16.45 uur: Sparta Rotterdam - FC Dordrecht

FC Emmen - NEC 4-0

FC Dordrecht - Sparta 1-2

Almere City - Roda JC 0-0

Over en uit in Almere

Het zit erop bij Almere City-Roda JC: 0-0. Komende zondag volgt de return in Kerkrade.

87' Kans Almere

Nu krijgt Almere een grote kans! MacDonald verschijnt schuin voor het doel van Roda, schiet de bal onder de doelman door, maar zijn inzet belandt in het zijnet.

82' Nog niets beslist

Gezien het spelbeeld kan de treffer nog aan beide kanten vallen. Beide clubs willen winnen.

Gnjatic krijgt een enorme kopkans op aangeven van Auassar, maar kopt de bal in de handen van doelman Kramer.

67' Kans Roda na scrimmage

Roda JC laat een grote kans liggen op de openingstreffer. Vansteenkiste schiet de bal op de lat, waarna Gustafson ook in een scrimmage niet tot scoren komt. Almere haalt opgelucht adem.

52' Kans Almere

Roda JC voelt ook na rust de hete adem van Almere. Overtoom schiet in goede positie hard over het doel van Jurjus.

Tweede helft

We zijn weer begonnen in Almere, waar nog niet is gewisseld.

45' Kans Roda

Vlak voor rust krijgt Roda JC nog een flinke kans als Simon Gustafson via de vingertoppen van doelman Chiel Kramer de lat raakt. Almere ontsnapt.

Enkele momenten later fluit Nijhuis voor de rust.

30' Almere sterker

Almere City krijgt steeds meer kansen en legt Roda JC zijn wil op. Owusu mag in kansrijke positie Roda-doelman Jurjus onder vuur nemen, maar de Almere-aanvaller maait hopeloos over de bal. Kans verkeken.

Actiefoto

Tom Overtoom, Dani Schahin (midden) en Faris Hammouti

19' Kansen Almere

Schrikken geblazen voor Roda JC. Almere City gooit de schroom van zich af en krijgt twee goede kansen via Tom Overtoom (schot) en Javier Vet (lat). Het blijft echter 0-0.

11' Roda domineert

Roda JC begint dominant en drukt Almere naar achteren. Donis Avdijaj schiet een vrije trap hard en hoog over het doel.

De bal rolt in Almere!

Arbiter Bas Nijhuis fluit voor het begint van Almere City-Roda JC. Wie verschaft zich een goede uitgangspositie voor de return, komende zondag in Kerkrade?

Wedstrijdverslag Dordrecht-Sparta

Sparta is de nacompetitie goed begonnen. Het elftal van Dick Advocaat won op bezoek bij FC Dordrecht. Na een hectische slotfase werd het 1-2 aan de Krommedijk.

Dick Advocaat

Zege Sparta

Het is over en uit in Dordrecht. Sparta wint met 2-1 en heeft een goede uitgangspositie in de return voor komende zondag op het Kasteel.

90' Doelpunt Sparta!

Lang kan Dordrecht niet genieten van de gelijkmaker als Robert Mühren op aangeven van Dervisoglu de 1-2 maakt.

89' Doelpunt Dordrecht!

Dordrecht komt op 1-1 na een bizarre eigen goal van Stijn Spierings, die de bal kiezelhard op zijn eigen keeper Kortsmit schiet. De keeper wil de bal uit het doel koppen (bang om te worden bestraft voor een terugspeelbal), in plaats van zijn handen te gebruiken.

79' Pompen

Het wedstrijdbeeld blijft onveranderd. FC Dordrecht blijft gaan voor de gelijkmaker, terwijl Sparta de voorsprong koestert. Dordrecht ontbreekt vooralsnog aan scherpte in de zestien.

Ook Arias is met een gekruld schot dicht bij de gelijkmaker, maar het schot wordt gered door doelman Kortsmit.

Ongeregeldheden bij Telstar-De Graafschap

In IJmuiden is het na de voetbalwedstrijd tussen Telstar en De Graafschap uit de hand gelopen. Aan de Zeeweg ontstond een vechtpartij. Zeker één aanwezige is gestoken, mogelijk met een stuk glas.

In het centrum is veel politie op de been

70' Dordrecht drukt

Sparta wordt naar achteren gedrukt tegen het strijdende Dordrecht. De thuisploeg creëert voldoende mogelijkheden, maar het ontbreekt de ploeg aan een goede afronding. Nog steeds 0-1 aan de Krommedijk.

58' Advocaat grijpt in

Een dubbele wissel voor Sparta. Thomas Verhaar en Halil Dervisoglu komen in het veld voor Brogno en Friday.

51' Kans Dordrecht

Dordrecht komt goed uit de kleedkamer. Stankov geeft een lage voorzet op Bakker, die echter over de bal heen schiet. Hier had de thuisploeg meer mee moeten doen.

De bal rolt weer aan de Krommedijk. Nog geen wissels.

Feest

Robert Mühren en Stijn Spierings vieren de 0-1 voor Sparta

Rust

Het is rust in Dordrecht. De thuisploeg wil wel, maar maakt weinig indruk. Sparta verdedigt vooralsnog eenvoudig zijn 1-0 voorsprong.

27' Sparta is de betere

De ploeg van Dick Advocaat probeert een tweede treffer te forceren en krijgt ook kansen. FC Dordrecht komt voorlopig nauwelijks in het spel voor.

10' Doelpunt Sparta!

Sparta komt op voorsprong dankzij Loris Brogno, die van dichtbij kan binnen tikken. Het goede voorbereidende werk was Spierings.

5' Sparta op de lat

Sparta ruikt in de openingsfase aan de openingstreffer op de Krommedijk. Mühren neemt doelman Bergsen onder vuur, waarna Spierings in de rebound de lat raakt. Dordrecht ontsnapt.

Wedstrijdverslag Emmen-NEC

Emmen zit in de play-offs op rozen na de 4-0 thuiszege tegen NEC.

Emmen juicht na een treffer

Aftrap!

We zijn begonnen in Dordrecht, waar een groene deken van vuurwerkrook over het veld trekt.

Emmen met een been in finale

Het is afgelopen in Emmen, dat NEC met 4-0 verslaat. De thuisploeg lijkt bijna zeker van een plek in de finale, al is niets zeker in deze tot nu toe doelpuntrijke play-offs.

4-0 Emmen!

NEC probeert nog een uitdoelpunt mee te pakken, maar de treffer valt aan de andere kant. Glenn Bijl maakt met een diagonaal schot de vierde voor Emmen.

Rooney op weg naar de MLS

Opnieuw verhuist een grote voetbalnaam naar de Amerikaanse voetbalcompetitie. Wayne Rooney staat namelijk op het punt Everton te verruilen voor DC United in Washington.

Wayne Rooney op de grond

59' Emmen controleert

De thuisclub speelt een gewonnen wedstrijd en laat NEC rustig komen. De ploeg uit Nijmegen wordt niet gevaarlijk.

46' Dubbele wissel NEC

NEC probeert met een dubbele wissel het tij te keren in de tweede helft. Ferdi Kadioglu en Anass Achahbar zijn voor respectievelijk Steeven Langil en Sven Braken in de kleedkamer achtergebleven.

Rust in Emmen

De eerste helft is afgelopen. Emmen gaat zeer verrassend met een 3-0 voorsprong op NEC rusten.

Emmen juicht
    NEC baalt

Ondertussen in Duitsland

Het tegen degradatie strijdende VfL Wolfsburg kan in het laatste duel van het seizoen met 1. FC Köln niet beschikken over Riechedly Bazoer. De 21-jarige middenvelder wacht maandag een knieoperatie.

3-0 voor Emmen!

Ongelooflijk, Emmen laat NEC kansloos en komt op 3-0 tegen de ploeg die vorig jaar nog in de eredivisie speelde. Youri Loen schiet in de 32ste minuut raak uit een vrije trap.

Zorgen voor NEC-trainer Lijnders

Pepijn Lijnders, de geplaagde trainer van NEC

Nog een keer Emmen!

Binnen acht minuten is het al 2-0 voor Emmen. Nu kopt Nick Bakker de bal tegen de touwen. We dachten dat Telstar-De Graafschap (3-2) fraai was, maar waar gaat dit heen?

Emmen scoort!

Ook dit duel brandt vroeg los. Emmen komt al in de vijfde minuut op 1-0. Jeroen Veldmate kopt raak uit een corner.

Emmen komt op 1-0 tegen NEC

Geschiedenis

NEC degradeerde vorig jaar uit de eredivisie, maar Emmen heeft nog nooit in de eredivisie gespeeld.

