NOS Voetbal

Pavlidis bezorgt Willem II drie punten tegen zwak VVV

Bekijk de samenvatting van Willem II - VVV-Venlo

Willem II heeft in eigen huis VVV-Venlo met 1-0 verslagen. De Venlonaren maakten geen moment aanspraak op de zege in Tilburg, terwijl de Tilburgers verzuimden meer doelpunten te scoren.

De statistieken na afloop spraken voor zich. Willem II kwam in negentig minuten tot twintig schoten, waarvan zes op doel. VVV kwam slechts tot zeven schoten en Willem II-doelman Timon Wellenreuther hoefde slechts een keertje de bal te keren.

Pavlidis blijft scoren

Ondanks het veldoverwicht moest er een penalty aan te pas komen om voor Willem II de ban te breken. Christian Kum vloerde Vangelis Pavlidis, waarna de Griek zichzelf ook meldde om de strafschop te nemen.

De onhandige tackle van Christian Kum

In eerste instantie anticipeerde Thorsten Kirschbaum uitstekend op de inzet van de spits, maar in de rebound scoorde Pavlidis alsnog zijn zesde treffer van dit seizoen.

Daarmee is de 20-jarige Griek, die samen met ploeggenoot Marios Vrousai (21) in de afgelopen interlandperiode werd opgeroepen voor het Griekse nationale elftal van John van 't Schip, topscorer in de eredivisie. Een eretitel die hij wel moet delen met Donyell Malen van PSV.

Kirschbaum

Willem II, die naast Pavlidis, Vrousai en Christos Voutsas mogelijk binnenkort ook de Griekse keeper Georgis Strezos een contract aanbiedt, ging in het verloop van de wedstrijd op zoek naar een verdubbeling van de score. Die kwam er, mede dankzij een aantal prima reddingen van Kirschbaum, niet.

En dus ging het na afloop vooral over die Duitse doelman, die er mede voor zorgde dat het 'maar' 1-0 bleef in Tilburg. Pavlidis was blij dat zijn ene treffer drie punten opleverde, maar vond dat hij meer had moeten scoren. "Dat had gekund als Kirschbaum niet zo goed was geweest", aldus de Griek.

Hoop en geloof

Willem II-trainer Adrie Koster vond dat zijn team het zichzelf moeilijk maakte door niet meer doelpunten te maken. "We creëerden zoveel kansen en we hielden het zo spannend. Dat was link, want zo hield VVV hoop."

Robert Maaskant, de trainer van VVV, had inderdaad nog lang het geloof in een punt. "Tot het laatste moment geloofde ik in een doelpunt, omdat we dat al vaker hebben gedaan dit seizoen. Helaas werden wij niet beloond met een puntje."

Pavlidis laat zich weer gelden, Maaskant ziet dat VVV 'geen Barcelona is'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl