Tom Dumoulin
NOS WielrennenAangepast

Tevreden Dumoulin wil na 'dagje effe niks' aanval op Yates openen

Een uurtje fietsen, een persbijeenkomst in het hotel en verder vooral zo weinig mogelijk doen. Tom Dumoulin, die derde staat in het algemeen klassement, was na een week op Italiaanse bodem naar eigen zeggen toe aan "effe helemaal niks".

Op de eerste echte rustdag - vorige week maandag werd er evenmin gefietst, maar was het door de oversteek vanuit Israël toch een drukke dag voor de renners - maakte de titelhouder tussen alle rustmomenten door de balans op. "Ik ben eigenlijk wel tevreden", zei Dumoulin in het hotel van zijn ploeg Team Sunweb.

"Ik sta er nog goed voor. Alleen bergop kwam ik de afgelopen negen dagen net iets tekort ten opzichte van een aantal klassementsrenners."

Rustige dagen

De laatste twee etappes kenden een aankomst bergop, terwijl de komende vier dagen het peloton te maken krijgt met relatief vlakke etappes. "Ik hoop dat het vier redelijk rustige dagen gaan worden", zegt Dumoulin met een brede glimlach.

"Maar ik ken de Giro inmiddels en dat gaat altijd een gevaar zijn."

Volgende week dinsdag wordt er een tijdrit van 34,2 kilometer verreden en daar hoopt Dumoulin de concurrentie pijn te kunnen doen.

Yates zit op roze wolk en pers komt massaal naar hem toe

Na negen koersdagen bedraagt Dumoulins achterstand op rozetruidrager Simon Yates 38 seconden. De 25-jarige Brit liet de eerste week een bijzonder goede indruk achter en Dumoulin zal er zijn handen vol aan hebben dat gat nog te dichten.

De internationale pers was in groten getale afgekomen op de persbijeenkomst van Yates, die blaakt van het zelfvertrouwen. "Ja", klinkt het volmondig op de vraag of hij de Giro kan winnen.

"Op dit moment is hij de man om te verslaan. Dat straalt hij ook uit", aldus Dumoulin. "Het gaat heel moeilijk worden hem te verslaan. De laatste week gaat echt wel pittig worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl