De Almeloërs wonnen met 3-2 bij de buurman.