NOS Wielrennen Aangepast

Mohoric wint chaotische rit; Dumoulin valt; Chaves haakt af

De tiende en langste etappe van de Giro d'Italia voerde over 244 kilometer van Penne naar Gualdo Tadino. Matej Mohoric wint, Tom Dumoulin valt, Esteban Chaves verliest.

Liveblog gesloten
 • A domani!

  Na de bewogen etappe van vandaag start het peloton morgen vanuit het prachtige Assisi voor de elfde etappe, over 156 kilometer naar Osimo. Net als vandaag is het een heuvelachtige etappe, dus enig spektakel kan niet worden uitgesloten. De rit is een eerbetoon aan de vorig jaar verongelukte Michele Scarponi: het peloton rijdt door zijn laatste woonplaats Filottrano.

  De start is rond 13.20 uur en ons liveblog is er natuurlijk weer de hele dag bij. Tot morgen!

  De routekaart van de elfde etappe van de Giro d'Italia NOS
 • Gesink: denk niet dat Chaves me nog op de barbecue wil

  Robert Gesink vertelt hoe de onderhandelingen in het peloton gingen toen Esteban Chaves moest lossen. Gesink zelf gaf uiteindelijk het laatste zetje en denkt niet dat hij nog welkom is op de barbecue van Chaves.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Gesink: denk niet dat Chaves me nog op de barbecue wil
 • Geloste Chaves dwarsboomde snode plannen Bouwman

  Lotto-Jumbo-renner Koen Bouwman begon de tiende Giro-etappe in een vrije rol, was mee met de vroege vlucht, maar zijn rol veranderde toen Esteban Chaves op achterstand kwam.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Geloste Chaves dwarsboomde snode plannen Bouwman
 • Dumoulin vloog de bocht uit: het was geen kleine valpartij

  Toch kwam de Nederlander in de tiende etappe van de Giro in de groep met favorieten over de finish. Met een bloedende knie, dat wel. Dit is zijn reactie na de finish.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dumoulin vloog de bocht uit: het was geen kleine valpartij
 • Chaves verliest 25 minuten

  Esteban Chaves is binnen. De voormalige nummer twee uit het klassement verliest liefst 24.51. De Colombiaan komt op 25.25 van winnaar Mohoric over de streep.

  Koen Bouwman, die opnieuw van veel van voren was te zien, komt als 88ste over de meet op ruim een kwartier.

 • Het algemeen klassement

  Esteban Chaves is uit de top van het klassement verdwenen en Tom Dumoulin staat weer tweede. Wel heeft Simon Yates zijn voorsprong dankzij een gewonnen tussensprint met 3 seconden uitgebreid.

  NOS
 • Gehavende Dumoulin

  Tom Dumoulin is zonder tijdsverlies binnen. Hij is in de afdaling dus wel degelijk onderuit gegaan en heeft een bloedende knie. Dumoulin denkt niet dat het heel erg is.

 • De ritzege is voor Mohoric

 • Uitslag etappe 10

  De uitslag van de tiende etappe, die veel meer spektakel bood dan we hadden gedacht. Matej Mohoric wint, Tom Dumoulin finisht in het peloton op 34 seconden.

  NOS
 • Mohoric!

  De Sloveen Mohoric wint de sprint van de Duitser Denz en wint de spectaculaire tiende Giro-etappe. De Sloveen leek al de sterkste, ging in het duel met Denz als eerste aan, en wint in Gualdo Tadino.

  Op 35 seconden wint Sam Bennett de sprint van het peloton.

 • Laatste kilometer

  1 km - De laatste kilometer voor Mohoric en Denz. Ze bereiden zich voor op de sprint om de dagzege. Het peloton rijdt op 0.42.

 • Minder dan een minuut

  4 km - Het verschil tussen Mohoric/Denz en het peloton is minder dan een minuut. Houden de Sloveen en de Duitser voldoende over? Het ziet er wel naar uit.

 • Mohoric en Denz

  8 km - Villella is gelost bij Mohoric (Bahrein) en Denz (AG2R). Het Sloveens-Duitse duo gaat aan kop. Gaan zij straks sprinten om de dagzege?

  Villella rijdt op 15 seconden van het duo. Het peloton rijdt op 1.10, daartussen rijden nog Henao en De Marchi.

 • Toch een kleine val

 • Spannende finale

  13 km - Mohoric, Villella en Denz rijden nog altijd in kop in de regenachtige finale. Henao en De Marchi rijden daar 23 seconden achter. Het peloton - met Dumoulin weer - rijdt op 1.12.

 • Meer berichten tonen