liveblog
NOS VoetbalAangepast

Huntelaar houdt Ajax op titelkoers, Feyenoord vrijwel zeker derde

  • FC Groningen-Ajax 0-1
  • FC Emmen-FC Utrecht 2-0
  • Vitesse-PEC Zwolle 4-1
  • Feyenoord-AZ 2-1
  • VVV-Venlo-De Graafschap 4-1
liveblog gesloten

Tot morgen, na het paasontbijt!

Zondag, na het paasontbijt zijn we terug met Excelsior-Willem II (12.15 uur), Fortuna Sittard-Willem II (14.30 uur) en PSV-ADO Den Haag (16.15 uur).

Een prettig paasweekend en graag tot morgen!

Seuntjens en Seuntjens

En dan was er nog het verhaal van de broers Mats en Ralf Seuntjens. Mats opende de score voor AZ tegen Feyenoord en 47 seconden later scoorde Ralf voor VVV-Venlo tegen De Graafschap. En dat terwijl de broers nog nooit allebei op dezelfde speeldag doel hadden getroffen.

Gebroeders Seuntjens scoren binnen één minuut in Rotterdam en Venlo

Het geheim van hattrickheld Linssen

Bij Vitesse-PEC Zwolle (4-1) ging het vanavond vooral om Bryan Linssen. De kleine Limburger maakte een hattrick en schroefde zijn eredivisietotaal van het seizoen op naar negen. Acht daarvan maakte hij met zijn hoofd. Of zijn dat er zeven, want die eerste van vanavond ging toch echt via de schouder in het doel.

Linssen: 'Ik spring vaak eerder dan de tegenstander'

Van Persie wil geen afscheidswedstrijd

Robin van Persie is bezig met zijn afscheidstournee, maar is nog altijd goud waard voor Feyenoord. De aanvaller maakte de 2-1 tegen AZ en verzekerde zijn club daarmee vrijwel zeker van de derde plaats.

Hoe ziet Van Persie zijn laatste wedstrijden voor zich?

Van Persie opgelucht met derde plaats: 'Niemand zit te wachten op play-offs'

Medisch bulletin

Lachende gezichten bij Ajax in Groningen, maar er waren ook wel wat zorgelijke momenten. Zoals de blessures van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de openingsfase. De schad elijkt mee te vallen.

Frenkie de Jong erkent: 'Mijn lichaam heeft wel wat tikken gehad'

Barcelona dicht bij 26ste titel

Even iets anders dan de titelstrijd in de eredivisie. Stel dat Ajax Tottenham Hotspur weet te verslaan in de halve finales van de Champions League. Dan zou het op zaterdag 1 juni in Madrid weleens tegenover FC Barcelona kunnen staan in de finale....

Dankzij een 2-1 thuiszege op Real Sociedad is FC Barcelona weer een stap dichter bij zijn 26ste Spaanse titel gekomen. Achtervolger Atlético Madrid won met 1-0 bij Eibar en blijft volgen op negen punten. Er zijn na dit weekeinde na vijf speelronden te gaan in de Primera División.

Lees verder.

Arturo Vidal en doelpuntenmaker Jordi Alba bejubelen de 2-1

PSV in de achtervolging

Zondag gaat PSV in de achtervolging op Ajax in het thuisduel met ADO Den Haag. Bij een zege met minimaal 14 doelpunten verschil nemen de Eindhovenaren de koppositie over van Ajax.

Zover zal het niet komen, maar een ruime overwinning van PSV zou de druk op Ajax wel weer opvoeren.

Programma van de 31ste speelronde in de eredivisie

Huntelaar: 'Mijn shirt uitdoen was natuurlijk een domme actie'

Huntelaar viert zijn goal, het duel FC Groningen-Ajax werd 0-1

Hij kwam, zag, overwon en ging eraf met rood. Het duel FC Groningen-Ajax (0-1) werd de wedstrijd van invaller Klaas-Jan Huntelaar. Van de gevierde man tot een treurige afgang. "Mijn shirt uitdoen was natuurlijk een domme actie. Nou ja, dat hoeft niet dom te zijn, maar door die tweede gele kaart wordt het wel een domme."

Lees hier het reactieverhaal.

Stand

De stand in de eredivisie

AFGELOPEN IN VENLO

De Graafschap komt na een minuut al op voorsprong, maar VVV lacht het laatst en wint met 4-1. De Venlonaren stijgen naar de elfde plek. Voor De Graafschap wordt het ontlopen van de nacompetitie een lastig verhaal, zeker na de zege van FC Emmen eerder vanavond.

Lees hier het wedstrijdverslag.

Jay-Roy Grot en Christian Kum vieren een Limburgse goal

AFGELOPEN IN ROTTERDAM

Feyenoord wint met 2-1 van AZ en zet de Alkmaarders daarmee op zeven punten. Met nog drie duels te gaan kan de derde plaats Feyenoord bijna niet meer ontgaan.

Lees hier het wedstrijdverslag.

Feyenoord viert de 2-1 van Robin van Persie

85' GOAL VVV-VENLO

Moreno Rutten scoort op aangeven van Patrick Joosten en maakt de avond voor VVV nog mooier. De eerste eredivisiezege sinds 9 maart kan niet meer mis.

VVV-Venlo-De Graafschap 4-1

83' Applaus voor Van Persie

De Kuip gaat staan voor Robin van Persie, die met nog zeven minuten te spelen naar de kant wordt gehaald door trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij geeft zijn aanvoerdersband aan Eric Botteghin en dus niet aan Jordy Clasie. Die is sinds zijn akkefietje in het duel met Heracles zijn vice-aanvoerderschap kwijt.

Yassin Ayoub is overigens de vervanger van Van Persie.

Feyenoord-AZ 2-1

68' GOAL FEYENOORD

Robin van Persie doet het voor Feyenoord. En hoe! Als een echte spits duwt hij de voorzet van St. Juste met buitenkant links in de verre hoek. Feyenoord verdiend op 2-1.

Feyenoord-AZ 2-1

Robin van Persie heeft Feyenoord op 2-1 geschoten tegen AZ

Rentree Boadu

De rentree van Myron Boadu voor AZ in De Kuip tegen Feyenoord

Daar is Myron Boadu! Na een veelbelovende seizoensstart brak hij zijn enkel in het thuisduel met Feyenoord. Nu maakt hij zijn rentree, uitgerekend in De Kuip.

Voor het seizoen maakten wij een uitgebreid interview met de talentvolle spits.

58' GOAL VVV-VENLO

En dan is het opeens 3-1 in Venlo. Invaller Jay-Roy Grot staat aan het einde van een vloeiende aanval. Deze wedstrijd lijkt gespeeld.

VVV-Venlo-De Graafschap 3-1

55' GOAL VVV-VENLO

Verdediger Nils Röseler breekt opeens door de linies en heeft een fijne, hoge lob in huis om doelman Bertrams te passeren. Op de lijn staat Peniel Mlapa klaar voor het laatste tikje: 2-1 VVV.

VVV-Venlo-De Graafschap 3-1

Sterk Feyenoord even met tien

Feyenoord is sterk begonnen aan de tweede helft. Via Malacia is het op gelijke hoogte gekomen en net kreeg Berghuis ook een grote kans. Het is wachten op de 2-1.

Toch moeten de Rotterdammers even in de achteruit. Met reden, want Cuco Martina ligt geblesseerd langs het veld en moet gewisseld worden. Feyenoord even met tien man, tot Jerry St. Juste klaar is voor zijn invalbeurt.

Feyenoord-AZ 2-1

51' GOAL FEYENOORD

Tyrell Malacia maakte twee weken geleden een schitterende goal tegen VVV en vanavond doet hij het weer. De linksback haalt van afstand verwoestend uit met de buitenkant van zijn voet: 1-1.

Feyenoord-AZ 1-1

Tyrell Malacia schiet Feyenoord op prachtige wijze naast AZ (1-1)

AFGELOPEN

Het is afgelopen in Arnhem. Vitesse wint, ondanks dat het meer dan een uur met tien man moest spelen, simpel met 4-1 van PEC Zwolle. De grote kleine man is weer Bryan Linssen. Hij maakt een hattrick.

Lees hier het wedstrijdverslag.

Bryan Linssen speelde een hoofdrol voor Vitesse tegen PEC Zwolle

Verrückte 2-Brüderspiel

En geloof het of niet: in Venlo is zojuist de winnaar van de 'Verrückte 2-Brüderspiel' uitgereikt. Gefeliciteerd!

Broers Seuntjens scoren in zelfde minuut

We hebben het even uitgezocht: tussen de goal van Mats Seuntjens voor AZ tegen Feyenoord en die van Ralf Seuntjens voor VVV-Venlo tegen De Graafschap zat 47 seconden!

38' GOAL VVV

In Venlo begon de wedstrijd iets later dan in Rotterdam en zo kan het gebeuren dat op vrijwel hetzelfde moment gescoord wordt door Seuntjens en Seuntjens. In Venlo is het Ralf Seuntjens die de gelijkmaker laat aantekenen: 1-1.

36' GOAL AZ

Mats Seuntjens zet AZ op curieuze wijze op voorsprong tegen Feyenoord. Hij scoort met zijn achterwerk. Dat mag ook.

77' GOAL VITESSE

Weer een corner van Ødegaard, weer Linssen met de kopbal. Dat is een hattrick voor de aanvoerder: 4-1!

Hij heeft nu drie keer gescoord uit een corner van de Noor. Twee keer met het hoofd, alleen de eerste was met de schouder.

Wat vond Huntelaar ervan?

'Rode' matchwinner Huntelaar: 'Soms zitten mooie momenten dicht bij slechte'

73' GOAL VITESSE

Mohammed Dauda maakt de 3-1 voor Vitesse na een fijne combinatie tussen Martin Ødegaard en Thulani Serero.

Vitesse-PEC Zwolle 3-1

Vermakelijk in De Kuip

We hebben nog weinig nieuws gebracht uit De Kuip. En dat is niet terecht, want het is een vermakelijke wedstrijd in Rotterdam-Zuid. Robin van Persie en Mats Seuntjens waren allebei al dicht bij een goal. En daarnet was de grootste kans voor Tonny Vilhena. De middenvelder schiet voorlangs, maar stond sowieso buitenspel.

Feyenoord-AZ 0-0

Paal komt goed weg

Wat een kans voor Vitesse. Kenneth Paal schat een uittrap van Vitesse-doelman Pasveer helemaal verkeerd in en mist 'm volledig. De slimme Linssen lag al op de loer, maar wordt nog net de voet dwars gezet door de terugsprintende Gustavo Hamer.

Vitesse-PEC Zwolle 2-1

Tranen bij Karavajev

Vitesse heeft dit seizoen al te kampen gehad met de nodige blessuregevallen. Rechtsback Vjatsjeslav Karavajev speelde tot nu toe alle minuten voor Vitesse en behoorde vanavond tot de uitblinkers bij de thuisploeg. Maar nu is de kersvers Russisch international geveld: hamstringblessure.

Danilho Doekhi komt voor hem in het veld.

Tranen bij Vjatsjeslav Karavajev nadat hij met een blessure van het veld moet

Juventus wint achtste scudetto op rij

De kater van de uitschakeling in de Champions League door Ajax van afgelopen dinsdag zal er amper minder door zijn geworden, maar Juventus heeft z'n landstitel binnen. Van veel glans werd die niet voorzien, maar de 2-1 thuiszege op Fiorentina was meer dan voldoende voor het achtste kampioenschap van Italië op rij, een unieke serie. Het is de 35ste titel in totaal.

47' GOAL VITESSE

Wéér Bryan Linssen. De 1,70 meter lange aanvaller kopt raak uit een corner van Martin Ødegaard. En nu is het, in tegenstelling tot de 1-0 écht met het hoofd. Het tiental van Vitesse staat op 2-1.

Vitesse-PEC Zwolle 2-1

1' GOAL DE GRAAFSCHAP

Het duel in Venlo is net begonnen of Furdjel Narsingh sprint iedereen eruit en maakt koeltjes 1-0 voor de bezoekers.

VVV-Venlo-De Graafschap 0-1

Opstellingen VVV-Venlo-De Graafschap

Ook om 20.45 uur: VVV-Venlo-De Graafschap.

- De laatste eredivisie-editie dateert van 26 november 2011 (1-2). VVV won op 3 febuari 2017 in de eerste divisie het laatste treffen in Venlo met 4-1.

