Nico Tagliafico en Rembrandt Pro Shots/bewerking NOS

Ajacied Nicolás Tagliafico is niet alleen een kunstenaar binnen het veld, maar ook daarbuiten. De maker van het Doelpunt van de Week vindt zijn rust met een tekenpen in de hand.

"Het is goed om niet de hele tijd alleen maar aan voetbal te denken", vindt de Argentijnse back van Ajax. "Ik vind het leuk om te tekenen als ik wat tijd overheb."

"Je richt je op de tekening en probeert tot rust te komen door het potlood te bewegen en je op de details te richten. Uiteindelijk denk je alleen aan de tekening en maak je je hoofd leeg."

Tagliafico: 'Ik vind het leuk om te tekenen als ik wat tijd overheb' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 27-jarige Tagliafico tekende als kind al veel, maar zijn ene hobby schoot erbij in toen hij van de andere zijn werk maakte.

De international heeft inmiddels de draad weer opgepakt. Zijn laatste meesterwerk? Een samoerai. Helaas sprong zijn hond in een onbewaakt moment op tafel en scheurde de creatie aan flarden.

Tagliafico is op zijn plek bij Ajax. Dat straalt hij uit met zijn spel. En niet voor niets is juist hij de laatste weken van waarde voor Ajax met zijn goals. Belangrijke goals.

Nico Tagliafico juicht na een treffer voor Ajax Pro Shots

Maar ook Nederland is voor hem bijzonder, het land van Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. "Jullie hebben geweldige kunstenaars."

"Ik ben geen echte kunstliefhebber, maar ik ben wel dol op tekeningen. Als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar Rembrandt. Maar ik kan niet over die mensen praten alsof ik er zelf ook bijhoor. Zo goed ben ik niet."

Tagliafico is meer dan een linksback. Spraakzaam, geïnteresseerd en creatief. Maar niet altijd.

Opmerkelijke oproep

Opmerkelijk was dat hij deze week een oproep plaatste op Twitter. Om te vragen om advies. Want al twee goals in de Champions League en twee in de eredivisie brengen de kleine Argentijn in verlegenheid. Het publiek viert de treffers uitbundig, maar hoe moet hij zelf zijn vreugde uiten?

Zo zelfverzekerd als hij tekent, zo kwetsbaar stelt hij zich op als hij via sociale media vraagt hoe hij zijn volgende doelpunt moet vieren. Honderden volgers reageerden, inspiratie genoeg. De beste ideeën zal hij delen.

De vraag is of hij ook in de topper tegen PSV zondag voor het vijandige doel verschijnt. Dan kun je alvast maar beter op alles zijn voorbereid, wat juichen betreft.

Een move zoals Michael Jackson spreekt hem wel aan. "Moonwalken in het gras. Dat wordt wel moeilijk."

Tagliafico: 'Ik voel me goed en ben echt aan het genieten'

STER reclame