We zijn begonnen

Er is afgetrapt bij Emmen-NEC. Inzet van deze ontmoeting is een plaats in de finaleronde van de play-offs voor promotie en degradatie. Zondag is de return. De winnaar speelt tegen Sparta of FC Dordrecht.

Nu Emmen-NEC

De volgende wedstrijd is FC Emmen-NEC, respectievelijk de nummer zeven en drie van de Jupiler League. De aftrap is om 14.30 uur.

De spelersbus NEC komt aan in Emmen

Telstar wint

Het is klaar. Telstar wint met 3-2 van De Graafschap. We kijken na dit knotsgekke duel nu al uit naar de return op zondag.

Ook Telstar met tien man

Toine van Huizen krijgt zijn tweede gele kaart en kan vertrekken. Nog vijf minuten te spelen.

Nu Telstar weer!

In dit knotsgekke duel komt Telstar vlak na de 2-2 van De Graafschap op een 3-2 voorsprong. Mohamed Hamdaoui schiet raak uit een vrije trap.

Weer De Graafschap!

Ongelooflijk maar waar! Met tien man komt De Graafschap van 2-0 terug tot 2-2. Fabian Serrarens kopt raak tegen zijn oude club Telstar. Nog een kwartier te spelen.

De Graafschap scoort!

Met tien man slaagt De Graafschap er toch in om terug te komen tot 2-1. En het is nog een mooi uitgespeelde aanval ook, afgemaakt door Daryl van Mieghem. Telstar klaagt dat er een overtreding aan vooraf ging.

Doelpunt Telstar!

Daar is dan toch de 2-0 voor Telstar. Uit de counter. Andrija Novakovich rondt voorbereidend werk van Melvin Platje goed af.

Andrija Novakovich schreeuwt het uit

Platje bijna op herhaling

Melvin Platje schiet vanaf dezelfde plek waaruit hij de 1-0 maakte, weer op goal. Nu gaat de bal over.

Ondanks de man-meer-situatie en het overwicht moet Telstar oppassen voor De Graafschap, dat net een paar keer gevaarlijk opkwam en zich meer laat zien dan met elf man.

En we gaan weer verder

De tweede helft is begonnen. Benieuwd of die net zo vermakelijk wordt als de eerste.

Rust

En daar klinkt het rustsignaal. Het was een boeiende eerste helft: uitzinnige supporters, veel kansen, een doelpunt, een rode kaart en wissel na wissel bij De Graafschap.

Mohamed Hamdaoui komt er even niet aan te pas tegen De Graafschap

Wissels Graafschap zijn op

Noodgedwongen moet De Graafschap nu weer wisselen omdat ze met tien man zijn komen te staan. Het is nog niet eens rust, of Henk de Jong heeft al zijn wissels al verbruikt.

Rode kaart

Het Telstar-stadion juicht. Niet omdat er weer gescoord is, maar omdat Sven Nieuwpoort vlak voor rust zijn tweede gele kaart pakt en De Graafschap dus met tien man verder moet.

Sven Nieuwpoort

Uit de vrije trap die daaruit ontstaat, kopt Mohamed Hamdaoui de bal binnen voor Telstar, maar hij staat buitenspel.

Dubbele wissel Graafschap

Henk de Jong grijpt nu al in bij De Graafschap met een dubbele wissel. En we zitten pas in de 34ste minuut. Hij gaat aanvallender spelen.

Wat een kans

Het had 2-0 moeten zijn voor Telstar, maar Andrija Novakovich faalt oog in oog met de keeper. De Graafschap krijgt ook goede kansen, maar Telstar is de gevaarlijkste ploeg.

De thuisploeg komt op 1-0. Melvin Platje haalt genadeloos uit: de bal knalt in het dak van het doel. Dit duel verveelt geen moment.

Melvin Platje viert de openingstreffer

Ondertussen in Italië

Stefan de Vrij stapt definitief over naar Inter. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Sfeertje hoor

De supporters van De Graafschap hossen op een provisorisch gebouwde extra tribune. Als dat maar goed gaat... De sfeer zit er in ieder geval goed in.

Er gebeurt genoeg

Meteen een grote kans voor Telstar, maar Andrija Novakovich mist. En Melvin Platje heeft zijn eerste opstootje ook al gehad. Het publiek smult ervan in ieder geval.

De bal rolt

Er is afgetrapt! Inzet van deze ontmoeting is dus een plek in de finaleronde van de play-offs. Zondag is de return in Doetinchem.