- VVV pakte 2 punten in zijn laatste 5 wedstrijden en verloor zijn vorige 3 thuisduels. De Graafschap hield maar 1 punt aan de laatste 4 duels over.

- Aanvoerder Danny Post (VVV) is geschorst.

De opstellingen bij VVV-Venlo - De Graafschap

Opstellingen Feyenoord-AZ

Om 20.45 uur beginnen Feyenoord en AZ in De Kuip aan de strijd om de derde plaats. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog vier punten in het voordeel van de Rotterdammers.

- Feyenoord-spitsen Jorgensen en Vente zijn beiden geschorst.

- Bij AZ keert spits Boadu terug in de selectie. Zeven maanden geleden brak hij thuis tegen Feyenoord een enkel.

De opstellingen bij Feyenoord-AZ

RUST

Vitesse en PEC Zwolle gaan met 1-1 de rust in. De thuisploeg moet nog 45 minuten met tien man verder na de rode kaart voor Büttner.

Vitesse-PEC Zwolle 1-1

Verslag FC Groningen-Ajax

Ajax sleept de zege op Fc Groningen voor de poorten van de hel weg. Lees hier het wedstrijdverslag.

AFGELOPEN IN GRONINGEN

Ajax wint met 1-0 van FC Groningen. Dankzij een van de opmerkelijkste invalbeurten van het seizoen.

AFGELOPEN IN EMMEN

FC Emmen schrijft drie dure en verdiende punten bij. Het wint met 2-0 van FC Utrecht.

Vijf minuten blessuretijd

Wat gebeurt hier allemaal in Groningen? De thuisploeg dacht een strafschop te krijgen na vermeend hands van Tagliafico, maar arbiter Higler oordeelt anders. De druk op het doel van Onana is enorm.

FC Groningen-Ajax 0-1

27' ROOD BÜTTNER

Ook een rode kaart voor Alexander Büttner bij Vitesse. De linskback maakt een harde overtreding op Younes Namli en krijgt in eerste instantie geel van arbiter Kuipers. De VAR oordeelt anders: rood voor Büttner.

Vitesse-PEC Zwolle 1-1

Redding Onana

Wat een kans voor Groningen! Paul Gladon dacht al de gelijkmaker binne te hebben gekopt, maar Onana krijgt nog net een handje erachter.

FC Groningen-Ajax 0-1

84' ROOD HUNTELAAR

Klaas-Jan-Huntelaar trok zijn shirt uit na zijn treffer tegen FC Groningen en kreeg daar een gele kaart voor. Die kaart komt hem duur te staan als hij Memisevic veel te hard opvangt. Dat had ook een directe rode kaart kunnen zijn. Ajax moet met tien man verder.

FC Groningen-Ajax 0-1

Klaas-Jan Huntelaar krijgt zijn tweede gele kaart in het duel met FC Groningen

23' GOAL PEC ZWOLLE

Lennart Thy brengt PEC Zwolle weer naast Vitesse. Het is 1-1 in Arnhem.

78' GOAL AJAX

Huntelaar bevrijdt Ajax tegen FC Groningen! Hij ontworstelt zich van Handwerker en schiet hard in het doel. De VAR heeft ernaar gekeken en de treffer goedgekeurd. Huntelaars 15de, misschien wel de belangrijkste?

Klaas-Jan Huntelaar is buiten zinnen na zijn goal en viert dat met ontbloot bovenlichaam

Ten Hag gaat all-in

Ook Kasper Dolberg komt in de ploeg voor David Neres. Daarmee heeft Erik ten Hag al zijn centrumspitsen in het veld staan.

Onvriendelijk

Het wordt steeds onvriendelijker in Groningen. Net moest Tadic al even aan de noodrem trekken, nu is het Tagliafico die Te Wierik opvangtr. De Argentijn doet dat met zijn arm en dus kijkt de VAR het moment nog even na. Zonder gevolgen.

Als Veltman meteen daarna wordt neergehaald door Memisevic kookt het potje over bij de Ajacied. Beide spelers krijgen geel.

FC Groningen-Ajax 0-0

9' GOAL VITESSE

Bryan Linssen brengt Vitesse binnen tien minuten op 1-0. Hij kopt van dichtbij raak. Of doet hij het met z'n schouder?

Kans Tagliafico

Wat een kans voor Nicólas Tagliafico! Hij kan vrij uithalen, maar Dyovaisio Zeefuik - vorig jaar nog Ajacied - haalt de bal weg op de doellijn. De tijd begint zoetjesaan te dringen voor de koploper.

FC Groningen-Ajax 0-0

Scherpen is Kerk de baas

Een curieus moment zojuist bij FC Emmen-FC Utrecht. Invaller Gyrano Kerk duikt volledig vrij op voor doelman Kjell Scherpen, maar stuit op de doelman. Tot twee keer toe, want ook de rebound weet Kerk met zijn hoofd niet voorbij de lange doelman te wurmen.

FC Emmen-FC Utrecht 2-0

Supersub Huntelaar

Trainer Erik ten Hag beseft het belang van de wedstrijd en brengt Klaas-Jan Huntelaar in het veld voor Lasse Schöne. De spits heeft een half uur om het doelpunt te maken.

FC Groningen-Ajax 0-0

Klaas-Jan Huntelaar komt in de ploeg bij Ajax tegen FC Groningen

AFTRAP

In Arnhem zijn Vitesse en PEC Zwolle begonnen aan hun wedstrijd. De thuisclub heeft afgetrapt.

56' Doan doet Ajax (net geen) pijn

De grootste kans van de wedstrijd is voor FC Groningen! Doan combineert met Sierhuis, passeert ook Onana, maar de bal rolt rakelings voorlangs. Ook Sierhuis was net al met een vlammend schot dicht bij een treffer.

FC Groningen-Ajax 0-0

TWEEDE HELFT

Ook in Groningen rolt de bal weer. Kan Ajax in de tweede helft het doel vinden of loopt het averij op in de titelstrijd?

FC Groningen-Ajax 0-0

TWEEDE HELFT

In Emmen zijn de spelers begonnen aan de tweede helft. Met Kerk en Guwara als invallers gaat FC Utrecht op zoek naar de aansluitingstreffer. Het staat 2-0 voor Emmen.

FC Emmen-FC Utrecht 2-0

Opstellingen Vitesse-PEC Zwolle

Om 19.45 uur begint in Arnhem Vitesse-PEC Zwolle.

- De Zwollenaren gingen tien keer bij Vitesse op bezoek, maar wonnen nog nooit. De Arnhemmers zegevierden zeven keer.

- Eerder dit seizoen won Vitesse in Zwolle met 2-0 door twee doelpunten van Tim Matavz.

- Vitesse, dat strijdt om deelname aan de play-offs om Europees voetbal, speelde vijf van de laatste zes duels gelijk.

Opstellingen bij Vitesse-PEC Zwolle

RUST

FC Groningen en Ajax gaan rusten met 0-0 op het scorebord. Ajax is sterker, maar ook de Groningers kregen in de laatste minuten opeens aardige kansen. De beste was voor Reis, die knap uithaalde met de buitenkant van zijn rechtervoet. Het schot rolde echter net langs de paal.

Voor Ajax zijn de kansen schaars. En dan is het extra zuur als Hakim Ziyech vrij op doelman Bizot af kan, maar teruggefloten wordt vanwege buitenspel. Dat lijkt niet het geval.

In Emmen gaat de thuisploeg rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong op een zeer zwak FC Utrecht.

FC Groningen-Ajax 0-0

FC Emmen-FC Utrecht 2-0

40' GOAL FC EMMEN

Keziah Veendorp zet FC Emmen met een even fraai als bekeken schot in de verre hoek op 2-0! Emmen op weg naar lijfsbehoud in de eredivisie?

FC Emmen-FC Utrecht 2-0

30' Nog altijd 0-0 in Groningen

Nog altijd is het 0-0 in Groningen en dus beginnen de zenuwen al een beetje op te spelen in Amsterdam. Matthijs de Ligt (kopbal) en Joel Veltman (schot) kregen beiden een goede kans, maar daar bleef het ook wel bij.

Aan de andere kant mocht ook Mike te Wierik vrij inkoppen, maar André Onana stond pal.

FC Groningen-Ajax 0-0

30' GOAL FC EMMEN

Michael de Leeuw kopt bij de tweede paal raak na een doorgekopte corner. Emmen staat op 1-0 tegen FC Utrecht.

FC Emmen-FC Utrecht 1-0

Michael de Leeuw (rechts) heeft FC Emmen op voorsprong gezet tegen FC Utrecht

15' Weinig te genieten in Emmen

Zo'n 50 kilometer verderop in Emmen valt voorlopig nog weinig te genieten. FC Emmen en FC Utrecht bakken er niet veel van en dus is 0-0 logisch.

FC Emmen-FC Utrecht 0-0

15' Energiek begin, weinig kansen

Er is een kwartier gespeeld in Groningen. De thuisploeg zette Ajax in de eerste minuten fel onder druk, maar inmiddels heeft Ajax de touwtjes stevig in handen. Grote kansen zagen we nog niet, op de kopbal van De Ligt op de Groningse paal na en een ongevaarlijk hakje van Neres na.

FC Groningen-Ajax 0-0

Blessure De Ligt?

In de achtste minuut is daar bijna de 1-0 voor Ajax. Net als in Turijn torent Matthijs de Ligt boven iedereen uit en kopt de bal op de paal. Maar hij moet dat ook bekopen met een blessure en wordt behandeld aan zijn bovenbeen.

Ajax-fans kunnen opgelucht ademhalen. De aanvoerder kan verder.

Matthijs de Ligt wordt behandeld aan een blessure na zijn kopbal op de paal tegen FC Groningen

De Jong speelt met vuur

Dat scheelde niet veel. Frenkie de Jong brengt zichzelf in problemen in het eigen strafschopgebied en moet op onorthodoxe wijze Ludovit Reis van het lijf zien te houden. Dat lukt wonderwel, maar dit scheelde niet veel. Ook lijkt De Jong niet meer okselfris na die actie.

Leuk detail: De Jong speelt volgend seizoen bij FC Barcelona, dat naar verluidt ook heeft aangeklopt bij de zaakwaarnemer van Reis. Bij de jeugdinternational Reis zou het gaan om Barcelona-B.

Frenkie de Jong brengt zichzelf in problemen tegen Ludovit Reis

Begonnen!

Ajax heeft afgetrapt bij FC Groningen. En ook in Emmen rolt de bal bij FC Emmen-FC Utrecht.

Vrijdag: Heracles wint weer

De eredivisie gaat zo verder, maar vrijdag was natuurlijk ook al een wedstrijd. Daarin won Heracles met 2-1 van sc Heerenveen.

Tadic terug

Dusan Tadic bezig met de warming-up bij zijn oude club FC Groningen

FC Groningen lastige horde?

- Ajax won 25 van de 40 uitduels met FC Groningen. Dat won zeven keer, voor het laatst 4 seizoenen geleden: 2-0.

- In Amsterdam werd het dit seizoen 3-0 (2x Huntelaar en Tadic). FC Groningen was trouwens de eerste Nederlandse club van Tadic.

De spelers van Ajax gaan balend van het veld na de 2-0 nederlaag in Groningen op 1 september 2013

Joep in Groningen

Verslaggever Joep Schreuder kijkt vooruit op FC Groningen-Ajax. "Hilarisch en komisch om te zien hoe de kranten nu over Erik ten Hag schrijven. De randstedelijke journalisten worstelen met het gegeven dat de Tukker de architect is van het succes van Ajax."

'Groningen had het stadion twee keer kunnen vullen dankzij het succes van Ajax'

Opstellingen FC Groningen-Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een wijziging ten opzichte van de basiself tegen Juventus. Nicólas Tagliafico keert terug in de ploeg als vervanger van de in Turijn geblesseerd geraakte Noussair Mazraoui.

Opstellingen FC Groningen en Ajax

Opstellingen FC Emmen-FC Utrecht

FC Utrecht mist aanvoerder Willem Jannsen met een knieblessure. Mark van der Maarel is zijn vervanger. Bij Emmen is Michaël Chacon (Emmen) geschorst.

De opstellingen van FC Emmen en FC Utrecht

Aangenaam...!

Ook om 18.30 uur: FC Emmen-FC Utrecht.

- Deze wedstrijd stond in de eredivisie nog nooit op het programma.

- Eerder dit seizoen kwam Utrecht thuis op 1-0,maar won Emmen: 1-2. Marinus Dijkhuizen was toen (na het ontslag van Jean-Paul de Jong) bij Utrecht interimcoach. Daarna nam Dick Advocaat het van hem over.

- Emmen pakte in zijn laatste 2 duels 4 punten en Utrecht maar 1 punt.

Over Spurs gesproken...

Tottenham Hotspur plaatste zich woensdag na een adembenemende 4-3 op het veld van Manchester City voor de laatste vier in de Champions League. Vanmiddag stonden beide rivalen weer tegenover elkaar in de Premier League.

Hoe dat afliep...

Phil Foden (m) is de gevierde man na zijn snelle goal tegen Tottenham Hotspur

Ook duel Spurs verplaatst

Ook Tottenham Hotspur krijgt dankzij de Engelse voetbalbond FA iets meer lucht rond het tweeluik met Ajax. De Londense ploeg zou op maandag 6 mei uitkomen tegen Bournemouth, twee dagen voor de return in de halve finales van de Champions League tegen Amsterdam.

En dan is het best logisch dat het competitieduel is verplaatst naar zaterdag 4 mei.

Titelrace

FC Groningen is de volgende horde voor Ajax in de titelrace met PSV. Een race die misschien wel eindigt op de 34ste en laatste speeldag. En die speelronde wordt, vanwege het succes van Ajax in de Champions League, net even anders dan gedacht.

Donderdag besloot de voetbalbond speelronde 33 tweeënhalve week naar achteren te verplaatsen om Ajax lucht te geven met het oog op de halve finales van de Champions League. De laatste speelronde van de eredivisie wordt definitief afgewerkt op woensdag 15 mei. Alle duels beginnen om 19.30 uur.

Resterend programma Ajax en PSV

Ten Hag op zijn hoede

De Groningers wonnen de laatste zeven thuiswedstrijden, kregen al 314 minuten geen doelpunt tegen en werkten zich uit de onderste regionen van de eredivisie op naar een plaats (negen) die nog uitzicht biedt op de play-offs om Europees voetbal.

Dat FC Groningen na de winterstop een gedaantewisseling heeft ondergaan, is Ajax trainer Erik ten Hag niet ontgaan. "Groningen is na de winterstop aan een opmars bezig. Wij moeten vooral mentaal klaar zijn om de strijd aan te gaan. Ik denk niet dat de spelers vermoeid zijn. Ze zijn fysiek fit en ze beleven succeservaringen. Dan voel je geen vermoeidheid".

Dit en meer vertelde Ten Hag vrijdag bij de persconferentie van Ajax.

Buijs laat zich niet gek maken

Buijs: 'Verleden bij Ajax geen reden om Sierhuis niet op te stellen'

Wordt Sierhuis de Vertonghen van 2019?

Als WhatsApp in 2007 al had bestaan en Henk ten Cate de beheerder van de groepsapp van Ajax was geweest, was Jan Vertonghen op 8 april van dat jaar ongetwijfeld uit de groep verwijderd. Als huurling zat hij werkgever Ajax flink dwars in de titelrace.

Kaj Sierhuis kan zaterdag de Jan Vertonghen van 2019 worden als FC Groningen Ajax ontvangt.

Lees het verhaal van de Ajax-huurling in de punt van de Groningse aanval.

Kaj Sierhuis

Nog even terug naar dinsdag

Even terug naar die bijzondere avond in Turijn, vier dagen geleden. Gewoon, omdat het kan.

Herbeleef de stunt van Ajax met het commentaar van Langs de Lijn

Stand

De stand in de eredivisie per 19 april

Programma

Het programma van de eredivisie voor speelronde 31

Welkom!

Vier dagen na de sensationele uitschakeling van Juventus in de kwartfinales van de Champions League wacht Ajax de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen. Houdt de koploper ook de kansen op de 34ste landstitel intact?

Verder vanavond: de strijd om de derde plaats in de eredivisie tussen Feyenoord en AZ. FC Emmen ontvangt FC Utrecht, PEC Zwolle gaat op bezoek bij Vitesse en bij VVV-Venlo-De Graafschap zijn voor de Achterhoekers dure punten in de degradatiestrijd te verdienen.