Robert Lewandowski
NOS Voetbal

Lewandowski evenaart doelpuntenrecord, Leverkusen sluit week met winst af

Bayern München en Bayer Leverkusen hebben zaterdag in de Bundesliga thuis van een gepromoveerde club gewonnen. Bayern was 1.FC Köln met 4-0 de baas en Leverkusen versloeg Union Berlin met 2-0.

Bij Bayern scoorde Robert Lewandowski zowel voor als na rust al na enkele minuten, waardoor hij nu na vijf duels al op negen goals staat. De Pool heeft daarmee het stokoude record van Peter Meyer uit 1967 geëvenaard. De speler van Borussia Mönchengladbach had destijds ook na vijf Bundesligaduels negen doelpunten achter zijn naam.

Philippe Coutinho maakte voor de ploeg uit München de 3-0 vanaf de stip nadat hij gevloerd was door voormalig PEC Zwolle-speler Kinglsey Ehizibue, die voor zijn vergrijp rood kreeg. Coutinho gaf een kwartier voor tijd ook de assist op Ivan Perisic, die met een schuiver in de verre hoek tekende voor de 4-0.

Bosz wint ook

In Leverkusen gaf de formatie van trainer Peter Bosz een positief slot aan een povere week, waarin verloren werd bij Borussia Dortmund in de competitie en thuis van Lokomotiv Moskou in de Champions League. Voor de pauze troffen Kevin Volland en Lucas Alario doel met een schot dat voorzien was van een verraderlijke stuit.

Lucas Alario

Eerder eisten de twee spelers een hoofdrol op bij een beslissing van de VAR; een goal van Alario werd afgekeurd omdat Volland daarbij buitenspel stond.

Na de rust duurde Leverkusens overwicht voort en trof Kai Havertz nog de lat. Gescoord werd er echter niet meer. Dat lukte ook niet na Union Berlins derde rode kaart van het seizoen. Sebastian Polter kon ruim twintig minuten voor tijd na een harde charge op Julian Baumgartlinger inrukken.

Leipzig aan kop

RB Leipzig won later op de avond van het Werder Bremen van aanvoerder Davy Klaassen (3-0) en gaat daardoor aan kop in de Bundesliga. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann heeft twee punten voorsprong op Bayern München.

Leipzig nam in de eerste helft al een 2-0 voorsprong en moest na ruim een uur verder met tien man, na een rode kaart voor Konrad Laimer.

Werder wist niet te profiteren van die overtalsituatie en zag Leipzig zelfs nog verder uitlopen dankzij een doelpunt van Marcelo Saracchi.

Uitslagen Bundesliga 2 september

Bayer Leverkusen 1. FC Union Berlin 2-0
Bayern München 1. FC Köln 4-0
Hertha BSC SC Paderborn 2-1
SC Freiburg FC Augsburg 1-1
Werder Bremen RB Leipzig 0-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl