Froome wil nog steeds Giro winnen: er zijn gekkere dingen gebeurd

Wout Poels was verbaasd toen hem gisteren na de negende etappe van de Giro d'Italia gevraagd werd of Chris Froome de koers zou verlaten. "Dat heb ik nog niet gehoord", reageerde de Nederlander op de geruchten. Een dag later is Froome er gewoon weer bij.

Op de rustdag gaat de Brit van Team Sky in op de vraag hoe het komt dat hij zo'n grote achterstand (ruim twee minuten) heeft op rozetruidrager Simon Yates. "Om eerlijk te zijn, zit ik niet lekker in m'n vel sinds de valpartij voor de openingsetappe", liet hij weten.

"Dat is geen geheim. Ik heb last van mijn rechterkant. Daardoor ben ik uit balans, omdat de linkerkant harder moet werken. Ik ben herstellende en probeer weer mee te strijden."

Inzet is nog steeds de eindzege

Is het winnen van de Giro nog steeds zijn doel? Ja. Ik bekijk het van dag tot dag op dit moment. Maar ik wil er nog steeds volledig voor gaan. Niet zo lang geleden maakte iemand een achterstand van drie minuten goed, dus er zijn gekkere dingen gebeurd."

Gaat Froome naar huis? Poels weet nog van niks

Ook kreeg Froome de vraag of hij nog steeds gebruik maakt van het middel salbutamol, dat hem een positieve dopingtest opleverde. "Dat gaat niemand iets aan", was zijn ontwijkende antwoord.

STER reclame